| Muzika Ko peva zlo ne misli |
08-21-2005, 16:27
|
|
Registrovan: May 2005
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 3 Puta u 2 Tema
|
Reggae
Poslednjih nekoliko godina cude me ljudi maksimalno. Recimo, jedne je godine na MTV music awards nagradu za najboljeg rege izvodjaca dobio Sean Paul, ne znam jel se tako pise. Mnogo mi je krivo zbog toga jer uopce ne znam kako i zasto je on zasluzio tu nagradu. Covece bozji, toliko mladih i odlicnih rege bendova ima u svetu, stvarno se ne slazem s tim. Isto tako, novi "rege smerovi" tipa ragga i dancehall, to je moje misljenje, zaista ubijaju sliku o regeu covece. U redu je ako je definicija regea siroka, ali rege je nastao u maloj drzavici i mislim da ima jedinstvenu poruku. Krivo mi je sto se neki tipovi nazivaju rege izvodjacima jer nemaju pravo na to i mislim da se neki pojedinci okrecu u grobovima u ovim momentima. Jebiga..
|
08-21-2005, 17:08
|
|
Registrovan: Aug 2005
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
reggae nikako ne treba da postane mEin strim !
kao ni trance :P
|
|
|
08-21-2005, 21:19
|
|
|
( .)(. )
Registrovan: Oct 2004
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema
|
po meni su ragga i dancehall kao podpravci reggae muzike ok, ali ih treba razdvojiti od roots reggae-a i njegove poruke jer je to nesto sto ... sto je drugacije :)
|
|
|
09-17-2008, 10:44
|
|
Registrovan: Jan 2008
|
Midnite Reggae Band
Evo da dignem topic iz mrtvijeh...
Vidim nema mnogo Ljudi da su na reggaeu odje,ja vec evo par godina zaglavih s muzikom koja dolazi samo s Jamajke...
Medjutim najnovija reggae senzacija(sad vec ne tako i nova) bend sa Djevicanskih Ostrva- Midnite me ponovo vrati na taj jednostavan ali uplifting ritam.Muzika vise zvuci na neku vrstu etiopskih napjeva na engleski nego na klasican roots ali ima poseban shmek.Ako niste culi nishta preporucujem album `Seek Knowledge Before Vengeance` necete se zajebat ako ga skinete.
Evo jedan kratak intervju sa Fox TV s bracom Benjamin,poslushajte,zanimljiva filozofija...
http://www.youtube.com/watch?v=Nkq82Ulz8h8
Ako imate neku informaciju dolaze li dje na Balkan ili blize javljajte.
Njihov sajt otvara krilatica:` Time Is Not Counted From Daylight But Midnite.`
Last edited by Zabljak 1992; 09-17-2008 at 10:53.
|
|
|
09-17-2008, 12:08
|
|
|
Chavli i kreletke :S
Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 5 Puta u 4 Tema
|
Ko ti kaze da nema puno nas...
Vec eto,nije se imalo o cemu pricati...
A taj Sean paul se naziva reperom,kakav bre reggea...cuo sam njegove pesme,gledao njegove spotove...
On nema veze s rege,totalno...
|
|
|
|
09-21-2008, 21:03
|
|
Registrovan: Sep 2007
|
ruc
od novih baš ono roots bendova dušom & srcem prporučujem 10ft Ganja Plant. praktički bilo koji album
Hillside Airstrip (2001)
Midnight Landing (2003)
Bass Chalice (2005)
10 Ft. Ganja Plant Presents (2007)
s tim da noviji imaju malo bolju produkciju ali momci rasturaju
laganini
jahić
|
|
|
09-22-2008, 00:20
|
|
Registrovan: Aug 2008
|
pa čuj sam si objasnio - MTV music avards - kad su oni bili kompentetni za reggae glazbu
|
|
|
09-23-2008, 19:07
|
|
Registrovan: Sep 2007
|
evo dobrih starih (60-70e uglavnom) ska, rocksteady i rege stvari se može skinut na ovom blogu
http://youandmeonajamboree.blogspot.com
ali ne i na mtv.com :)
jahić
|
|
|
09-23-2008, 22:42
|
|
Registrovan: Oct 2007
Pohvalio Puta:: 3
|
el moze ko uploadat freddie mcgregora na rapidshare pls? mnogo mi se svidja :)
|
09-28-2008, 20:25
|
|
|
   Uhvatio sam malo vremena i evo linka frulo,valjda je ispravan...a kasnije jedna kratka ROOTS DUB-a kompilacija za Lucida...
http://rapidshare.com/files/14916612...1984_.rar.html
a evo i kompilacije...
1.Revolutionaries-Fallout
2.The Chantells&Friends-Send another Moses
3.Dennis Bovell-Sure Shot
4.Impact all Stars-Dubwise Situation
5.Yabby You-Rally Dub,Upsetter Mix
6.Sylford Walker-Deutoronomy
7.King Tubby&Soul Syndicate-Great Stone
8.Morwell Unlimited Meets King Tubby-Ethiopians Special
9.Willi Williams-Dungeon Dub
10.Neville Brown-Babylon Dont Touch My Sensi
11.Scientist-Ride On
http://rapidshare.com/files/14918325...Roots.rar.html
Last edited by Zabljak 1992; 09-28-2008 at 21:40.
|
|
|
09-29-2008, 23:11
|
|
Registrovan: Sep 2008
|
Sean Paul je idiot koji koji pokušava ubijediti ljude kako stvara dobru muziku. Dečko sa napuhanom jaknom koja ima cica macu oko kapuljače, dizajnerske naočale (navodno), i prstenje i kajle oko vrata, jeb'o te. Pokušaj repera - propao. Neobičan i pomalo smarajući glas/naglasak i preloši tekstovi = zagarantovan uspijeh na MTV-u. Šta tu ima neobično?
Realno, kada je neki relativno dobar izvođač dobio bilo kakvu nagradu na MTV-u? - Nikada? :-)
Reggae ionako nismo kompetentni suditi. Niko od nas nije rođen u pravo vrijeme, na pravom mjestu, što se toga tiče. Ali ja lično cijenim i poštujem. Francuzi imaju prejebenih reggae grupa, a od, tako reći, old school izvođača tipa Bob Marley-a i Peter Tosh-a, svi su za samo takav respect.
|
09-29-2008, 23:34
|
|
|
Istina Francuzi imaju dobar rege,naravno zbog velikog broj africkih emigranata.Sto se tiche danasnjeg regea ima nesto drugachiju poruku nego rege 70-ih.Nema vishe samo peace&love poruke kao sedamdesetih sto je i razumljivo.Stvari su otishle malo dalje ali mislim da su ovi novi dancehall ludaci dovoljno dobri pogotvo na stare ritmove.Capleton,anthony B,Lutan Fyah...Ma odlichno.ne znam kako mislis nismo kompetentni?Proshle godine sam bio na gorepomenutoga Capletona,takvo neshto moze samo doc s Jamajke...Ludnica
Last edited by Zabljak 1992; 09-29-2008 at 23:37.
|
|
|
09-29-2008, 23:52
|
|
|
Smatram da nismo kompetentni suditi o "kvalitetnom" reggae-u. Mislim, svakome od nas može sviđati ovo ili ono, ali koliko je što od toga u stvari kvalitetno, teško da možemo prosuditi.
Jesi slučajno slušao Skunk Anansie? Navukla sam se na njih, ne može čovjek da vjeruje. A čak i nije nešto... :-D
|
09-30-2008, 02:35
|
|
Registrovan: Jun 2008
|
Groundation ljudi to jest Rockamovya(najnoviji projekt) je za mene bila revolucija u reggaeu...po sound_u najjebeniji...a da bude bolje nemaju veze sa majkom JAmajkom..
|
09-30-2008, 10:54
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Necroslut
Smatram da nismo kompetentni suditi o "kvalitetnom" reggae-u. Mislim, svakome od nas može sviđati ovo ili ono, ali koliko je što od toga u stvari kvalitetno, teško da možemo prosuditi.
|
Zbog cega mislis da nismo kompetentni suditi o kvaliteti reggae-a?
|
|
|
09-30-2008, 12:18
|
|
|
Ne znam koliko si svi skupa možemo predočiti sliku o tim nekim sedamdesetim godinama. Današnji reggae je mnogo drugačiji od prvobitnog, i sve mi se čini da "bježi" od osnovne misli, ili samo ja imam te neke preglupe teorije... Bilo kako bilo, svako ima svoj ukus i možda sam trebala reći kako ja imam "blokadu" u svom mozgu kada je u pitanju reggae kao vrsta muzike, jer ne mogu si realno predočiti sliku šta i kako i onda ujedno nisam kompetentna suditi o kvaliteti reggae-a.
|
09-30-2008, 12:56
|
|
|
Naravno da je danasnji reggae drukciji od onoga u 70tima. Ali isto tako je i npr. rock drukciji od onoga prije. Zanrovi se mijenjaju, nastaju podvrste, komercijalizira se sve, pa tako i reggae. Ipak i danas imas roots bendove koji slijede osnovnu misao iz koje je nastao reggae. Isto tako imas i podvrste reggea koje nemaju veze sa onim sta je nekada bilo - tipa dancehall
|
|
|
10-04-2008, 11:11
|
|
|
Evo mnogo mocna kombinacija novog regea i dub-a.Jah Warrior mix ,Lutan Fyah na stari drifter ritam.
http://www.youtube.com/watch?v=mpT0mBSdazw
|
| Opcije Teme |
Pretraži Temu |
|
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules
|