Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Marihuana » Medicina

Medicina Vase zdravlje i marihuana.

Reply

Opcije Teme Način Prikaza
Old 01-10-2008, 11:15   #21
DirtyDeeds

Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 9
Pohvaljen 5 Puta u 3 Tema

Sad baš da je nesvjestica normalna ako osoba nije kombinirala s necim ako nije bila gladna niti dehidrirala...
A i anche kaže da je osoba imala nešto kao blagi epilepticki napad prije nesvjestice a to definitivno nije noramalno.

anche daj još informacija o dogadjaju i toj osobi.

btw. jedna cura iz mog razreda ima epilepsiju.Kaže kako joj je žao što ono svi tu i tamo ponude,manje više svi piju a ona ne smije piti,nije tolko da se želi napit nego zbog društva i da ne mora stalno mislit na to.Kažem ja njoj pa pljugaj,to ti je i zdravije a i puno bolje je biti napušen nego pijan.Reklaje da bi ona rado probala travu i pljugala,nema ništa protiv trave ali definitivno ne smije.Bude mi je žao to kad tak prica,rado bi joj dao pljugu al šta ako nakon pljuge dobije napad.....
DirtyDeeds is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2008, 17:44   #22
anche

Registrovan: Jul 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

Quote:
Originally Posted by DirtyDeeds View Post
Sad baš da je nesvjestica normalna ako osoba nije kombinirala s necim ako nije bila gladna niti dehidrirala...
A i anche kaže da je osoba imala nešto kao blagi epilepticki napad prije nesvjestice a to definitivno nije noramalno.

anche daj još informacija o dogadjaju i toj osobi.

evo:

kako sam vec rekla nije bilo konzumiranja drugih supstanci te sam zbog toga toliko zabrinuta.
radi se o mladjem bratu koji je pusac i prilicno iskusan u pusenju trave. zdravstvenih problema nema.
nakon sto smo popusili taj jedan dzoint on je jako brzo rekao da misli da je mnogo trave stavio i krenuo ka toaletu. cule smo da je pao. dok smo stigle on je vec bio svestan i samo nas je pitao: 'ja sam pao?!'. po tome zakljucujem da je na trenutak izgubio svest.
jasno da smo bile u soku i pustile smo ga da predje par koraka do sobe sam gde se strovalio u fotelju naglavacke i minut-dva bilo je nemoguce komunicirati sa njim jer je trzao glavom (to me je podsetilo na epilepsiju) i potpuno je izgubio koordinaciju nad pokretima.

to je brzo proslo, ali je celokupno iskustvo vise nego zabrinjavajuce. inace, ta trava koju smo i nas dve pusile jeste bila jaka u smislu da opusta i uspavljuje (na zalost, moju su dusmani pocupali letos, tako sada pusim travu kojoj ne znam ni poreklo, ni sortu), ali svakako da nije bilo efakata koji su na bratu vidjeni.

kako je sam rekao, nakon svega, desilo mu se jos jednom da je u potpunosti izgubio vid nakon uzimanja trave ali je to trajalo kratko, te tome nije pridavao na znacaju.

moje pitanje i zabrinutost, narocito sto vidim da postoje primeri gde se epilepsija povezuje sa marihuanom, je zapravo da li je moguce imati tako lose i nadasve uznemiravajuce efekte SAMO od marihuane?

Last edited by anche : 01-10-2008 at 17:48.
anche is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2008, 00:01   #23
kixon

kixon's Avatar

Registrovan: Jul 2007

ja sam u 11 mj imao epi napad...i to vjerovatno zbog tog što sam pio nakon treninga a još i na prazan stomak...taj dan stvarno nisam stigo jest i et napili se mal došo kući zaspo i probudio se na trumi.stari me našo u sobi u grčevima bez svijesti i u jednom trenutku sam presto disat hitna došla po mene ma drama živa...bio na magnetnoj rezonanci svim mogućim pretragama i svi nalazi uredni tak da je to isprovocirano tim što sam pio alkohol premoren i pregladan...tak da ljudi stvarno nije za zajebanciju pit na prazan želudac stvarno ne preporučujem nikom može bit jako opasno :D
kixon is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2008, 21:52   #24
ganjaar

Registrovan: Feb 2008

Evo ja novi ovdje... Registrirao sam se kad sam vidio ovu temu. Ja imam epilepsiju, ali blaži oblik... Pio sam tegretol(karbamazepim) godinama... Kontrola svakih 6 mjeseci i nikakvo poboljšanje... Onda sam počeo intenzivnije pušit (skoro svaki dan). I ja se večer prije zadnje kontrole napušio kvalitetno... EEG mi nikad nije bio bolji u životu... Nakon toga sam prestao skroz pit tablete. Dijagnoza mi je bila ictus epilepticus partialis complexa. A ovo šta kažete da ljudi padaju u nesvijest: kao što za neke ljude nije alkohol, tako za neke ljude nije trava... Meni je puno pomoglo.
ganjaar is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2008, 20:29   #25
korjenko

korjenko's Avatar

Registrovan: Dec 2007
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema

Tako je iskustva su individualna sa travom i u zdravih ljudi, a pogotovo bolesnih.
Moja kolegica, dugogodisnja pusacica, na drugoj godini faxa dozivjela prvi grand mal napad. Dugo je trebalo da joj titriraju terapiju. Imala ceste napade, srecom uz auru tako da se nikada nije ozljedila. A onda je nakon nekoliko dana povezala to sa travom i prestala pusiti, sve se smirilo i napokon joj je i terapija pocela djelovati.
A sto se tice epi napada kod umora, samo tako, probaj ne spavati dvije noci za redom, pa pod stroboskop, netko je osjetljiviji pa mu se moze dogoditi i u kinu npr. uz puno bljeskanja i zescih vanjskih podrazaja. Tijelo te mora na neki nacin upozoriti kada bi bilo dosta, ako vec sam ne mozes skuziti!

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules