Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Marihuana » Marihuana FAQ

Marihuana FAQ Iliti najcesca pitanja,nedoumice,zablude...

Reply

Opcije Teme Pretraži Temu Način Prikaza
Old 10-01-2006, 13:42   #21
marva
( .)(. )

marva's Avatar

Registrovan: Oct 2004
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema

Tema je očišćena od komentara za koje sam mislio da su nepotrebni na ovoj temi. Ova tema ima svoju svrhu a ne služi za bezvezno komentarisanje i prepucavanje i molim vas da se uzdržite od toga da ne bi usledile sankcije ;) Za bezvezne komentare imate forum Sve i svašta, a za prepucavanje koristite privatne poruke.
Takođe, ovaj moj potez nemojte komentarisati ovde, već, ako baš morate nešto da kažete na tu temu, koristite privatne poruke.

Hvala
Old 10-26-2006, 14:17   #22
imported_oklahoma

Registrovan: Sep 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

:? naručim neko sjeme od aliena,oni mi pošalju mail.Imam devizni u banci,ali oni traže predračun,ja im naravno nedam jer gore pišu svi detalji (vrsta sjemena,...).Odlučim ponovo tražit ponudu,ali opcijom western union(šta mu dođe EVERT,neznam).Kako da se pozovem na naš sajt?
imported_oklahoma is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2006, 18:20   #23
neznalica
buntovnik bez razloga ;)

neznalica's Avatar

Registrovan: Jun 2006
Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema

Ja nemam pojma ,Pitajte Balcan_smoke ...

Last edited by neznalica; 06-30-2008 at 04:24.
neznalica is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2006, 14:51   #24
imported_antilopa4

imported_antilopa4's Avatar

Registrovan: Oct 2006
Default ....

:) ...
U srbiji se moze samo primat western union ne i slat iz navedenih razloga ...
Sto se tice hrvatske za slanje western uniona (WU)
Sve sta ti treba je da odes do poslovnice banke,stedionice ili poste jer iz svake poste u hrvatskoj mozes poslat western...

Sto se tice podataka
Sve sta ti reba je ime prezime grad i drzava za western
nemoras popunjavat ulicu broj telefona itd itd ... dole stavis kvacicu da ce osoba koja primat imat dokumente ili ako ides na to da nece imat valjane dokumente onda imas test pitanje dakle ti napises pitanje i odgovor i da bi osoba koja dize novce digla ih treba znati odgovor ...

Sto se tice slanja kad sve to rjesis u posti dobit ces MTCN (money transfer control number)broj koji moras poslat primatelju da bi ovaj mogao dignut novce i odgovor na pitanje ako si koristio tu opciju.

Bitno je napomenuti da kada saljete westernom cim vi dobijete taj broj mtcn osoba kojoj ste poslali odmah moze u bilo kojoj poslovnici u tom gradu podignut novce ...

Što se tice paypala neznam ako ste znali ali od prije par tjedana paypal podrzava hrvatsku ali nazalost samo za slanje novaca ... i za to ce vam trebat kreditna kartica visa ili master jer su to trenutno jedine opcije punjenja paypala u hrvatskoj ...

Dalje sto se tice slanja novca na racun preko banke i IBAN.a to se hrvatskoj zove swift odite u banku kazite da bi slali swiftom i teta ce vam sve ljepo reci i nema nekih posebnih problema do cifri od oko 2500eura ... ako saljete vise najbolje da napisete razlog da placate skolarinu ili nesto slicno a za sve ispod 2500 eura moze biti bilo koji razlog kao naprimjer placanje usluga ili placanje robe ....

Dalje swift kosta ... neke banke naplacuju cak i po oko 20 eura za slanje + provizija koja je inace oko 1,5% od iznosta ... swift obicno putuje od 1 u najboljim slucajevima pa do 4 dana ... nekad zna biti i vise ...
U hrvatskoj mislim da je podravska banka koja pruza najeftinije ovu uslugu mislim da kosta samo oko 70 kn bez provizije :)

idemo dalje.

Ukoliko ste paranoicni mozete i napisat lazno ime kod western uniona ali u banci vam bas i nece to dati dok u postama recite da nemate osobnu ili nesto takvo ... da prvi put vidite da se to trazi itd itd uglavnom malo socijanog inzinjeringa i to je to :) Tu postoji problem ako sjebete ime i to ili zelite povuci western union uplatu necete bas imati srece,

Naravno nemoram ni napominjati da je lazno predstavljanje krivično djelo i mozete biti krivicno gonjeni.....

Ako se plasite mozete i kupit virtualnu kreditnu karticu koju punite kao da punite mobitel elektronskim doplatama u srbiji ili bonovima u hrvatskoj .... www.cashu.com i epassporte.com su one koje znam da su legalne i da vas nece izlevatit.
Cemu to pa onda ljepo imate vasu kreditnu kojom nadoplacujete drugi broj kreditne dakle dobijete samo broj i onda sa njom kupujete na sumnjivim sitovima po internetu ili da bi bolje zastitili sebe ... ili da policija/banka nezna sta ste kupovali preko svoje kartice jer ce se vidit samo kako kupujete te bonove a ono dalje je nedostupno nasim bankama

tako da mogu reci da je iz hrvatske fino pokriveno sve opcije placanja ....
imported_antilopa4 is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2006, 16:37   #25
neznalica
buntovnik bez razloga ;)

neznalica's Avatar

Last edited by neznalica; 06-30-2008 at 04:25.
Old 10-27-2006, 17:05   #26
imported_antilopa4

imported_antilopa4's Avatar

Registrovan: Oct 2006
Default ....

evo ispravio sam se :)
htio sam da kazem da si krivo naveo da nije moguce slanje westerna iz hrvatske kao ni da nije moguce paypal koristiti a cak se i sa ovim prepaid karicama moze dobit paypal iako si u zemlji koja nije podrzana ...

Iban = Internacional bank access number
SWIFT = Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication

Ugavnom placanje preko banke ide swiftom a iban je samo broj banke

ali :) da ne pricamo tu u offtopicu

evo da odgovorim oklahomi...

Ako te traze predracun za preko banke ... napravi ga sam otvori word stavi podatke shopa i njihove podatke ali umjesto sjemenki ljepo napisi nesto drugo reci vijke ili neznam napisi GROW MEMORY DDR 128 mb bla bla neka te masta ponese ali u granicama ... Banka to drzi za sebe i nema tu neke provjere vece osim ako nisu vec iznosi a i ne vjerujem da ces narucivat preko 1000$ stoga ... Ali eto ako se osjecas nelagodnim da hmm lazes banku u interesu da zastitis sebe onda plati westernom ...

Sto se tice westerna ljepo posalji email alienu i pitaj ga podatke za western . kada ti posalje to odi ljepo plati i posalji mu mtcn i tvoje podatke i sta bi narucio i nema nikakvih problema ...

:)

eto
izvinjavam se na smetnji htio sam sam da objasnim ljepo kako to sve ide a pritom i zaboravio covjeku odgovorit
imported_antilopa4 is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2006, 22:04   #27
neznalica
buntovnik bez razloga ;)

neznalica's Avatar

Last edited by neznalica; 06-30-2008 at 04:25.
Old 10-31-2006, 14:45   #28
Growimir

Registrovan: Jul 2006
Default Brasil Brasil

I order Northern Light,Haze and Super skunk a you send it in Brasil ??? lol i am from Balcan not Brasil i still wait for this seeds....
Growimir is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2006, 20:41   #29
gloSS_ZelenKy
mr. gljiva

gloSS_ZelenKy's Avatar

Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema

How much would it cost me to order a CoolTube? Tube alone 53 euros...but i'm more concerned with shipping costs!
Since the tube itself weights 2kg!And i'm not looking for any priority shipment...thanks! :)

gloSS_ZelenKy is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2006, 19:28   #30
SLO-Era

SLO-Era's Avatar

Registrovan: Oct 2004
Pohvaljen 7 Puta u 6 Tema

ma ja se nadam,da čemo uskoro smoči vremena i snage i završiti započetu reorganizaciju vutra.org
Onda če biti vise mogučnostiv odabira...Ispade,da radimo za Aliena, a ubiti je to mizerna svota koju vutra.org dobije za reklamu-bukvalno za hosting!!!

Prestanite se prepucavati i pomognite jedan drugom informacijama.

www.vutra.org/pravilnik

budimo odgovorni do sebe i ostalih, tako čemo najbolje promovisati cannabis kulturu
SLO-Era is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2006, 23:13   #31
gloSS_ZelenKy
mr. gljiva

gloSS_ZelenKy's Avatar

Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema

U potpunosti se slažem da ispada kao da radite za alien... :?
Samo treba malo mašte koliko su već okrenuli para,ali jebiga...sponzori su...premda bi trebali davat puno više očito je da su interesi! :twisted:

Ne mislim pritom (i većinom) ništa loše..ipak je puno ljudi tu puuuno duže od mene i oni znaju stanje stvari,ali nekako mi se čini da je onima koji se stvarno trude nanesena velika nepravda... :(
Toliko se zaje... a od toga nemaju ništa ili vrlo malo..samo obaveze!!! :?

A onda ih još i mi malo zaj...pogotovo ja..he :( :wink:

Kad će više ta zlatna vremena..?Zaista se pitam....nego,ja rastegnuo... :|

gloSS_ZelenKy is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2007, 02:33   #32
...geras...

...geras...'s Avatar

Registrovan: Mar 2007

Pozdrav svima!Evo da se prikljucim narucivanju semena od aliena.Mozda je malo kasno al bi ipak da probam.Procitao sam Ordering Info ali se sa engleskim snalazim onako.E sad ja sam resio koja cu semena i dodjem do one stranice Secure check out i nece dalje!U cemu je fora?Jel ima neki minimum novca za koji moram naruciti(to mi palo na pamet)Novac bi poslao postom kako sam skontao na ovu adresu Alien Bv,Landpoortstraat 15,ijzendijke 4515 CB,Holland??Uputite me malo!Hvala!Exxtra forum!PozZdrav!
...geras... is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2007, 09:51   #33
BrkZorba

BrkZorba's Avatar

Registrovan: Jul 2006

Quote:
Originally Posted by ...geras... View Post
Pozdrav svima!Evo da se prikljucim narucivanju semena od aliena.Mozda je malo kasno al bi ipak da probam.Procitao sam Ordering Info ali se sa engleskim snalazim onako.E sad ja sam resio koja cu semena i dodjem do one stranice Secure check out i nece dalje!U cemu je fora?Jel ima neki minimum novca za koji moram naruciti(to mi palo na pamet)Novac bi poslao postom kako sam skontao na ovu adresu Alien Bv,Landpoortstraat 15,ijzendijke 4515 CB,Holland??Uputite me malo!Hvala!Exxtra forum!PozZdrav!
Kontaktiraj ih i oni ce ti sve objasnit.
Odgovaraju zbilja brzo na mail i profesionalni su.
Moje iskustvo.
Old 03-29-2007, 02:19   #34
...geras...

...geras...'s Avatar

Koliko je pametno naruciti metodom Bank Transfer?Posto im ona varijanta sa Send Cash ne sljaka?
Old 03-29-2007, 03:47   #35
baD smOuka

Registrovan: Dec 2005

pa evo ja sam pred tjedan dana dobio svoje seme metodom Bank Transfer iz Aliena, nije bilo nikakvih problema... osim sta sam narucio malo previse semena pa su paket otvarali na carini ali sve je dobro proslo ::::))))))
ja sam iz HR
ako si iz HR samo ti naruci bit ce sve uredu
baD smOuka is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2007, 14:52   #36
...geras...

...geras...'s Avatar

Nisam iz HR,iz Srbije sam. Narucio sam nocas sad cu da palim u banku da uplatim!Narucio sam 10 semenki da vidim kako ce da prodje...
Old 03-29-2007, 15:20   #37
Eddie

Registrovan: Dec 2006

Ne mozes poslati iz banke ni 2 eura preko.
Eddie is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2007, 16:31   #38
...geras...

...geras...'s Avatar

Kako nemoze???Pa kako onda to da odradim?Pismom?Neznam da li ce u alienu prihvatiti tako kada sam u narucivanju naznacio bank transfer.Malo pre sam bio u banci rekli su mi da moram da otvorim devizni racun i da transfer kosta 800dinara!Mada moram otici sutra ranije posto nije bio tamo lik koji to odradjuje!
Old 03-29-2007, 21:29   #39
Eddie

Registrovan: Dec 2006

Transver svakako kosta najmanje 10 eura ali zvanicno gradjani ne mogu da se salju novac u inostranstvo osim pod odredjenim uslovima i za odredjene namene. Proveri dobro sta kazu u banci da te ne izvozaju pa na kraju da moras i firmu da otvoris.
Eddie is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2007, 23:19   #40
...geras...

...geras...'s Avatar

Pitali me samo da li saljem fizickom licu(fizicko-fizickom) i mislim da ce moci!Ali provericu ja to jos sutra!
Reply

Opcije Teme Pretraži Temu
Pretraži Temu:

Preciznija Pretraga Foruma
Način Prikaza

Posting Rules