Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Gljive,biljke,životinje... » Kaktusi

Kaktusi Uzgoj i konzumacija San Pedra, Peyotla i sl.

Reply

Opcije Teme Pretraži Temu Način Prikaza
Old 05-26-2007, 22:50   #1
gloss_zelenky
mr. gljiva

gloss_zelenky's Avatar

Registrovan: Sep 2006
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
Wink Peruvian Torch...priča počinje...

Vidjeli ste već neku fotku,ali sada prilažem par slika mališana u nadi da će
dočekati odraslu dob...
Gubici se naravno očekuju svake godine, presađivanje (pogotovo malih klijanaca), nepravilno zaljevanje, izloženost izravnom Suncu i još mnogo toga što se mora izbjeći!
Kasnije se može uživati u njihovoj ljepoti..kako vanjskoj tako i unutarnjoj, premda,
trip na meskalinu..nekako povlači da ga se niti ne proba. Osim ako ste spremni 6 sati provesti u takvom stanju neprekidnih halova, zvukova i kaj ja znam čega....

Uglavnom evo par slikica....a uskoro (za nekih mjesec dana) ide i prvo pikiranje jer su se pojavile prve bodljice.

22.5.2007.

Ovo je bio laki dio. Slijedi onaj teži gdje se lako događa da zbog gljivica ili insekata izgubite sve za što ste se tako mučili...
Volim izazove, a koliko vidim i ovo će biti jedan

P E A C E !

gloss_zelenky is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2007, 12:06   #2
RedSh
Trip Long And Prosper

RedSh's Avatar

Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 11 Puta u 9 Tema

Ma samo hrabro Gloss...vidim ja da se oni nalaze u ugodnoj atmosferi sa puno ljubavi

sto se tice insekata imas jedan bio insekticid...koprivu naberi, stavi nek se namoci 2 dana u vodi, koprivu izvadi i prskaj s time cvice i kaktuse i sve sto ti drago...ne skodi nista a stiti od insekata/nametnika

u plodinama sam nasla neko gnojivo za kaktuse...mozda bi ti dobro doslo ako zelis malishe nahraniti necim extra

obavjestavaj nas i dalje...

Last edited by RedSh; 05-28-2007 at 21:08.
RedSh is online now   Reply With Quote
Old 05-30-2007, 16:36   #3
doors_of_perception
Kolko je dvoega u jednom?

doors_of_perception's Avatar

Registrovan: Oct 2005
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by gloSS_ZelenKy View Post
... premda, trip na meskalinu..nekako povlači da ga se niti ne proba. Osim ako ste spremni 6 sati provesti u takvom stanju neprekidnih halova, zvukova i kaj ja znam čega....

Hihihiih...pa šta fali...6 sati još malo :)

P.s. Sve pohvale za grow brate
Pretapajući se u beskonačnosti molekularne strukturalnosti praiskonske niti vodilje, putujem u oceanu ništavila i istražujem neotkriveno alatom vlastitosti i bezgraničnošću svoje biti kao bića... Bivam na zrncu zvjezdane prašine...želiš li doći? ;)
doors_of_perception is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2007, 23:40   #4
gloss_zelenky
mr. gljiva

gloss_zelenky's Avatar

Smile

Nije me bilo neko vrijeme pa da bacim i koji post...vidim da mi ih fali par stotinjak komada
Slikano 7.6.2007.

Evo uživajte i budite mi sretni i nasmijani...nikad nemožete znati što donosi sutra!

P E A C E !

Old 06-10-2007, 00:55   #5
balcan_smoke
bambara

balcan_smoke's Avatar

Tournaments Won: 1

Registrovan: Jan 2007
Pohvalio Puta:: 4
Pohvaljen 6 Puta u 6 Tema
Talking

vutra,sutra
:-))))
balcan_smoke is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2007, 22:39   #6
gloss_zelenky
mr. gljiva

gloss_zelenky's Avatar

Smile Započelo je pikiranje kaktusa :-)

Evo par slikica nakon što su presađeni

Stavio sam ih 9 kom jer svi kaktusi vole rasti zajedno, ali mislim da ovim mališanima ipak treba malo više mjesta!
Nadajmo se da će sve biti u redu, a sutra ću pokušati poslikati cijeli postupak kako sam radio...naravno ako će biti vremena

Još ih je ostalo 21 za presaditi!

P E A C E !

Old 06-19-2007, 14:46   #7
gloss_zelenky
mr. gljiva

gloss_zelenky's Avatar

Smile ***Tutorial kako sam i obećao***

Ovo sam radio danas i trebalo je nekih 2 sata za to...

Prvo ću staviti pribor i materijale koje sam koristio,a onda ide sam opis pikiranja!
Na dno posuda (koje imaju rupice) stavi se cigla za drenažu, prosije se zemlja ( u ovom slučaju je to Substral) najbolje ona u kojoj su rasli do pikiranja i koja se pokazala dobra, stiropor kojeg samljete u mlincu za kavu,ali moram upozoriti ako meljete stiropor imajte i usisavač pokraj sebe jer je strašno iritantno dok se krene to sve trusiti!Stiropor je također za drenažu zemlje.
Glisnjak kao organski dodatak za mikroorganizme i pinceta kojom ćete raditi cijeli postupak!

A sad idemo u opis posla...
Nakon što smo pomješali sitno prosijanu zemlju (u koju stavimo glisnjaka i malo sitnog pijeska) sa stiroporom (gore je sve na slikama) u omjeru 50/50 (znači 50% zemlja+glisnjak+sitni pijesak i 50% stiropor) onda krenemo popuniti posudice

posude se popune 1cm od vrha da ostane mjesta za samo sitnu zemlju (u koju možete i nemorate staviti sitnog pijeska, BEZ stiropora!)

Sada kreće zajebani dio koji i nije tako zajeban...
Uzme se pinceta (po mogućnosti da bude kao i ona slici, vidjet ćete zašto), odaberemo kaktusić i lagano pored njega zabodemo vrhove...zatim ga tako izvadite van i prenesete na neki komad papira najbolje i tu ga očistite od viška zemlje oko korijena. Potrudite se (ja nisam) da je zemlja što više suha kako bi to lakše napravili, meni je ostalo malo oko korijena, ali nije ni bitno!

Kada ste to napravili ponovno uhvatite kaktusić, ALI za korijen i UVIJEK za korijen!!!!
Ako ga stisnete za tijelo lako bi se moglo povrijediti i onda niste napravili ništa! Nego...uhvatite ga za korijenak kao na slici, odredite gdje ćete ga staviti i sa vrhom pincete ubodete u zemlju koliko je potrebno da korijen u potpunosti zađe unutra!
Zatim samo pustite pincetu i lagano je izvučete van...okolna zemlja će se strusiti unutra. Ako nije, možete je i vi malo,lagano,lagano utapkati!
Bitno jeda kaktus ne posadite preduboko jer ako tijelo bude u dodiru sa zemljom lako bi moglo istrunuti!

Kada ste to napravili probajte malo poravnati zemlju ako je potrebno,ali to napravite strpljivo jer lako možete prevrnuti kaktuse....
I to je sve.

Zaljevati nemojte taj dan već sljedeći jer ako ste oštetili korijen mora se jedan dan osušiti kako nebi strunuo pri zaljevanju!
A zaljeva se na sljedeći način...uzmete veću posudu i napunite je vodom, zatim posude potopite da su do pola ili 2/3 u vodi i pustite neka se napiju vode! Onda fino izvadite van i pustite da se ocijede!
na taj način nećete kaktuse pomaknuti iz njihovog položaja jer ako zaljevate odozgo dogodit će se sranje, iskopat ćete ih!

Ukratko mislim da je to sve što sam imao za reći..ako se nečeg sjetim nakanadno ću staviti post!

P E A C E !:list marihuane koji ne stane zbog slika: ...ccc

Old 06-20-2007, 12:38   #8
Ramona_Red
THC vitamin

Ramona_Red's Avatar

Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 11
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema

Zelenky e pa svaka ti dala - predivni su ti ovi maleni zeleni, i super si opisao sve skupa ... braooo ;)
Old 06-20-2007, 16:22   #9
doors_of_perception

Smile

Good job! Svaka čast!
Pretapajući se u beskonačnosti molekularne strukturalnosti praiskonske niti vodilje, putujem u oceanu ništavila i istražujem neotkriveno alatom vlastitosti i bezgraničnošću svoje biti kao bića... Bivam na zrncu zvjezdane prašine...želiš li doći? ;)
Old 06-20-2007, 17:02   #10
ROX

ROX's Avatar

Registrovan: Nov 2006

E daj pa ne kuzim kak je te kaktuse tako astronomski tesko kultivirat? Imam na prozoru par kaktusa o kojima mi se briga svodi na zaljevanje svake prijestupne i dobro im je. Zas su ovi takvi? Otkud uopce gljivice i usi ak ga doma uzgajas unutra?
Old 06-21-2007, 19:53   #11
gloss_zelenky
mr. gljiva

gloss_zelenky's Avatar

Default eh,eh...

@Rox ..prijatelju

Dapače, kaktuse iz porodice Cereusa nije teško uzgojiti ili bolje rečeno održavati jer su jako zahvalni i brzorastući kaktusi!
Ali to je slučaj dok ti dobiješ već malo stariji kaktus....
Probaj uzgojiti bilo koji iz sjemenki bez upotrebe bilo kakvih insekticida ili fungicida pa mi se javi...ne smiju ostati bez vode 2 dana i stalno se moraju prskati pumpicom.
I pravi hobisti priznaju da im dosta puta propadnu mladi klijanci tako da ne bi bio iznimka!

Ja ne smatram da sam išta uzgojio...tek sam ih presadio i puno toga može poći po zlu pogotovo što ovo PRVI PUT sadim kaktuse općenito!!!

Naravno da je lako imati odrasli kaktus...imam neku vrstu već 2 godine,stoji vani po ljeti u blagoj hladovini, a ne sjećam se da ga je itko ikada zalio!I dobro mu je...

P E A C E !

Old 07-22-2007, 19:54   #12
gloss_zelenky
mr. gljiva

gloss_zelenky's Avatar

Da prijavim napredak.
Mogao sam i prije, ali mjesec dana je izgleda taman da se nekaj i vidi

22.7.2007. stanje je ovakvo (nisam slikao i treću posudu jer su tamo skoro svi zaostali)

Polako, ali sigurno

PEACE!

Old 09-05-2007, 12:31   #13
kinkla

Registrovan: Jan 2007

Greetings kolega gloSS_ZelenKy, jesu ti sjemena klijala u istoj zemlji kao i u koju si ih presadio ili je za klijanje potrebna drukčija vrsta zemlje?

Ja sam sjemena koja sam namjenio za kalemljenje na pereskije "posadio" u onu spužvu koja se koristi za cvijetne aranžmane i voila! Neki vec proklijaše, ali većina ne, bar ne još..
kinkla is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2007, 18:37   #14
RedSh
Trip Long And Prosper

RedSh's Avatar

Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 11 Puta u 9 Tema

evo mojih malisana...ima ih jedno 55..ko ce sve to prebrojat...presadeni su prije mjesec/dva...fino napreduju i definitivno su zivnuli od kada sam ih presadila.

ja sam ih zasadila i presadila u istu vrstu zemlje i eto nista im ne fali

Old 09-21-2007, 15:17   #15
gloss_zelenky
mr. gljiva

gloss_zelenky's Avatar

Smile

Quote:
Originally Posted by kinkla View Post
Greetings kolega gloSS_ZelenKy, jesu ti sjemena klijala u istoj zemlji kao i u koju si ih presadio ili je za klijanje potrebna drukčija vrsta zemlje?
U istoj zemlji u kojoj sam ih isklijao sam ih i presadio
3 posudice sam presadio još 14.8. to je bio zaostatak i moja ljenost...

Nisam dugo stavio slike pa evo par komada...i danas sam na prozor stavio papir za pečenje; propušta puno svjetla, ali nije izravno Sunce. Bolji je od običnog papira jer je prozirniji i ne upija vlagu! Vrlo bitno kod špricanja mališana.

Narasli su oni od 5tog mjeseca
I tako...polako rastu i dalje...budite veseli

Peace

Last edited by gloss_zelenky; 09-21-2007 at 15:19.
Old 10-04-2007, 14:13   #16
Ramona_Red
THC vitamin

Ramona_Red's Avatar

Evo Gloss, dabogda ti (a i svima vama i nama kaktusofilima) za koju godinicu 'vakoo biilo ;)
Old 10-05-2007, 15:43   #17
doors_of_perception

Hahaha..a vidi mačku... ona valjda na tome spavala

Lijepa slikica, fino se obitelj opskrbila...još kad dođe koji stranac pa to sve kupi za 200 dolara, au miline

P.s. držimo fige da naši vutra.org kaktusoljupci, imaju iste, ake ne i veće uspjehe:)
Old 10-05-2007, 17:20   #18
Ramona_Red
THC vitamin

Ramona_Red's Avatar

Ee mace skaču po njima, ka po drvima ... a i ima ih (vala) ko drva za zim(nic)u .... ;)
Old 10-06-2007, 04:41   #19
flashback
pred ban

flashback's Avatar

Registrovan: Oct 2007

...deco moja kisela vi ste radost za moje napacene ochi,
imam dva konkretna pitanja s` obzirom na vashe botanichke
sposobnosti...da li postoji mogucnost da se netom naruchi
peyotle koji je izrezan i spreman za zwakanje...?
drugo pitanje je koliko je potrebno da kakti bude star da bi bio
spreman za zwakanje....?
I trece evrovizijsko pitanje je shta da ochekujem?
p.s.gutao sam acid-e...nikada peyotle

ljubi was wash chika chemist
flashback is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2007, 05:39   #20
<