| Gljive Uopsteno o gljivama, uzgoju, konzumaciji, iskustvima... |
11-08-2005, 17:07
|
|
Registrovan: Jul 2005
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
kako to mislis, los trip ili si imao posledice od nje (kao ja od morning glory-vec drugi dan kako povracam (mozda je od neceg drugog))?
Don't do anything at all
Go ask Alice
When she's ten feet tall
|
|
|
11-08-2005, 18:09
|
|
|
Guest
|
Cobane!
Kurt!
1. bere se izmedju avgusta i septembra
2. crvene je boje sa belim tackicama, ali ima jos jedna vrsta, zlatasta sa belim i zlatno zutim tackicama ( sibirska amanita )
3. visine je do 8 cm, precnik sesirica/klobuka do 5 cm.
4. ne sme se uzimati samo jedna NIKAKO!
trebas nabrati bar tri i sacekati minimum dan da ostoje u potpunom mraku, prekrivene pamucnom ili vunenom tkaninom, u drvenoj posudi. Metal ne sme da joj se priblizi. Nemoj je cupati. Pazljivo je otkini ili "ritualno" drvenim nozem odseci.
5. uzima se cisto i zvace, guta kao i psilociba, ali ako je uzimas sa necim, to sme da bude samo kiselo( bez limuna ), sirce, vinsko, vino, crno, ne prejako i ne smes da ga pijes...stavis pecurke u casu sa v inom, da se natope i onda tu smesu stavis u usta i sisash, odnosno zvaces...ali NEMOJ PITI vino.
6. Ponavljam, jedan komad NE SMETE uzeti jer ce smrt nastupiti u roku od 2 sata. I nema vam spasa ni protivotrova.
|
|
|
|
11-08-2005, 20:28
|
|
|
hvala puno na info.
ali imam jos jedno pitanje-zasto ne sme samo jedna? ako je otrovna, onda cu samo jos da pogorsam stanje ako uzmem vise...(izvini ako je glupo pitanje, ali me zanima)
Don't do anything at all
Go ask Alice
When she's ten feet tall
|
|
|
11-08-2005, 22:18
|
|
|
Guest
|
Sa Amanitom
Sa Amanitom je u tome caka...
naime, taj neki sastojak koji te tresne i ono letimo, letimo... je ok, ali on ne bi opstao u pecurci( brzo isparava ) da nema druga dva sastojka koja su otrovna... a koji odrzhavaju ovo Halucigeno stanje kao jedinjenje. Ne pamtim kako se zove, izvini. E sad, kad uzmes, razlicite ( sa razlicitih mesta ubrane, recimo na istoj planini ili u sumi ali iz drugih krajeva iste...) dolazi prilikom mesanja pecurki do izjednacavanja neutralnosti odnosa otrovnih jedinjenja i halucinogena, plus sto se pojavljuje zbog razlicite kolicine svega toga u svakom primerku do nekih novih jedinjenja, tako da se otrov neutralizuje...on deluje, ali ne toliko da te ubije...
drugo...
Pecurka je jedna od par vrsta biljaka koje su postojale pre Ledenog Doba i prezivele su onaj mitski udar asteroida pre 65 miliona godina. Ja odavno znam, ali mnogi u to ne zele da veruju, no da nastavim...ja znam da su one pre bili mi...otprilike u isto doba smo ziveli kad i Dinosaurusi...s tom malecnom razlikom sto su Dinosaurusi bili mnogo mentalniji i inteligentniji nego mi mislimo danas o njima... No svejedno ostala nam slika Azhdaje, kao slucajno:)
Propratni nus efekti su jeziva hladnoca, do kostiju, mentalna razdvojenost, jedan lik mi je pricao da se njemu desilo da se setio koga je sve i zasto slagao...i da mu se povranim efektom desilo da je svaku laz doziveo u sebi onako kako ju je Namenjivao drugima... ( covek danas zivi na Sinaju, u nekom nasem manastiru, mislim hriscanskom; ima oko 60 g. restaurator po struci. )
Meni se desilo da sam od tada zhedan stalno ( pijem ravno 20 litara tecnosti dnevno...ali ne jer mi nesto treba nego mi se pije i to ti je :))))
Cudno jeste recimo i to da je nekoliko ljudi koji su jednom to zajedno uzeli kad i ja, imalo identicnu viziju istog tipa i kroz pricu dok su pricali dodavali su jedni drugima detalje, kao da su svi imali identicno mesto i utisak dozivljaja...kao da su bili negde zajedno.
Ja sam imao tada osecaj kao da me ta "tema" ne zanima pa sam "skrenuo" kod prve okuke na drugu Temu:)
trece
Ako dodam ...da su Pecurke Veoma Inteligentne Zivotinje, nemoj da mi se nasmejes.
|
|
|
|
11-09-2005, 13:45
|
|
|
ej, hvala puno na savetu...
posto vidim da si dosta iskusan u psihodeliji, zanima me da li si ikada probao DMT? znam da je offtopic, pa mozes da mi se javis na pm
Don't do anything at all
Go ask Alice
When she's ten feet tall
|
|
|
11-09-2005, 20:13
|
|
|
pred ban
Registrovan: Aug 2005
|
Ma ja ne kužim.ja sam ih bio nabrao negdje oko 10 i to sam ih uredno pripremio i sve ali ja sam ih stavio u čašu vode i sve zajedno popio.i imao ok trip.a kad sam ih žvakao me bolio trbuh za popizdit.
|
|
|
11-10-2005, 01:29
|
|
|
Guest
|
dmt...hm
dmt nisam...ali jesam onu kadulju divinorum i koliko znam to ima veze jedno s drugim.
ali polako kad krenem da pravim planataze...joj...
:)))
|
|
|
|
11-10-2005, 12:08
|
|
|
Grize zube
Registrovan: Oct 2005
|
Salvia Divinorum sa svojim psihoaktivnim spojem Salvinorin A... da... Sazno za tu biljku sad pred mjesec dana i morat ću nabavit to sjeme. Kad doma posadim par biljaka...hehe, da par:)))
Inače ima jedna stranica od jednog čovjeka u SAD-u koji daje (uz minimalnu donaciju) lišće Salvie na dar. Nova ponuda koju sam primjetio su "medaljoni", tj. kriške kaktusa Peruvian Torch, uz donaciju od 15$. Kaže se da je sličan kaktusu San Pedro, no ne bih znao...
www.justsayonce.g2gm.com

|
11-10-2005, 15:57
|
|
|
Guest
|
daj seme daj ...daj seme. dajj
to seme cu da nadjem i ima da imam shumu ove kadulje...cistu kadulju, da ne kazem obicnu volim ionako....treba da probate ( kad vas boli stomak, kad ste mrzovoljni, kad vam je lose u generalnom smislu ) chaj od obicne zalfije, ( jako malo staviti chaja u vrelu vodu )... lep je s mlekom ( pola meko pola voda ).
u svakom smislu kad ste malokrvni - cvekla.
kad ste mrzovoljni, migrenozni i kad vam treba ciscenje organizma od ootrova, Zalfija...
kad vas boli stomak - nana. ( ja sve mentolno obozavam )
kad imate upalu grla - jagorcevina, ljubicica, majcina dusica.
probajte majcinu dusicu u svim jelima...
|
|
|
|
11-10-2005, 19:03
|
|
|
pred ban
Registrovan: Aug 2005
|
salvia divinorzum je sjajna biljka.Ali je isto tako opasna jer na neke djeluje jače a na neka slabije.pa je lako preintenzivno tripovanje.ja sam jako osjetljiv na travu odmah se napušim a takjo i sa salvijom sad to možda nema veze ali...
|
|
|
11-11-2005, 13:11
|
|
|
Grize zube
|
Da, žalfiju i ja također pijem pa potvrđujem njenu djelotvornost po pitanju zdravlja.
Inače, svakodnevno pijem čajeve i uz vodu mi predstavljaju priroritet pića. Zato ću Vam napisat i time i preporučit jedan čaj (kombinaciju prije) koji je namjenjen za one s tumorom ili bilo kojim oblikom malignog oboljenja, čime se ne ograničava njegova namjena samo u tu svrhu, već i za zdravlje općenito.
Trave:
Kuš
Kantarion
Matičnjak
Menta
Priprema:
U 1/2 litre kipuće vode stavit jedan veliki prstohvat kuša i pustit da se kuha točno tri minute. Onda skinut sa vatre i stavit ostale trave u kipuću vodu sa kušom. Poklopit i ostavit na deset minuta. Nakraju ocijedit i koristit. Piti gutljaj po gutljaj.
ROK UPOTREBE (KURE) JE OGRANIČEN NA 42 DANA!
|
11-11-2005, 16:19
|
|
|
Guest
|
ima li veze ovaj recept s Brojsovom terapijom od 42 dana?
|
|
|
|
11-14-2005, 13:42
|
|
|
Grize zube
|
Ima... Ovaj recep mi je dobio otac od jedne žene koja je pila tu kombinaciju trava zbog raka, a putem njega i ja...
|
11-14-2005, 15:49
|
|
|
Grize zube
|
Bio sam u potrazi za Amanitama, išli frend i ja do granice sa Slovenijom, pa onda skočili u drugu šumu di sam bio sa starim brat prije mjesec i po' gljive (i tad bilo na stotine predivnih Amanita...ne ozbiljno, nikad ih nisam vidio ljepšima)... Ništa, prehladno je...
Al već 4 dana prži jako sunce, prije toga pala kiša pa je vlažno u šumama, a neki dan vidio pored puta jako puno tek izraslih gljiva pa ako bude još par dana sunca...tko zna ::histerija
Saga se nastavlja... ::behehe
|
11-14-2005, 22:42
|
|
|
da ne bih pisao sada sto godina, procitajte ovo
http://deoxy.org/smokedmt.htm
neka od ovih biljaka raste kod nas(ne znam tacno koja) i leti se moze svuda naci
Don't do anything at all
Go ask Alice
When she's ten feet tall
|
|
|
07-31-2006, 18:01
|
|
Registrovan: Jun 2006
|
Pedro- Oral Amanita muscaria Dosages
Light 1 - 5 g (1 medium cap)
Common 5 - 10 g (1 - 3 medium caps)
Strong 10 - 30 g (2 - 6 medium caps)
Onset : 30 - 120 minutes
Peak : 1 - 2 hours
Duration : 5 - 10 hours (higher doses seem to last longer)
Normal After Effects : 1 - 5 hours
Ovako se dozira Amanita, a ne sedam gljiva sa sedam lokacija. Neznam gdje si to cuo ali to jednostavno nije tocno!
Nakon ssto se sasusi i samelje u prah, stavlja se u prokuhanu vodu da odstoji oko pola sata i onda se to popije. Susenjem i izlaganjem vrucini gljiva gubi sve otrovne sastojke a gljiva dobije jos jace halucinogeno svojstvo.Nikako ju jesti sirovu jer vam moze samo pozliti od nje, a od trip iskustva nista. Najbolje su one ubrane na pocetku njihove sezone, a to je pocetkom 8-og. mjeseca. Tada su manje otrovne a najvise psihoaktivne sto se mijenja sto ju kasnije uberete npr. u 9-om. mjesecu kada je vise "otrovna" a manje psihoaktivna. Inace ju je najbolje kombinirati sa marihuanom, popusiti đoint nakon njene konzumacije jer marihuana suzbija mogucu mucninu na pocetku sto se javlja kod vecine konzumenata. Amanita se moze i pusiti tako da se oguli kozice sa gljive i to 2 kvadratna cm. to je sasvim dovoljno, sasusi i popusi sa đointom, i to je to!
|
08-06-2006, 02:55
|
|
Registrovan: Aug 2006
|
evo nesto sto sam ja nasla...
" U savremenim sesksomagijskim krugovima, susene muhare se miksuju sa kanabisom, bunikom i tatulom, a rezultujuca meshavina se pusi radi veceg seksualnog uzbudjenja u erotske ekstaze"
Sledbenici Dionisa su konzumirali muharu u toku dionizijskih festivala i misterija jer je ona "darivala neverovatnu fizicku i erotsku snagu, fantasticne vizije i prorocke darove"
farmakologija:
Sveze muharine gljive sadrze holin, acetilholin, muskarin, muskaridin, muskazon, butiltrimetil-amonium i tragove elemenata selena i vanadijuma.
Sveze pecurke takodje sadrze ibotensku kiselinu, ciji sadrzaj se umanjuje kroz dekarboksilaciju sushenjem. Ovim postupkom se blago aktivna ibotenska kiselina pretvara u muscimol, visokoaktivnu psihodelicnu supstancu.
(literatura: "Recnik svetih i magijskih biljaka-ritualna upotreba biljaka" Kristijan Rec )
acetil holin je neurotransmiter(spada u amine, zajedno sa dopaminom i serotoninom-regulatori raspolozenja) ACh se oslobađa sa krajeva motoneurona, na krajevima autonomnih nerava i u neuronima u CNS.
Trenutno citam "sveta gljiva" Andrija Puharich... za sada nista specijalno...
Ponocna biljka
izbija
Mozdane vijuge
su njen koren
Kroz moje vene
tece njen
gusti sok
Sanjam njene
osushene listove.
Obavija me
njena opustenost.
Njeno seme
klijace i u tebi.
Predivna ponocna
biljka.
Biljka vecnosti.
Biljka svrshetka.
(iz "recnika...")
|
|
|
08-06-2006, 23:52
|
|
|
Grize zube
|
Danas sam baš bio s Izabranim mi Prijateljem u Gorskom Kotaru u potrazi za gljivama: vrganji, lisičke i amanite. Nažalost, još je prerano i sezona još nije počela al smo se zato nahodali, naigrali i nadisali svježeg li nam zraka Majke Zemlje :D
|
08-31-2006, 13:34
|
|
|
Grize zube
|
Quote:
|
Originally Posted by Vremenski putnik
Pedro (...)
Ovako se dozira Amanita, a ne sedam gljiva sa sedam lokacija. Neznam gdje si to cuo ali to jednostavno nije tocno!
|
Pa sestro...sumnjam da San Pedro ne zna šta priča. Prošao je on Put amanite i ima debelog iskustva s njom, da ne kažem dugogodišnjeg. Iako, ni meni nije bilo jasno u početku zašto takav način konzumacije, sada su mi neke stvari jasnijima: npr. ne brat nožem metalnim sam i ja pročito na nekim šamanističkim upotrebama, onda način branja i pomnog izabira ima veze sa samim ritualom i poštovanjem prema samoj svetoj gljivi a također sam čitao od jedne sibirske šamanistice (a znaš da Sibirci imaju najdužu tradiciju korištenja amanita muscarie) kako valja uzimati gljive po neparnom broju. A što se tiče 7 različitih gljiva sa 7 različitih staništa, to mi ispada ovako: svaka gljiva i svaka njihova grupa, skupina, ima zbog različitog staništa i individualnog Bivanja drugačiji organički i psihoaktivni sklop od drugih. Neke imaju više ibotenske kiseline neke manje, neke imaju više muskarina neke manje. O tome i ovisi kakav će biti Put Spoznaje i Univerzalnog Jastva jer korištenje 1 gljive varirat će od druge. No ako uzmemo sa više staništa (vjerujem da brojka 7 nije sigurno bezze smišljena već da ima priču iza sebe) onda će se te različite varijacije uravnotežit i niti jedna "individualna kemijska povišenost" neće istupati i uvjetovati.
A ono što je najbitnijim...kad otkrijemo Dvere Percepcije svete Datosti, onda nas i ona poduči na način samo njoj znan. Dotle, mi ćemo se pozivati na logiku, razum, metafiziku...ali, nakraju, shvatit ćemo kako jedini način Komunikacije i Istinskog dodira sa samim Postojanjem leži upravo u Srcu i Duši, te praiskonskoj nepromjenjenoj Emociji. Tu leži pravo znanje! :D
Lijep pozdrav
|
09-01-2006, 03:40
|
|
Registrovan: Feb 2006
|
uostalom, ponavljam se, retki su shamani, to jest nije sve za svakoga.
Individualne postavke pojedinaca imaju veliki uticaj na reakciju dotičnoga kod otvaranja Portala i Putovanja, širenja (Samo)Spoznaje, Oseća(n)ja, toka i tijeka Emotivnog Protoka same Komunikacije pojedinca u, kroz i s Energijom Svemira...
No, postoje i neke osnovne postavke, napravljene kroz Znanje i Iskustvo nekih Svetih Prethodnih, samo i jedino u svrhu zaštite i dobronamjernog usmjeravanja Potencijalnih, naravno, bez uplitanja u Slobodu Izbora...
I što je najvažnije, te 'osnovne postavke' u svojoj biti nisu dogme (možda pomalo u ovoj razini Postojanja ipak), već neki Kolektivni nabori Iskustvenog, koji su podložni i Promjeni i Traganju, odnosno našem zajedničkom sazrijevanju i uzdizanju...
da, da i biljke su individue(s osnovnim postavkama)...
a zna li tko kuda Pedro sada putuje?
doors - još jedno klanjanje sa štovanjem...
|
| Opcije Teme |
Pretraži Temu |
|
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules
|