Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Uzgajanje » Oprema za Unutrasnji uzgoj

Oprema za Unutrasnji uzgoj Grow box,sijalice,cool tube i ostalo...

Reply

Opcije Teme Način Prikaza
Old 07-09-2007, 00:31   #21
Stoner
daje banove sakom i kapom

Stoner's Avatar

Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema

Evo još jedna kombinacija brijem malo skuplja no piše učini sam stvar dođe oko 320 dolara znači oko 150 eur što i nije baš tako skupo kad toliko dođe i malo bolji ph metar koji je esencija za bilo hydro ili soil growera . Naime to je kompjuter koji namjestite da kontrolira C02 na stalnoj željenoj razini na sebi ima switcheve kojima kontrolira ventilaciju tako da uvijek štima na optimum tipa termostat .

http://mushroomclimate.com/factorymodel.html

Također bi istaknuo netko tko se želi malo poigrat pa ugurat neki vent mali unutra ili smislit kako bi se C02 potjerao iz boce Ovo je po meni najjednostavniji i naj jeftiniji sistem obogaćivanja sa C02

Treba vam
- 2L Boca
- Sećer
- Kvasac
- Žlica sa mjericom
- Ljevak
PROČITAJTE
PROČITAJTE
Stoner is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2007, 17:03   #22
Stoner
daje banove sakom i kapom

Stoner's Avatar

Registrovan: Dec 2006
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
Default Diy Co2 Generator

Evo par idejnih rješenja . Malo sam tražio na netu po tom pitanju i evo našao par ideja pa da ih stavim na forum :

Samo još jedna zanimljivost što se tiče dobivanja CO2 sa fermentacijom a to je da se vrijeme mijenjanja sadržaja posude u kojoj se dešava fermentacija može produžiti tako da u kompost mješavinu dodajete kruh, voće, krumpir ...
Kada se dodaju u mješavinu šećera kvasca i vode kompost se mjenja 2 puta u grow-u znači da recimo 1 mjesečno mjenjate sadržaj . Te još jedna napomena više kvasca izazvat će burniju reakciju ali trajat će kraće vrijedi i obratno.

i evo sistem sa vodom koja kapa polagano na sodu i tako stvara C02

PROČITAJTE
PROČITAJTE
Stoner is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2007, 22:09   #23
Doktor

Registrovan: Feb 2007
Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema
Cool

Quote:
Originally Posted by SLO-Era View Post
ali ipak ko ima novca onda verovatno na kraju kupi malu co2 bombulu-timer bogami po skup-sigurno 150eura +ventil takodje oko 100eura
-
Boca 50 evra ja platio 25 evra(Puna)
Elekrtomagnetni ventil i regulator kostaju 30 evara
U Srbiji a bogami i svuda verovatno!
Punjenje boce kosta oko 5 evara i izvolte!
Doktor is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2008, 12:20   #24
3ananasa2

3ananasa2's Avatar

Registrovan: Jun 2007
Pohvalio Puta:: 15
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

Quote:
Originally Posted by NoTrippin View Post
A sta je s metodom stavis mineralne u spricalo i prskas po biljkama? To sam vidio na nekom filmicu na youtube-u al su ga ukinuli pa nemogu stavit link.To bi po zdravoj seljackoj logici trebalo funkcionirat.
mislim da sam to vidio u onom filmiću od Greenmana. polupo si lončiće meni se čini.
on je uzeo prskalicu onu za staklosjaj i ine pizdarijice , ispraznio ju otvorio mineralnu i iznad otvora na boci praznim zrakom iz prskalice raširivao co2 po prostoriji i onda ponavljao postupak i mućkao mineralnu.

inače co2 nije zapaljiv ni explozivan nego je jedina opasnost upravo zato jer je boca pod pritiskom i u slučaju da pukne ventil može pocepat čak i zidove jer je neko standardno punjenje pod pritiskom od 180 bara. inače su jako rijetke nesreće ali uvijek postoji mogućnost da nešto pođe po zlu
3ananasa2 is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2008, 16:26   #25
Doktor

Cool

Cu bure od 100L
Ako ti je 1 tableta za 100 litara onda ti je 1/4 za 25 litara! Vuala!
A 1/8 za 12.5 litara i tako koliko god mozes deliti i sitniti tabletu!
Ili je smtvi pa tako deli na nekoj staklenoj povrsini na iste polutke dok nedodjes do zeljene kolicine mada neskodi to nikako biljkama mada se slazem to sa tobom za kiseonik u zemlji! Nema logike! Vataj se ti plasticnih boca i kvasca i secera!
Old 01-18-2008, 20:03   #26
Doktor

Cool

Znam da imaju te tablete za u zemlju ali meni je nekako za mesati sa vodom i sipati u zemlju bolji hidrogen! Jer biljka preko korena trazi kiseonik a preko lisca ugljen dioksid!
Old 05-05-2008, 03:44   #27
ganjaPeople

ganjaPeople's Avatar

Registrovan: Mar 2008
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema

posto mi de neda pisat samp prenosim sa http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=86694
tj. tema pod naslovom "Mr. Micro's PC3 : Big Box Lazy Organic"

Quote:
CO2
===

A constant flow of CO2 is supplied from one of these cheap and simple Nutrafin CO2 setups originally made for aquariums ---> http://www.aquariumguys.com/nutrafinco2.html

It's a simple matter of putting some sugar in the bottom of the canister, adding in the activator and stabilizer tablets along with some warm water, screw the cap back on and connect the 1/4" tubing to run it into your growbox. And voila! You have a constant flow of CO2 into your micro cab for 30 days. After 30 days just clean it out and refill it with sugar, water, and the activator and stabilizer tabs and you'll have another 30 days of CO2.

It's simple, cheap, and my yields in my PC case growboxes have always been substantially larger (at least 1/4 oz. bigger) when using this CO2 system when I did side by side comparisons of with CO2 and without. The CO2 output tube is placed on the top right side of the cab, just below the heat shield and directly across from the exhaust fan for the growing chamber. That way when the CO2 comes out of the tube the exhaust fan will suck it across to the other side of the case, and since CO2 is heavier than air the CO2 particles will fall down over the canopy (a ScrOG screen in my case) as the exhaust fan pulls it across the case.

Cheap, simple, and highly effective for PC case growboxes. You can see the CO2 canister mounted on the back of the case on the bottom right side.
cijena, prava sitnica... 26,79 dolara. jos samo da dostavljaju u hr. al treba to potrežit u pet shopovima... ili bar nešto slično.
Old 07-04-2008, 14:48   #28
don quijote marijuana

Registrovan: Jul 2008
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

dakle,20kila šećera kroz 6tjedana(cca.160kn,minimalna zajebancija).
koliko koštaju tablete,zna li itko_i koliko ih je potrebno kroz isti period?
don quijote marijuana is offline   Reply With Quote
Reply

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules