| Kaktusi Uzgoj i konzumacija San Pedra, Peyotla i sl. |
03-24-2007, 14:27
|
|
Registrovan: Mar 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
Battle for San Pedro
Postovanje...
Imam hrpu bedova s svojim san pedrosima. Pa ako netko zna neka mi ukaze na greske... naravno iz svog iskustva. Ne fakin growing guidove jer ono sto oni zahtijevaju tesko se ostvaruje. Oni oce neke regulatore topline i sterilnu okolinu... ODAKLE? Inace ukucani misle da su to neki pitomi ukrasni kaktusi, nemogu prijustit growboxe a ocu meske.
Dakle, narucio sam sjemenke sa bouncingbeara. Kupio magma zemlju u getrou koja je savrsena za uzgajanje kaktusa, rece mi zgodna plava cura zaposlena na odijelu vrt.
Naravno posto je zgodna, uvalila mi je i gnojivo za kaktus zemlju sto me sve unazadilo za 150kn.
Posijo sam sjemenke na povrsinu i posipo lagano zemljom, kako nalaze guide s neta.
Neke sam stavio u vrecicu neke sam ostavio otvorene. Nakon 1mj ovi otvoreni nisu pokazali nista, no ovi u vrecici lagano su se poceli razvijati... Malo kao nabubrili i pozelenili. Ali opet ne vise od 0.4cm x 0.4cm (ne nisam mjerio, od oka)
E sad... otvorih jednog iz vrecice i stavim na 20-25C ali na suncevu svijetlost a.k.a prozor i skinem mu vrecicu, samo da bih danas nasao pun pederastih malih larvi kako gmize po saksijici... STA SAD?
Eto imam jos jednu saksiju u vrecici ali mislim da vrecica blokira i kisik i svijetlo pa moram brzo smislit neku alternativu inace sve moram ponovo.
Hvala, hvala, vidis kako ste vi dobri, ste vi....
Last edited by Pampers : 03-24-2007 at 15:28.
|
|
|
03-25-2007, 00:36
|
|
|
General vojske ashishara
Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
Pa iskreno, kaktusima (ovim našim cakanima) se nisan bavija nikad. Ali znan da bi za kaktuse trebala bit baš zemlja za kaktuse. Pa i za sami start. Tako mi je bar jedna prija koja je luda za kaktusima obješnjavala. Da na zemlji mora baš istaknuto pisat da je za kaktuse.
A te gliste ?!
O dakle one? Tu meni nešto smrdi...
A ništa, vidi kako će ić dalje, pa onda nabavi nove sjeme ako ove propadnu. Jesi možda razmišlja kupit cili growki za uzgoj S.P. iz simena?
Ili možda naručit reznice? Njih je lako zakorjenit koliko čujen, ali se isplati. Jer kad ti naraste, otineš ga, dio upotrjebiš, a dio kloniraš dalje. I tako non stop.
Nadam, se da će ti ovo pomoć:
http://www.azarius.net/cat_cacti.html
http://www.spiritgarden.co.uk/cart/index.pl/catid_7
Poz
|
|
|
03-25-2007, 03:10
|
|
|
Nemogu cuttinzi preko grane... Ljudi se zale da ne prodje
Ti kaktusi su long term vise nego izvor za mesku... treba 5god da imas za rezat a da ti ostane kaktusa za rast.
Muce me nametnici, ne zelim pesticide...
|
|
03-25-2007, 14:10
|
|
|
General vojske ashishara
|
Quote:
Originally Posted by Pampers
Nemogu cuttinzi preko grane... Ljudi se zale da ne prodje
Ti kaktusi su long term vise nego izvor za mesku... treba 5god da imas za rezat a da ti ostane kaktusa za rast.
Muce me nametnici, ne zelim pesticide...
|
E hebiga frend :(
Ja zaboravija (hebiga bija dobro zavutran ;) ), da po zakonu samo živa biljka može preko grane.
Jasi razmišlja napravit infuziju od duvana pa malo poprskat po njima? To je 100% natural pesticid.
|
|
|
03-25-2007, 14:13
|
|
|
Ne! Ali sad sam se sjetio da se tako nesto moze izvest!
Probat cu pa postam uspijeh
|
|
04-05-2007, 00:19
|
|
|
Eeee imam jedno pitanje vezano za kaktus sjeme... Jel se moze i ono staviti u vlazne maramice da proklija???
Ima nekih detalja koje bih trebao dodatno znati?
Napravio sam growbox za san pedro i sad ako nebude islo onda neznam
|
|
04-05-2007, 00:59
|
|
Registrovan: Nov 2006
|
Ako ne nadjes tu odgovor uvijek mozes otici na vece medjunarodne forume. Predlazem Shroomery, mislim da imaju podforum "The Ethnobotanical Garden" di se prica o uzgoju raznog bilja.
|
|
|
04-06-2007, 07:43
|
|
Registrovan: Oct 2006
|
Stvarno mi nikad nije bilo jasno niti će biti šta ljudi vide u ovim paper towel metodama i maramicama vlažnim i sličnim pizdarijama , jedna od najjačih firmi što se sjemena tiče DutchPassion tu metode uopće ne preporučuje . Ni priroda ne stavlja sjeme u nekakve vlažne maramice i slične stvari bitno je da sjeme padne u vlažnu zemlju i ako je zdravo i i ima uvjete za klijanje tj.toplotu pored vlage ,ali ne sad neku luđačku toplotu ali do 30°C je u redu ,ja sam par puta nešto vani radio i svaki put ,normalno prvo bih probrao sjemena koja su tvrđa i tamnija znači zrela i zdrava , su mi sva isklijala 8 , jednom sam koristio onaj kupovni humus , a drugi onu crnu zemlju ispo istrulog panja u biti to je skoro isto kao i onaj kupovni substrat za sadnice . Inače vidio sam u prijatelja u Hercegovini kako klijaju paprike u istom tom substratu i ono iskljia mu 98-99% sjemena bitno je da ima uvjete i to je sve , ono sa maramicama je samo veća zajebancija i rizik . Vjerujem da i kaktusovom sjemenu isto tako bolje odgovara prirodniji način nego nekakvi eksperimenti .Stvarno koja je svrha onih metoda klijanja bez zemlje .
04-12-2007, 23:47
|
|
|
General vojske ashishara
|
Quote:
Originally Posted by ROX
Ako ne nadjes tu odgovor uvijek mozes otici na vece medjunarodne forume. Predlazem Shroomery, mislim da imaju podforum "The Ethnobotanical Garden" di se prica o uzgoju raznog bilja.
|
Ovde ima super growgudeova, i pisani su iz iskustava.
http://www.plot55.com/
|
|
|
| Opcije Teme |
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules
|