Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Gljive,biljke,životinje... » Gljive

Gljive Uopsteno o gljivama, uzgoju, konzumaciji, iskustvima...

Reply

Opcije Teme Način Prikaza
Old 08-24-2007, 13:20   #81
doors_of_perception

doors_of_perception's Avatar

Registrovan: Oct 2005
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
Talking

Polako polako... pa valjda ću ja reć kad ćemo napravit samoubojstvo :DDD
Old 08-28-2007, 15:53   #82
Highty

Registrovan: Sep 2005
Default Amanita - MUHARA

Zašto ne bi u šumi uzela crvenu kožicu od muhare ili malo pupavke, to ispekla i malo pojela? Ili popiušila ili nešto? Jel netko probao? Daj nek neko bude faca pa nek napiše koje se mogu naći gljive ovak u đumi koje rastu prirodno, poput muhare, na koji način se konzumiraju takve gljive i koliko traje takav trip and so on...!? Dakle, bez uzgajanja i bez naručivanja, izlet u šumu i fotke gljiva i kako to sve? Hvala vam :)!
Highty is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2007, 16:28   #83
RedSh
Trip Long And Prosper

RedSh's Avatar

Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 11 Puta u 9 Tema

Odgovore na sva ova pitanja naci ces na forumu...samo malo treba citati. da ne pocnemo opet odgovarat na ista pitanja :)
Old 08-28-2007, 19:45   #84
Highty

Registrovan: Sep 2005

Quote:
Originally Posted by RedSh View Post
Odgovore na sva ova pitanja naci ces na forumu...samo malo treba citati. da ne pocnemo opet odgovarat na ista pitanja :)
Ispričavam se na brzopletosti!

Dakle, ako može mali rezime-

odem u šumu-8. mj je još sada, otkinem drvcem klobuk muhare, ostavim da se suši na suncu i kada je osušeno 10grama zamotam u neku finu salamicu i progutam (da izbjegnem mješanje okusa, koji kako sam čitala i zaključila da nije uopće fin), i čekam da me počne pucat, jel to to?
Highty is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2007, 20:24   #85
doors_of_perception

Najbitnije riječi o amaniti samoj izrečene su na 1. stranice ove teme od korisnika San Pedro de Peyote.

8. mjesec sad još je, al vlada suša pa nema gljiva uopće. Tako da, do 9. mjeseca i prvih kiša, nažalost, 0. Drvcem otkineš klobuk nije potrebno, bilo je riječi o ritualnom branju gljive drvenim nožem jer metal ne smije dolaziti u doticaj, al ok je samo ubrat klobuk i ostavit ostatak u zemlji, jer donji dio nije aktivan a i nek se najedu životinje ostacima... Il uberi cijelu pa ostatke zakopaj negdje...da se sve vrati otkud i poteklo. Klobuke pustiš da se suše na suncu, al postoji procedura koju Pedro spominjao. 7 različitih sa 7 različitih lokacija, pustiš 3 dana da se spojevi pretvore i onda komadić od svake jedeš i žvačeš dok se u ustima ne razgradi. Što su suše, to je okus gori. Ako će s druge strane bit potpuno suhe (nakon 3 dana naravno nisu), onda bolje započetak počet sa 5 grama da osjetiš početne efekte djelovanja na um i svijesnost.

2 bitne stvari:

-preporučljivo je da gljiva nađe tebe
-nemoj čekat ništa, stvari će doć same, ako isčekuješ djeluješ na um a onda nema ništa od osjećanja Sebe
Old 08-29-2007, 08:52   #86
Bugi

Bugi's Avatar

Registrovan: Nov 2006
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 5 Puta u 4 Tema

Quote:
Originally Posted by a random friend
I would suggest slicing then up...and placing them on a sort of mesh or grid...so they get plety of air...they will dry that way and not rot...
Quote:
just bring a big cooler, and fill it with ice packs or bags of ice before you leave the hunting spot (buy it at some mini mart, so it doesn't melt before you even find any mushrooms), and make sure to bring paper bags to store the mushrooms in, inside of the cooler.
That is what i do and it works like a charm!
Quote:
It is best to start drying at a relatively low temp- maybe 200 or so- then once you can feel that the exterior of the mushroom is beginning to crisp up, you can raise the temp to 350 or 400 with less concern of the juices oozing out. Then just wait until they are cracker dry. Not bendable, you want if to be crisp all over.
(temeratura je u kelvinima)

eto tako nadam se da ce te razumjeti...
5.9 idem u Lov Na Gljive, bit ce slika i reportova...
i napomena useru Highty, prije uzimanja amanite, procitaj kako je pripremiti jer amanita inace stvara uzasnu mucninu koja se kvalitetnom pripremom moze neutralizirati...
Old 08-29-2007, 10:38   #87
doors_of_perception

Aj Bugi napiši molim te tu pripremu za neutralizacijom mučnine ako nije problem. Il je ovo gore to bilo na engl?

I, je li moguće ne imat mučninu ako se jedu na San Pedrov način (1. str. posta) il grijanjem u pečnici također ne dolazi do nikakvog gubljenja (ne pretvaranja, već gubljenja i onog pretvorenog) aktivnih spojeva naspam klasičnog puštanja da odstoji samo?

Trebalo bi ih probat suhe, u čaju, iz pećnice i polu-suho-sirove. Prva 2 načina sam probo, suhe su zeznute jer imaju mučninu koja baci na riganje, čaj isto stvorni mučninu al ne toliko jaku, al je zato okus ogavniji, a zadnja 2 nisam... treba vidit.
Old 08-29-2007, 11:23   #88
Bugi

Bugi's Avatar

da bilo je na elgleskom moj post...eh..trebamo to sve prevest jer ima korisnih informacija...
san pedrov nacin je jako detaljan i uopce nije opcenit...kao da ga je netko provao i uspilo je a uopce nitko nezna zasto ni kako...

http://www.shroomery.org/8671/Prepar...anita-muscaria
dakle evo jedan solidan kratak postupak...na engleskom...sve cu ja to prevest ali radim posao od 12 do 21 navecer tako nikad nista stic :(a l brzo na godisnji...

dakle u tom textu se govori o jednostavnom zagrijavanju/susenju amanite i kasnije pretvaranje u prah... i tek onda ima opis kako raditi caj od amanite, i tu je tek kvaka cijele pripreme...morate pogoditi 190F stupnjeva +-22 stupnja (neznam tocno koliko je to celziusa)...
inace to je jednostavna medota koju koriste u ritualima i tako...ne spominju mucninu jer isto neki ljudi misle da je mucnina ok, i da cesto simbolizira ciscenje od negativnog, i kao takva pomaze psihicki u tripovima...

---------------------------------------------------------------------------------------

http://www.shroomery.org/attachments...taMuscaria.pdf
ovo je PDF koji sadrzi tocno ovo "Amanita muscaria: chemistry, biology, toxicology,and ethnomycology"...kratak ali buduci da se ja nerazumim u kemiju i to nije mi puno pomoglo...

---------------------------------------------------------------------------------------

http://www.shroomery.org/8670/Amanita-Notes
ima vise naslova, pogledajte najvaznije "Preparation and Ingestion"
tu je opisano vise nacina, od susenja komadica gljive, cak i grijanje svjezije gljive, sakupljajuci jako potentne sokove od gljive...
autor texta kaze da je dovoljno "couple of tablespoons"(onih malih zlicica) te tekucine da se stvore srednji efekti tripa...
inace u cijelom tom textu ima dosta podatak o smanjivanju mucnine...

http://www.shroomery.org/8667/Amanit...-A-New-Outlook
po meni jedan od najinformativnijih textova vezano uz mucninu i preparaciju...
tu je opisano kako spremiti amanitu da bude ukusna, i da se mucnina skoro neutralizira...
opisane su alternativne metode koristenja, kao npr. protiv umora, zime, cak i straha i slicno...

i za kraj...zelim napomenuti kako je ovo text na engleskom, mozda netko nece razumijeti, zato cu se potruditi sto prije prevesti, po mom misljenu korisne informacije...
i ako padne kisa uskoro napisati i osobna iskustva...nazalost za sada mogu samo u teoriji govoriti...
Old 09-06-2007, 07:21   #89
Bugi

Bugi's Avatar

dakle pozzdrav... nekidan sam bio u lovu na gljive, ali moram odmah reci, bio je totalni promasaj...
ove godine izgleda gljivama uopce nije jos pocela sezona zbog degenerirane klime...
dakle bio sam na 5 mjesta i trazio..

na ovoj slici sam oznacio gdje sam trazio...

http://i19.servimg.com/u/f19/11/31/65/17/kh10.jpg

i u tom cijelom putu na mjestu broj 3 je bilo najvise gljiva...i savrseno mjesto za amanite da rastu, ali njima ni traga...

itako, cekam da pocmu rast pa ce biti uspjesnijih izvjestaja...eh...

iako lzletic je bio jako dobar jer izlet u sumu je predobar....za one koji to vole...
1 put smo se skoro izgubili i dosta morali traziti gdje smo ostavili auto..hehehehe...
cak sam i upao do guzice u rupu u zemlji punu blata....
uzasno, cak me strefilo ono, ZIVO BLATO o_O....eh..inace sve je bilo great...
i moram reci da su licke sume puno puno ljepse od dalmatinskih...
Old 09-06-2007, 15:10   #90
doors_of_perception

Evo ja bio danas, brali vrganje, stari mi prekjuče nabro 2 pune košare, danas nas trojica nismo našli ništa, osim par komada...

Amanitama ni traga... izgleda da će bit ko prošle godine, tek za jedno 2tjedna... Očekujemo zatopljenje, sad je počela padat kiša al je i temperatura pala..nikako da se uvjeti pogode.
Old 09-06-2007, 20:57   #91
Fools Mushroom

Fools Mushroom's Avatar

Registrovan: Aug 2007
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema
Hm...nije mi jasno, eto malo sam čitao vaše postove...
Zašto tražite Amanite po šumi kada možete uzgojiti svoje psihodelične gljive doma?! Ok, priznajem da to ima veze sa istraživanjem svijesti kao takve, tko sam, što sam i takve spike, ali mene sama pomisao na Amanitu i njenu porodicu automatski odbija od ikakvog eksperimentiranja i igranja sa istom.

Kažem, nemam ja ništa protiv toga, jer ipak su je ljudi štovali (i još uvijek štuju) kao nekakvog svetog podarivaoca znanja...ali ja bih radije ostao na "sigurnome" i prožvakako ili popio čaj od nečega za što sam prilično siguran da me neće ubiti ali da će me ako ja to želim i pošteno odvaliti...

Neki imaju potrebu trčati za njom, ja ne...i meni super :)
Samo naprijed...

:D
Old 09-06-2007, 23:07   #92
Bugi

Bugi's Avatar

eh...ja sam okusio psilocybes..i uzgojio i sve to, ali zelim sada kusati amanitu...
i jednostavne su za uloviti ih...
smrtne slucajeve ne poznajem nikakve...amanita nema veze sa tim...
amanita je jednistvane kao i svaki psihodelik...tako ljudi misaju kaktuse i gljive..kazu da je jedno bolje od drugog...
a to naravno nije istinita izjava jer sve ovisi kako ih koristis...
Old 09-06-2007, 23:14   #93
doors_of_perception

Smile

Pa nie bed... znaš onu staru:"Tko voli nek izvoli" :)))

Šta se tiče da je smrtonosna, ne znam, još smo živi, daj bože da poživimo još koji trip prije nego se otrujemo.hehe... šalim se malo:)

Posebna je to biljka i osobno u njoj ne vidim neku prijetnju bih je izbjegavao. Druga je stvari da bih možda rađe konzumirao psilocybe, al to je izvan dohvata rukom i realno neopipljivo u ovim trenucima.

Al stvarno, morat ću i ja počet uzgajat doma pa kud puklo da puklo!

:))
Old 09-23-2007, 15:35   #94
Slim_Shady

Slim_Shady's Avatar

Registrovan: Sep 2007

Da evo kako mi starci kazu i kako ja znam, te biljke stvarno su uzrokovale smrt...

sad problem je kaj nije u svakom dijelu svijeta ista ta muhara, u jednom djelu ima jači otrov, u rusiji npr. mozda je otrov tak jak da odmah umres, a u americi mozda slabo da mozes jest puno....

sad ja bi mozda to iso brat ali se ne bi htio zajebat da ovdje u hrv to uberem i onda umrem... mos malo vise nekakvih informacija dat, jer stvarno je riskantno jesti otrovne gljive i nadat se da ces prezivit i prozivjet flashback :D

aj i mozda ima nekih bezopasnijh (manje opasnih) gljiva sa istim / slicnim efektom koje bi mogo nabrojat?
Slim_Shady is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2007, 17:07   #95
doors_of_perception

Bilo je slučajeva da su ljudi stvarno znali se prežderat tih gljiva i ostali živi... al, takve egzibicije nikome ne trebaju:)) Ima jedan šaman u SADu, il barem on sebe tako naziva i smatra, ne znam, koji uzima Amanite već desetke godina, koji je snimio kako jede cijelu sirovu gljivu:

http://www.youtube.com/watch?v=NulcJReAHIU

Kao šta piše na samom početku, ne imitirajte, i ne bih ni da mi plate suvim zlatom, majke mi:))

Ne znam za jačine, al zlatna amanita kao da je najbolja i najkvalitetnija, samo, nje na ovim prostorima nema...

SVE za početak što ti treba za uzimanje amanita, piše u 1. i 2. stranici topica, a najviše se osvrni na riječi San Pedra, iako on malo proširuje priču pa priča i općenito o spoznajama, a ne samo o gljivi... Doze za početak su najbolje 4-5max grama suhih, pa onda povećavaj.

Osim toga, preporučio bih ti da prvo počneš s nekim drugim biljkama, tipa slak il šta već, tako da kad dođeš do amanite, imaš već neke predodžbe i saznanja...
Old 09-23-2007, 17:33   #96
ROX

ROX's Avatar

Quote:
Originally Posted by Highty View Post
Zašto ne bi u šumi uzela crvenu kožicu od muhare ili malo pupavke, to ispekla i malo pojela?
Da, mozes si ju jos malo zacinit cijanidom i arsenom posto cujem da okus nije bas neki.

Quote:
Originally Posted by Fools Mushroom View Post
Hm...nije mi jasno, eto malo sam čitao vaše postove...
Zašto tražite Amanite po šumi kada ali mene možete uzgojiti svoje psihodelične gljive doma?!
Zato jer jedna vrsta drugu ne iskljucuje. Obje su razlicite, imaju razlicite aktivne spojeve koji djeluju na razlicite receptore.

Quote:
Originally Posted by Fools Mushroom View Post
sama pomisao na Amanitu i njenu porodicu automatski odbija od ikakvog eksperimentiranja i igranja sa istom.
Genus Amanita je ogroman, i sadrzi sve od smrtno otrovnih do jestivih gljiva.
Old 09-23-2007, 20:10   #97
Bugi

Bugi's Avatar

Quote:
Originally Posted by doors_of_perception View Post
Ne znam za jačine, al zlatna amanita kao da je najbolja i najkvalitetnija, samo, nje na ovim prostorima nema...
ja bih preporucio sto dalje od zlatnih amaniti...ona moze malo pozutjeti..ali ima dosta zutih/smedih amanita koje su i smrtonosne...
dok ima samo 1 crvena, sto je jako dobro...crvena amanita je samo jedna..dok zutih ima puno...
Old 09-23-2007, 22:03   #98
Slim_Shady

Slim_Shady's Avatar

Daj reci ovako, ti si to susio vec i koristio.... samo mi reci kako se to susi i na koji nacin se moze jest?

Da li se moze samo ostaviti na suncu par dana i kada se osusi samo otkinut dio klobuka i pojest? Ili se mora kuhat i jos neke gluposti? Samo da mi objasnis te najjednostavnije nacine ako ih ima jer mi se neda zezat s nekim kuhanjem i pecnicom, i koji je od tih nacina najsigurniji (kakti da se svi otrovi pobiju)?
Old 09-23-2007, 22:06   #99
Slim_Shady

Slim_Shady's Avatar

Default Informacije

Evo usput jedne stranice na koju sam nabasao

http://www.somashamans.com/index.html

ako znate engleski onda ce bit sve ok ;)
tu ima nekih detaljcica ako vas zanima makar ako mene pitate jednostavnije je ovak citat iskustva od vas koji ste to probali i na koji nacin ste probali uzet.
Old 09-23-2007, 22:29   #100
doors_of_perception

Ajmo reć da ima nekoliko načina preparacije:

ČAJ ...dobra metoda za sve stvari, ali moraš znat da vrućina kipuće vode ipak uništava neke spojeve...al nisam primjetio da je uništila ništa značajno... mala količina tu već udara, zdravije, jedino šta je okus ogavan i nemožeš ga prikrit, a ako ćeš pit na silu i sa svakim gutom skoro rigat, skoro pa da i možeš očekivat da ćeš kanije sigurno izrigat se koliko si dug i težak... okus gljiva suhih u čaju je ogavan!!! Kakve bi bile polu-sirove, ne znam, sigurno bolje i to bi se već dalo...

"POLU-SIROVE" ...stavio sam pod navodnike polu sirove, jer radi se o sljedećem: ta metoda ti je u 1. str topica i opisuje je san pedro! Pročitaj ju nakon šta ti ju ja ukratko prepričam... nabereš 7 gljiva sa 7 različitih destinacija/područja (zašto? o tome sam pisao na jednoj od stranica ovog topica), idealno bi bilo ritualno sa drvenim nožem (metalnim nikako!), i ostaviš ih u nekoj posudi (ne metalnoj!) ispod pamučne krpe da odstoje 3 dana... u tih tri dana, dolazi do procesa pretvaranja iboteinske kiseline u muskarin (iako, ne znam pod kojim postotkom, pošto u sobnoj temperaturi nema veće topline koja inače služi da se taj kemijski proces i odvija) i nakon toga spremen su za upotrebu na sljedeći način: od svake uzmeš komad i pojedeš ga dok ti se ne prevori u kašu u stima. Na taj način, enzimi u slini će ti najviše razgraditi gljivu, imat ćeš manje problema u želucu, lakše će doći do probave, doći će i dok sublingualne apsorpcije spojeva itd. NE JEST CIJELE GLJIVE ILI 1 CIJELU! SAMO KOMAD OD SVAKE I TO ZA PRVI PUT, 7 RAZLIČITIH KOMADA SA 7 RAZL. PODRUČJA! (ne tipa sa drugih krajeva hrvatske:), već npr. udaljene po 100tinjak metara il sl.)

U PEĆNICI ... to pogledaj na netu, ne znam ti točno temperature i vrijeme, al radi se o tome da staviš sirove ubrane gljive na pleh u pećnicu, pečeš ih kratko vrijeme... dokle one puštaju svoj sok, koji ne dopustiš da propadne već ga non stop vraćaš na gljivu i zaljevaš po njoj) Zašto pećnica pitaš se? Zbog temperature koja pretvara loš spoj iboteinsku kiselinu (koja uzrokuje smrt, mučninu, kvarenje tripa) u psihoaktivni korisni muskarin.

SUŠENJE NA SUNCU ...ovo je najlakša metoda... trebat će ti nekih 5-6 dana da se osuše, okus je grozan i baca na teško riganje (kako nakraju mnogo put i završi). Problem kod ove metode je konzumacija, tj. unos u tijelo, jer samo tako ih ne možeš pojest jer ćeš se odmah izrigat, a nemoguće je samljet npr. 7-8 grama gljiva pa to ubacit u pol litre banana-shakea, jer želudac mora biti prazan, a pola litre tekućine i sadržaja će samo bit razlog zbog kojeg češ se izrigat, jer kad želudac počne grčit, sve šta je u njemu, letit će van! Konzumiranje suhih je dosta zeznuto, a njih u takvom obliku nakraju najviše i imaš... Ali, pogledaj soluciju koju ću sad navest, može biti primjenjena i kod suhih i kod sirovih -->

SA KISELINOM/VINOM ... možeš ih ostavit par minuta u octu, limunskoj kiselini ili vinu... okus će se izmijeniti, malčica te kiseline će i pomoći, ALI! ne uz to i to pit u šta se umakalo! Želudac je najbolje kad je potpuno prazan!

Evo, ti pogledaj koja ti najbolje odgovara pa javi iskustva:)
Reply

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules