Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Organizacija » Legalizacija - online

Legalizacija - online Smrt Fasizmu sloboda Narodu.

Reply

Opcije Teme Pretraži Temu Način Prikaza
Old 12-06-2006, 02:19   #1
imported_kanehbosem

imported_kanehbosem's Avatar

Registrovan: Oct 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
Default Cannabis Social Clubs(Europe) KONTAKT

eo majl sto ga dobih od encoda (zapravo od joepa i mozarta:)

imali zainteresiranih?

Dear kanehbosem,

Dear friends,

The www.cannabis-clubs.eu site has been up and running for some months now. It offers information to all those who are or wish to become active around the cannabis issue in Europe.

The site gives some examples of existing Cannabis Social Clubs in both Spain and Belgium. It contains information on current cannabis laws in several European countries and on the history of European drug policy. It also contains videos, offers possibilities to start a web log, and has advertisement space for companies. In short, the site is ready to become the centre of the Cannabis Social Club movement in Europe.

What the site needs now is some volunteers who can provide it with news and announcements on cannabis activism. In futher it will possible to finance this with the revenue of our advertisers.

First of all you can contribute to the forum. If you have any news on cannabis policies in your country, information on manifestations, meetings or other initiatives, please make a contribution to the forum on http://www.cannabis-clubs.eu/Forums/...5/Default.aspx

If you know of an initiative for a Cannabis Social Club in your country that could be made public, please make a short summary in English and send it to me (at encod@glo.be) or Wolfgang (at admin@cannabis-clubs.eu) so we can publish it on the site.

We have enough Webspace and can offer modern IT Infrastructure, for publishing our Campaign.

If your country is not listed under " Cannabis policies in Europe " please make a short summary on the laws in your country following the model of the other countries and send it to me.

If you know of any company that would be interested to advertise on the site, please let us know as well. We will send them an order form and more information.

If our voice gets strong enough, it cannot be ignored any longer.

Thanks for your collaboration in developing the Cannabis Social Club site!

Wolfgang (admin@cannabis-club.eu) and Joep
imported_kanehbosem is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2006, 15:51   #2
Rafazi_pihe
professor emeritus

Rafazi_pihe's Avatar

Registrovan: Jul 2006
Pohvalio Puta:: 2

Evo prijevod za one koji ne kontaju engleski...

Internet stranica www.cannabis-clubs.eu postoji već nekoliko mjeseci. Ona nudi informacije svima onima koji već jesu i onima koji tek žele postati aktivni po pitanju cannabisa.

Ova stranica daje nekoliko primjera već postoječih “Cannabis Social Clubs” / Društvenih kanabis klubova u Španjolskoj i Belgiji. Sadrži informacije o sadašnjim zakonima o kanabisu u nekolicini europskih zemalja i o povijsti europske politike naspram droga. Također sadrži video zapise, nudi mogućnost pokretanja internet dnevnika, posjeduje oglašivački prostor za tvrtke. U kratko, stranica je spremna da postane centar “Cannabis Social Club” pokreta u Europi.

Ono što stranica sada treba su dobrovoljci koji mogu dostavljati novosti i obavijesti što se tiče kanabis aktivnosti. U buduće će to biti moguće financirati prihodom naših oglašivača.

Najprije možete doprinjeti našem forumu. Ako imate nekih vijesti o “kanabis politici” u vašoj zemlji, informacija o događajima, susretima ili drugim inicijativama, molimo učinite doprinos na našem forumu http://www.cannabis-clubs.eu/Forums/...5/Default.aspx

Ako znate za inicijativu za Canabis Social Club u vašoj državi koja bi mogla postati javna, molimo napišite kratki pregled na engleskom jeziku i pošaljite meni ( encod@glo.be)
ili pak Wolfgangu(admin@cannabis-clubs.eu) tako da možemo objaviti na stranici.
Imamo dovoljno web prostora i možemo ponuditi modernu IT infrastrukturu, za publikaciju naše kampanje.

Ako vaša zemlja nije na listi “Kanabic polotika u Europi”, molimo da napravite kratki pregled zakona u vašoj zemlji sljedeći model ostalih zemalja te da ga pošaljete meni.

Ako znate za neku tvrtku koja bi bila zainteresirana da oglašava na stranici, molimo da nas obavijestite. Mi ćemo im poslati više informacija.

AKO NAŠ GLAS POSTANE DOVOLJNO JAK, NEĆE GA VIŠE BITI MOGUĆE IGNORIRATI!

Hvala za vašu suradnju u razvoju Cannabis Social Club stranice!

Wolfgang (admin@cannabis-club.eu) i Joep

Što se mene tiče ovo je vrlo važno jer ujedinjeni ćemo biti jači, a razdvojeni ćemo svi s vremenom propasti. Zato pomozimo Wolfgangu i Joepu jer ćemo time pomoči i sebi!

Hvala i tebi kanehbosem što si nas obavijstio o ovome. Ajmo ljudi! :)
Old 12-06-2006, 17:43   #3
vec

vec's Avatar

Registrovan: Dec 2006

ovo mi se cini odlicno
vec is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2006, 17:47   #4
Vutragenjo
Usisivač postova

Vutragenjo's Avatar

Registrovan: Oct 2004
Pohvalio Puta:: 5
Pohvaljen 31 Puta u 8 Tema

ja dobijam te emaile non stop...

uglavnom sajtovi koji malo daju a puno hoce od nas i naravno reklame su im na sve strane
Old 12-06-2006, 18:16   #5
GreenMan
Grizem beton,zvacem armaturu

GreenMan's Avatar

Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema

E dobiju...da ne lajem...meni se licno ne svidja posebno onaj deo o tome kako imaju prostor za reklamu pa da im mi serviramo sponzora a oni ce se dogovoriti...mislim jel oni kontaju da je neko ovde rast'o na ringlovu ili sta?
Old 12-06-2006, 18:50   #6
neznalica
buntovnik bez razloga ;)

neznalica's Avatar

Registrovan: Jun 2006
Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema

ringlov=dzenerika=divlja sljiva :D

pa naucio sam i ja nesto sa te strane :P
neznalica is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2006, 22:08   #7
imported_kanehbosem

vutrogasci 8)
sve ima svoje negativne strane, to kontam i razumijem ove koje ste naveli
međutim pozitivna strana mi se čini večom od negativne strane
da ne mislim tako ne bih postao mail
kao što je tihojla i vecperec reko u onom postu da je prohibicija uvedena na našim prostorima po uzoru na druge "razvijenije" zapadne zemlje
isto tako mislim da se legislativni oblici mogu uvesti jedino na razini europe pogovoto danas kad globalizacija uzima maha i kad se europa ujedinjava (bez obzira na dobre i loše strane tog ujedinjenja i globalizacije.
btw mislim da kanabis aktivizam ide u paketu sa ostalim antiglobalizacijskim idejama, interesira me što neko misli o tome ko je čitao čomskog il nosmkog zaboravio sam mu prezime...)
to može u nekom drugom topicu

ajd da se držimo topica u ovom postu

dakle canabis club u exyu kao u drugim državama u europi
Old 12-06-2006, 22:20   #8
Vutragenjo
Usisivač postova

Vutragenjo's Avatar

Pohvalio Puta:: 5
Pohvaljen 31 Puta u 8 Tema

www.Norml.org je sajt na koji se treba ugledat i sa kojima se treba udruziti. Znaci priznata organizacija koja se vise bavi offline nego online. Sa milion clanova koji nisu na forumu. Oni nemaju linkove ka growshopovima i ostalim glupostima kao cannabis club sajt i kao nas vutra sajt.

Znachi ovi ljudi su ozbiljni...i njima bih veoma rado pomogao u svakom pogledu.
Old 12-06-2006, 22:32   #9
Rafazi_pihe
professor emeritus

Rafazi_pihe's Avatar

Nama treba neka organizacija sa područja Europe, Amerikanci nemaju baš neke veze sa nama...ili?
Old 12-06-2006, 22:37   #10
Rafazi_pihe
professor emeritus

Rafazi_pihe's Avatar

Quote:
Originally Posted by kanehbosem
sve ima svoje negativne strane, to kontam i razumijem ove koje ste naveli
međutim pozitivna strana mi se čini večom od negativne strane
Slažem se...a ovako i onako trebamo potporu izvana, baš kao što je trebaju i oni.
Old 12-06-2006, 22:38   #11
imported_kanehbosem

Quote:
Originally Posted by Vutragenjo
www.Norml.org je sajt na koji se treba ugledat i sa kojima se treba udruziti. Znaci priznata organizacija koja se vise bavi offline nego online. Sa milion clanova koji nisu na forumu. Oni nemaju linkove ka growshopovima i ostalim glupostima kao cannabis club sajt i kao nas vutra sajt.

Znachi ovi ljudi su ozbiljni...i njima bih veoma rado pomogao u svakom pogledu.
eo ga majl sto ga dobih od normla prije mjesec i po dana...

Hi,
Thank you for contacting NORML. I have read your email, and I sympathize
with what is going on in your country. What is it, exactly, that NORML can
do for you?
Thanks again!
Cannabem Liberemus,
Erin Dame
Outreach Coordinator
Erin@norml.org
202-483-5500
Old 12-07-2006, 22:38   #12
imported_Tihojla

imported_Tihojla's Avatar

Registrovan: Sep 2006

jedna napomena.... norml nije isključivo američka organizacija (na neki način)

postoji norml na novom zeladnu i u švedskoj kolko ja znam a ima ih još. Pogledajte pod NORML international chapters

ono što se meni kod norml-a ne sviđa je što zahtjeva da se članarina plaća njima. Pročitajte si malo "obveze" ogranka norml-a. kolko se meni čini sve što dobiješ od njih je ime i dobre želje. Po meni to je bezveze. Naravno moguće da griješim.

Sad ja imam pitanje : koje su to pozitivne strane o kojma kanehbosem priča? Šta CC nudi a da nama može koristiti? Taj dio meni nije previše jasan.

Forum imamo, sajt imamo, visok google rank imamo, nisam vidio statistike ali brijem da je sajt dobro posjećen. Što bi se dobilo sa CC-om?

Jer recimo ovo oko objavljivanja vijesti o kanabis politici ... postoji legalizacija.org na kojoj su tri posta!!! Ok nitijedan nije moj i ja sam isto šupak koji nije postao ništa ali nisam vidio da se itko žali na situaciju (a razloe ću u drugoj temi)

eto nije kmi baš jasno zašto je sad to tolko bitno?
imported_Tihojla is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2006, 22:50   #13
imported_Tihojla

Quote:
isto tako mislim da se legislativni oblici mogu uvesti jedino na razini europe pogovoto danas kad globalizacija uzima maha i kad se europa
samo da repliciram na ovo jer ne želim otvarati novu temu ali nžalost tu si u krivu (barem trenutno)

Naime Europska komisija je u svom dokumentu za usvajanje nove strategije borbe protiv droga upravo navela da posjedovanje i osobna upotreba nebi smjele biti kažnjive zakonom međutim europski parlament (koji je čista politička institucija) je upravo taj dio izbacio iz strategije

sorry za off ;)
Old 12-08-2006, 09:31   #14
imported_kanehbosem

Quote:
Originally Posted by Tihojla
ono što se meni kod norml-a ne sviđa je što zahtjeva da se članarina plaća njima. Pročitajte si malo "obveze" ogranka norml-a. kolko se meni čini sve što dobiješ od njih je ime i dobre želje. Po meni to je bezveze. Naravno moguće da griješim.

Sad ja imam pitanje : koje su to pozitivne strane o kojma kanehbosem priča? Šta CC nudi a da nama može koristiti? Taj dio meni nije previše jasan.

Forum imamo, sajt imamo, visok google rank imamo, nisam vidio statistike ali brijem da je sajt dobro posjećen. Što bi se dobilo sa CC-om?

Jer recimo ovo oko objavljivanja vijesti o kanabis politici ... postoji legalizacija.org na kojoj su tri posta!!! Ok nitijedan nije moj i ja sam isto šupak koji nije postao ništa ali nisam vidio da se itko žali na situaciju (a razloe ću u drugoj temi)

eto nije kmi baš jasno zašto je sad to tolko bitno?
1.ni meni se ne sviđa taj dio sa članarinom ni kod normla ni kod encoda,al mislim da u njihovim državam to nije niš neobično pa čak ni puno za prosječan novčanik...
2.pozitivne strane na koje ja mislim su iskustvo u osnivanju kanabis klubova,
naprimjer oni su mi rekli kak su napravili kanabis klub.
to sam postao negdje.nađeš ili platiš odvjetnika koji nađe ili napravi rupu u zakonu, prilagodi zakon, zatim nađeš suca koji će odobriti zahtjev i eto ti legalizacije...(legalizacija uvjetno rečeno)

2. druga pozitivna strana jest ta što će povezivanjem i neka vutra udruga dobiti atribut na nivou europe.

3.treća pozitivna strana jest ta što kao član canabis social club (onog kojeg nema u exyu) ti si ovlašten da uzgajaš biljčice tj. nemaš problema sa zakonom.al zato nemre svako dobit članarinu,nit onaj ko dobije može puno da se hvali.zato jer je to veoma osjetjlivo društveno pitanje... da sad puno ne serem

forum imamo - točno.sajt imamo -točno,visok google rank imamo (vald) - točno.
imamo biljčicu sa svojim imenom na njoj - netočno.
to bi se dobilo sa canabis social clubs.jel si pogledo što je DUYP?ne mre ti bit nejasno osim ak nisi pogledo.
Old 12-08-2006, 09:53   #15
imported_kanehbosem

Quote:
Originally Posted by Tihojla
Quote:
isto tako mislim da se legislativni oblici mogu uvesti jedino na razini europe pogovoto danas kad globalizacija uzima maha i kad se europa
samo da repliciram na ovo jer ne želim otvarati novu temu ali nžalost tu si u krivu (barem trenutno)

Naime Europska komisija je u svom dokumentu za usvajanje nove strategije borbe protiv droga upravo navela da posjedovanje i osobna upotreba nebi smjele biti kažnjive zakonom međutim europski parlament (koji je čista politička institucija) je upravo taj dio izbacio iz strategije

eu komisija je jedno, eu parlament je drugo, a eu građanska društva su treće
da su građ društva povezanija bila bi glansija a ak su glasnija i povezanija onda ne bi eu parlament samo tako izbacio taj dio
...pa jer uopće čitaš one stranice na encodu
upravo su oni to rekli da je to izbačeno i da se treba povezati i organizirati kao građ društva kako se to opet ne bi dogodilo...
Old 12-08-2006, 14:20   #16
imported_Tihojla

Quote:
kak su napravili kanabis klub.
to sam postao negdje.nađeš ili platiš odvjetnika koji nađe ili napravi rupu u zakonu, prilagodi zakon, zatim nađeš suca koji će odobriti zahtjev i eto ti legalizacije...(legalizacija uvjetno rečeno)
šta nisi odmah rekao da je tako jednostavno :D
Old 12-08-2006, 23:22   #17
imported_kanehbosem

mislim to samo jednostavno zvuči al to nije jednostavno.znaš i sam.
al ajd da kad govorimo o legalizaciji da razmišljamo u pravcu ove formule...
to je malo za reć al je puno za napravit,ak se uopće i napravi.
najveći problem je pretpostavljam nać suca koji bi odobrio takvo što, a možda opet i ne bi.
kak ovi iz "špice" rade po prinicpu harm reductiona,koja je btw metoda kojom se služi i onaj uredzadroge.hr, pa su na partijima ekipi provjeravali čistoću bombona...
kako god, po meni je ta formula kostur na koju trebamo nadograđivati ostale detalje.
Old 12-09-2006, 01:36   #18
imported_Tihojla

ovo sa špicom funkcionira po principu "nisam te vidio"

Slažem se da je ovo jedna od metoda dolaska do kvazi-legalizacije. Tu nema prigovora.

Međutim naš problem je ustroj pravosuđa. Jedan sudac te može isključivo osloboditi krivnje po nekoj optužbi. Međutim presuda tog sudca ne obvezuje drugog sudca da presudi isto tako.
Npr di bi došli da sad svi sudci karakteriziraju guranje prsta u guzicu kao rukovanje (shvaćaš aluziju na ličko rukovanje)

Jedino presuda ustavnog suda bi tu mogla nešto promjeniti.

Prva stepenica je dekriminalizacija posjedovanja. Tek u takvim uvijetima bi se trebali baviti mozganjem kako profurati ovu inicijativu jer sve dok je posjedovanje marihuane ili sredstava (čitaj sjeme) koji mogu poslužiti za proizvodnju marihuane kazneno djelo nećeš moć ovakav model nikako profurati.
Old 12-09-2006, 18:09   #19
imported_kanehbosem

mejlao sam špici,vezi canabis clubs al oni više nisu u funkciji...tak da niš od njih:(

nisam znao ovo vezi sudije, zato i trubim tolko da bi trebalo angažirati ljude koji se kontaju u to ili čak one koji su dobro informirani,

vidi, što se tiče naših zakona i sudija molim te nemoj nas podsjećat tako često kako oni ne misle isto kao i mi :)

stvar je vrlo jednostavna:
droga je problem a mi mislimo da prohibicija nije rješenje!
to je naše mišljenje, koje želimo artikulirati preko raznih oblika građanskih društava (koje pokušavamo oživjeti preko ovog foruma) ili online siteova (vutra.org, legalizacija.org i sl.)

znam da njih ima više koji su protiv al oni jednostavn nisu u pravu.a osim toga njihova mišljenja uskraćuju moja prava i to mi je dovoljno da se borim.
u toj borbi ima puno posla a niš se ne plaća.
a nije da ni nas nema, samo što nismo povezani...
Old 12-14-2006, 19:58   #20
imported_kanehbosem

gloss je preveo naslovnu od encoda za one što teže barataju s engleskim

Cannabis građanske udruge u EU su kontrolirane od strane vlasti. Mogu omogućiti otvaranje novih (službenih) radnih mjesta i kupovinu zavidnih količina različite robe i usluga koje, kao takve, mogu biti oporezive. Uostalom, vlasti na taj način mogu pratiti ZDRAVLJE, HIGIJENSKE i SIGURNOSNE UVJETE tokom cijelog procesa od uzgoja (proizvodnje) do konzumacije.

U današnje vrijeme, cannabis građanske udruge djeluju samo na području Španjolske i Belgije dok su u drugim zemljama poduzete mjere za ostvarivanje sličnog modela. U zavisnosti o zakonodavstvu i samoj političkoj orjentiranosti neke zemlje, cannabis građanske udruge se mogu osnovati kao različiti oblici istog modela. U zemljama gdje je komercijalna distribucija cannabisa već dozvoljena, poput Nizozemske, sam model može jednako dobro proširiti djelovanje i u komercijalne svrhe.

Najvjerojatnije je da nijedna vlada zemalja Europe nije spremna, barem u dogledno vrijeme, ukinuti prohibiciju cannabisa i konoplje! Osim ako na to nije prisiljena. Interesi koji stoje iza progona cannabisa su zaista premoćni: Farmakologija, industrija nafte, alkohola, duhana, sigurnosne službe i bankarstvo (između ostalog).

Da bi se ostvario kraj progona cannabisa djelovati moraju i sami građani. Na tu temu moramo napraviti javnu raspravu sa novim i čvrstim nacrtima. Cannabis građanske udruge su pokušaj da se takvo nešto i ostvari.

Cannabis udruge su stvaran rezultat ENCOD-ovog programa "Freedom to Farm" koji je kao takav usmjeren na pravo svakog punoljetnog građanina svijeta da uzgaja i posjeduje biljke za osobne i nekomercijalne potrebe, pritom koristeći svu tehničku opremu koja mu je na raspolaganju. Istovremeno, pojedinim zemljama bi trebalo dopustiti da eksperimentiraju sa zakonima prema drogama koji nisu utemeljeni na prohibicijskom režimu.
Reply

Opcije Teme Pretraži Temu
Pretraži Temu:

Preciznija Pretraga Foruma
Način Prikaza

Posting Rules