Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Uzgajanje » Oprema za Unutrasnji uzgoj

Oprema za Unutrasnji uzgoj Grow box,sijalice,cool tube i ostalo...

Reply

Opcije Teme Način Prikaza
Old 01-18-2008, 20:12   #81
M_wEeDmAn_88
pred ban

M_wEeDmAn_88's Avatar

Registrovan: Jan 2008
Pohvalio Puta:: 5
Pohvaljen 12 Puta u 11 Tema

u pravu si doktor . tocnije ...svaka ima po 1050 lm !
M_wEeDmAn_88 is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2008, 15:29   #82
rasmc

rasmc's Avatar

Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

Pozdrav cijeloj ekipi iz vutre.org od rasmc!

85w 6400K (tako piše na kutiji) je valjda Daylight??
Slika kaže više od rijeći. Ovo je nedavno kupljeno u "Solin Građi" tako da splićani znaju gdje da idu (Torca ovo bi ti trebalo, ako se nisi snaša). Ovakve dvi koristim uz hps od 150w i mogu vam reći da biljke ljepo napreduju! Cijena im je oko 110 KN.

Šta mislite o ovima i u odnosu na cijenu ja mislim da su povoljne?
rasmc is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2008, 02:02   #83
Tripco

Tripco's Avatar

Registrovan: Nov 2005

110KN, to bi trebalo biti oko 13-14EUR, tako? Za 85W je to solidna cena. Po vataži bih rekao da imaju negde oko 6000 lm.
Ali zanima me zašto ih koristiš uz HPS. Da li u toj varijanti ideš od početka do kraja (pa ti trebaju za malo više plavog spektra u veg. fazi) ili radiš dodatak pri cvetanju. Pitam jer sam sve bliži potpunom uverenju da plavi spektar igra značajniju ulogu pri cvetanju nego što se mislilo, a voleo bih da imam što više podataka sa različitih strana.
Old 01-26-2008, 16:20   #84
rasmc

rasmc's Avatar

Box 100x50x180, Terrabrill, Plantella list, obični cink lim kao reflekt, 350m3/h td mixvent 125, posude 5l.
Prvo sam počeo samo sa HPS-om od 250W pa mi se činilo da je malo svjetla,a i velika temp.(gore 30-32, dole 25-27). Zatim nakon par dana naletim na ove lampe i napalim se sve u šes.... i odem i kupim jednu. Naravno, plavi spektar i počnu se biljke debljat i listat te sam nakon dva dana kupio još jednu i stavio HPS od 150W (radi temp.)
Sad su u 30-om danu vegetacije. U međuvremenu sam napravio zatvoreni reflektor da kroz njega ide zrak tako da je temp. pala za 5-6 stupnjeva i onda sam opet vratio HPS 250W.
Namjeravam za dan dva na 12/12 i ostavit ću bar jednu ovu od 85W jer mi se čini da svjetla nikad dosta. Odnosno, što više to bolje!
Uostalom ove HPS-ovke GROLUX također daju i plavi spk. pa mislim da nemože škoditi.
Pozdrav svima
rasmc is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2008, 19:33   #85
dimcic 89

Registrovan: Dec 2007

Cekaj, cekaj. Ja sam se malo presao. Ucinilo mi se da je ono 960 oznaka a ne broj lumena. U tom slucaju nisam siguran kog je spektra. Potrazi jos neku oznaku, treba da ima barem neki trocifreni broj tipa 827, 865 itd. ili da pise warm white, day light itd. Ma uostalom ako nema mozes odoka da prepoznas da li je za vegetaciju ili cvetanje. Ne treba sad od toga praviti neku nauku. Znaci ako joj je svetlost skroz bela, onako kao u bolnicama, onda je to za vegetaciju. Ako je svetlost narandzasta, kao kod obicne sijalice, onda je verovatno dobra za cvetanje. Ovo su najcesce varijante neonki (827 cvetanje, 860 ili 865 vegetacija). Inace 4800 lumena ti moze biti dovoljno za neku micro grow varijantu. Pomnozi povrsinu boksa u metrima sa 50 000 i to ti je broj potrebnih lumena.
Koliko biljcica? Kolko hoces! Ma jedna ti je dovoljna.
Ako imas mogucnost uslikaj te neonke dok su upaljene pa okaci. Pozz.
dimcic 89 is offline   Reply With Quote
Reply

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules