Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Gljive,biljke,životinje... » Gljive

Gljive Uopsteno o gljivama, uzgoju, konzumaciji, iskustvima...

Reply

Opcije Teme Način Prikaza
Old 09-23-2007, 22:47   #101
Slim_Shady

Slim_Shady's Avatar

Registrovan: Sep 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

Evo sry ak malo zajebavam ali samo mi jos reci ovo... Bi li bilo npr moguce da ih osusim i zmiksam u mikseru i onda prah npr stavim na puter na kruh ili zamotam u sunku i onda pojedem sunku (nest u stilu kao kapsula da je u sunki prah pa pojedem prah zamotan u sunki jer sam prah bi pretpostavljam bilo tesko pojest)

Zelim sam znat da li bi mogo naprosto na taj nacin prah samo ubacit u sebe bez riganja (dakle da neka druga hrana "omotava" prah)

jos samo reci kad je u pitanju caj... prah stavis nakon sto se voda zagrije ili voda mora bit na vatri dok se caj radi i koliko dugo se radi?

aj sry ak sam zamoran ali bi volio sam to znat... znaci klasicno da osusim, zmeljem i prah pojedem s necim
Slim_Shady is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2007, 23:02   #102
doors_of_perception

doors_of_perception's Avatar

Registrovan: Oct 2005

Naravno da ne zajebavaš i nemoj se ispričavati jer nema potrebe za time. Pomoći ću ti koliko god prilike znanja i iskustvo dopuštaju, kao i većina ljudi sa ovog foruma, a ti pitaj ako treba i do sutra... :)

Pa mogao bi tako napravit sa sendvičem... al izmiksaj to u mlincu za kavu jer će biti sitnije... Jedino, nkažem ti, prazan želudac je majka, i neznam dal ti taj sendvič imao kakvih nuspojava... plus, kontaj da za prvi put 5 grama nije mala fizička količina i definitvno ćeš to osjetit u okusu.. Al probaj i preporučujem da to brzo progutaš... Jedino, ne sviđa ti se da to staviš u limusku kiselinu ili vino? to bi poprilično uklonilo okus, a želudac bi ostao prazan...

Ali ako budeš morao rigat, rigat ćeš:)) kad počne grčit želudac, nema ti spasa...tj. ima ako se fizički skoncentriraš i miruješ, al nakon 4 sata opet se izrigaš i tad odmah završava trip:)) Al dobro, riganje nije nužno, nemoj me krivo shatiti...

Gljive stavi u vodu nakon što si ju maknuo sa vatre, poklopi poklopcem i pusti da se ohladi... tako se inače kuhaju i čajevi općenito...

Moja preporuka uzimanja ti je da ako nabereš gljive, prvu turu pojedeš na "POLU-SIROVI" način ili u pećnici (iako, ta pećnica mi malo sumnjiv metod da ti pravo kažem, nekako mi nabrzaka to ispada i pregrubo) a ostatak staviš da se osuši, sasvim normalno na neku krpu i na sunce, ostaviš samo klobuke, a donji dio baciš...

Ti samo pitaj koliko te volja...nemoj se ustručavat, a kamoli ispričavat... nisam toga vrijedan, a i sama situacija i narav trenutnih stvari ti to ne nalažu da činiš...
Old 09-23-2007, 23:23   #103
Slim_Shady

Slim_Shady's Avatar

Default greskica?

Dobro imam greskicu
Zadnji post kaj sam ovdje stavio neomgu vidjet, kao da ga nema, i Doors_of_Perception koji je odgovorio na taj post, ne vidim niti njegov post :S

Kao da ih nema, sad neznam da li trebam cekat neko vrijeme (cekam vec 20 minuta) ili sta? evo malo je off-topic ali ne kuzim u cemu je fora, nemrem procitat odgovor :(
Slim_Shady is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2007, 13:52   #104
telvanni

telvanni's Avatar

Post dobar dan

Evo , ja probao prekjucer, po "petrijevoj proceduri" s a erowida, a koju copypastaju po cijelom internetu.

Kozice sa zutim mesom ispod njih sam osusio i dobio 5g ... u jogurtu su bile sasvim fine.

Nije bilo nikakvog spektakularnog efekta osim osjecaja smirenosti , lagane i diskretne ugode. .... malo titranje osjecam jos i sada, a pojacalo se jucer poslijepodne kad sam bio u sumi - ko da ga je ambijent potencirao. Da je bilo 3-4 puta jace, vjerojatno bi cak i pjevao i skakutao

Nisam pusio ganju kako se preporucuje, ali nije bilo nikakve mucnine. Slicno je bilo i lani, kad smo troje uzeli po 3g, samo sto smo se napusili.

Inace, nikad ih nisam vidio da rastu prije kraja ix mjeseca , ali ovdje kod mene ih nema bas nesto puno. Trazio sam ih po ljetu - bilo je par pljuskova , ali u toj sumi nista sve do proslog tjedna, a inace rastu tamo.

Metoda s pecnicom izgleda da nije idealna i da sam ih prepekao. Temperaturni raspon koji se spominje da je potreban za reakciju je dosta mali, a pecnica je ipak grub instrument.

Izgleda da treba radit s termometrom i cijelo vrijeme pazit i otvarat -zatvarat vrata po potrebi i reguirat gumb.

Takodjer, izgleda da stariji primjerak (kad klobuk postane udubljen) manje znoji za vrijeme pecenja i ne gubi gotovo nista tekucine ako ga se cesto okrece.

Nego, zanima me kako bi bilo skuhat juhu od svjezih ...isto sa pazljivom regulacijom teperature ???

Ova san pedrova procedura sa vise "spiritualnom" konotacijom mi je nekako primamljivija od kemicarske .... samo jos za sada neznam za 7 nalazista
telvanni is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2007, 15:03   #105
doors_of_perception

Mogo si komotno cijele jest, ne zarezivat samo kožicu i meso ispod..kažu da su ti dijelovi kao najpotentniji, al po meni je to glupost. Cijela gljiva je cijela gljiva (tj. klobuk), a ništa ni ne baciš...

Kažeš nije bilo nekih efekta? Hm, povećaj dozu onda...pojedi 10g suhih cijelih. Možda su one koje si ti nabrao po snazi slabije od nekih drugih šta bi bile...

Šta se tiče trave, svi kao preporučuju zapalit pljugu protiv bolova u trbuhu i želucu, al ni to baš ne drži nešto vodu previše... barem ne kod mene. U pljugi ima duhana, i onaj nikotin inače kod nepušača pada na želudac.. da je pljuga pak čista, sam dim koji se uvlači također nema baš najbolji efekt, jer iritira i grči želudac... S druge strane, preporučujem travu u kombinaciji sa bilo kojim psihodelikom, isključivo zbog međupovezivanja iskustva 2 biljke i zato jer većina je ipak na travi iskusnija i lakše se poveže brija koja počinje dolazit od druge biljke. Trava, kao da otvori taj portal i još i pojača doživljaj. Inače, ja da ne pušim travu uz slak, bilo bi mi glupost. Al npr. uz muhare, mora se bit jako oprezan i pola pljuge prije konzumacije je više nego dovoljno + pola nakon 2 sata. Nikako dok se vrši proces probave!

Ne znam za pećnicu, hvala šta daješ svoje iskustvo, al meni se ta metoda ne sviđa od samog početka. Čim ja nešto pečem, zajebi:))

Juha bi se mogla, omlet isto... svježe onda uberi i ostavi ih na sobnoj temoperaturi 2-3 dana, i onda ubaci u juhu il omlet, a možeš i suhe. Kao da su dobri za energiju i te spike, a sibirci itd. narodi ih inače i uzimaju (valjda još, prije definitivno) preko cijele zime u kombinaciji sa hranom. Naravno, ovisi dal želiš jelo koje će imati dotatak amanite ili baš želiš da te te opali nakon šta pojedeš... Ako želiš samo kao dodatak, 2-3grama je dosta, a ako želiš da te zabi, moraš pazit da time si napuniš želudac i pri većim količinama gljive i riskiraš želučane tegobe ili povraćanje.
Old 09-28-2007, 11:25   #106
telvanni

telvanni's Avatar

Nije da nije bilo efekata, ali bili su diskretni. Moze bit da se osjecam nesto drugacije sada *nakon* uzimanja...no to ce pokazati vrijeme.

Hvala tebi za smjernice oko pripreme, uskoro cu izvesti jos pokusa.

Sto se tice pljuge , tu se slazem. Citave prve dvije godine kako sam poceo pljugati osjecao sam mucninu i bas mi je bilo gnjavaza sam nacin konzumacije, iako mi se sve ostalo svidjalo.
A lani kada smo uzeli i pusili, stvarno je nekako bilo finije- iako takodjer nista spektakularno. A da gljiva radi zakljucili smo po tome sto nema sanse da nam je bilo tako dobro od dosta lose trave koju smo imali. Uglavnom, muhara mi je ostavila dojam da je nekako njezna ...za razliku od morning glori koji mi je vise grub... (uz njega nisam nista pusio kada sam eksperimentirao ovog proljeca...mozda mi je zato ispao takav. Mislim , nije mi bio los, ali me je bacao bez puno upozorenja i bio jako intenzivan)
telvanni is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2007, 13:28   #107
Bugi

Bugi's Avatar

Registrovan: Nov 2006
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 5 Puta u 4 Tema

obavezno napomenite ako ih ima gdje za ubrati...ove godine je susno malo pa ih jos uvijek cekamo...
daleko sam od gorskog dijela hrvatske pa nemogu ici provjeravat svaki put kad padne kisa..
ako netko ima informacija oko toga neka napise da se i drugi mogu pocastiti :)
Old 10-01-2007, 01:05   #108
doors_of_perception

Evo, neke slikice iz današnjeg izleta u Gorski kotar, mjestašce Fužine.... krcato ljudi danas bilo, fino sunčano:) Nakon šta se kao i uvijek gubili jedno pol sata (mene nikad ne slušat za orijentaciju), napravili đir do Delnica i Lokva, došli i do tog mjesta i parkisali auto... Baš me zanimalo dal će bit amanita i mogu vam reć da je loše... ne znam, mokro je, toplo je danas fino bilo...moguće da će ih bit više za dva-3 dana..al nisam bio zadovoljan danas... loša nekako sezona, ova i prošla...al vrganja zato ima i pravi, mladi i necrvljivi su.

Sve skupa kako se suši Ova najveća sumnjam da će izdržat, brijem da će se pokvarit, a i još 2-3 sigurno. Uvijek bude tako... a mogu i očekivat crknut muhe već sutra kojima je to bio posljednji obrok

Malo izbliza... palčić

Na ovoj su mi dobre pjegice...baš imaju konture jake

Malo pobliže na par njih...

U samoj šumi ih nije bilo uopće skoro...osim par pošutiranih koje smo našli od nekog krvnika 80% smo nalazili ispod mališ borića, na otvorenom, di su se "skrivale" ispod zadnje krošnjice u finom hladu Sve u svemu, sezona je otvorena, nije loše, bolje išta nego ništa, al trebat će se ić još koji put da se stvore zalihe
Old 10-21-2007, 16:36   #109
kLick

Registrovan: Oct 2007

San Pedro de Peyote - Otkud ti ova teorija da se ne smije uzeti samo jedna? Ili ova koja mi je puno gora - smrt nastupa u roku od dva sata i nema protuotrova? Ja uzeo, prosla dva sata, pa dva dana, pa dva mjeseca itd... i evo me jos uvijek ziv. I usput, ako zelis poprilicno dobro maskirati okus pomjesaj caj sam mlijekom, dodaj zlicu dvije meda i ako zelis kakaa ili kakav zacin. Med je najbitniji, Muhara i med se jako slazu medjusobno.
kLick is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2007, 17:16   #110
DirtyDeeds

Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 9
Pohvaljen 5 Puta u 3 Tema

Pa naravno da si ziv jos zivlji nego da si ubrao 7,nisi bezveze uništio još 6 gljiva.Jos mi je glupo ono o rezanju drvenim nožem,gljive se zaokrenu i iscupaju i mozes ocekivati da ce sljedece godine ponovno izrasti.

Ako netko ne planira pojesti ili pokloniti 7 gljiva neka ih ne bere toliko.
DirtyDeeds is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2007, 17:56   #111
kLick

DirtyDeeds, slazem se, ovo s drvenim nozem mi je vjerojatno najgluplje. Takodjer je potpuno krivo ovo sto kaze da ih nakon branja treba bar jedan dan drzati u mracnoj zatvorenoj posudi. Time samo povecava mogucnost truljenja i smanjuje sansu da se ibotenicka kiselina pretvori u muscimol. Takodjer, po nekim izvorima malo limuna pojacava djelovanje, tj bolje povezuje A.M. i vodu. Cini mi se da San Pedro de Peyote prica napamet.
Old 10-21-2007, 18:48   #112
RedSh
Trip Long And Prosper

RedSh's Avatar

Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 11 Puta u 9 Tema

san pedro nije vise na ovom forumu tako da mu se obracate bezveze, jer odgovor necete dobiti. ali ono sto vam ja mogu reci je da san pedro ne lupeta gluposti vec je davao primjer ritualnog branja muhara. on se takvog branja i pripreme pridrzavao radi svojih uvjerenja. slazete li se vi sa time ili ne, glupost ili ne...necemo pljuvat.

zato i postoji Amanita topik sa osnovnim informacijama, uvid u samu amanitu bez misticizma i legendi i obicaja, cista amanita. a ovdje pod ovim topikom mozemo razmjenjivat iskustva, ideje i ostalo...
Old 10-21-2007, 19:34   #113
kLick

RedSh - postoji razlika izmedju vlastitog rituala i plasenja ljudi stvarima koje jednostavno nisu istina. Pricanje ljudima da ce umrijeti u roku od 2 sata ako pojedu samo jednu Muharu nije ritual. Nisam znao da ga vise nema ovdje. Mea culpa.
Vidio sam da ga bas ne volis, ali evo ti jedan quote od Mckenne "Ritual is what you do when you dont know what you are doing" :)
Old 10-21-2007, 20:50   #114
RedSh
Trip Long And Prosper

RedSh's Avatar

Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 11 Puta u 9 Tema

slazem se sa tobom... ali svako ima pravo dati neku svoju stranu, dal bila zastrasujuca ili ne, na pojedincu je da istrazuje i uci i cita i prosudi sta mu je ciniti. ne branim nikog, samo kazem da bude jasno.

svatko ovjde pise o svojim iskustvima, nekom su glupa a nekom zanimljiva. ja na sve sto citam prilazim sa dozom opreza i na vlastitu ruku istrazujem.

mozda je pedrov pristup pomalo drastican, ali njegov je. zato postoje objektivne informacije svugdje po netu pa nek pojedinac istrazuje.
Old 10-21-2007, 21:10   #115
wannabeshaman1

wannabeshaman1's Avatar

Registrovan: May 2007
Pohvalio Puta:: 4

"Ritual is what you do when you dont know what you are doing"
dakle život prosječnog homosapiensa je zapravo ritual
wannabeshaman1 is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2007, 22:51   #116
kLick

Pa vise manje da. Uglavnom nemamo pojima sto radimo i nadamo se da ce sve proci u najboljem redu =)
Old 10-21-2007, 23:17   #117
wannabeshaman1

wannabeshaman1's Avatar

Registrovan: May 2007
Pohvalio Puta:: 4
Talking offtopic probavne smetnje

život je ritual a to je nešto što radimo kad neznamo što radimo
to bi značilo da je ritual iluzija ako ga se smatra istinitim a ekvivalentno tome i život ... život je iluzija...tu ima svakvih teorija poput maye kojima se bavi filozofija neudelističke vendete ali iiz svega ovog dolazim na zaključak da je život ritual a ritual iluzija a ona pak suprotnosti apsolutnog i istine. logično bi bilo da se iluzija razbije činom suprotnim od onog koji je ostvaruje a to je život ,suprotno od života je neživot odnosno smrt...
idemo se svi ubit!!!!!!!!!!!!!
wannabeshaman1 is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2007, 23:32   #118
elephant0r
elegant0r

elephant0r's Avatar

Tournaments Won: 1

Pohvalio Puta:: 16
Pohvaljen 15 Puta u 15 Tema

Quote:
Originally Posted by wannabeshaman1 View Post
"Ritual is what you do when you dont know what you are doing"
dakle život prosječnog homosapiensa je zapravo ritual :rofl:
Ahaha.. fino si to rjesio.. svaka cast..
Kao sta procitah kod nekog mudrog na forumu tu.. ne postoji istina.. samo percepcija..

Bio sam i ja zagrizen za znanost nekada.. al postala je pre plitka za kraul ovoga slona :)
elephant0r is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2007, 11:47   #119
kLick

Ako je zivot iluzija onda je i ovaj forum iluzija, koja se nalazi samo u tvojoj glavi, postojis samo ti, a ja sam zapravo plod tvojih misli kojeg si stvorio jer si usamljen. I zato bolje bi bilo da prestanes jer pricanje sam sa sobom nije zdravo. :P
Old 12-03-2007, 23:35   #120
sepia

sepia's Avatar

Registrovan: Nov 2007

Zna netko gdje bih mogao naći amanitu na područiju Zagreba, Medvednice i okolice?
sepia is offline   Reply With Quote
Reply

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules