| Obrazovanje Sve od istorije marihuane do najnovijih istrazivanja. |
04-10-2007, 17:08
|
|
Registrovan: Jan 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
EDIT by Genjo: nemoj zapocinjati molim te jedva sam ih smirio...barem se nadam. I ti edituj svoj potpis zato sto sam lijen da brisem diskusije koje mogu nastati zbog istog...uuuh ne mogu vise stvarno cu obrisati ovu temu jednom za vazda.
|
|
|
04-10-2007, 17:16
|
|
Registrovan: Mar 2007
|
pa ima situacija gdje je hash ulje zanimljiva opcija, esp kod ostataka sranja il ako iz drugih razloga zelis izbjeci udisati toliko toga... kako je sad ekstrakcija kemija?
Takodjer je prosto zanimljivo; redovito rastavim stvari koje rade da vidim kako rade ;)
I wonder, jel bi se uz neko nepolarno otapalo moglo dovoljno fortify-ati grass, tako da se ovo ispari na nesto obicne trave, tipa ko ekstrakti salvije, na pa ono 10X grass i sl :) Pitam se naime jel se dade tu innocent biljcicu pretvoriti u full-blown visionary trip :)
takodjer, koliko prema logici koristenja butana razumijem, THC je vrlo nepolarna molekula - jel bi onda umjesto acetona petroleter ('medicinski benzin', zippo fluid) bio bolja opcija?
Last edited by aryah; 04-10-2007 at 17:22.
|
|
|
04-10-2007, 18:38
|
|
|
Spirit of Air
Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
Quote:
Originally Posted by aryah
pa ima situacija gdje je hash ulje zanimljiva opcija, esp kod ostataka sranja il ako iz drugih razloga zelis izbjeci udisati toliko toga... kako je sad ekstrakcija kemija?
Takodjer je prosto zanimljivo; redovito rastavim stvari koje rade da vidim kako rade ;)
I wonder, jel bi se uz neko nepolarno otapalo moglo dovoljno fortify-ati grass, tako da se ovo ispari na nesto obicne trave, tipa ko ekstrakti salvije, na pa ono 10X grass i sl :) Pitam se naime jel se dade tu innocent biljcicu pretvoriti u full-blown visionary trip :)
takodjer, koliko prema logici koristenja butana razumijem, THC je vrlo nepolarna molekula - jel bi onda umjesto acetona petroleter ('medicinski benzin', zippo fluid) bio bolja opcija?
|
Fortificiranje može bez problema. E baš za to ti treba aceton, a ne npr. etilni alkohol ili benzin. Potonji kupe previše voskova, masti, klorofila...
Svejedno, sa acetonom nisan moga ič poviše 10X snage. Previše škalje. Ali nikad nisan cvitove extrahira, samo prpetinu ;)
pa na kubu činit koji đir...
TBF - Đita
Znan da ih niko nevoli, znam da ih je ponekad užitak kršit, ali svejedno...PROČITAJ PRAVILNIK
|
|
|
04-10-2007, 21:33
|
|
Registrovan: Mar 2007
|
Quote:
Originally Posted by zleeqovski
|
pa da, al sto tu nije zdravo? Mislim jedini zdravstveni problem koji vidim je da eksplodiras ili se opeces il se toga nadises dok to radis :) al ako si provjerio da plin ne ostavlja talog, well, odakle problemi sa samim dobijenim uljem? Esp sto to uopce nije tako specificna metoda, za dobivanje mnogih supstanci se u nekom koraku koriste nepolarna otapala koja se onda ide ispariti (recimo u dobijanju DMTa iz biljke)
Last edited by aryah; 04-10-2007 at 21:39.
|
|
|
04-11-2007, 06:23
|
|
Registrovan: Jan 2007
|
Kada ga sam radis, onda mozes znati da li je sav zarobljen plin ispario (drzis na vrucoj vodi 2h). Ali kada kupis, nemas pojma. Zato je metoda sa etanolom bolja/zdravija. Ali metoda sa butanom daje finije ulje bez klorofila, biljnog ulja, voska itd itd.
Ne kazem da je kancerogeno ali kazem da je bilo dosta slucajeva po netu gdje su se konzumenti zalili da im se stvaraju krastice na jeziku i sl. nakon par tjedana pusenja ulja. Googlaj.
Radje od trima i lisca napraviti bubble hash uz malo vode i leda
Ako se netko upusti u izradu ulja pomocu butana, da mu slucajno nebi palo na pamet da to radi u zatvorenom prostoru.. :) Na jednom forumu sam nasao i listu koji plin koristiti. Ne znam di mi je ta lista ali se sjecam da David Ross je bio izricito ocrnjen. Pa ako cete kupovati, nemojte kupiti njega.
http://www.cannabisculture.com/articles/3518.html
|
|
|
04-16-2007, 03:25
|
|
Registrovan: Feb 2007
|
Zanima me da li ako se namaze na pljugu hash ulje thc prolazi kroz filter od cigare.
|
04-16-2007, 18:50
|
|
|
Spirit of Air
Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
Quote:
Originally Posted by Vuspra Buksnic
Zanima me da li ako se namaze na pljugu hash ulje thc prolazi kroz filter od cigare.
|
Nebitno. THC se ne zaustavlja na filteru, tj. postotak koji se filtrira je nebitan.
pa na kubu činit koji đir...
TBF - Đita
Znan da ih niko nevoli, znam da ih je ponekad užitak kršit, ali svejedno...PROČITAJ PRAVILNIK
|
|
|
| Opcije Teme |
Pretraži Temu |
|
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules