Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Marihuana » Medicina

Medicina Vase zdravlje i marihuana.

Reply

Opcije Teme Pretraži Temu Način Prikaza
Old 05-18-2007, 09:35   #1
DirtyDeeds

Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 9
Pohvaljen 5 Puta u 3 Tema
Default Antidepresivi

Marihuana je bolja od svih antidepresiva,jel?Slazem se da ljudi koji su napeti,imaju problema,osjecaju se jadno trebaju zapalit pljugu a ne gutat ljekove.Mnogo ljudi se samo zeli osjecati normalno a ne napuseno pa velik dio i da je Marihuana legalna nebi posegnuo za njom.
Dok sam bio na psihijatriji razmisljao sam sto bi se dogodilo da se ta ekipa napusi....nebi bilo dobro.Ne mislim samo na HC slucajeve nego da tamo vjerovatno nema osobe kojoj bi Marihuana pmogla.Zamislite kako bi se poceo ponasati lik sa PTSP-om da uhvati paranoja.
DirtyDeeds is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2007, 11:24   #2
bongash
Δ9-tetrahydrocannabinol

bongash's Avatar

Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 6 Puta u 5 Tema

Quote:
Originally Posted by DirtyDeeds View Post
Marihuana je bolja od svih antidepresiva,jel?Slazem se da ljudi koji su napeti,imaju problema,osjecaju se jadno trebaju zapalit pljugu a ne gutat ljekove.Mnogo ljudi se samo zeli osjecati normalno a ne napuseno pa velik dio i da je Marihuana legalna nebi posegnuo za njom.
Dok sam bio na psihijatriji razmisljao sam sto bi se dogodilo da se ta ekipa napusi....nebi bilo dobro.Ne mislim samo na HC slucajeve nego da tamo vjerovatno nema osobe kojoj bi Marihuana pmogla.Zamislite kako bi se poceo ponasati lik sa PTSP-om da uhvati paranoja.
Ko da ti treba vutra da te na psihijatriji uhvati paranoja ?

Mislim da je sve to do okruženja, da je nekim slučajem vutra legalna i društveno prihvaćena (kao alkohol recimo) ne bi bilo ni paranoje, IMAO.
Skunk #1, 2X150W
Klonovi 12/12 - eksperiment
12/12 iz sjemena - eksperiment

Vutra.org pravilnik

Onda uzmem, sanjam kako sam ja rasta
da umesto saksije imam cela bašta.
Da mi čuva granje imam pas i mačka
ko mi dira granje gađaću ga s praćka.

bongash is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2007, 11:24   #3
Narquila

Narquila's Avatar

Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema

Pusim travu vec duze vrijeme,a u zadnjih pola godine sam padao u zesce depresije,pusio sam i dalje i nije mi nestala depresija dok nisam poceo koristiti AMYZOL, to su jako dobri antidepresivi koji su mi pomogli da pa predem preko depresije. Uzimao sam ih 3 mjeseca i sve se vratilo u normalu.
Tako da ne znam da li je trava antidepresiv, a mozda i jeste samo je treba uzimati u odredenim kolicinama i u odredeno vrijeme mislim kao terapiju.
Old 05-18-2007, 11:46   #4
bongash
Δ9-tetrahydrocannabinol

bongash's Avatar

Najbolji antidepresiv je fizička aktivnost, bavljenje nečim šta te ispunjava, dobri ljudi u tvom okruženju ...
Skunk #1, 2X150W
Klonovi 12/12 - eksperiment
12/12 iz sjemena - eksperiment

Vutra.org pravilnik

Onda uzmem, sanjam kako sam ja rasta
da umesto saksije imam cela bašta.
Da mi čuva granje imam pas i mačka
ko mi dira granje gađaću ga s praćka.

bongash is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2007, 13:42   #5
b r a i n c h i p
pristojan momak

b r a i n c h i p's Avatar

tri slova: sex

Respect the PRAVILNIK
b r a i n c h i p is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2007, 16:27   #6
Rafazi_pihe
professor emeritus

Rafazi_pihe's Avatar

Registrovan: Jul 2006
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
Lightbulb

Treba liječiti uzroke, a ne posljedice!
Old 05-18-2007, 16:55   #7
Weedran
d-_-b

Weedran's Avatar

Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 15 Puta u 13 Tema

Quote:
Originally Posted by doors_of_perception View Post
Depresija je jedan od najvećih dara pruženih čovjeku. Sam Duh vas prisiljava pomoću Biću najnemilijeg Osjećanja ne-Srećće, da se dovedete u stanje Sreće. Druga je stvar, što smo socio-kulturno odgajani da je od problema lakše pobjeć (makar i na pola puta razrješavanja) nego pronaći i identificirat njegove uzroke. Ti uzroci dovode do stanja iluzione patnje i njih valja spoznat i izmijenit, tj. njima se među-prožet i oplemenit. Depresija vas vodi na Put samo-spoznaje i morate biti jaki na tome Putu. Morate spremno i odlučno koračat njegovim stazama i odlučno se sukobljavat sa svim njegovim poteškoćama i preprekama sa mišlju koja će vas u Trenucima dubokog crnila i na kušnju stavljena stanja Duha poput svijetla obasjavat i davat vam potrebnu snagu za nastavit putovanje sebe. Nakraju tog putovanja može ležat i otkrivanje svoga Ja-Ja i dovođenje u stanje Vječnosti Ushićenja pruženom Usrečenošću Ljubavi Postojanja (stanje apsoluta). No ono što je zasigurno jest to da jednom kad savladate vještinu sebe i kad znate iščitavat znakove oku nevidljive, više nikad nećete imat problema s nečim takvim kao što je depresija jer instinkt Bića više neće biti potreban, pošto se više nikad nećete dovest u takvu situaciju nakupljenosti ne-prožimljenosti Emocija vas samih.
Depresija vas tjera na razmišljanje, na duboko razmišljanje. Iznimno sam zahvalan svojim deprsijama iz puberteta jer sam onda shvatio svoju bit, shvatio sam nevrijednost materijalizma. Depresije sam shvatio i proživo kao rat moje svijesti protiv nečega što bi nazvao materijalističkog normalnog društvenog ponašanja koje zapravo nije "normalno".
Antidepresivi su sa vida moje percepcije zlo, nešto što će vas spriječiti da shvatite i riješite svoj problem zbog kojeg je nastala depresija, nešto što će blokirati vašu svijest i držati ju podalje na materijalističkoj razini. Nešto što će vam skrenuti pažnju od onoga što vam svijest/tijelo/duh/vaša podsvijest želi pokazati/reći. I kada nakon nekog vremena ("vremena izliječenja") antidepresivi naprave svoj posao, kada se izgubi i izblijedi ono što vam je trebalo bit rečeno, e onda opet po starom i samo je na vama da li ćete to shvatiti i percipirati kao nešto dobro ili nešto loše.
I po mom mišljenju marihuana će vas lakše skrenuti sa problema depresije ako nećete željeti misliti na to, ali isto tako može vas potaknuti da još dublje razmislite o svom problemu. ...a ako izaberete prvu opciju onda je marihuana neutralna poslije svog djelovanja kao antidepesiv.
Weedran is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2007, 17:09   #8
ROX

ROX's Avatar

Registrovan: Nov 2006

Fala bogu da moze bit lijek za depresiju. Dal sad najbolji, neznam. I naravno, kao i svaki lijek, moze se na krivi nacin primjenjivati i bit kontraefektan.
Old 05-18-2007, 20:28   #9
DirtyDeeds

Pohvalio Puta:: 9
Pohvaljen 5 Puta u 3 Tema
Thumbs down

doors_of_perception i Weed-ran ocito ne znate što je to depresija.Depresivne osobe koji se ne ljece pocine samoubojsvo a da ne spoznaju svoje ja.Ne govorim o upotrebi antidepresiva da bi izbjegli probleme i osjetili umjetno srecu nego o osobama koje boluju od tezih oblika depresije.Koliko sam puta cuo:"Kak sam danas depresivan" e nisi prijatelju da se depresivan nebi imo volje to podjeliti s bilo kime niti bi sad tu bio samnom nego kod kuce lezo i gledo u strop.
DirtyDeeds is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2007, 20:43   #10
Bezze_Sa
Marihuana Home Grower

Bezze_Sa's Avatar

Registrovan: Jun 2006
Pohvaljen 2 Puta u 1 Tema

Meni mnogo vuva pomogne, umjesto apaurina 10mg... ( a pijem dnevno 40-60mg), a kad šiljim, 4 jointa dooobre vuve, meni apaurin ne treba....
Naravno apaurin ne spada u grupu antidepresiva, al' eto samo da se nadovežem....

Contact me at:koki [at] vutra [dot] org
Bezze_Sa is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2007, 17:32   #11
Vanzemaljac

Vanzemaljac's Avatar

Registrovan: Jan 2006
Wink

Quote:
Originally Posted by DirtyDeeds View Post
doors_of_perception i Weed-ran ocito ne znate što je to depresija.Depresivne osobe koji se ne ljece pocine samoubojsvo a da ne spoznaju svoje ja.Ne govorim o upotrebi antidepresiva da bi izbjegli probleme i osjetili umjetno srecu nego o osobama koje boluju od tezih oblika depresije.Koliko sam puta cuo:"Kak sam danas depresivan" e nisi prijatelju da se depresivan nebi imo volje to podjeliti s bilo kime niti bi sad tu bio samnom nego kod kuce lezo i gledo u strop.
Slažem se u svemu,još bih dodao da depresivne osobe ponekad lako postaju i agresivnate te na taj način mogu ugroziti (koknuti) i nekoga drugog
Zato se majka priroda pobrinula..... .......pa kad nekom dođe žuta minuta...............lekić...... ...........
Vanzemaljac is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2007, 12:24   #12
prolaps_rektuma

prolaps_rektuma's Avatar

Registrovan: Apr 2007
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema

ali kao i sve treba koristit u minimalnim količinama...sad koliko je minimalno za koga
prolaps_rektuma is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2007, 15:45   #13
GreenMan
Grizem beton,zvacem armaturu

GreenMan's Avatar

Registrovan: Oct 2004
Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema

Quote:
ŠTA JE DEPRESIJA?

Svi smo mi tužni s vremena na vreme. Tuga je važan deo naših života. Ona nam pomaže da shvatimo naš unutrašnji svet, da razumemo druge ljude, obogaćuje nas i daje smisao našim životima. 'Normalna' tuga dolazi sa neizbežnim gubicima i frustracijama svakodnevnog života. Nasuprot njoj, oni faktori koji karakterišu depresiju kao bolest su: težina, trajanje i stepen onesposobljenosti koji ta depresija može da prouzrokuje.

Depresija varira od blage do one koja je pretnja životu. Neke blage epizode depresije mogu da se razreše vremenom, menjanjem stila života ili traženjem podrške od bliskih ljudi.

Ipak, depresija je ozbiljna bolest koja parališe i snažno utiče na to kako se osećate, kako mislite i na kraju kako se ponašate. Depresija bez odgovarajućeg tretmana može da traje godinama i može da prouzrokuje permanentan invaliditet. To je bolan i stresan poremecaj i teško se može prevazići bez pomoći spolja. Nikakvo 'prisabiranje', odlučnost, pozitivni razgovori sa sobom, ljubav ili podrška ne mogu tada podići taman veo depresije. Takva depresija je bolest i ona zahteva lečenje.

Svaka osoba depresiju doživljava na sopstveni način. Bez obzira na to, na ovde navedene znake ili simptome se ljudi obično žale, pa se zbog toga oni koriste u dijagnosticiranju depresije.
Ostatak teksta o depresiji mozete procitati ovde -> http://www.cpe.org.yu/depresija%20-%20o_depresiji.htm

Ja nisam bas siguran da je marihuana najbolji anti-depresiv.Za nekoga mozda jeste ali sigurno ne za svakog.Depresija je komplikovana bolest pa tako ni lecenje nije jednostavno.
Old 05-20-2007, 19:11   #14
Šaman Šandor

Šaman Šandor's Avatar

Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema

Ja sam upozno ljude koji e znaju ubedirat kad se napuše tak da nebi reko da bi takima dobro došla za liječenje depresije
Old 05-20-2007, 22:26   #15
Vanzemaljac

Vanzemaljac's Avatar

Registrovan: Jan 2006

Mara je vrlo dobar antidepresiv,ali naravno ne svaka
Ima vrsta baš za te stvari

Opcije Teme Pretraži Temu
Pretraži Temu:

Preciznija Pretraga Foruma
Način Prikaza