Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Gljive,biljke,životinje... » Kaktusi

Kaktusi Uzgoj i konzumacija San Pedra, Peyotla i sl.

Reply

Opcije Teme Pretraži Temu Način Prikaza
Old 05-15-2007, 01:29   #1
Karonja

Registrovan: May 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
Default San Pedro, bajka ili kruta realnost?

Ja sam ga osobno probao samo jednom i moran priznati bio je 60 cm visine i sirine 4-5 cm. Naravno proces pripreme mi je vrlo jasan cemu drugo internet sluzi ha ha .. Zanima me sljedece ,postoji li kakva zakonstva regulativa za San Pedro posto znam da za Peyote postoji? Znam da je mescalin koji se u njima nalazi zabranjen hrv zakonom ali nikada nisan cuo da je u hrv zabiljezen slucaj zapljene katusa(mozda nisam dobro informiran, skuzajte). Citao san na internetu dosta i dosao do spoznaje da bi San Pedro trebao biti jaci od Peyota ,zanima me vase misljenje na temelju vasih iskustva. Znam da ste vjerojatno o tome vec pisali ali eto posto san novi progledajte mi kroz prste i molim vas dajte neke korisne linkove, literaturu osobna iskustva. Posto vec duze vrijeme dolazim do njih a uzgoj me ne zanima ,zelim samo neke cinjenice i korisne savjete.

P.S. priroda je zakon!
Karonja is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2007, 02:48   #2
ROX

ROX's Avatar

Registrovan: Nov 2006

Quote:
Originally Posted by Karonja View Post
Ja sam ga osobno probao samo jednom i moran priznati bio je 60 cm visine i sirine 4-5 cm. Naravno proces pripreme mi je vrlo jasan cemu drugo internet sluzi ha ha .. Zanima me sljedece ,postoji li kakva zakonstva regulativa za San Pedro posto znam da za Peyote postoji? Znam da je mescalin koji se u njima nalazi zabranjen hrv zakonom ali nikada nisan cuo da je u hrv zabiljezen slucaj zapljene katusa(mozda nisam dobro informiran, skuzajte). Citao san na internetu dosta i dosao do spoznaje da bi San Pedro trebao biti jaci od Peyota ,zanima me vase misljenje na temelju vasih iskustva. Znam da ste vjerojatno o tome vec pisali ali eto posto san novi progledajte mi kroz prste i molim vas dajte neke korisne linkove, literaturu osobna iskustva. Posto vec duze vrijeme dolazim do njih a uzgoj me ne zanima ,zelim samo neke cinjenice i korisne savjete.

P.S. priroda je zakon!
Neznam za HR, al u SAD-u se sjemneke prodaju u ducanima, kaze frend iz Chicaga koji je probo doslovno sve sto se droge tice, i kojem u dvoristu medju brdom kaktusa raste i pedro veci od metar i pol - znaci legalan je, slucaj kao i sa LSA i Morning Glory - biljka legalna, al substanca unutra sama za sebe (ekstrakt) nije.

Kolko sam ja shvatio, Peyote je PUNO jaci od pedra, ali pedro brze raste i nema mucnine/riganja.

Nisam porbo meskalin, al cu sigurno uzgajat San Pedro ak se ikad domognem sjemenki.

Za informacije imas Erowid i google. Na Erowidu sam 90% siguran da ima malo i o uzgoju.
Old 05-15-2007, 07:56   #3
Ramona_Red

Ramona_Red's Avatar

Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 11
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema

Zabranjen je San Pedro, ko i Peruvian Torch, ko i peyote. Nije ovo Nizozemska, nažalost (?).

I nije jači od peyotea, peyote sadržava puno više meskalina. Jači od San Pedra (Trichocereus Pachanoi) je Peruvian Torch (Trichocereus Peruvianus), koji je modriji i još i nešto brže raste. No oblik im je isti. Peyote je nenadmašiv u postotku meskalina, no ko što već sigurno i sam znaš, nije baš praktičan jer jaaako jako sporo raste, ali (!) se zato može (na)kalemiti na druge brzorastuće vrste gdje se rast ubrzava sve do razine tog kaktusa-baze, nadme se ko jabuka :D

Za informacije o tome, guglaj 'Lophophora grafting' ili '- graft'

Last edited by Ramona_Red; 05-15-2007 at 08:02.
Ramona_Red is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2007, 15:32   #4
Yami_Raziel

Yami_Raziel's Avatar

Registrovan: Jan 2007
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema

ja sam trebo nabavit dozu san pedra za jedan trip ali je frajera od kojeg sam to trebao dobit propo uzgoj jer su mu neki kukci pojeli kaktus....bar je kukcima bilo zakon :)

on je to negdje u inozemstvu bio nabavio....

a do sljedeceg pokusaja bog zna koliko ce proc :((((
Old 05-16-2007, 11:38   #5
Pampers

Pampers's Avatar

Registrovan: Mar 2007

San Pedro je slabiji... Treba se pojest dosta materijala da bi se zasitila krv meskalinom....

Peyotl duze raste manji je i puno zgodniji jer se mogu jesti pupoljci kojima lakse odredis dozu a i kad ih otkines, narastu novi... San Pedro raste brze, ali proporcionalno se povecava brzina. Znaci od sjembe ti treba 3-4god do 20cm, al za slijedecih 10cm ti treba godina i tako sve vise i vise... A ako ces ga sakatit i papat...

Za uzgoj treba inkubator, to sam siguran, sjembe proidju granu bez beda, i to sam siguran
Reply

Opcije Teme Pretraži Temu
Pretraži Temu:

Preciznija Pretraga Foruma
Način Prikaza

Posting Rules