Bilo bi super kad bi netko od naših tu s vutre odgonetnuo koja je ovo biljka, pa da se ja ne moram mučit tražit okolo na kojem forumu ću pitat :D... Naime :) ne znam(o) nit kako se ni odakle stvorila na balkonu - a njene mladice koje su slučajno upale u božićnjak, udomaćile su se s njim u pitaru takda izgledaju ko paraziti na njemu - zapravo nisu, naravno, samo koriste istu zemlju, ali ove uljezice su tako mesnate i divlje, da se čovik ne more otet tom dojmu

... gle im samo te šare na listovima kakesu: ja ih zovem nekad 'tigruše', treba li uopće reć 'od milja' :P - zbog šara, a nekad 'krokodiluše', zbog nazubljenih .. ma zubatih (!)

listova
Pari mi se da se radi o sukulentu - samo, kojem? Zna li netko? Eoih:
ovako su 'zasjele' u božićnjak:
lišće:
ovako izgledaju stare biljke:
ovakav im je cvijet ...
a na listovima rastu malene mladice koje odbacuje i tako se razmnožava - raste brzo i naočigled (skoro) kao gljiva
Ako netko od vas zna nešto o ovoj biljci, nek to odma poviče na sav glas - pa ako vidi da nisan čula, nek napiše post - a ako želi uplatiti kakvu skromnu donaciju za dom za nezbrinute mladice, more i to, i to na bežićni telefon 1234b, u suprotnom se čujemo priko radijatora lol