Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Uzgajanje » Oprema za Unutrasnji uzgoj

Oprema za Unutrasnji uzgoj Grow box,sijalice,cool tube i ostalo...

Reply

Opcije Teme Pretraži Temu Način Prikaza
Old 12-05-2005, 22:29   #1
Pirat_159

Pirat_159's Avatar

Registrovan: Nov 2005
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
Default Koliko novaca minimalno treba...

Ovako postavio bi jedno pitanje koje muci vecinu nas koji ne zaradjujemo sami ::placko . Koliko novaca minimalno treba za solidan growbox i urod. Bez nekakvih high-tech stvari ?
Pirat_159 is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2005, 01:48   #2
Tripco

Tripco's Avatar

Ako imaš kakav stari frižider ili već imaš neki kupljeni ili sklepani grow-box i ne računaš novac za seme, onda ti 3 komada plavih neonki završava stvar za svetlo, što će reći 3-7 EUR. Plus 0,5 EUR za kvasac (da ti proizvodi CO2), plus 5-6 EUR za zemlju (ako ne ideš na hidro), plus 2-3 Eur za veštačko (tečno) đubrivo (nemoj da gubiš vreme u grow-box-u sa organskim varijantama), plus 1-2 EUR za struju. Sve u svemu, bez obzira na lokalne cene, možeš da računaš da ćeš završiti pos'o sa nekih 20 Eur ili čak neki 'vrić manje.
Tripco is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2005, 05:40   #3
speedball

speedball's Avatar

Registrovan: Sep 2005

na prvom mestu trud.
speedball is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2005, 13:51   #4
plastik

Quote:
Originally Posted by Tripco
Ako imaš kakav stari frižider ili već imaš neki kupljeni ili sklepani grow-box i ne računaš novac za seme, onda ti 3 komada plavih neonki završava stvar za svetlo, što će reći 3-7 EUR. Plus 0,5 EUR za kvasac (da ti proizvodi CO2), plus 5-6 EUR za zemlju (ako ne ideš na hidro), plus 2-3 Eur za veštačko (tečno) đubrivo (nemoj da gubiš vreme u grow-box-u sa organskim varijantama), plus 1-2 EUR za struju. Sve u svemu, bez obzira na lokalne cene, možeš da računaš da ćeš završiti pos'o sa nekih 20 Eur ili čak neki 'vrić manje.
mozes pojasnit to sa kvascem i co2 molimte!!! ::sperm
plastik is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2005, 15:20   #5
SLO-Era

SLO-Era's Avatar

Registrovan: Oct 2004
Pohvaljen 7 Puta u 6 Tema

prilokom kemiske reakcije vode,šečera,kvasca dolazi do oslobajanja CO2
isto možeš staviti sodu bikarbonu i vinsko sirče...

problem je jedino što mora biti box zatvoren(ugašeni ventilatori) jer nem haska inačer.

Tripco ti nastavi :pivo

Zimi svi koji se grijete na plin imate dodatni CO2-pri izgorevanju prirodnih gaseva proizvodi se CO2

www.vutra.org/pravilnik

budimo odgovorni do sebe i ostalih, tako čemo najbolje promovisati cannabis kulturu
SLO-Era is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2005, 17:11   #6
Tripco

Tripco's Avatar

Upravo tako SLO-Era i tu se nema više šta dodati, jednostavno, za mali prostor nije potrebna neka skupa oprema za CO2. A što se tiče ventilatora, u malom prostoru je sasvim dovoljno provetravanje dvaput dnevno, otvaranjem vratanca ili čega već, na par minuta. Gore sam pominjao neonke jer one greju, ali, naravno, najslabije. S tim u vezi, dodao bih još 5 EUR za prigušnicu i startere a za 10 EUR se može naći i gotov i spreman za montiranje "rack" za kratke neonke (cena bez sijalica, startera i prigušnice). Metal halogene lampe će znatno više zagrevati (istina, biće i bolji veg. rast) pa je onda ipak potreban neki slabiji ventilator. Za mali prostor će biti sasvim O.K. jedna 75W MH lampa po biljci. HPS lampe nikako, jer vam tu mogu izgoreti biljke. Kako napominje DJ Short (tvorac čuvenih sorti Flo i Blueberry), čak i u nešto većem prostoru HPS lampe, ukoliko su suviše blizu cvetova, mogu da ubiju toliko željene aromu i miris jedne sorte.
Još nešto. Unutrašnjost frižidera je već u beloj boji (najčešće) pa vam ne treba neka posebna reflektujuća površina. Ukoliko svojeručno pravite G-box, onda, ili ofarbajte u srebrnu (specijalnu) reflektujuću boju, ili postavite po zidovima staniol folijiu. Mislim da je ovaj savet već negde napisan na forumu u nekoj drugoj temi. U svakom slučaju, ne stavljajte ogledala, jer (začudo) imaju slabiji stepen refleksije od alufolije, a i, naravno, skuplja su.
Old 12-06-2005, 17:25   #7
SLO-Era

SLO-Era's Avatar

Registrovan: Oct 2004
Pohvaljen 7 Puta u 6 Tema

jedino je problem sa tim frižderom/VISINA!!

malo se treba potruditi sa prostorm uzgoja a i imačete puno manje problema sa temp,CO2.........

www.vutra.org/pravilnik

budimo odgovorni do sebe i ostalih, tako čemo najbolje promovisati cannabis kulturu
SLO-Era is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2005, 19:25   #8
plastik

sta alufolija ne stvara tzv. "hot spot" pa je zato nije dobro koristit??

i jos nesto: je potrebno obogacivat s co2 ako jakost lampe ne prelazi 25000 lumena??
plastik is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2005, 20:17   #9
Pirat_159

Pirat_159's Avatar

Evo ljudi imam neku neonku za akvarij koju sam skinio s akvarija ::super a na akvarij stavio cool white ::histerija . Ta sama neonka dođe 60kn(7-8 eur) pa valjda i vrijedi nesto. Ima 20w,55lux-a,60cm,na njoj je grafikon koji pokazuje visok crveni i plavi spektar, a i bitna svar je to da kad sam je stavio u akvarij sve na biljkama se vidlo poboljsanje preko noci. Pa ja bi pitao u moj mali growbox (visina 70cm, sirina 40cm, duljina 60cm) ja bi stavio sa tom neonkom jos tri cool white (namjestio bi neonke da se mogu pomicet blize biljkama),2 coolera za kompjuter (jedan da piri u biljke a drugi da uvodi novi zrak u growbox),posude,gnojiva... Pa onda sto kazete na to. :pegla
Pirat_159 is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2005, 16:23   #10
Tripco

Tripco's Avatar

Ako ima visok prvenstveno, plavi, a potom i crveni spektar, onda je O.K. Uostalom, ako si primetio bolji rast na vodenim biljkama (znam, nije to isto što i Cann., ali princip je isti), ne može da bude loše, ne?
A što se tiče visine frižidera, heh, pa ima ih različitih. Evo, jedan moj drug kupio novi Indesite, visok oko 2m i razmišlja da li da protraći 400 EUR i da sadi biljke u njemu (ubiće ga žena). Ozbiljno, za takava uzgoj, mislim frižideri, G-boxovi, ormari i sl. sigurno su najpogodnije ili čiste indike ili indika/sativa, i sativa/indika sorte, ali sa izrazitim fenotipskim karakteristikama indike (nizak i kompaktan rast), kao i onaj nesretni Lowryder.
Old 10-20-2007, 11:38   #11
dehhiher

Registrovan: Apr 2007

Quote:
Originally Posted by SLO-Era View Post
Zimi svi koji se grijete na plin imate dodatni CO2-pri izgorevanju prirodnih gaseva proizvodi se CO2
ne znam ali ovde je dosta ljudi imalo problema sa plinom jer je takodje nus produkt sagorevanja i vodena para, pa su svi koji su sproveli iz plinske pecji u dimnjak imali strahovitih problema. tj voden para se kondenzuje ako je na spoljnom zidu pa bude vlazno a nekako zamascjeno elem uglavnom idu metalni oluci direktno van kuce... tako da nisam siguran da je to bas dobra ideja.
btw. ja ga gorim leti posto nemam bojler na struju

Last edited by dehhiher; 10-20-2007 at 11:40. Reason: nisam siguran da je to bas dobra ideja
dehhiher is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2007, 14:06   #12
dr_biber

dr_biber's Avatar

Registrovan: Sep 2006
Wink 120e

Ja mislim da je optimalna kolicina ulozenog novca oko 120E, pod uslovom da vec imate box. Mada ideja sa starim friziderom uopste nije losa!

P.S. za sve koji ne zaradjuju nikako nebih preporucio ortakluke. Kada dvoje ljudi znaju za tajnu, jedan uvek ide okolo i prica!
Old 11-17-2007, 01:10   #13
Smokemashine HR

Smokemashine HR's Avatar

Talking

evo ja opet novi box slazem..drugi ove godine..ali me nikad nekosta izpod 500 eura...kako to radite sa tako malo para??...mora da zbilja naraste 5 g po biljki....
Smokemashine HR is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2007, 01:13   #14
b r a i n c h i p
pristojan momak

b r a i n c h i p's Avatar

Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 6 Puta u 5 Tema

Kilo eura godnisnje trosis na box... Mozda je to nekima malo previse, pogotovo ako rade uzgoj samo za sebe...

Respect the PRAVILNIK
b r a i n c h i p is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2007, 01:17   #15
gloSS_ZelenKy
mr. gljiva

gloSS_ZelenKy's Avatar

Registrovan: Sep 2006
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
Thumbs up

I onda kažu da hrvatska drvna industrija propada...

gloSS_ZelenKy is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2007, 10:33   #16
Smokemashine HR

Smokemashine HR's Avatar

Quote:
Originally Posted by b r a i n c h i p View Post
Kilo eura godnisnje trosis na box... Mozda je to nekima malo previse, pogotovo ako rade uzgoj samo za sebe...
a ja ti growam samo za sebe...nebi prodao nikad više ni mikrogram u zivotu...novi grow će biti 8 biljki 3 vrste...pustim biljke na metar da narastu..izvučem dobrih 250g..i točno mi je dosta za 3 mjeseca dok ne izgrowam nove...i da to bude super gras treba oprema koju koristim..i ona je min 350 eura....150 za moje dodatne zajebancije...
Smokemashine HR is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2007, 18:40   #17
Rade

Rade's Avatar

Registrovan: Nov 2006
Pohvalio Puta:: 1

Pa brate sta ti pravis za tolike pare???
Mogao bi da napravis plastenik za manje para..........
Old 11-21-2007, 15:44   #18
gens

gens's Avatar

Registrovan: Jul 2006
Default 5 glavi €

Po meni je nekih 500€ optimum za dobar box, pogotovo ako znate što radite i ne eksperimentirate previše tj. ne bacate lovu na nepotrebne gluposti. Mogu reći da sam bez veze zdrobio bar 1000kn na potpuno nepotrebne stvari ili sam pak one potrebne mogao manje platiti. Nema veze, sad imam kvalitetan "komad namještaja" koji će duže vrijeme zadovoljavati moje potrebe.

Sad se možda nekome ovo čini puno, ali kad pogledam koliko bi platio nekome za gotovi proizvod upitne kvalitete ne čini mi se tako puno (dugoročno gledano). A bar sam siguran u ono što sam sebi pripremio... tako da je to još i mala cijena koju sam platio.

Last edited by gens; 11-21-2007 at 15:48.
gens is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2007, 16:14   #19
mr.skunk
machado produkcija

mr.skunk's Avatar

Registrovan: Jan 2007
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 4 Puta u 3 Tema

Smoke kuzimo mi da si ti zagovornik turbogrowinga ali ovdje je cilj da ljudima objasnimo kako za malu vulu napraviti boks i gajiti svoju vutru.

koga ti lozis da dobije 5 amgra po biljci meni je naprimjer smjesno utuci u boks 500e kad se kladim da cu ja sa 250 e dobiti iste rezultate kao i ti.

ali kuzim te ja ti si veliki hobista i za svoje uzivanje u growingu nije ti zao para ali nemoj druge omalovazavati jer neznas sta su ljudi sa smislom za improvizaciju u stanju napraviti za jako malo para.
Old 11-21-2007, 16:27   #20
balcan_smoke
Prs Lee

balcan_smoke's Avatar

Tournaments Won: 1

Registrovan: Jan 2007
Pohvalio Puta:: 4
Pohvaljen 6 Puta u 6 Tema

stoji skunk
ali da jednom složiš box od 500 evropejeca to je ok ako možeš
ali dva puta godišnje je mnogo i čudno
jer šta radiš sa 500€ opreme iz prvog box-a ? bacaš ?
možda tehnologija ide tom brzinom napretka da sam ja u out-u totalno

Opcije Teme Pretraži Temu
Pretraži Temu:

Preciznija Pretraga Foruma
Način Prikaza

Posting Rules