Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Marihuana » Obrazovanje

Obrazovanje Sve od istorije marihuane do najnovijih istrazivanja.

Reply

Opcije Teme Način Prikaza
Old 11-12-2005, 15:35   #1
GreenMan
Grizem beton,zvacem armaturu

GreenMan's Avatar

Registrovan: Oct 2004
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema
Default Cannabis - vrste

- Cannabis Sativa je visoka i tanka biljka,obicno izmedju 200 do 400 cm visine.Lisce je uglavnom svetlo zeleno,posto ima manje hlorofila nego Indica.Zbog toga raste i cveta duze nego Indica i potrebno joj je vise svetla.Sativa raste veoma brzo,period cvetanja moze da traje od 10 do 16 nedelja.Urod je uglavnom manji nego kod Indica,ali je vrlo jak.Vrhovi su dugacki i tanki.Miris Sative je sladak i kako se kaze “fruity”(sto bi znacilo nalik vocu).Dim je prilicno blag.Poreklo Sative su Kolumbija,Meksiko,Tajland i jugoistocna Azija.Sativa ima vise THC-a nego CBD-a sto prouzrokuje mozdani,energetski “rad”,koji moze da stimulise aktivnost mozga i da izazove halucinacije.

- Cannabis Indica je niska i gusta biljka,visine izmedju 80 do 180 cm visine.Lisce je uglavnom tamno zeleno,ponekad sa ljubicastim krajevima.Potrebno joj je manje vremena i manje svetla za rast i sazrevanje nego kod Sativa.Kad pocne da cveta potrebno je 6 do 8 nedlja da sazri.Vrhovi su gusti i zbijeni,izuzetno jakog “lepljivog” ili “skunky”mirisa.Urod je veci nego kod Sativa.Dim Indica je najcesce gust,ostar i cesto izaziva kasalj kada se udahne.Indica je tradicionalni izvor hashisha,a poreklo vuce iz Maroka,Afganistana,Indije,Tibeta.Indica uglavnom ima vise CBD-a nego THC-a,tako da je “rad” vise “telesnog” tipa,tezi i jaci nego kod Sativa.”Rad” je opustajuci,tzv.”stoney high”.Zbog svojih svojstava moze se upotrebiti u razne medicinske svrhe.

- Cannabis Ruderalis je treca vrsta koja poreklo vuce iz Rusije,Poljske i ostalih istocno-evropskih i srednje-azijskih zemalja sa hladnijom klimom.Jos uvek postoje neslaganja oko toga da li je Ruderalis uopste odvojena vrsta.Cannabis je klasifikovan u tri vrste na osnovu razvitka i oblika mahuna semenke i na osnovu perioda rasta i cvetanja.Ruderalis raste u hladnim predelima,sazreva brzo a ima pokazatelja da mogu biti nezavisne od fotoperioda(odnos trajanja dana i noci).Neke osobine Ruderalisa su velike semenke,niska korovasta biljka visine od 120-180 cm,a nivo THC-a je nizi nego kod Sativa i Indica.

Ovo su tri osnovne vrste iz kojih su se do danasnjih dana razvile mnoge nama poznate sorte,dugogodisnjom selekcijom i ukrstanjem.Cilj selekcije i ukrstanja je dobijanje biljke koja odgovara nasim potrebama,tj. dobijanje zeljenih karakteristika.Tako sad imamo biljke koje su predvidjene za indoor,za outdoor,mozemo da biramo nivo THC-a,miris,ukus,itd.
Old 10-13-2006, 14:10   #2
imported_cannebosanac

imported_cannebosanac's Avatar

Registrovan: Oct 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

Pročitao sam toliko različitih tvrdnji o tome koja je sativa koja je indica koja ruderalis da me boli glava od toga , stvarno nigdje nisam naišao na to da sativa cvjeta od 10 do 16 nedjelja ,ali ne kažem da nema i takvih ali to su sve samo naklapanja ova je ovo ova je ono neki čak kažu recimo Gisela Schreiber u `The Hemp handbook` da sative daju najmanje THC i da su uglavnom pogodne samo za proizvodnju vlakana i ne bi spadale u medical grade weed .A postoji toliko dobrih sativa ,recimo Durban Poison 7.5 % THC ,Isis 15 THC(postoji samo u feminiziranoj verziji )Delta 9 isto sigurno jaka jer kod njih i ne prodaju stvari ispod 5% THC-a
A postoje i sative u italiji koje uzgajaju za potrebu industije i rastu i do , mislit ćete da serem na usta ,ali do 10 m prijatelju moj .Teoretski mogla bi se uzgojiti biljka visoka i 15 m indoor,samo ako bi bilo dovoljno prostora i jedan mali bazen za korijenje,pod dovoljnim brojem lampi upaljenih na 18h/6h biljka bi rasla u vis sve dok ne staviš lame na 12/12 iz toga narasla bi još malo i procvjetala.Znam za lika u Australiji uzgaja tako biljke,ustvari grmolika čudovišta od po 5-6 metara(ima čo`ek prostoriju).Počeo je sa normalnom biljkom jedno cvjetanje pa onda opet u veg fazu ,i sve tako dok nije dobio čudovište. Tko ne vjeruje za ovo u Italiji neka pročita grow guide od Mel Franka & Ed Rosenthal . Ta knjiga u stvari i nije samo grow guide nego ima svega od istorije,ganjokemije(THC,CBD,CBN,THCV,CBG,CBR...), do pušenja .
A za ovog u Australiji možeš samo vjerovat ako hoćeš .
Ne samo da ima pokazatelja za ruderalis ne ovisi photo periodu je to tako i tako i piše u svim ozbilnijim knjigama .Čak rade i hibride ruderalisa i skunka(koji je sam po sebi hibrid sative i indice), koji onda cvjetaju ranije(puno prije nego se dan skrati na samo 12-13 h ,a rastu veliki i grmoliki do 2-3 metra .
imported_cannebosanac is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2006, 14:40   #3
neznalica
buntovnik bez razloga ;)

neznalica's Avatar

Registrovan: Jun 2006

Pa veruj mi da Sative ne cvetaju ispod 9-10 nedelja (tjedana),ovo zna jer sam ljubitelj Sativa.
Iz ovoga mogu da ti tvrdim da Sative imaju od svih vrsta najvise THC-a.
Sledece sto bi mogao i sam da zakljucis je da iz toga izlazi da Indica ima najvise THC-CBD-CBN,sto opet znaci da je Indica idealna biljka,zar ne?
Naravno to nije tacno jer koji je onda razlog unistavati tako dobru biljku ukrstanjem sa Sativom, ako si primetio, sto ce ti gore navedeno potvrditi, razlika u THC kao i vremenski period cvetanja zavisi od sorte do sorte odnosno od procenta Sative u nekoj sorti.
Tvrdim iz iskustva, ako budes uzeo sortu sa velikim procentom nekakve severno americkei ili istocnjacke Sative (65% ili vise) period cvetanja nece biti manji od 9-10 nedelja (tjedana).
Isto tako ces primetiti veliki procenat THC-a kod navedenog primera.
Za poredjenje nadji nekakvu juzno azijsku Indicu koja ima srazmerno obrnuti procenat Indica-Sativa pa uporedi vremenski period cvetanja i procenat THC-a.
neznalica is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2006, 14:51   #4
imported_cannebosanac

imported_cannebosanac's Avatar

Registrovan: Oct 2006

Znam to i ja nemam što da ti vjerujem na većini pakovanja sjemenki Sativa piše 8-9 i ne kažem da je nemoguće da cvjetaju i do 16 samo sa rekao da to nigdje još nisam čuo ni vidio ni na stranim forumima a bio sam na dosta njih.I ne bih želio da se prepirem oko toga šta je tačno šta ne. Sto naučnika sto priča jebiga. Ali znam isto što se tiče ovih medical usera da ovisno za koju bolest ih koriste uzimaju stvari s različitim omjerima THC-a i CBD-a neki puštaju travu namjerno malo duže da cvjeta dok trichome ne postanu mutnije neki skidaju dok su skoro prozirne sve ovisno za što je koriste ili kakav feeling žele .
imported_cannebosanac is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2006, 15:10   #5
neznalica
buntovnik bez razloga ;)

neznalica's Avatar

Registrovan: Jun 2006

Stvarno ne volim ovo da radim

Quote:
BREEDING - G13 Haze - Hawaiian Sativa
Indica: 20% Sativa: 80%
MINIMUM YIELD 25 grams ~ FLOWERING 12 - 14 weeks
Koliko li je onda period cvetanja sa procentom 10%-90%
neznalica is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2006, 23:19   #6
Tripco

Tripco's Avatar

Registrovan: Nov 2005

Čiste landrace sative cvetaju po 16 nedelja čak i do 18-19. Lowland Thai npr., pa vijetnamski Dalat, neke brazilske sative, Kerala iz južne Indije.
Old 10-14-2006, 14:04   #7
thc-dj

thc-dj's Avatar

Registrovan: Oct 2005
Default ejj

ja sam imao rudealis vrstu i još par indika i mogu potvrditi da cvijeta puno ranije .....koga zanima više o tome neka pošalje sms.
thc-dj is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2007, 23:00   #8
Narquila

Narquila's Avatar

Registrovan: Feb 2007
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema

Nisam znao gdje da stavim ovu sliku pa sam je stavio ovdje,
nadam se da ce nekima pomoci da odrede jel im biljka sativa ili indica

Last edited by gloSS_ZelenKy : 03-18-2007 at 23:46.
Narquila is offline   Reply With Quote
Reply

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules