| Gljive Uopsteno o gljivama, uzgoju, konzumaciji, iskustvima... |
10-26-2005, 16:01
|
|
|
Guest
|
Amanita FAQ i Trip Reports
samo i jedino Amanita Muscaria...i to zlatna
Last edited by RedSh; 10-14-2007 at 14:19.
|
|
|
|
10-30-2005, 18:39
|
|
|
pred ban
Registrovan: Aug 2005
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
SOMA-DIVINE MUSHROOM OF IMORTALITY.Tko nije obavezno pročitajte.
|
|
|
11-04-2005, 12:01
|
|
|
Grize zube
Registrovan: Oct 2005
|
Netko probo muharu?
|
11-04-2005, 15:43
|
|
|
Guest
|
da
Amanita raste na Kopaoniku, Zlatiboru, Shar Planini, Ima je takodje po celoj Bosni i na Velebitu. Naravno i na Triglavu. Pronaci knjigu: Sveta Gljiva - Andrija Puharić
Tu sve lepo pise.
|
|
|
|
11-04-2005, 16:19
|
|
|
Grize zube
|
Ma muhara je za mnoge narode priznata droga kao put spoznaje i prosvjetljenja. Najpoznatija je zasigurno na Sibiru, osim drugih dijelova kugle zemaljske.
Pitam samo dal si ju probo? Hehe...sad kad sam bio sa starim u gljivama prije nekih mjesec dana tolko ih je bilo (doslovno na stotine, tisuće!!!) da sam ih samo gledo i u sebi mislio: "pa *****u majku:) baš bih te volio probat!!!"
|
11-04-2005, 17:51
|
|
|
Guest
|
da jesam
i ono sto me s njom obradovalo je milion flash back-ova ravno 11 godina...
nadji knjigu. u njoj pise kako je sve mozes probati a bezopasno.
|
|
|
|
11-04-2005, 22:44
|
|
|
Grize zube
|
flash backovi... U kojem obliku?
|
11-05-2005, 00:42
|
|
|
Guest
|
dan danas ne mogu da razdvojim jesam li ja to tada Budan Sanjao ili sam savrseno jasno budan video, tacnu udaljenost planeta Suncevog sistema od zemlje.
|
|
|
|
11-05-2005, 02:11
|
|
|
Grize zube
|
Zvuči kao: uzet ću knjigu:)
Sjećam se svoje najbolje vizualne halucinacije na vutri.... kozmičko jaje oblika kocke (naravno unutrašnjost je bila bitna)... Pričat ću jednom prilikom...
|
11-06-2005, 20:42
|
|
|
pred ban
|
e zanimljivo da ja nikad nisam imao vizualnih halucinacija kad sam pušio travu.imao sam samo one UŽASNE slušne koje me prestrave i na travi i na nekoj jačoj drogi.jedina stvar koja me na tripu može doslovno izludit su slušne halucinacije.a ja nažalost nikad nisam imao flash-backova od amanite a i od nijedne gljive do sada :((
|
|
|
11-06-2005, 22:59
|
|
|
Grize zube
|
Ni ja...al eto... thc ipak preslab za takvo što. Al zvučne su meni gušt, pogotovo kad nabaciš solo gitaru u glavi a la Jimi Hendrix:)
A što se tiče Amanite, nadam se da ih još ima u šumi da ih naberem jedno kg za cijelu zimu:)
|
11-07-2005, 14:55
|
|
|
Guest
|
Pa sad
ako si u Opatiji, sumnjam da ih tu negdje ima...mada ne znam. U tvom kraju sam bio jako davno. Ima ih svuda po Sloveniji, ima ih oko Krke ( oko slapova )...Jednom sam ih video u Zagorju kad sam išao u posjetu drugu Titu:)
Mada otkada mi je poznata Canabiana i njoj slične prijateljice, ne idem Titu u posjetu nego on dolazi k meni:)
jednu stvar ću reći za Amanitu Muscariu
nikad ne uzimate jednu pečurku...NIKAD!
morate naći bar sedam komada da budete sigurni da se nećete otrovati a ista opcija kasnije posle prvog uzimanja stoji za tri komada. Po mogućstvu nabrano bez čupanja, nego sečenjem drvenim nožem. Ono što je važno, jeste da ako uzmete samo Jednu, umrećete.
Morate naći nekoliko, ostaviti da ostoje u mraku, tri dana, a potom da ih sažvaćete parče po parče od svakog komada. Ja sam iz dotične knjige probao po njihovim receptima, sa vinom, sa sirćem ( koje inače obožavam i ovako ), sa belim vinom, sa salatom...ali to je bilo kasnije, mnogo kasnije...
Nemojte ih gutati pre nego se potpuno se pretvore u kašu u ustima, i sa dodacima ( vino sirće šta već samo kiselo ) ne smete mnogo tečnosti...vrlo vrlo malo...
prvih sat vremena si u tripu da je to jedna gadna biljka, i nisi trebao da je uzmeš. zatim drugi sat si u tripu da ti se udvaja prostor, da extra brzo kapiraš da definitivno nešto nije kako si navikao. suva su ti usta a ne smeš ništa da piješ inače si ga najebo ko žuti! Potom tu izmedju 2 i 3 sata, počinje mala vožnja...meni se dogodilo da vidim sebe na nekoliko mesta u dvorištu gde sam se nalazio...iz jednog starog iskustva ( od jednog čovjeka, koji me naučio nekim lovačkim stvarima ) ne uzimam ovakve stvari nikad prvi put s nekim. tako je bilo i sa amanitom. uzeo sam je sam na sopstvenu odgovornost, ali to ne bih preporučio nikome. ( iz drugog iskustva strogo sa amanitom, znam da vam valja da je neko s vama, ali neko ko se ne frka brzo )
oko trećeg sata ladno sam video bez zezanja ceo Sunčev sistem ( ali i neke planete i sisteme kojih ni zvanično ni pretpostavljeno nema oko nas ). Ako moja kuća zahvata 1 ar, pa 4 metara u visinu, zamisli onda da je Jupiter na severozapadu, kako sam ga spazio bio jedno 20 puta veći od kuće. Bio je svetlo plav, sa po nekom oranž nijansom i nijansama plave. Nebo je bilo svetlo plavo, ali prostorno...imao sam duboko jak osećaj da je Nebo šuplje i da ga nikako ne možemo videti kao sliku kako ga inače vidimo. Potom je celu okolinu preletelo na stotine NLO-a, iako sam uveren da oni ne postoje. Potom sam imao definisano jak doživljaj da prisustvujem otvaranju sebe. Ja stojim u sred bašte u paradajezu, a nekoliko mene šeta okolo i dovršava stvari...Svi su različito obučeni. ( sve se dešava 11.09. 1989.,)
ali sad ono što ne znam kako da dokažem - ja sam neprestano svestan, sasvim sam ozbiljan osim što je tona boja oko mene...iz zemlje izlaze fluidi, nalik tečnostima koje klijaju kao biljke, ništa nije prebrzo sem što ima najednom ekstra skokova i flasheva... tu se negde pojavio moj pokojni brat, zatekao me u tom stanju i kada se on pojavio ja sam sa još petoricom mene pokušavao da iskopam temelj kuće, da izvaidm nešto što sam video/osjetio da je u temelju i da mi smeta...
a onda , BAP
dva sata sam bio u najgoroj vrsti totalne megahtonične depresije sa izraženim osećajem koji nikako da stane... da mi nema povratka...da sam toliko sam da jedino što može da mi se desi jeste da sve zaboravim, što je nalik smrti...to je trajalo ravno dva sata, a onda sam odjednom iz čista mira, odvalio muziku ( nikad tako glasno nisam ni smeo ni radio ), pa sam u neko doba ( ponelo me do jaja ) prikačio Hammond orgulje uza sva pojačala, popeo sve to na ploču od kuće i svirao nekoliko sati...deo snimka imam još uvek...kad dovršim jedan projekat za net, staviću tu stvar u mom remixu i ostalim podešavanjima, na download, pa skapirajte jezikom muzike... Reči ne mogu da dotaknu muziku tamo gde je ona neobjašnjiva, a note ne mogu da se porede sa slovima.
kad je down stigao, to je bilo posle par dana...u policiji gde su me priveli nekih osam sati posle one muzike ( bar sam očistio atmosferu od narodnjaka ) su konstatovali da sam imao trovanje pečurkama i da sam samim tim Clean i nisam lud...( kako sam se smejao ...to ne mogu da vam objasnim ).
roditelji su me od tada definitivno strplai u ludnicu u svojim glavama.
ali meni najbolji deo je posle par dana, kada sam otišao na plažu...ljudi, tada sam napisao jednu od svojih najboljih pjesama...sjećam se još uvjek mojim misli/ razmišljanja na temu kako trenutak ustanoviti večnošću i nije tako teško...Fleševi su se vraćali još osam do deset meseci...a poslednji put je flesh tresnuo 2.06.1994 oko 23 h...
tada sam video duha Pečurke koji se sam javio niotkuda i otprilike kazao...da smo sada završili Učestvovanja, i da premda nisam odabrao da budem Jedan, mogu da se smatram zaštićenim od strane "nevidljivih" sila ili čuvara ili u tom stilu...nije to ni telepatija ni trip ni misli ni ovo ni ono...to je baš to.
meni Bog nije potreban da bih verovao.
niti mi je ikada bio potreban da bih verovao.
rodjen sam sa posebnom namerom koja je u opštim društvenim uredjenjima i shvatanjima, apsurdno paradoksalna kako god je definisali. isuviše sam poseban da bih bio prosečan a opet preterano sam svesno sredjivao sebe tako da i ovo što sam kazao niko ( sem namerno ) ne shvati kao aroganciju. izdržao sam najneverovatnija iskušenja koja mogu da te snadju ali mi to nije smetalo da pozavršavam fakultete i istovremeno odradim par projekata, par koncerata...par dešavanja, par sajtova, i sl.
Vera kao jedina Moć, prestaje da se Nadima i prelazi u Nadimak.
Nekako ( to je ona " tajna " :) ) te obuzme nepropustivi osećaj definisanih konspiracija izmedju svih nivoa jedne Celovitosti...
od atoma do molekula, do kristalne rešetke do ... ćelije do tkiva do organa do organizma... u sobi koja je u kući koja je u gradu koji je u državi koja je na kontinentu
koji je na planeti koja je u sunčevom sistemu koji je u sazveždju koji je u Univerzumu...Negde na ovom potezu, definišeš se kako smatraš da je pravilno, sa pouzdanom zaledjinom od konstantne uverenosti da JE SVEJEDNO kako god ti želeo to videti, reći, predstaviti... Nije u pitanju kako si TI rekao iako je to najvažnije, ali samo Tebi. Nije to u pitanju...pitanje je uvek smešno...odgovora ima na hiljade... nisu ni pitanja ni odgovori...već konstatacija prisutnosti koja opovrgava svaku logiku, jer svaki sledeći segment trenutka, stariji si u svojoj auri od sećanja, i nastojanjem da promeniš Promenu koja te već menja, je jedan sasvim izlišan postupak. Onda dolazimo do Prave reči za Pravi Postupak u Pravom Trenutku - Odustani.
U Zenu se taj pojam naziva Satori, i prevodi kao , " Budi Da-Jesi-Uvek Spreman".
U hinduizmu i budizmu ga stavljaju posle nirvane a pre Samadhi-a.
ja sam dobar deo svog života posvetio tim jebenim fakultetima, da bih shvatio da ih prezirem i da sam u osnovi tražio savršenog sagovornika. Možeš misliti kako sam bio tužan kad sam shvatio da su mnogi već mrtvi, a da sam neke zatekao na postelji. Izvan svih determinanti, postoji jasnim jezikom iskazivo stanje, koje ne možeš poreći. Ako mu se opireš, pobediće te. Uvek je Ta Istina, jača od svake tvoje pretpostavke da je možeš prevazići, ovladati ili biti njen večni saveznik. stoga nisam od ljudi koji imaju pojam da je Gubiti vreme, moguće, sem kad si previše fin ili nedovoljno posvećen sopstvenom odabiru, putanji, načinu...pa dopustiš da te smaraju... Nema vredjanja...ako nekoga smara, ubuduće neka ne sluša, neka ne bude tu gde sam, ili, neću ja biti, znam to danas definitivno. Odmah prepoznam čoveka. Ne treba mi više od dve sekunde da znam s kim sam u društvu.
prezirem pojmove , kao što su Magija, Nauka, Religija, ili one ...bavim se poezijom, pišem za sebe, ili ono Objaviću nešto jednog dana i slično...
a opet twrdim i to je paradoks društvene organizacije kao takve, da smo neprestano, vascjeli dan, u magijskom obredu koji nikako da stane...to što ga mi nekako i sprečavamo da on to bude i dalje, to je druga stvar. i tvrdim da je sve Naučno dokazivo i da ne može biti poreknuto, kao što je dokaz privremena adresa... Bavljenje Bogom smatram psihološkim podsticajem koji mora da rezultira poimanjem sebe, jer da ga Nema, nikad se čovek ne bi bavio samim sobom. Ali ne valja "zamjeniti postavke " i definisati Čoveka spram Boga ili Boga spram čovečanstva. Na toj liniji postoji ova kvazi religija, ovaj kvazi prosvetiteljski civilizacioni korpus, a mi se onda pretvorimo u alapače i ko kurveštije najstrašnije, Baljezgamo o sitnicama koje život znače onima koji su kavge započeli...
I onda kroz te Canabiane Amanitae i slično, dospevaš do prve hrabrosti...izvršio si jedno "obredno" samoubistvo...Žrtvovao si svoje sumnje, rasporio svoj um i prerezao grkljan Svetoj Uzvišenoj Nedoglednoj, Apstrakciji! Zar ima većeg somnabulizma od sopstvene Opterećenosti Sopstvenom SWESTI!? Nema, ali dobro je da nam osigurači ne iskaču brzinom kojom zaključujemo Nepogrešivost. Dobro je da nas je Bog sazdao kroz mnoge promene ( koje se nastavljaju ) takvima da imamo Odloženu Reakciju...To bih nazvao "nagradom" Poštovanja Izbora Slobodne Volje. Kao kada bi ovaj moj MacIntosh u jednom trenutku postao XP ili Vista, a da to ne izazove nikakvu reakciju ni kod koga nikad i nigde.
stoga da završim stihom iz te jedne od najboljih pjesama što sam je tada napisao....
"Ljubaw, dok me u krevetu vode, je moje ime".
Doors, inspirišeš me na te nevidljive načine...Jedini si iz tog dijela svijeta kojeg svi znamo kao Hrvatska s kojim ja komuniciram, bar sebi i za sad, savršeno normalno.
Meni će to značiti da u tebi ima negdje nekog Illirasa, kojem i sam pripadam, od davnina.
Moje poštovanje
Arxeptar Ilgurion
arxitekta Kosmičke Jugoslavije
|
|
|
|
11-07-2005, 15:12
|
|
|
Guest
|
PS, moj avatar
moj avatar predstavlja Ser Artur Clarka, poznatog pisca, naučnika i publicistu. "ozoglašeni" lik u fimu Contact, predstavlja njega. uskoro će umreti, možda i za par dana, mada je on svoj organizam zaveštao nauci da s njim radi što god je pronadjeno, ne zato jer ga je strah smrti ili nešto takvo, nego što je uzao na sebe mogućnost da proba nešto stvarno neverovatno...da održava stanje umiranja što je moguće duže...užasno velikom snagom Volje.
ova slika je od letos iz web cam razgovora koji smo tada vodili.
|
|
|
|
11-07-2005, 18:19
|
|
|
Grize zube
|
Ne, u Op ih nema, osim ako bih naletio jer je grad nasreću pun šuma... Al ako želim bit 100% siguran da moj put neće biti uzaludan moro bih ić do Gorskog Kotra...tamo ih ima na mnogo.
Što se tiče njenog uzimanja vidim da je opasna i da su njeno korištenje i upotreba usko povezani sa znanjem, kojeg ja usko vezano uz područje Amanita nemam. Knjige naravno nema, kao ni mnogih stvari koje su bez ikakvih dvojbi, dilema i osjećaja krivice ne date na uslugu usluge usluživanja i potencijalnosti koja se eto...hijerarhijski vrednuje ne objektivno i po stupnju potrebe i koristi, već nažalost prema vlastitom koristoljublju i funkciji materijalne sebičnosti. No eto, tako stvari nažalost stoje čime jasno i potpuno svjesno možemo iskoristit našu datu prednost i preduhitrit našu vlastitu prirodu.
Svijet u kojem postojimo i iz kojeg nikada nismo ni izašli, za mnoge postoji ili dobiva tek na značenju danas, kad se stvaraju određena globalna stereotipska razmišljanja pomoću kojih se svrstavamo u određene organizacije, subkulture, istomišljenike ili ne istomišljenike. Čovjeku je potreban čovjek da bi postao čovjekom i iskoristio svoj potencijal bilo u pozitivnom ili negativnom smislu. Pri tom su bitne sa stajališta antropološkog pesimizma 2 pretpostavke o ljudskoj prirodi: jedna je vezana uz narav onih kojima se vlada a druga je vezana uz narav onih koji vladaju ili teže ka tome čime uz datu priodu, dobivaju novu, stečenu i zadatu, koja se učenjem i navikom usađuje i u kojoj upravo i dolazi do savršenog razvoja i manifestacije čovjekove prirode.
Pokušaji opovrgavanja bivaju opovrgnuti prjelazom s teorije na praksu.
Riječi poput: obećanje, mržnja, iskrenost/neiskrenost, laž/istina su čisti produkti onoga što zapravo jesmo. Npr. riječ obećanje je čisto nametanje osjećaja krivice kako bi se nešto učinilo što u utopijskom aspektu gledišta predstavlja nešto normalno, opće prihvatljivo i ne vrijedno spomena. Naravno, u utopijskom...
San Pedro de Peyote, tebi se zahvaljujem zbog tvoje potrebe da dijeliš, zbog tvoje želje koju ja prepoznajem kao svojom i tvoje ne negacije potencijalnost. Jer Znanje je ono što nam daje mogućnost...da biramo mogućnost.
P.S. Zamolio bih te da napišeš kako se koristi Amanita u najbitnijim crtama kojima smatraš bitnim za njeno sigurno uzimanje i iskorištavanje njenih mogućnosti kako nažalost do knjige ne mogu...
ŽIVOT JE PUTOVANJE, NE DESTINACIJA...
S uvažavanjem i naklonošću
Stojković Aleksandar
|
11-08-2005, 00:12
|
|
|
pred ban
|
huxley (doors heheh) svciđaš mi se.sviđa mi se kako razmišljaš.vidi se da ti droga nije samo za zabavu.a izgleda da si jeeebeno zabrijao na ovim amanitama hehehe.ali gorka istina je da amanita vrlo često pere na neki bed a kad te bed uhvati onda počinje jeeebena mora.gljiva je zakon ali previše loših stvari s njom.najbolje se držati psilocibina i to je to.a šta se tiče pripreme ja sam je konzumirao isključivo u prahu.
|
|
|
11-08-2005, 10:16
|
|
|
Grize zube
|
Hvala:) Da, prioritet kod droge je spoznaja i mentalne i psihičke mogućnosti koje se mogu razvijat na karakternoj razini, dok je zabava sekundarna...iako naravno bez nje nedaj Bože:)
Hehe...muhare...ma da probam... jer bio čuo za njena
svojstva već prije god dana a sad kad je tema opet spomenuta, vatra je zaživjela ::balonja Hehe...
|
11-08-2005, 11:44
|
|
Registrovan: Jul 2005
|
kad ona raste i gde?
Don't do anything at all
Go ask Alice
When she's ten feet tall
|
|
|
11-08-2005, 11:47
|
|
|
Grize zube
|
šta nikad nisi vidio muharu u šumi?
|
11-08-2005, 12:12
|
|
Registrovan: Jul 2005
|
znaci po sumama raste... :) a, kada rasta (jel je ima sada)? ovde blizu mene ima milion neki sumica i suma, pa rek'o da odem da naberem nekoliko...ako ih nadjem. sa njom ne mogu da pogresim, zar ne?
Don't do anything at all
Go ask Alice
When she's ten feet tall
|
|
|
11-08-2005, 12:38
|
|
|
pred ban
|
Trebao bi biti majstor da je promašiš.crvena s bijelim točkicama :)).ali ja sam od nje odustao vrlo brzo jer sam imao previše nagativnih sranja s njom.ali u šumi blizu mene ima ih na milijone.frendica mi živi u gorskom kotaru pa baš bi mogao skoknut po jednu-dve za stara vremena :)) hehee
|
|
|
| Opcije Teme |
Pretraži Temu |
|
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules