Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Gljive,biljke,životinje... » Kaktusi

Kaktusi Uzgoj i konzumacija San Pedra, Peyotla i sl.

Reply

Opcije Teme Način Prikaza
Old 12-07-2007, 16:32   #41
RedSh
Trip Long And Prosper

RedSh's Avatar

Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 11 Puta u 9 Tema

ja sa mojima nisam komplicirala...uzela zemlju za kaktuse, napunila plitku ali siroku posudu, sipala zemlje, ostavila zemlju da se napije vode, posijala sjeme na povrsini, prekrila tankim slojem zemlje opet ali tankooooo i pustila..nisam prskala nista dok nisu poceli nicat jer imaju dovoljno vlage iz zemlje...

nakon par mj kada sam ih presadila u manje grupe opet sam u istu zemlju stavila... i eto ih...dobro im je...svaki dan malo poprskam.

za klijanje ne bi trebala biti temp ispod 15...optimalna je 25...kasnije kada ojacaju ne mislis na temp ali za sjeme je bitno.
Old 12-07-2007, 16:45   #42
DirtyDeeds

Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 9
Pohvaljen 5 Puta u 3 Tema

Temperatura je 20 +/- malo.Neću posaditi sve,vecinu sjemenki cu sadit kad postane toplije.
Peyote možda 2-3 sjemenke a San Pedra 10-tak jer on nam ipak dolazi iz visokih predjela i može podnjeti i niske temperatura pa će mu 20 stupnjeva biti dobro,bar mislim.
DirtyDeeds is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2008, 08:39   #43
Saturn

Saturn's Avatar

Registrovan: May 2008
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

MAJSTORE,SOS SOS...amater sam znam...i najnoviji vamo što se logiranja tiče jeli.....daj reci kako doći do kaktusa...(jednom je peyote došao u cvjećarnu kod mene ali je otišo u roku odma...)da kako sjeme srediti i koliko košta??
gracias!!!!
Saturn is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2008, 10:15   #44
RedSh
Trip Long And Prosper

RedSh's Avatar

Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 11 Puta u 9 Tema

googlaj, pronadi i kupi sjeme :)
Old 05-18-2008, 14:28   #45
Universal Flow

Registrovan: Mar 2008
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

http://www.succseed.com/.......Sto se mene tice jedan od onih sa kim necete imati problema(,a najveci problem je izbeci staro seme,tj.da stvarno znas sta i od koga kupujes)))Inace ja sam pre par godina od jednog vrsnog kaktusara dobio uput ka ovoj adresi i posluzila je do sada svaki put...sto bi znacilo da ni jednu primedbu nemam na ljude koji tacno znaju svoj posao!!!Posto ne verujem da bas svi imaju toliko strpljenja da tek za par godina uzivaju u ovom bicu(ako krenes od semena),savetujem vas da se naoruzate sharmom,strpljenjem i znanjem i nacices ga u svom okruzenju 99,999999%....(malo cu da pomognem:KAKTUSARI)***A uvek postoji i ona stara dobra varijanta:100 eura pa nadalje za ziv kaktus(PREKO INTERNETA)...****Dobra vest:kod nas u srbiji recimo imate kaktusara koji je prodaju za 200-300 dinara***Losa vest:nije za svakog na prodaju,sto ces i sam shvatiti)Siguran sam da je i u tvom mestu tako...!!!!!!Evo jos jedna veoma dobra:http://www.semberija.co.yu/...***
Universal Flow is offline   Reply With Quote
Reply

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules