Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Uzgajanje » Oprema za Unutrasnji uzgoj

Oprema za Unutrasnji uzgoj Grow box,sijalice,cool tube i ostalo...

Reply

Opcije Teme Način Prikaza
Old 10-02-2007, 19:47   #21
Doktor

Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema
Cool

Quote:
Originally Posted by dominantni_faktor View Post
Ima li neko ideju ili konkretan predlog kako resiti sistem filtera i ovog ventiltora koji sam kacio u gore 2-3 postu.
Sve bi bilo u boxu. Ono sto me buni je da li uopste praviti ovakav"veliki" filter kao sto je gens-ov, jer imam ventilator koji je 12cm i protoka 100 CFM. Nemam uopste ideju kako spojiti ventilator sa ugljenim filterom, a pri tome ventilator je pricvrscen u gornji ugao zadnje strane box-a.
Svaki predlog mi je dobrodoshao jer se blizi faza cvetanja :)
Castim pivo :)
Vidi ovako GENC je kralj HomMade produkcije!
Nista on nepravi bezveze i ne promisljeno!
Ugljeni filter se pravi naravno u zavisnosti od ventilatora, Tvoj vent. izbacuje 170m3 na sat, znaci treba ti filter koji moze da neometano isporuci 170 ili malo vise m3!
E tu je problem!
Moras tacno da izracunas kolika ti povrsina ugljenog filtera treba!
Ako pravis kao GENC onda ti je povrsina unutrasnjeg valjka povrsina ciju vrednost treba da izracunas! Nadji onaj strani link ima ga na forumu ,po njemu je i GENC pravio jer tamo ima kako se racuna! Ja mislim da tebi treba unutrasnji valjak da bude precnika 15cm a dugacak oko 15-20cm, oko svega toga ide 2.5cm aktivnog uglja tj taj spoljasnji valjak treba da je u precniku veci od unutrasnjeg za 2 inca ili ti 5cm!
Kada to napravis na kraj stavi neki reduktor za cev i smanji na precnik tvog ventilatora (tj alu. cevi koju kupis)i posto ti je u cosku spoji ga sa alu. rebrastim crevom od 120mm a mozes i vece pa onda pokrijes ceo vent.
U sustini mozes i mnogo jednostavnije napraviti ali samo ispostuj tu povrsinu koju izracunas i ispostuj 2.5cm debeo sloj aktivnog uglja!
Doktor is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2007, 19:47   #22
Doktor

Cool

Quote:
Originally Posted by dominantni_faktor View Post
Ima li neko ideju ili konkretan predlog kako resiti sistem filtera i ovog ventiltora koji sam kacio u gore 2-3 postu.
Sve bi bilo u boxu. Ono sto me buni je da li uopste praviti ovakav"veliki" filter kao sto je gens-ov, jer imam ventilator koji je 12cm i protoka 100 CFM. Nemam uopste ideju kako spojiti ventilator sa ugljenim filterom, a pri tome ventilator je pricvrscen u gornji ugao zadnje strane box-a.
Svaki predlog mi je dobrodoshao jer se blizi faza cvetanja :)
Castim pivo :)
Vidi ovako GENC je kralj HomMade produkcije!
Nista on nepravi bezveze i ne promisljeno!
Ugljeni filter se pravi naravno u zavisnosti od ventilatora, Tvoj vent. izbacuje 170m3 na sat, znaci treba ti filter koji moze da neometano isporuci 170 ili malo vise m3!
E tu je problem!
Moras tacno da izracunas kolika ti povrsina ugljenog filtera treba!
Ako pravis kao GENC onda ti je povrsina unutrasnjeg valjka povrsina ciju vrednost treba da izracunas! Nadji onaj strani link ima ga na forumu ,po njemu je i GENC pravio jer tamo ima kako se racuna! Ja mislim da tebi treba unutrasnji valjak da bude precnika 15cm a dugacak oko 15-20cm, oko svega toga ide 2.5cm aktivnog uglja tj taj spoljasnji valjak treba da je u precniku veci od unutrasnjeg za 2 inca ili ti 5cm!
Kada to napravis na kraj stavi neki reduktor za cev i smanji na precnik tvog ventilatora (tj alu. cevi koju kupis)i posto ti je u cosku spoji ga sa alu. rebrastim crevom od 120mm a mozes i vece pa onda pokrijes ceo vent.
U sustini mozes i mnogo jednostavnije napraviti ali samo ispostuj tu povrsinu koju izracunas i ispostuj 2.5cm debeo sloj aktivnog uglja!

Nadam se da sam ti pomogao!

Pozz.
Old 10-02-2007, 21:06   #23
bushmaster

bushmaster's Avatar

Registrovan: Aug 2007
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

Hvala Doco!
Najveci problem je naci ovakve poklopce i reduktore, zato je komplikovan, inace sama funkcija i izrada mu je prosta. U obzir dolaze i ta prostija resenja ako ih predlozis :)
Hvala
bushmaster is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2007, 22:15   #24
Doktor

Cool

Pa naprevis recimo jedan ram a*b oko ventilatora sirine 10 cm i kao njegov poklipac nekako napravi od slicne mreze kao kod tog filtera taj aktivni ugalj!
Napravi od mreze koju ces isto takvom carapom obloziti kao neku pljosnatu kutiju cije ce dimenzije biti a*b*c
a i b neka ti daju onu povrsinu koja je potrabna za tvoj vent. a c ti je 2.5cm kako sam ti rekao! I to pricvrsti za onaj ram oko ventilatora i vazduh koji ventijator uvlaci mora proci kroz taj filter!
Nisam ja to pravio ali kada budem u sobi pravio box tako cu raditi!
To ti je dobro staviti na svaki vent. i na one sto izbaruju i na one sto ubacuju vazduh da se miris ne siri kroz njih kada nerade (konkretno kada pustas tj ako pustas CO2)
I ne zaboravi da ako neces miris da ti se oseca moraju ti vrata gotovo hermeticki biti zatvorena! Zato silikon i razne gume koje dihtuju u sake i na posao!

Poz.

Last edited by Doktor : 10-04-2007 at 00:20.
Old 10-02-2007, 22:17   #25
Doktor

Cool

Najveci problem je naci ovakve poklopce i reduktore,

Ako znas nekog limara a nije ti problem malo kesa da potrosis nije nikakav problem! Nacrtaj mu sta oces i neka pravi!

Last edited by Doktor : 10-04-2007 at 00:21.
Old 10-03-2007, 22:13   #26
gens

gens's Avatar

Registrovan: Jul 2006

Slažem se da nije lako naći sve dijelove... to je i mene mučilo. Najbolje bi bilo otići do limara, onih koji rade okapnice, žljebove i slične pizdarije... ako već nemaju nešto što bi odgovaralo lako to mogu napraviti.
Old 10-05-2007, 22:04   #27
bushmaster

bushmaster's Avatar

Registrovan: Aug 2007

Pozdrav drustvo!
Upravo sam od limara narucio ve potrebne delove sa mojim dimenzijama za samo 5E :)

Naleteo sam na jedan jako jako dobar pdf sa detaljnim uputstvima kako napraviti vise od 10 vrsta raznih DIY carbon filtera. Ovaj link treba ici u top definitivno. Pogledajte

http://www.bcbudonline.com/forums/in...e=post&id=4914
bushmaster is offline   Reply With Quote
Reply

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules