| Medicina Vase zdravlje i marihuana. |
04-02-2007, 21:52
|
|
Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
Bilirubin...
Poz ljudi ;)
Nije me bilo neko vreme, ali vratih se... :P
Imam jedno pitanje, nedavno sam bio da vadim krv, i rezultati su mi pokazali da imam povisen broj bilirubina. Normalan broj je oko 20 umol/L, a ja imam negde 26. Taj bilirubin je neko sranje u jetri i nastaje razgradnjom eritrocita ili tako nesto... E sada, mene zanima da li to ima veze sa pusenjem trave? Mislim na taj povecan broj tog bilirubina... Voleo bih da cujem nesto od nekoga ko je imao slican, nazovimo-ga, problem.
PozZz
|
|
|
04-02-2007, 22:09
|
|
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema
|
Nemas se sta brinuti 26 nije uopste povecan jeste malo al neznatno.
U mene je bio oko 30 puta povecan kad sam prebolio Hepatitis A ali nakon nekoliko mjeseci vratio mi se u normalu
Nemas se uopste sta brinuti
|
|
04-02-2007, 22:31
|
|
|
d-_-b
Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 15 Puta u 13 Tema
|
Dakle odgovor na pitanje je čvrsto NE, povišeni bilirubini nemaju veze sa pušenjem trave. Ja imam isto prirodno povišene bilirubine, mnogi ljudi imaju, to nije ništa opasno.
|
|
|
04-02-2007, 23:13
|
|
Registrovan: Oct 2006
|
Nemaju sigurno s pušenjem trave ni bilirubini ni transaminaze , to je prije od alkohola ili puno masnoća ili ko zna kakvih drugih otrova , duhan možda? da ali od trave nije sigur . Ja sam jednom imao povišene transaminaze za duplo od najveće dozvoljene da ne tražim sad nalaze i podatke detaljne .Uglavnom pio sam vitamine B i morao prestat s pivama se dokrajčivat svaku veče puni mjesec dana ,skupa sa vitaminima namjerno sam pušio nekog dobrog hasha sam imao iz A`dama donio ,Ketama hash fin ko maslac samo tamno smeđ. Pušio sam na dan oko 1 grama 3-4 puta bih posolio po duhanu...(zato gore kažem možda? duhan jer on jebe pluća to je sigur a jetru?,nisam siguran jer...) nakon mjesec dana odem po nalaze opet i jetra ko u bebe skroz OK ko da ništa nije bilo ,cigare i duhan bez trave ne koristim davno sam prestao s tim sranjem .
Druga stvar što se tiče bilirubina znam jednog lika koji je imao bilirubine pun ***** preko normale i Dr. mu je rekao da baci alkohol , a travu je duvao skoro svaki dan kad god ima bolje rečeno , i nije više imao problema s bilirubinima ali ni sa mamurlukom jer je prestao pit , Dr. ga je ozbiljno upozorio da se ne zajebava s alkoholom . A tako i treba jebo alkohol ja svaki put kad se napijem lud sam nisam normalan nikako a i glava mi sutra ko Jupiter .
Last edited by cannebosanac; 04-02-2007 at 23:18.
|
|
|
04-02-2007, 23:41
|
|
|
Spirit of Air
Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
Quote:
Originally Posted by Weed-ran
Dakle odgovor na pitanje je čvrsto NE, povišeni bilirubini nemaju veze sa pušenjem trave. Ja imam isto prirodno povišene bilirubine, mnogi ljudi imaju, to nije ništa opasno.
|
To bi imalo stručni naziv Hiperbilirubinemija...
I ja je iman, i to je genetski, ali nije uopče bitno
pa na kubu činit koji đir...
TBF - Đita
Znan da ih niko nevoli, znam da ih je ponekad užitak kršit, ali svejedno...PROČITAJ PRAVILNIK
|
|
|
04-02-2007, 23:47
|
|
|
Ma ja ne cirkam niti pusim duvan, a ***** li ga, otkud znam od cega mi ti poviseni bilirubini. Vidim sada da od trave nije sigurno. Hvala vam puno ljudi, skinuli ste mi brigu sa grbace :)
Otici cu kod doktora pa cu da vidim sta ce on da mi kaze...
Hvala jos jednom ;)
Irie
|
|
|
04-04-2007, 22:20
|
|
|
Grizem beton,zvacem armaturu
Registrovan: Oct 2004
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema
|
Koka-kola.Mnoga gazirana pica,masnoce,lekovi...broj bilirubina se povecava od mnogo stvari.ja sam imao povisen broj pa sam 10-ak dana malo pazio na ishranu i pice i snizilo se na normalu.
|
05-27-2007, 21:10
|
|
Registrovan: Nov 2006
|
Bilirubin ti je Žučni Pigment i nema nikakve ama baš nikakve veze sa travom i od njega dobiš Žuticu, ali ima veze sa alkoholom jer jetra razgrađuje bilirubin pa ako piješ žešče onda si u kurcu.
|
05-28-2007, 00:22
|
|
|
Ma ono sa bilirubinom je bila neka greska u testovima... Isao sam ponovo da vadim krv i sve se pokazalo normalno. Istripovao sam se da nemam zuticu, jer ne pijem, ne jedem previse masnog, zacinjenog etc. pa zato... Sve u svemu, hvala na informacijama ;)
|
05-28-2007, 12:08
|
|
Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 9
Pohvaljen 5 Puta u 3 Tema
|
Jel moze i sedimentacija biti genetski viša od normalne?Ja trenutno imam 30 a doktor kaže da imam neku upalu ili je to od Dature.Zar je to moguce?
|
|
|
05-28-2007, 21:25
|
|
Registrovan: Apr 2007
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema
|
mislim da sedimentacija nema veze sa genetikom...možda kao posljedica nekih genetskih promjena ali sxsama ona direktno ne...ona ti je povišena kod upale a visoka kod malignih tumora...a sumnjam da ima neke veze sa daturama...
|
08-08-2007, 23:45
|
|
Registrovan: Jan 2006
|
i ja imam genetski povisen i stalno varira od 50-70. pusim svaki dan i boli me kita :)
|
08-09-2007, 02:44
|
|
Registrovan: Oct 2006
|
Weed Killah ako te puno boli nađi neku da ti izmasira kitu da prestane. 
08-09-2007, 12:05
|
|
Registrovan: Jan 2006
|
draga mi sutra odlazi u francusku za stalno tak da sad nece bit masaza.. izgleda da ce bolit jos neko vrijeme..
eh, jos da imam kakav masan hed da ublazim bolove, bilo bi podnosljivo
|
| Opcije Teme |
Pretraži Temu |
|
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules
|