| Obrazovanje Sve od istorije marihuane do najnovijih istrazivanja. |
12-05-2007, 18:42
|
|
|
elegant0r
Tournaments Won: 1
Registrovan: Sep 2007
Pohvalio Puta:: 16
Pohvaljen 15 Puta u 15 Tema
|
Dobro ti rece gospon mozgochip.. 
|
|
|
12-05-2007, 19:59
|
|
|
pred ban
Registrovan: Dec 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
Sry ak otvaram staru temu al me zanima...
Znaci razmnozavaju se biljke sve dok ne dode do jednakog broja gena oba dvije vrste, tada dobimo biljku s karakteristikama oba dvije vrste (pomjesane karakteristike)...
Ako jos razmnozavamo biljku, biljka ce gubit karakteristike jedne vrste i dobivat karakteristike 2 vrste...
Jesam li u pravu...
|
|
|
12-05-2007, 20:33
|
|
|
bambara
Registrovan: Jan 2007
Pohvalio Puta:: 4
Pohvaljen 6 Puta u 6 Tema
|
nemoj se ljutit ali te ništa ne kapiram
i hvala ti što me naduvaš svakim postom
za sada ti je dosta da znaš da ćeš ako ukrstiš dvije različite
dobiti sjeme koje ima 75% tatinih gena i 25% maminih gena
i ok je nisi ti otvorio temu nego đankez kojem hybridi nisu nešto
pa nije ti ovo paradajz đanky
Last edited by balcan_smoke; 12-05-2007 at 20:58.
|
|
|
12-05-2007, 21:17
|
|
|
pred ban
|
Pitam jel, mogu dobiti sjeme odlicnog hibrida besplatno, sam je problem sto je neka starija generacija,pa me zanima sta se mjenja kod novih generacija, dali ide na losije...
vidim vec da se u shoutu, govore da vas zajebavam, onda nesto da gluparam...
sry sto sam naporan...
Last edited by Crass; 12-05-2007 at 22:19.
|
|
|
12-05-2007, 23:06
|
|
|
Δ9-tetrahydrocannabinol
Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 6 Puta u 5 Tema
|
Meni se čini da si prije mlad i lijen nego naporan, pogledaj malo na wiki u vezi genetike, dominantnog i recesivnog gena ... http://en.wikipedia.org/wiki/Genetics
|
|
|
12-05-2007, 23:53
|
|
|
pred ban
|
Kuzim genetiku i to s recesivnim i dominantnim genima...
Nego pitam , znaci hibridi su najcesce oni koji imaju karatkteristike majke i oca znaci imaju gene Cc, ali ti geni (Cc) su dobiveni krizanjem cc x CC jer je mala vjerojatnost ako se kriza Cc sa CC da ce ispast Cc (jer je C dominantan gen), a sada ako se znaci opet krizaju sjemenke biljke Cc, bit ce Cc x Cc vjerojatnost je (veca) da se dobije CC (jer je C dominantni gen)... to je kak sam ja skuzio
s time bi znacila da kad jedanput jednu krizanu biljku uzgojimo velika je vjerojatnost ak se ta biljka opet razmnozava da necemo dobit krizanu biljku nego biljku koja ima taj dominantni gen (znaci kak sam napocetku reko biljku CC)...pitam dal sam upravu?
Zasto pitam (da nemislis da zajebavam bez razloga)?
Jel imam sjemenke koja su 2 generacija hibrida, i zanima me dali cemi opet izrasti hibrid taj isti, ili jedna biljka s kojom je krizana da se stvori taj hibrid (ovisi koja ima dominantni gen)...
Istina je da nisam punoljetan, a mogu priznat da sam cuo vece gluposti na ovom forumu od vas starijih nego od nas "klinaca" , pa zato nemas sta govoriti kako sam mlad...a ako ti se to jos nesvida, zamolime samo i ja necu poslati ni jedan post na ovaj forum...
|
|
|
12-06-2007, 00:03
|
|
|
Δ9-tetrahydrocannabinol
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 6 Puta u 5 Tema
|
Ovo je slobodan forum, dok god ne vrijeđaš nikoga i pošuješ pravilnik ne vidim razlog da ne postaš. Iskreno, ne da mi se prepucavati sa tobom jer je takvih kao ti mjesečno najmanje 3-4, što ćeš i sam primjetiti ako ostaneš dovoljno dugo sa nama.
Nego, daj reci, kakve si to gluposti čuo od 'nas starijih' ? Živo me zanima ? 
|
|
|
12-06-2007, 00:19
|
|
|
pred ban
|
Pokusavam ti reci da nije sve crno bijelo...Meni stvarno zao sto se pojavljuju takvi kao ja, pa sam reko ak vam smetam nema poante da budem ovom forumu...
Last edited by Crass; 12-06-2007 at 00:44.
|
|
|
12-06-2007, 03:11
|
|
|
machado produkcija
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 4 Puta u 3 Tema
|
Sram te bilo djecace ides u osnovnu skolu a nemas osnovnu kulturu 
ako se naljutim dobit ces stabljikom po turu 
i jos za kraj moš nam žilit kuru 
al ni zato jos nemas godina 
kad napunis 21 
ponovno se logiraj 
do tada se malo igricama poigraj  :
high grow instaliraj 
i svaki dan zalivaj 
kad uzgojis dve tri 
mozes s nama raspravljat 
a do tada nemoj srat 
jer ce opet izbit rat 
a sad moram stat
jer me boli vrat i
moram na spavanje 
imaš srece zato cu 
batalit zajebavanje   
Last edited by mr.skunk; 12-06-2007 at 05:46.
|
|
|
12-06-2007, 06:54
|
|
|
elegant0r
|
Crass don't hate the players.. hate the game..
Nemas brige stari.. samo growaj.. ako je zensko sve je dobro kada se uzgoji kvalitetno.. Dobra genetika je samo bonus, ali ne garantira ama bas nista..
Samo polako i strpljivo.. ako nemas vremena ucit citajuci o tome kako ces tek izdrzati 3mj do kraja growa?
Nedaj da te ovi stari prdonje zbediraju i otjeraju.. vec im je puna kapa glupih pitanja pa malo ostrije reagiraju na ljencine. Nemojte to uzimat k srcu vec shvatite kao dobronamjernu kritiku ako ste dovoljno zreli za to, a ako niste.. onda vam stvarno nije ni mjesto na ovakvom mjestu jos. 
|
|
|
12-06-2007, 21:58
|
|
|
pred ban
|
Ma ne dozivljavam ja ih previse...
Inace sam 3 razred (gimnazija)...
Vec sam imo 3 bljke koje su uspjesno bile uzgojene vani (2 biljke white russian i neka nepoznata sativa), moglo bi ih je biti vise, ali dok su jos bile u ranoj vegetaciji su 2 biljke imale nezgodu (pale s velike visine)...
Iskreno neznam previse o uzgajanju, da znam nebi bio na ovom forumu (za one malo sporije, uclanio sam se da nesto naucim)...
Sta da ti kazem mr.skank nemogu si pomoc, tak sam zlocest decko, da bi me trebo po turi 2 put na dan...
Nerazumjem zasto je glupo pitanje, pitao sam, koji je nedostatak kod hibrida starije generacije?
Jos nisam dobio odgovor...
Iskreno se bas nekuzim u bas te geneticke stvari...ono gore sto sam napisao je moja najlogicnija prepodstavka, zanima me dal sam u krivu ili nisam...
I sam da znas vrlo sam pristojan...
Last edited by Crass; 12-06-2007 at 22:09.
|
|
|
12-06-2007, 22:24
|
|
|
machado produkcija
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 4 Puta u 3 Tema
|
ma samo opusteno ,meni se sve svodi na zajebanciju ali moras razumjeti da na neka pitanja
nemozes dobiti odgovor jer nije ovo forum nekih profesora genetike i molekularne biologije nego obicnih homegrowera koji uzivaju u svom hobiju i svom urodu , a svoja znanja su svi stekli tako sto su citali forume i grow literaturu, tako da ti savjetujem ako zelis biti lijepo prihvacen od strane korisnika da vise citas i pitas samo potrebno a ne razumijem sta te toliko zanima nedostatak neke generacije hibrida kad nisi jos nijedan grow odradio to mi nikako nije jasno. lijepo ti covijek kaze odradi nesta ( al kad napunis 20 godina) sa bilo kakvim sjemenom pa onda gledaj da to usavrsis a ne odmah na turbogrowing. 
12-06-2007, 23:04
|
|
|
pred ban
|
Quote:
|
Vec sam imo 3 bljke koje su uspjesno bile uzgojene vani (2 biljke white russian i neka nepoznata sativa),
|
Vec sam reko da sam imo jedan grow (ove 2 koje su pale, su 4 i 5 biljka koje nisu uspjesno uzgojene ocito)...
Procito sam 2 teksta, koja sam skinuo s neta, evo bas si me podsjetio pa cu ih uploadat i stavit linkove...
Pitam zato sto imam odlicno sjeme hibrida ali je nekoliko generacija staro, pa me zanima sta cu dobit od tog sjemena...Nisam postavio pitanje bez razloga...
Vidio sam na prvoj strani da se neki clanovi razume u genetiku pa sam ocekivao odgovor...
Imam malo postova, otvori profil pogledaj koje sam sva pitanja postavio, da ti pomognem postavio sam 3 pitanja, 1 je u vezi s time dali ko zna kakva je sorta maui waui ak je ko uzgajao dali nije preteska za uzgoj, 2 je ovo s genetikom, 3 je na temu microgrow koje sjeme moze izdrzat nisku vlagu...nerazumjem sto nije u redu s tim pitanjima?Izvinjavam se ak mislis da su ova pitanja glupa (ponekad znam biti subjektivan previse)
Istina je da govorim ja dosta gluposti ponekad, zao mi je zbog toga, ali nisam nikad imao losu namjeru kad sam govorio te gluposti...
Last edited by Crass; 12-06-2007 at 23:06.
|
|
|
12-07-2007, 00:09
|
|
|
bambara
|
umjesto da nas pitaš šta da radiš sa genetikom koju si već ukrštao ili šta već
ti nas pitaš da li je starija genetika lošija od nove
to je kao da te pitam da li je plavo zelenije nego žuto
kapiraš
baš zbog toga što si nov,treba sve lijepo da prošitaš a ne da tražiš servirane odgovore
jer ako neznaš svu materiju teško ćeš da razumiješ komlikovanije stvari
i imaj obzira da stariji članovi uglavnom puše jaču genetiku
pa su im i odgovori hybridniji
|
|
|
12-07-2007, 00:21
|
|
|
pred ban
|
Ne shvacas me bas previse sto sam pito...Zato sto sam dobio sjeme, pito frajera zasto to ti nisi posadio on mi je reko da je starija generacija pa nije posadio, s tim covjekom nemam vise kontakta nazalost X( pa nisam uspio nac odgovor na pitanje koji su negativni aspekti starijih generacija...
Itak sad vec neocekujem nikakav odgovor, pokusat cu nac nekog ko se vise kuzi u to pa da mi odgovori...
|
|
|
12-07-2007, 00:41
|
|
|
elegant0r
|
Crass trazis odgovor na pitanje na koje odgovor ne postoji.
Trava je veoma subjektivna stvar, i nemoguce je predvidjet koja je to "stara sorta", kako ce se u uzgoju ponasati, i kako ce se tebi svidjati konacni high koji pruzi.
Prekini u pokusajima da prirodu matematicki izmjeris.. njena ljepota je upravo u spontanosti.
|
|
|
12-07-2007, 03:21
|
|
|
pred ban
|
Imas pravo...
Zao mi je zbog offtopica...
Nemojte sam neke postove svatiti preozbiljno nisam mislio nista lose s njima (to sto se tice odgovora na post od torcide)...
|
|
|
12-07-2007, 03:45
|
|
|
bambara
|
ništa legendo nego kada nađeš toga što će ti odgovoriti na tvoje pitanje
pitaj ga na usput što je smisao života
imaš 9 postova dnevno
a niko te ne razumije
ne nerviraju nas vaša pitanja,ni vaši odgovori
ali smarate umjesto da pokažete bar osnovno znanje
za to znanje vam je potreban samo ovaj forum
i imali bi drugačiju komunikaciju
ovako je voz brži po danju nego po šinama
jer je noću hladnije
|
|
|
12-07-2007, 14:46
|
|
|
pred ban
|
Ma uzalud je razgovarat, s tobom, i neda mi se nista prepirat...
Mozda sam ja ovim pitanjem previse ocekivao od vas, al kako sam vec reko vidio sam na prvoj stranici da se neki clanovi dobro razumju u genetiku...
Ovo sa samarete nisam te ama bas nista skuzio...
Sam se malo uozbilji i gledaj na neke stvari realno, vec si mi proucio cjeli profil i od 30 postova naso neku pogresku, i poceo me napadat, ponasas se vrlo licemjerno...
Vec sam reko da ponekad znam napisat glupost, i znam grijesit, jbg covjek sam a na pogreskama se uci
|
|
|
12-07-2007, 16:39
|
|
Pohvalio Puta:: 9
Pohvaljen 5 Puta u 3 Tema
|
Hm....Crass postavio si zanimljivo pitanje...ali ko što je Mr.Skunk rekao tu nema strucnjaka za genetiku...
Definitivno ne možeš samo recesivne i dominantne gene gledat jer trava nije ko npr. grašak da imaš crvene i bjele cvjetove(žute i zelene mahune..).....nego više crvene,bjele i ružicaste...Križanjem ciste Sative i ciste Indice ne dobivaš visoke i niske potomke nego i hibride koji su srednje visine....Uzmi u obzir da biljke imaju razlicite % psihoaktivnih tvari,visinu,miris,boju,urod................koja svojstva zajedno idu,koja su spolno vezana.....prava znanost.
balcan_smoke moram te ispraviti-biljka ce imati 50% maminih i 50% tatinih gena...a hoce li se izraziti više maminih ili tatinih gena ovisi o 1000000 faktora.
I za kraj-neće ti biljka biti lošija nego samo drukćija.
|
|
|
| Opcije Teme |
Pretraži Temu |
|
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules