| Oprema za Unutrasnji uzgoj Grow box,sijalice,cool tube i ostalo... |
02-09-2007, 02:12
|
|
|
pred ban
Registrovan: Jan 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
Narode sto sam smislio novi box. Boli glava
Od starog frizidera. Jest da je malo nizak ali valja za vegetaciju
Dok ga zavrsim poslacu vam slicice da vidite valja li
|
|
|
02-10-2007, 00:13
|
|
Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema
|
Frizider je extra za box... ajde slikaj to pa postuj...
|
|
|
02-13-2007, 22:07
|
|
|
Spirit of Air
Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
Ventilacija
Ako se ventilator na 220V od 35W postavi na vrh u kutu boxa, cemu onda postavljanje jos jednog ventilatora da upuhuje zrak? Koliko su me ucili u skoli, ventilacija se u prostoru uvijek vrsi tako da ventilator izvlači zrak (ide na šta višu poziciju), a novi ponovo udje kroz za to predviđene otvore (na šta nižoj točki prostora).
Vidio sam na nekim forumima da ljudi spajaju rebrasto crijevo za ispuh odmah pored lampe tako da izvlači vruči zrak. Je li to možda bolji način za regulitrat temperaturu u boxu od klasičnog?
Konkretno, pitanje postavljam za box dimenzija 150X70X200 cm. Growarea bi bila 120X70, a ostalih 30cm je za ubacit oscilirajuči vent, a sve je pod 400W HPS-om.
Last edited by EXARP : 02-13-2007 at 22:15.
|
|
|
02-15-2007, 00:47
|
|
Registrovan: Feb 2007
|
Najbolji nacin je da vazduh prolazi oko lampe i kroz crevo izlazi dapolje. Tako neces imati vecih problema sa temperaturom u box-u. Recimo improvizujes reflektor tako da sa jedne strane ulazi vazduh, a izlazi kroz crevo napolje. Ipak treba ce ti jos jedan manji za ventilaciju, osim ako neces da trosis 35w 24h. 400w se stvarno mnogo greje, ali 20w vent. bi mogo da ohladi taj prostor bez problema. Temperatura je mnogo bitna ne bi trebalo nikako da predje 30c u fazi cvetanja. Na vecoj tem. se razgradjuje thc sto je mnogo lose.
|
|
|
02-15-2007, 02:39
|
|
|
Ventila cija moze na mnogo nacina da se resi...
Quote:
|
Ako se ventilator na 220V od 35W postavi na vrh u kutu boxa, cemu onda postavljanje jos jednog ventilatora da upuhuje zrak? Koliko su me ucili u skoli, ventilacija se u prostoru uvijek vrsi tako da ventilator izvlači zrak (ide na šta višu poziciju), a novi ponovo udje kroz za to predviđene otvore (na šta nižoj točki prostora).
|
Ventilator koji ubacuje vazduh moze biti slobodno 2-3 puta slabiji od onog koji izbacuje. A koristi se da bi poboljsao kretanje vazduha i smanjio temperaturu.
Quote:
|
Vidio sam na nekim forumima da ljudi spajaju rebrasto crijevo za ispuh odmah pored lampe tako da izvlači vruči zrak. Je li to možda bolji način za regulitrat temperaturu u boxu od klasičnog?
|
Da bolji je...
Quote:
|
Konkretno, pitanje postavljam za box dimenzija 150X70X200 cm. Growarea bi bila 120X70, a ostalih 30cm je za ubacit oscilirajuči vent, a sve je pod 400W HPS-om.
|
Najbolje je CoolTube pa onda improvizovani reflektor sa hladjenjem... pa onda crevo sto blize HPS-u da izvlaci topao vazduh a moze i jos jedno da direktno u HPS duva hladan vazduh. A na kraju najlosija varijanta je kao prikazano u prvom postu (jeste najlosije ali je najjednostavnije i funkcionise.
Mozes koristiti i razne kombinacije svega ovoga... budi kreativan... :)
Quote:
|
Temperatura je mnogo bitna ne bi trebalo nikako da predje 30c u fazi cvetanja. Na vecoj tem. se razgradjuje thc sto je mnogo lose.
|
Interesantno... Uvek sam cuo ili citao da kanabis moze ziveti od 25 do 35 ali ako se ne dodaje co2 onda je 25 najbolje. Srecom mi je u box-u bila uvek ispod 30. Znas li nesto vise o tome?koliki je uticaj na thc? moze i u nekoj novoj temi tipa uticaj" toplote na kanabis" ili tako nesto da ne pravimo off ovde.
Quote:
|
Najbolji nacin je da vazduh prolazi oko lampe i kroz crevo izlazi dapolje. Tako neces imati vecih problema sa temperaturom u box-u. Recimo improvizujes reflektor tako da sa jedne strane ulazi vazduh, a izlazi kroz crevo napolje. Ipak treba ce ti jos jedan manji za ventilaciju, osim ako neces da trosis 35w 24h. 400w se stvarno mnogo greje, ali 20w vent. bi mogo da ohladi taj prostor bez problema.
|
Evo dobrog a ne tako teskog resenja Hasane...
|
|
|
02-15-2007, 03:55
|
|
|
Ventilatori ne moraju da se postave tako da ubacuju vazduh i da ga izbacuju. Jedan ce biti sasvim dovoljan. Postavljanjem na red se ne dobija nista, protok ostaje skoro isti jedino je pritisak veci sto je bitno u slucaju da postoji neki filter koji stvara otpor. Vent koji izbacuje ne moze napraviti vakum, vazduh ce uci i pritisak ce se izjednaciti. Znaci ako imate dva ventilatora veci protok ce te dobiti ako ih stavite jedan pored drugog.
Ako je bitno da vazduh ulazi sa odredjenog mesta a ne i gde izlazi iz boxa (ako na primer filtrirate vazduh da ne bi usao polen i stetocine) onda ventilator stavite na ulaz a ako treba da izadje na jednom mestu (da se recimo ne bi sirio miris po stanu) onda ga stavite na izlaz i odatle kroz cev kuda ste planirali. U prvom slucaju ce u boxu biti mali nadpritisak i vazduh ce izlaziti kroz pukotine a u drugom obrnuto.
Sto se snage ventilatora tice prosecni iz racunara 80- 140 mm trose od 2-6 W a 35 W je mnogo i nepotrebno za ventilaciju jer imaju protok vise m3 u minuti. To je za unutrasnju cirkulaciju - simuliranje vetra.
|
|
|
02-18-2007, 12:44
|
|
|
Spirit of Air
Pohvalio Puta:: 7
|
Thanks ekipa
Hvala ljudi, riješili ste mi dilemu. Moji assassini će biti sretni. Kad sredim, izvjestim o metodi i njenoj djelotvornosti.
Mislim da cu pokusati iskombinirat tako da na jedan vent spojim dva crijeva: jedano tik uz reflektor, a drugo pri vrhu boxa.
Last edited by EXARP : 02-18-2007 at 12:47.
|
|
|
03-02-2007, 10:38
|
|
|
pozdrav iz zg vidim da ti biljke dobro uspjevaju pa imam jedno pitanje,kupit cu gro lux 400w a imam jednu jednu sobicu od 5 kvadrata potkrovlje ima i prozor tko ima dobar prjedlog kako da sve to slozim nek se javi
|
|
|
03-09-2007, 02:38
|
|
|
daje banove sakom i kapom
|
koja korist od toga kad to nije stealth ? ako smijem pitat , pogle kaj je on nakrcao pored ormara radi buke hmm radi tih par decibela se ne isplati stavljat takvu grdosiju na ormar ili box svejedno.
|
|
|
03-17-2007, 14:21
|
|
Registrovan: Mar 2007
|
Samo am htio reci da sam srecan sto sam vas pronasao
Zadnjih mjesec dana planiram da krenem sa ozbiljnijim radom, a nije da nemam iskustva sa time :)
Uglavnom, vidim da ste svi raspolozeni za pomoc uz to trenutno zivim u gradu u kojem imam dostupna 3-4 GrowShop-a tako da se nadam najboljem :D
|
03-21-2007, 01:14
|
|
|
@Inq
Mozes li objasniti prostije varijante pravljenja karbonskog filtera?
|
|
|
03-21-2007, 01:48
|
|
|
Mogu ja: kupi džak ćumura - uglja za rostilj i od šper ploce, letvica i sitne mreže napravi okvir kakav ti odgovara.
|
|
|
03-21-2007, 03:00
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Eddie
Mogu ja: kupi džak ćumura - uglja za rostilj i od šper ploce, letvica i sitne mreže napravi okvir kakav ti odgovara.
|
hahaa
vazi ;)
|
|
|
03-21-2007, 12:25
|
|
|
Quote:
|
|
Pa u sustini to je to... Samo sto bi ja rekao da kupis aktivni ugalj...
|
|
|
03-21-2007, 14:36
|
|
|
Hteo je da se provuče jeftino. Aktivni ugalj se dobija nepotpunim sagorevanjem organskog materijala biljnog ili životinjskog porekla u nedostatku kiseonika gde se dobija vrlo porozna materija sa velikim procentom ugljenika. Ćumur je samo malo nekvalitetnija vrsta.
|
|
|
03-25-2007, 22:03
|
|
|
Evo od kartonske kutije napravio sam box u kojem su biljke koje su neplanski izrasle.
http://img511.imageshack.us/my.php?i...lika001yb9.jpg
Drzacu ih tu jos kojih 15-ak dana pa kad ojacaju onda cu ih u saksije svaku zasebno.
Biljke su pod stednom sijalicom, Daylight 6400K 30W
|
|
03-26-2007, 00:14
|
|
|
daje banove sakom i kapom
|
rekao bih ti da si napravio odmah veliku pogrešku a to je da si ih sve bacio u jednu posudu. Razdvajanje te presađivanje će im prestavljati veliki stres u kojem ćeš pogodovati razvoju pretežito muških i hemafrodit-a(dvospolnih biljaka) , a kao drugo svjetlo ti je pre pre slabo . Ako misliš raditi sa štednim žaruljama treba ti ih oko 10 takvih kao što ti imaš 6400k za veg i još 10 sa oko 3000k(wharm white ili kako već) za cvjetanje. Znači tvoj box još nije funkcionalan kako treba. Nisam vidio na slici niti termometar-hidrometar, to je isto jedna od esencijalnih stvari.Na tvom mjestu bi ipak razmislio o investiranju malo više para u box, to ti kažem jer nećeš biti zadovoljan sa postignutim rezultatima. Nadam se da sam pomogao
|
|
|
03-26-2007, 11:47
|
|
|
Stoner svaka cast na pomoci, al ovo mi je samo privremeno da malo ojacaju itd. a ja cu njih kad ojacaju prebaciti na outdoor jer nemam uslova da ih sve drzim indoor, a kad dode zima onda cu jednu ili dvije indoor
Za jedno 5 dana prebacicu ih u saksije i na prozor pa kad bude vrijeme na outdoor
Hvala ponovo na savjetu za box, kad budem pravio pravi ulozicu dosta love za sve sto mi treba a ovo sada je privremeno 
|
|
04-02-2007, 23:56
|
|
Registrovan: Jul 2006
|
Moram priznati da mi se raspored squkijevog boxa baš svidio... zato sam odlučio kopirati. S obzirom da sam ograničen prostorom morao sam izmijeniti dimenzije tako da je ovaj 150x65x200. Prostorija za cvjetanje 100x65 dok je ova uža 48x65... nadam se da će biti dovoljna za 2 mame i nešto dječice :)
U slijedećih 2 tjedna ga mislim privesti kraju... svi savjeti su dobrodošli.
Evo i slike :)
Na pod sam stavio kotačiće tako da je cijela stvar mobilna i može se seliti po ptrebi ;)
|
|
|
04-03-2007, 21:37
|
|
Registrovan: Jul 2006
|
Trebam savjet... Koliku bi visinu stavili za vegetacijsku sobu, a koju za mame?
Ostale dimenzije su kao što sam već naveo š48 d65...
Sve mi to ide prilično sporo... dugo ostajem na poslu, a ne mogu koristiti bušilicu i pilu poslije 21h jer ću ispizdit susjede...
Danas sam dogurao do ovdje

|
|
|
| Opcije Teme |
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules
|