| Legalizacija - online Smrt Fasizmu sloboda Narodu. |
12-20-2005, 00:16
|
|
|
Grize zube
Registrovan: Oct 2005
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
Nizozemski Parlament: Prohibicija javnog pušenja
Pušenje cannabisa na javnom mjestu uskoro bi moglo postat prošlošću ako se prihvati prijedlog manjine dan u Nizozemskom Parlamentu. Stranke CDA, VVD i SGP prihvatile su prijedlog Kršćanske Unije ("Christen Unie") o zabrani pušenja na javnom mjestu 22.11. predlažući i novu direktivu Ministarstva javnog reda kako bi nove zakone i odredbe učinili još efektivnijima i prilagođenijima njihovom prijedlogu.
Ministar Pravosuđa Piet Hein Donner nije veliki podržavaoc ove ideje. Tvrdi da nema dovoljno slobodnih agenata koji bi mogli provjeravati da li je prohibicija učinkovita ili nije.
Parlament želi da prohibicija bude učinkovita podjednako kao i ona protiv alkoholiziranja na javnom mjestu. Koncil Amsterdama već je glasao za uvođenje experimentalne prohibicije javnog pušenja u nekim četvrtima već prošlog mjeseca.
|
12-20-2005, 14:03
|
|
Registrovan: Dec 2005
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 3 Puta u 2 Tema
|
Ja sam čuo da u Amsterdamu i inače ne možeš pušit travu bilo gdje. Da imaš određena mjesta na koojima smiješ pušiti. Neznam jesam li dobro informiran, jer nikad nisam bio, a svatko priča drugačiju priču.
12-20-2005, 21:45
|
|
|
( .)(. )
Registrovan: Oct 2004
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema
|
Pa nikad nisi ni mogao bilo gde da varish...
|
|
|
12-21-2005, 09:53
|
|
|
Grize zube
Registrovan: Oct 2005
|
Fora je u tome da baš zbog te činjenice da su ljudi pušili npr. na kolodvorima, autobusnama itd. i na taj način davali lošu sliku npr. onima koji ne puše. Jer iako je legalizirano, opet nećeš nikad nać da država propagira pušenje i reklamira vu sa funkcijom stvaranja novih konzumenta. Stvari mogu bit liberalne, činjenice realne al nigdje neće stajat jumbo plakat:
"Ljudi pušite!"
|
08-02-2006, 16:19
|
|
Registrovan: Aug 2006
|
Quote:
|
Originally Posted by don corleone
Ja sam čuo da u Amsterdamu i inače ne možeš pušit travu bilo gdje. Da imaš određena mjesta na koojima smiješ pušiti. Neznam jesam li dobro informiran, jer nikad nisam bio, a svatko priča drugačiju priču.
|
Zivim u Amsterdamu 7 godina, pa evo ono sto ja znam.....
Sto se tice "mjesta" u smislu birtija, kafica, restorana, i sl:
u kofishopovima (gdje se trava prodaje) je po defaultu dozvoljeno, a u ostalima je prepusteno gazdama da odredjuju politiku. Tako je moguce pusiti u mnogo mjesta koja nisu kofishopovi, ali su "alternativna", tj dio su (sub)kulture u kojoj je duvanje svakodnevna pojava. Ovo takodjer ukljucuje apsolutno sve vecernje, nocne, disko i ine klubove u kojima sam ikad bio, sve koncerte napolju i unutra, itd.
Ako pak zapalis tamo gdje nije dozvoljeno (neka mjesta mogu prevariti trosnim izgledom i opustenom atmosferom), konobar ce te samo ljubazno upozoriti da ili ugasis ili izadjes napolje da popusis. Na terasama ovo cesto znaci stati samo metar dalje, izvan zamisljene (tj zakonske) granice terase i dovrsiti joint :)
No u principu, ovo se desava samo turistima, jer domaci uglavnom znaju gdje se smije gdje ne, pa izadju unapred. No i onda uglavnom unutra srolash (to ti nitko ne moze zabraniti).
A na ulici je zasad dozvoljeno svagdje - osim spomenutih vrlo skorih pokusaja da se ponegdje zabrani, sto zasad ne radi UOPCE. Dapace, table koje su to trebale oznaciti su pokradene isti dan :)))
Tako da bi onaj citat gore bio tacniji da kaze "imaš određena mjesta na kojima ne smiješ pušiti"
|
|
08-02-2006, 16:49
|
|
Registrovan: Jun 2006
|
Quote:
|
Originally Posted by ovajonaj
a u ostalima je prepusteno gazdama da odredjuju politiku.
|
Zar se ne placa neki poseban porez na tu uslugu ili to ipak samo zavisi od gazde lokala?
|
|
|
08-02-2006, 16:56
|
|
Registrovan: Aug 2006
|
mislim da samo kofishopovi imaju posla s porezom itd. glede trave (jer na njoj zaradjuju) - a ovo je samo pitanje toga ko sta dopusta u svom lokalu....
ali nemam birc pa ne garantiram da sam u pravu ;)
|
|
08-02-2006, 18:49
|
|
Registrovan: Jul 2006
|
Quote:
|
.....
.....
.....
|
Joj,divna zemlja!
A ja nikako da odem u ekspediciju...
Nadam se da ti bar koristis sve prednosti? :D
|
08-06-2006, 17:18
|
|
Registrovan: Jul 2006
|
Quote:
|
Zivim u Amsterdamu 7 godina, pa evo ono sto ja znam.....
Sto se tice "mjesta" u smislu birtija, kafica, restorana, i sl:
u kofishopovima (gdje se trava prodaje) je po defaultu dozvoljeno, a u ostalima je prepusteno gazdama da odredjuju politiku. Tako je moguce pusiti u mnogo mjesta koja nisu kofishopovi, ali su "alternativna", tj dio su (sub)kulture u kojoj je duvanje svakodnevna pojava. Ovo takodjer ukljucuje apsolutno sve vecernje, nocne, disko i ine klubove u kojima sam ikad bio, sve koncerte napolju i unutra, itd.
Ako pak zapalis tamo gdje nije dozvoljeno (neka mjesta mogu prevariti trosnim izgledom i opustenom atmosferom), konobar ce te samo ljubazno upozoriti da ili ugasis ili izadjes napolje da popusis. Na terasama ovo cesto znaci stati samo metar dalje, izvan zamisljene (tj zakonske) granice terase i dovrsiti joint :)
No u principu, ovo se desava samo turistima, jer domaci uglavnom znaju gdje se smije gdje ne, pa izadju unapred. No i onda uglavnom unutra srolash (to ti nitko ne moze zabraniti).
A na ulici je zasad dozvoljeno svagdje - osim spomenutih vrlo skorih pokusaja da se ponegdje zabrani, sto zasad ne radi UOPCE. Dapace, table koje su to trebale oznaciti su pokradene isti dan :)))
Tako da bi onaj citat gore bio tacniji da kaze "imaš određena mjesta na kojima ne smiješ pušiti"
|
Prekrasno! Zamisljam sad kako bi bilo lijepo da mogu izaci na ulicu, nazvati prijatelja, otici na kavu, i slobodno izvadit rizle i travu i poduvati joint uz kavu dok mi konobarica u plavim borosanama cisti pepeljaru i zica dim. :lol:
Ili, hodati do posla i doc ispred zgrade, pozdravit se s kolegama i rec "evo me, samo da popusim"...ili pod pauzom otic jesti i zapaliti si hasis uz sendvic.
Joooooj!
Dosta mi je vise skrivanja i pusenja u mracnim ulicicama, iza stepenica, u haustorima, u stanovima...
Uvijek si uplasen da te ne bi uniformirani pas nanjusio, legitimirao te nasred ulice i pređepao kao običnog kriminalca koji je maloprije ubio obitelj motorkom i pojeo hrčka.
|
|
|
08-07-2006, 18:38
|
|
Registrovan: Jan 2006
|
Quote:
|
Originally Posted by Miss Betty Bowers
Prekrasno! Zamisljam sad kako bi bilo lijepo da mogu izaci na ulicu, nazvati prijatelja, otici na kavu, i slobodno izvadit rizle i travu i poduvati joint uz kavu dok mi konobarica u plavim borosanama cisti pepeljaru i zica dim. :lol:
Ili, hodati do posla i doc ispred zgrade, pozdravit se s kolegama i rec "evo me, samo da popusim"...ili pod pauzom otic jesti i zapaliti si hasis uz sendvic.
Joooooj!
Dosta mi je vise skrivanja i pusenja u mracnim ulicicama, iza stepenica, u haustorima, u stanovima...
Uvijek si uplasen da te ne bi uniformirani pas nanjusio, legitimirao te nasred ulice i pređepao kao običnog kriminalca koji je maloprije ubio obitelj motorkom i pojeo hrčka.
|
mudro zboriš...nadajmo se doći će i taj dan kad nas neće tretirati ko najobičnije kriminalce, lopove i ubojice...
|
|
|
08-07-2006, 20:30
|
|
Registrovan: Jun 2006
|
Ja sam zbog svih ovih stvari koje navodite odavno prestao du pusim napolju. Mislim popnem se na krov nekada, priroda i stvari licne tome, ali ono ulicice i zezancije slicne tome sam odavno prestao da konzumiram. Valjda to ide sa godinama... neznam. Jednostavno na takvim mestima nema vise high osecaja ma koliko ja sdimio dzidza.
|
|
|
03-07-2007, 18:57
|
|
Registrovan: Feb 2007
|
.......pun ***** pljugi sam popušio na ulici.......i pun ***** puta mi je malo falilo da padnem....i meni je isto tako pun ***** toga sakrivanja od pandura zbog jednog malog đointa,zbog kojeg možeš puno najebat......
|
|
|
| Opcije Teme |
Pretraži Temu |
|
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules