Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Marihuana » Marihuana FAQ

Marihuana FAQ Iliti najcesca pitanja,nedoumice,zablude...

Reply

Opcije Teme Način Prikaza
Old 10-16-2007, 11:17   #1
buduser

buduser's Avatar

Registrovan: Oct 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
Default Supercropping anyone?

Zanima me da li itko ima iskustava s dotičnom metodom,pošto je prikladna za unutarnje i vanjsko uzgajanje a možda je i lakša nego obogaćivanje s CO2,radi dobivanja razgranate biljke s više budova.

Citat:

Another method of topping is called xSuper Cropping’. By taking a branch between your forefinger and thumb you can gently crush the branch, causing it to develop multiple branches above the crushed area. You must crush it on the correct side or risk breaking the branch. Just squeeze lightly until you feel the branch give, then let go. If it gives easily then you have crushed it on the correct side. If it is hard to crush and the branch splits then you have chosen the wrong side. Practice makes perfect with Super Cropping.
Super Cropping should be carried out during the second or third week of vegetative growth and does stunt the plant. You should also note that plants that are Super Cropped can remain in the vegetative growth stage for twice as long as normal but the end result is a very bushy plant with multiple node regions that should all produce bud. Many growers have thrown Super Cropped plants away because they believed that the plants were not flowering in time. If you Super Crop your plants make sure that you have the patience to wait until the process is finished which — usually about four to six more weeks of vegetative growth.

i jedan klipš http://www.youtube.com/watch?v=2FmXHhKFA5U
buduser is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2007, 10:15   #2
Pampers

Pampers's Avatar

Registrovan: Mar 2007

izgleda zgodno, al lega... mislim da apsolutno nema potrebe reskirat da sjebes biljku. To sto dobijes uspjesnim lomljenjem je mozda 10-20% tog heda, a iscrpljujes biljku koja mora trpit šok.

Svakako probat, ali neznam kolko tu ima srece.
Old 10-18-2007, 17:46   #3
buduser

buduser's Avatar

Ma da što kažeš svakako treba probat,u gubitku nisi sigurno osim ako ne prelomiš grane ko manijak, ali pošto će mi ovo bit prva sadnja bolje ću ostavit to za drugi put,neću primjenjivat nikakve metode pa da vidim od početka do kraja kako će to ić.
Old 10-18-2007, 23:19   #4
bongash
Δ9-tetrahydrocannabinol

bongash's Avatar

Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 6 Puta u 5 Tema

Meni ovo liči na neki sileđijski LST. I sam lik kaže da je svrha lomljenja grana ta da svjetlo dođe do donjih cvjetova koji bi inače ostali u sjeni ovih gornjih. Ne znam, meni se čini bolje vezivat nego lomit, pa ne zove se bez veze Low Stres Training ...
Skunk #1, 2X150W
Klonovi 12/12 - eksperiment
12/12 iz sjemena - eksperiment

Vutra.org pravilnik

Onda uzmem, sanjam kako sam ja rasta
da umesto saksije imam cela bašta.
Da mi čuva granje imam pas i mačka
ko mi dira granje gađaću ga s praćka.

bongash is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2007, 23:31   #5
Rafazi_pihe
professor emeritus

Rafazi_pihe's Avatar

Registrovan: Jul 2006
Pohvalio Puta:: 2

Ne vidim smisao toga uz postojanje LST-a. Ne znam za druge, ali ja to nikad ne bih mogao napraviti svojim biljčicama...no way...
Kako u prirodi sve teče bez naprezanja i lomova! Proljeće uvijek sigurno dolazi, drveće iznova pupa, sunce kruži, mjesec ide svojim putem bez zastoja, ptica maše krilima i leti... U tome je tajna! Ja ništa ne vidim, a ptica se o to ''ništa'' oslanja krilima i leti!
Rafazi_pihe is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2007, 21:56   #6
Inq

Inq's Avatar

Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema

Pod supercropping spadaju : SOG , SCROG , super SCROG , LST , NST

a ovo je debilno radeti biljkama ... isto se postize za lst-om za duplo manje vremena bez ikakvih shansi da nesto fali biljci .

- proklete 3 tacke...
LST tutorial
Vodic za bolesne biljke i nedostatke u prihrani
Vutra.org pravilnik

Pre nego sto pitate u vezi zutih fleka ili odumiranja i susenja biljke prvo procitajte ovo:
http://forums.vutra.org/unutrasnje-u...p-upitnik.html
Inq is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2007, 20:35   #7
buduser

buduser's Avatar

U redu cijenim sva mišljenja,ali konkretno me zanimalo da li je itko to primjenjivao pošto vidim da nije ja hoću ali na muškima da vidim kako će podnijet lomljenje ako bude bobro primjenit ču i na ženke,LST koliko sam shvatio je standardna metoda koju bi svako trebao primjeniti,ali ovo ako se pravilno izuči i primjeni sigurno ne može odmoći biljci, dapače u kombinaciji mislim da bi bio pravi pogodak.
Reply

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules