Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Marihuana » Obrazovanje

Obrazovanje Sve od istorije marihuane do najnovijih istrazivanja.

Reply

Opcije Teme Pretraži Temu Način Prikaza
Old 02-15-2007, 16:55   #1
blunt_

Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
Default pitanje..?

imam jedno pitanje.. i molio bih odgovor sto prije na svoju mail adresu jer ne koristim bas puno forume. blunt_@net.hr

vec duze vrijeme radim jedno istrazivanje o marihuani i njezinim pozitivnim i stetnim utjecajima na pusace. na raznim stranicama sam naso sve pozitivne utjecaje ali imam problema sa negativnim utjecajima jer nisu nigdje nabrojani,pa sam zakljucio da ih nema ili je nekoga strah da ih nabroje,a drugi problem koji me muci je taj da radim i istrazivanje o povezanosti raznih religija sa marihuanom i njihova stajalista o Biljci. moze li mi netko odgovoriti na ta dva pitanja pa da zavrsim sa istrazivanjem, tipa u kojoj je vjeri zabranjena marica u kojoj dopustena i zasto.. puno hvala. blunt
blunt_ is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2007, 14:09   #2
PSG fan

PSG fan's Avatar

Registrovan: Jan 2007

U hriscanskoj veri (pravoslavnoj i katolickoj) koliko znam nigde ne pise da je vutra zabranjena ili da je dozvoljena. E sad valjda je razlika u tome da li vutru gledas kao drogu-narkotik, mislim da se to ne odobrava a ako je gledas vise kao biljku, prirodni proizvod onda ne vidim zasto bi bila zabranjena...
ne znam ni sam sta sam sad nalupao,ne drzi me za rec
Old 03-07-2007, 14:49   #3
Torpedo

Torpedo's Avatar

Registrovan: Mar 2007

pozz blunt i psg!!!Pravoslavlje,a verovatno i katolicizam,na marihuanu gleda kao na naviku,a ne na karakternu,tj.duhovnu crtu.To mi je ispricao jedan duhovnik,pa stoga wareze bez grize savesti i moralnih predrasuda.Islam zabranjuje alkohol,a poznato je da u Libiji mozes naci shita na svakom koraku,dok alkohol oduzimaju prilikom ulaska u tu zemlju!U Swiss lekari cak savetuju upotrebu marihuane,cak je i sami konzumiraju prilikom dugocasovnih operacija,da bi bili sto smireniji prilikom slozenih zahvata!Samo ovde nas drze u nenanju i sire paniku i defetizam.Mi smo na onom REEFER MADNESS stadijumu,kao u dokumentarnom filmu chiji je narator Vudi Harleson.Strashnoooooo!
Torpedo is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2007, 00:48   #4
kanehbosem

kanehbosem's Avatar

Registrovan: Oct 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema

ono što je kršćanstvo bilo je jedno
ono što bi trebalo biti je drugo
a ono što jest je treće

kako god, u bibliji, se nalazi kaneh bosem prevedena kao mirišljava stabljika, kao sastavni dio recepta za sveto ulje.
otprilike ovako ide: 10l maslinova ulja, 2-3kg cimeta, smirne i kanabisa:))

to ne bi bilo uopće tako bitno da spasenje ne dolazi kroz pomazanika
isus krist - u prijevodu. spasitelj pomazanik
osim toga, ulje je djelovalo mnogo aktivnije nego đoint ili bong...
čini mi se da znam tko sam. ja sam promatrač
kanehbosem is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2007, 01:08   #5
Torpedo

Torpedo's Avatar

kanehbosem,totalno si u pravu,ja sam danas totalno zaboravio na taj podatak.Isus Hrist i apostoli su koristili takvo ulje u obredima...
Torpedo is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2007, 13:55   #6
Misticni Yarac

Misticni Yarac's Avatar

Registrovan: Feb 2007

Bas korisna informacija... Moracu malo da solim pamet veroucitelju danas u skoli ^.^
Misticni Yarac is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2007, 14:15   #7
Clarence

Clarence's Avatar

Registrovan: Dec 2005
Pohvalio Puta:: 1

Quote:
Originally Posted by Misticni Yarac View Post
Bas korisna informacija... Moracu malo da solim pamet veroucitelju danas u skoli ^.^
i on ce ti slozit glup konzervativan odgovor tipa:"to se koristilo mozda onda ali danas u 21 stoljecu imamo "znanstvenike", "doktore" koji su dokazali da cannabis ima puno negativnih strana(narkomanija) i da je zbog toga potpuno u redu sto je ilegalna" i na to ce ga vecina razreda podrzat...
Old 04-02-2007, 16:03   #8
Pampers

Pampers's Avatar

Quote:
Originally Posted by Clarence View Post
i on ce ti slozit glup konzervativan odgovor tipa:"to se koristilo mozda onda ali danas u 21 stoljecu imamo "znanstvenike", "doktore" koji su dokazali da cannabis ima puno negativnih strana(narkomanija) i da je zbog toga potpuno u redu sto je ilegalna" i na to ce ga vecina razreda podrzat...
A ti fino reci, zar ti isti znanstvenici tvrde da je covjek nastao od majmuna!?!

Pa ako znanost tu nije u pravu (po njemu) zasto bi bila za negativne strane marihuane...
Old 04-02-2007, 16:23   #9
GOGS

Registrovan: Nov 2005

ISkreno mislim da su "negativne" stvari kod marihuane stvar osobnog iskustva. Jedina ocita stvar jest, pusenje. To mi jedino sad pada na pamet.

Dobro, jos mozda i munchies koji u extremnim slucajevima izazivaju visak kilograma (kod nas ljenijeg djela populacije) zbog cistog onog, "pa kaj si lud! tam treba ic pjesice...." :)
GOGS is offline   Reply With Quote
Reply

Opcije Teme Pretraži Temu
Pretraži Temu:

Preciznija Pretraga Foruma
Način Prikaza

Posting Rules