| Oprema za Unutrasnji uzgoj Grow box,sijalice,cool tube i ostalo... |
04-04-2007, 00:28
|
|
Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema
|
za klonove ti ne treba neka visina... 50-60cm.. a za majku nesto vise.. mozda 1m... vidim imas 2m na raspolaganju... uzmi 80 za klonove a 1.2 za majku ili kako kod ti mislis da bi bilo najbolje... :)
|
|
|
04-04-2007, 00:45
|
|
Registrovan: Jul 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
Planirao sam nešto ostaviti i za struju i CO2... kao što si mogao primijetiti kopiram squkijev box... s time da će filter biti vani.
Da li bi bilo dovoljno 80 za mamu?
80 bi ostavio za vegetaciju (da mogu čim duže držati biljke pod neonkama, manje struje ću potošiti nego pod HPSom) i na kraju ono što ostane za struju...
|
|
|
04-04-2007, 01:01
|
|
|
daje banove sakom i kapom
Registrovan: Dec 2006
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
ha sve ovisi koje osvjetljenje imaš kod mame ako su to neonke ili štedne onde nemoraš računat na cca 50-100 cm prostora odnosno visine od reflektora do vrha biljke. neznam nisi nam rekao koja svjetla su u pitanju za oba dva prostora . 
Last edited by Stoner; 04-19-2007 at 02:58.
|
|
|
04-04-2007, 01:14
|
|
|
Za mame i vegetaciju su u planu neonke, najvjerojatnije 6x18W po svakoj. U prostoru za cvjetanje će najvjerojatnije biti HPS 250W + jedna do dvije neonke, samo još moram skužit koje.
Ako tko ima kakav prijedlog što se tiče rasvjete rado ću ga razmotriti. HPS od 250w već imam, a ostalo još moram kupiti...
|
|
|
04-04-2007, 02:16
|
|
Registrovan: Aug 2006
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema
|
Quote:
|
Ako tko ima kakav prijedlog što se tiče rasvjete rado ću ga razmotriti.
|
Za cvetanje 250w samo... da se ne smaras sa postavljanjem neonki... klonovi pod 4 ili 6x18w 865 neonke a majka nesto slicno ili stavi neku MH od 70-100w.
|
|
|
04-04-2007, 20:30
|
|
|
|
hmmm MH bi čak bilo jednostavnije manje žica i startera prigušnica blabla.... no sa neonkama je možda čak i bolje jer ih možeš postaviti i gore i bočno tako da bi iskoristivost možda bila veća . Ako stavljaš neonke stavi 3 gore i na svaku stranicu osim vrata po dve i stari moj nemaš beda tako sad radim i ja , mislim to ti je moje mišljenje možda ima bolja kombinacija no meni se taj raspored čini idealan. pozz 
|
|
|
04-04-2007, 23:52
|
|
|
Nisam na vijeme pročitao tvoj post pa sam ih već svih 5 namontirao gore... da nisam pospajao žice možda bi i spustio dvije okomito... ali mislim da će i ovak biti dobro...
Što mislite o ovim neonkama za vegetaciju?
Quote:
|
Fluorescentna cijev, LUMILUX L, grlo G13, 18W, napon 220V, boja 860 LUMILUX Daylight - dnevnog svjetla, 1300 lumena, promjer Ř 26mm, duljina 590mm
|
S obzirom da imam još dvije lampe od 60cm stavio bi ih u prostor za cvjetanje... u planu su ove neonke
Quote:
|
Fluorescentna cijev, LUMILUX DE LUXE L, grlo G13, 18W, napon 220V, boja 930 LUMILUX DE LUXE Warm White - toplo bijela, 900 lumena, promjer Ř 26mm, duljina 590mm
|
Last edited by gens; 04-05-2007 at 00:13.
|
|
|
04-13-2007, 01:19
|
|
|
|
Mini Vegetacijski Box za 20 eur
Ovako radi bržeg uzgoja napravio sam mini vegetacijski/klon box .
Dimenzije box-a su : Visina oko 45 širina 30 i dubina 20 cm.
Osvjetljenje mu je za sada 1x Chint 55W 6400k i 1x Philips 15 W 6400k znači oko 65W štednih žarulja.
Box je namjenjen za ranu vegetaciju i kada će se uzimati klonovi od biljaka koje će već biti u velikom box-u.
Box je napravljen od šper ploča povezanih kutnim alu profilima profilima
Evo i slika :
Ventilator tek dolazi i to najvjerovatnije od 120 mm !
Pozzdrav svim aktivnim korisnicima Vutra.org a oni to dobro znaju tko su 
|
|
|
05-16-2007, 19:06
|
|
Registrovan: May 2007
|
Problem!
Naime, ja planiram tek uzgajati biljke negdje oko pet komada ali u kući sa roditeljima (naravno oni ne znaju za to) pa sam ja to planirao staviti u moju gornju sobu di oni nikada ne idu. Problem je u tome što tamo nema struje pa sam ja mislio staviti akumulator. Šta mislite o tome i jel bi mi se isplatilo ili da tražim nekakvo drugo skrovište?
|
|
|
05-16-2007, 19:50
|
|
|
Zaboravi akumulator... s time nećeš upogoniti nikakvu poštenu žarulju!
|
|
|
05-24-2007, 23:15
|
|
|
Nikako da dovršim priču sa svojim boxom koji je već jednim dijelom u pogonu...
Veg i box za mame su trenutno okupirani biljkama koje su u veg fazi... danas sam dovršio cooltube i pripremio box za cvjetanje, još nedostaje par sitnica ali to nije ništa što se ne da napraviti u kratkom roku.
Struja... odvojio sam poseban dio u kojem su smješteni prigušnica, starter, 2 napajanja za računalo i jedan transformator na 12V. Ventilatori su 90mm za računalo Thermaltake UFO svaki ima potenciometar (cijena oko 25kn/kom) tako da mogu regulirati broj okretaja. Čak sam stavio i potenciometar za ventilator od cooltube (običan prekidač za svijetlo skroz desno na slici). Sve je namontirano na jednu dasku koja se da izvlačiti kao ladica da bi lakše mogao pristupiti svim tim žicama, a prostor ima jedan ventilator koji upuhuje zrak da bi se sve to hladilo.
Tu još trebaju doći timeri koje trenutno nemam jer su biljke pod 24h svjetlom.
Last edited by gens; 05-24-2007 at 23:17.
|
|
|
06-23-2007, 17:14
|
|
Registrovan: Apr 2007
|
u nedostatku folije da li je mozda bolje na zidovima staviti
mat bele boje gips-karton KNAUF ili mozda beli stiropor ili ipak mat belu shper plocu.
gips bi trebalo da ima najbolje gradjevinske osobine tj. da dise ali neznam kako reflektuje, opet stiropor mi lici da bi trebalo da reflektuje dobro a i dobro je paropropustan tj dise...
|
06-24-2007, 17:30
|
|
|
pristojan momak
Pohvaljen 6 Puta u 5 Tema
|
kloni se stiropora previse zapaljivo...
08-22-2007, 03:48
|
|
|
|
Evo jedno od mojih rješenja koje sam i napravio te odlučio podjeliti.
Boks je zapravo zarez u zidu širok 114 cm i dubok 64 cm i visok 250 cm .
Na slici u principu sve piše , koja rasvjeta , ventilacija itd ...
Prostor odnosno zarez u zidu podjeljden je u dva po visini 170 i 80 da bi se stavila vrata i zatvorio utor u zidu kao box potrebne su letve debljine cca 1.5 i širine 2.5 cm koje su se ušarafe kao "štok" na koje se onda šarafe vrata pomoću tzv "panti".
Pozz svim aktivnim korisnicima Vutra.org 
|
|
|
09-22-2007, 20:53
|
|
Registrovan: Sep 2007
|
ugljeni filter
Ja se izvinjavam ako je neko vec postavio ovo pitanje i dobio odgovor, ali skoro sam se
registrovao, pregledao dosta komentara i nisam pronasao ono sto me interesuje.
A to je sledece:
Da li mozda neko ima resenje za odstranjivanje mirisa koji biljka proizvodi tokom razvoja? I da li je neko pokusao da stavi ugljeni filter koji koriste
kuhinjski aspiratori na kraju cevi za odvod vazduha na GROW BOXu, da bi postigao
efekat "cistijeg vazduha", da se ne bih komsiluk previse "uzbudio"?
Zato sto planiram da gajim nasu "travcicu" u dvorisnoj kuci...
Zna li neko nesto o tome, i da li bi centifugalni ventilator bio dovoljan da
"progura" taj vazduh kroz ugljeni filter koji planiram da stavim na kraju
aluflex creva za odvod vazduha?
|
|
|
09-24-2007, 19:58
|
|
Registrovan: Feb 2007
Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema
|
Imas na forumu kako se pravi tj hommade ugljeni filter!
I naravno da radi ali taj iz kuhinjskog aspiratora ne toliko dobro kao kad koristis aktivni ugalj! Tj kada sam napravis filter.
I jos nesto filter ide ispred ventilatora tj sa strane sa koje se uvlaci vazduh tj u BOX a ne na kraj te cevi sto spominjes!
I jos nesto, velicina filtera zavisi od toga koliki ti je protok ventilatora u m3!
Kada nadjes deo gde se govori o HomMade ugljenom filteru naci ces jedan strani link na kome je u slikama objasnjen postupak izrade a iznad ti pise kolike dimenzije filtera trebas za koliki protok.
Samo nepise u m3 nego u CFM tj u kubnim fitima u minuti! pa pretvaraj mo u metre i puta 60 i dobices koliko je to m3 na sat kako se obicno to kod nas i odelezava!
Last edited by Doktor; 10-04-2007 at 01:26.
|
|
|
11-06-2007, 16:46
|
|
Registrovan: Oct 2007
|
Gdje mogu preko interneta naruciti hps.Hvala!!!
|
|
|
11-06-2007, 18:55
|
|
|
|
gore ti je sponzor vutra.org vrti se konstantno a osim toga hps možeš kupit u bilo kojem malo boljem dućanu sa rasvjetom ,no nemoj kupovati reflektor jer oni nemaju reflektore za grow nego ga ili napravi sam ili naruči pravi grow reflektor preko interneta to bar nije problem (nije nelegalno)
|
|
|
11-10-2007, 13:08
|
|
|
Marihuana Home Grower
Registrovan: Jun 2006
Pohvaljen 2 Puta u 1 Tema
|
@Kockar - Kod nas u prodavnicama (a vjerujem i svuda...) pravi reflektori (ne home-made) su extra extra skupi, čak i do 200€ (sjeb, kad sam vidio....) pa za te pare se komplet moze sve kupiti, kao što Stoner reče, imaš na vrh stranice Alien-a i The Groshop sa kojima vutra.org ima saradnju.
Mada ako si u vecem gradu, sigurno ces naci sve sto ti treba, samo malo potrazi u bolje opremljenim trgovinama.
Pogledaj u ovom pod forumu, imaš skoro sve info: "take a look"
http://forums.vutra.org/oprema-za-un...gradovima.html

Contact me at: koki [at] vutra [dot] org
Last edited by Bezze_Sa; 11-10-2007 at 13:11.
|
|
|
02-01-2008, 02:33
|
|
Registrovan: Feb 2008
|
Posecujem ovaj sajt vec neko vreme... sto me je potstaklo da zamolim druga da mi donese semena iz holanda sto je on i uradio! Doneo mi je 40 semena Caramelicious(20) i White Widow(20). E sad ja bi to da uzgajam... ali nemam ni malo iskustva sa tim, a sto sam procitao i skontao evo ide ukratko pa sad ako moze mala pomoc oko uzgoja???
Imam prostoriju(supu- velicini 4x10m) odvojenu od kuce u koju niko ne ide nikad i nikom ne bi smetao miris ni sta se tamo desava... tako da bi tu poceo uzgoj...
kad vec imam tolika semena sve bi ih posadio... u neka 2x10m znaci u pravugaonik...
za sada sto sam procitao treba mi:
Prostor: supa al cista, da napravim box od drveta i oblozim ga sjajnom folijom 2x10m
Osvetljenje: koliko sam ja skontao da mi na 1.5-2. m2 traba 1 reflektor sa 600-1000w hsp sijalicom (na kojoj ga visini drzim i kada ga i koliko pomerem) treba mi 5 reflektora za sve (e sad me znanima kavav to reflektor treba da bude? da li da ga kupim ili napravim?... vidim da spominjete i prigusnice, tajmer, cevi...etc... pa me i to znanima)
Da li mi trebaju posebne sijalice za pocetak i za kraj-cvetanje? i koje?
(sta mi ukratko treba za osvetljenje... vec imam mesto dje da kupim to sve samo mi treba tacno da znam sta da ne bacam pare na nepotrebne stvari)
Ventilacija: imam 2 prozora koja mogu da otvaram za cirkulaciju vazduha... i ventilator da ubacim da vrti vazduh... CO2 me takodje zanima da li moram nesto raditi po tom pitanju? I kolika temperatura treba da bude u prostoriji??? Vlaznost vazduha...??
Voda: PHP vrednost koja treba... i kako napraviti tacan php... (koje sastojke mesem i sa cim i u kojim kolicinama)
Zemlja: Humus... sa nekim proteinima... ne znam tacno sta sve sadrzi u sebi (rekli mi u cvecari da je odlicna za uzgoj biljaka)
Gledao sam na netu za ova semena
PLANT INFORMATION :
Quantity : 10 seeds
Type : Indica - Sativa mix
Climate : indoor
Yield : 450 gr/m2
Height : 35 - 60 cm Flowering period : 8 weeks
Harvest : begin september
Stoned or High : Extreme high
THC level : strong 20% - 25%
Grow Difficulty : Moderate
PLANT INFORMATION :
Quantity : 10 seeds
Type : Indica/sativa
Climate : indoor
Yield : 450 gram / m2
Height : 35 - 65 cm Flowering period : 8 - 9 weeks
Harvest : Early september
Stoned or High : Happy High
THC level : good 17 - 20%
Grow Difficulty : good for beginners
Koliko treba da sa svom tom opremom biljka da raste-cveta do konacne berbe i susenja... (ovde pise 8 i 8-9 nedelja)
Nadam se da vas nisam smorio pitanjima ali ja bi sto pre da pocnem sad pred leto taman da nikne???
|
|
|
| Opcije Teme |
Pretraži Temu |
|
|