Quote:
Originally Posted by dominantni_faktor
Ima li neko ideju ili konkretan predlog kako resiti sistem filtera i ovog ventiltora koji sam kacio u gore 2-3 postu.
Sve bi bilo u boxu. Ono sto me buni je da li uopste praviti ovakav"veliki" filter kao sto je gens-ov, jer imam ventilator koji je 12cm i protoka 100 CFM. Nemam uopste ideju kako spojiti ventilator sa ugljenim filterom, a pri tome ventilator je pricvrscen u gornji ugao zadnje strane box-a.
Svaki predlog mi je dobrodoshao jer se blizi faza cvetanja :)
Castim pivo :)
|
Vidi ovako GENC je kralj HomMade produkcije!
Nista on nepravi bezveze i ne promisljeno!
Ugljeni filter se pravi naravno u zavisnosti od ventilatora, Tvoj vent. izbacuje 170m3 na sat, znaci treba ti filter koji moze da neometano isporuci 170 ili malo vise m3!
E tu je problem!
Moras tacno da izracunas kolika ti povrsina ugljenog filtera treba!
Ako pravis kao GENC onda ti je povrsina unutrasnjeg valjka povrsina ciju vrednost treba da izracunas! Nadji onaj strani link ima ga na forumu ,po njemu je i GENC pravio jer tamo ima kako se racuna! Ja mislim da tebi treba unutrasnji valjak da bude precnika 15cm a dugacak oko 15-20cm, oko svega toga ide 2.5cm aktivnog uglja tj taj spoljasnji valjak treba da je u precniku veci od unutrasnjeg za 2 inca ili ti 5cm!
Kada to napravis na kraj stavi neki reduktor za cev i smanji na precnik tvog ventilatora (tj alu. cevi koju kupis)i posto ti je u cosku spoji ga sa alu. rebrastim crevom od 120mm a mozes i vece pa onda pokrijes ceo vent.
U sustini mozes i mnogo jednostavnije napraviti ali samo ispostuj tu povrsinu koju izracunas i ispostuj 2.5cm debeo sloj aktivnog uglja!
Nadam se da sam ti pomogao!
Pozz.