Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Gljive,biljke,životinje... » Gljive

Gljive Uopsteno o gljivama, uzgoju, konzumaciji, iskustvima...

Reply

Opcije Teme Pretraži Temu Način Prikaza
Old 07-13-2007, 22:46   #61
aldinmah

aldinmah's Avatar

Tournaments Won: 1

Registrovan: Jun 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

Koliko kosta jedna doza Psilocybe cubensis (magicne gljive) kod vas u gradu...
interesuje me razlika cijena jer vidim kod vutre je razlika ogromna
aldinmah is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2007, 07:08   #62
RedSh
Trip Long And Prosper

RedSh's Avatar

Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 11 Puta u 9 Tema

cijene gljiva variraju uvelike. kod mene se moze naci ako uopce dodu neke gljive- oko 100 do 150 kn po gramu. ponekad i manje ako znas osobu. no opet tvrdim da je sve to pljacka i totalno ne fer jer za 1 gr ti najvjerojatnije nece biti nista pogotovo sa ovim gljivama koje dolaze kod nas. mislim to ni sam Bog ne zna sta je a kamoli osoba koja to prodaje. pa ti sav napaljen kupis 1 gr, pa to "pametno" podjelis na neku tebi dragu osobu kao da ustedis i onda pojedes to sa tim nekim i ostatak veceri sjediti i gledate se i pitate : jel tebi radi?? meni jos nista (proslo sat vereman) znam jedno xy slucajeva takvih. pljacka kazem vam. jedino ako bas znas sta je, koliko je i od koga je, i netko ti moze potvrditi kavlitetu onda je "eventualno" ok dati tako neku lovu za te gljive male...inace ne bi to kupovala ni za zivu glavu.
Old 07-14-2007, 13:00   #63
aldinmah

aldinmah's Avatar

Tournaments Won: 1

Registrovan: Jun 2007

ma znam to i jest problem sto neznas sta ti prodaje a jebeno skupo je
aldinmah is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2007, 02:51   #64
ROX

ROX's Avatar

Registrovan: Nov 2006

Bas zato sto je pljacka i sto neznas sto dobivas (ok, s gljivama mozda i ne, al sa drugim stvarima itekako), valja sve sto je prirodno a da se konzumira uzgajat sam. Na kraju, doista uzivas u svom trudu, i kroz sjemenke/spore printove postajes self-sufficient.

Odjebes dilere odjebes i pljacku i nisku kvalitetu, i na kraju kriminal.

Last edited by ROX; 07-19-2007 at 02:53.
ROX is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2007, 12:00   #65
Bugi

Bugi's Avatar

Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 5 Puta u 4 Tema

ovako, amanite... gospic,grad u licko senjskoj zupaniji je prepun amanita... tako mi bar dobar prijatelj kaze... nazalost ja sam u splitu i nemma kontakt vise sa tim prijateljem a namjeravam se zaletit u gospic... sada zelim izabrati pravo vrijeme...da ulovim amanite..
od kada do kada se mogu naci... ako itko moze pomoci bio bi vrlo zahvalan...

Ako se nekad osjetiš malen, zapostavljen i depresivan... Uvijek se sijeti da si nekad bio najbrži spermatozoid u svojoj grupi!
Bugi is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2007, 12:31   #66
Ramona_Red

Ramona_Red's Avatar

Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 11
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema

A moraju se brat u osmom misecu - jel tako Doors?;) - još maaalo, još maahaalooo - e - zato jer tada u njima ima najviše onog što ti triba (muskarin) a najmanje ibotenske kiseline od koje ti je mučno - i koja je, virujem, bar djelomice kriva za Amanitinu evil reputaciju
Old 07-27-2007, 23:22   #67
Bugi

Bugi's Avatar

aj cu tek 4.9 ici..nemogu prije..valjda ce stogod ostat za mene..
yup tocno ta toksicna kiselina je kriva za njene negativne stvari...
ali ima nacina da se ona neutralizira...puno njih...nece to biti problem...

Ako se nekad osjetiš malen, zapostavljen i depresivan... Uvijek se sijeti da si nekad bio najbrži spermatozoid u svojoj grupi!
Old 07-29-2007, 16:59   #68
doors_of_perception
Grize zube

doors_of_perception's Avatar

Registrovan: Oct 2005

A je...8 mj je najbolji...al kad nema kiša onda nema ni gljiva pa ga moš j.
Gljive i suša ne idu:)
Ako bude kako bude, prije 9 mj ništa:(

Nego Bugi, koji su to načini da se neutralizira iboteinska?
Old 08-04-2007, 01:12   #69
ROX

ROX's Avatar

Pa vrucinom, kako je vec receno. Dakle kuhanje i ostavljanje na suncu i slicno = ibotenska kiselina --> muscimol
Old 08-04-2007, 04:45   #70
cannebosanac

cannebosanac's Avatar

Registrovan: Oct 2006

Kolko sam ja upućen s ovim amanitama nije nikako zajebavat ,mada za muscariu sam čuo od pokojnog Dr.Ivana Fochta u jednoj emisiji snimanoj prije rata ,gledao prije nekih 5 mjeseci, ne znam sad doslovno kako je on rekao ,ali nešto u smislu da je ta gljiva u neku ruku nepradvedno osuđena ili optužena ,čim vidim emisiju opet, ispravit ću ovo i reći šta je lik rekao točno,inače lik je za života bio,sigurno jedan od najjačih poznavatelja gljiva na ovim prostorima.Ja se svakako ne bih zajebavao ni s jednom od amanita osim s caesarea(zakon, kraljica gljiva,može se i sirova jesti) i rubescens(...ali ono kad bi mi Bog sišo s nebesa i rekao e da to ti je Rubescens,Bisernica,i onda bih mu ja rekao a Bože je si li 100% siguran u to) inače Rubescens i Pantherina(smrt 99.9%) sliče samo tako ,ma dobro malo i pretjerujem ovo s Bogom ali tako dobro sliče da se nije zajebavat ,a uostalom bar ovih jestivih ima toliko da te stomak zaboli od prejedanja , tako da radije ću po vrganjima,mlječnicama,sunčanicama,slinavkama jestivim i ostalom da udarim prije nego po ovoj Bisernici.Ima i ova Bijela Amanita,pupavka isto teška otrovnica i ima ova jedna njoj slična da sad ne vadim knjige Čaburka čini mi se, isto su amanite obadvije .Bijela pupavka je otrov teški a čaburka prvoklasna gljiva jestiva. Njih se može razlikovat dosta lakše tko zna kako i po čemu .Ali opet ako ćeš bijelih gljiva da jedeš imaju Šampinjoni 100% provjereni da valjaju još iz uzgoja nema zajeba osim ako su stare a to i lud može vidjeti.

Nego htio sam malo o ovim Muscariama napisat mogu ih ubrat u Bosni bar 100 komada svake godine na jednome mjestu površina na uzbrdici što se tiča drveća crnogorica bjelogorica,svega ima ,negdje 100 puta 40-50 metara. Ima Muscaria ko na slikama ,nego nikad mi se nije dalo s tim zajebavat , i priznam imam m.u.d.a samo za toga nedam .
A što kaže Doors of perception zovnuće one tebe same ,ako sam ga dobro skužio.
A mene niti su zvale kad sam bio nogom 10 cm od njih udaljen nitu su me zanimale ,a i znam ja tko sam ja .Ja ja i šta ću ti pričat više ,nisam ih šutao kao što sam radio s nekim drugim nepoznatim bićencima od gljiva ,nekad davno kad sam baš bio glup što se tiče gljiva,a opet šta im može biti samo će se razmnožiti bolje i to je to.Prije 5-6 godina nailazio sam na jednu vrstu Boletusa(vrganja),zaboravio sam na latinskom dalje kako se zovu osim Boletus ,ali narodni naziv im je Opekasti djed,ima boju klobuka kao cigla malo svjetlije na braon-narančasto, nisam znao da su jestivi pa sam ih onda šutao ,nalazio sam ih kraj rubova livada prema šumi i po nekošenim livadama u dubljoj travi bi se znali zavući oko mlađih hrastova i slične bjelogorice. Onda sam ja debil to šutao ,a ionako su bili već debelo ucrvani. Dogodine nađem još nekoliko komada na istom mejstu,ne možaš ti gljivu ubit kad je šutneš ona se samo razmnoži one spore se razlete svuda.I onda samo malo povoljnih uvjeta razvije se i sve ono njihovo ostalo micelij i šta sve već kod gljiva ide , i eto njih opet, neke prije ,neke za godinu .A najdraže su mi one Lactarius nekako(na latinskom nikako zapamtit),nisam u formi ne berem ništa i ne gledam u litaraturu nikako pa onda smetnem s pameti nazive inače kad berem znam šta berem i znam im svima glavne osobine i odlike i kako se razlikuju nazive na latinskom,Lactarius mogu se jesti svježe odmah u šumi onako malo je obrišeš od majicu još ako je bjela baš super ostanu fleke samo take od mlijeka kojeg puštaju ,Rujnice se zovu u Bosni ,mada to nisu nijedna od Rujnica koje imaju u litaraturi ,u Hrvatskoj ih zovu Sirogriz,sirovogriz ,zanimljivo da Amainte Muscaria ima većinom kad bude i ove moje rujnice.Amanita kad se osuši pomalo,pogotovo za neiskusno oko, podsjeća na ovu rujnicu ,ono kad posmeđi sušena ,samo što se vide tragovi od onih bijeli točkica koji takođe potamne na suhoj Amaniti ,možda ih budem podvaljivao gore ekipi da vidim kako će se ponašati,zamisli kad se puknu pa kad počnu ko Doors pričat "percepcija bistva ovoga onoga tvojega ja" i ona slična špreha :) , ma šalim se ja nisam ništa loše mislio Doors ,nego ono svaka tebi čast, ja onu tvoju priču kao kužim ,samo je ne bih nikad mogao ponovit nema šanse čak i da me tuku, kao onog Bosanca u zatvoru kad je bio pa da ono izda tajnu ,a on nakon 5 dana udara glavom u zid i govori sjeti se ,sjeti se,sjeti se :) .Ono ti je meni kao da slušam nekog onog Parabhupadu i one Hare krišna đireve ,Nauka o samospoznaji.

Sve u svemu ne bih od ovoga dalje pametovao:
http://en.wikipedia.org/wiki/Muscarine

Tvar je smrtonosna,pa eto zajebavajte se.

MA šta ja znam možda sam ja glup nemam pojma samo nije se zajebavat s ovim sigurno LD mu je dosta manji nego kod THC(1270 mg/kg za muške štakore :) ,730 mg/kg ,za ženske). Barem kod miševa .Nismo mimiševi samo sigurno da ima neki omjer.

Muscimol
Toxicity

LD50 mice: 3.8 mg/kg s.c, 2.5 mg/kg

LD50 rats: 4.5 mg/kg i.v, 45 mg/kg orally.

Last edited by cannebosanac; 08-07-2007 at 00:38.
cannebosanac is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2007, 13:22   #71
ROX

ROX's Avatar

Kolko si puta procitao da je netko umro od Amanite Muscarie? Ja eto nikad.

Tvar je jedna od prvih ako ne i prva psihoaktivna tvar koju su ljudi koristili. Pozitivna iskustva Sibirskih shamana mi je dovoljno za vjerovat da je gljiva uz pravu informaciju i pristup sigurna. Ljudi nebi tisuce godina koristili tvar koja je smrtonosna.

Kao sa svime, start small and work your way up.

I dobro da sam naletio na ovaj thread jer eto jucer je bila kisa a 8. mjesec je toboze najbolje vrijeme za lov. Wish me luck :)
Old 08-10-2007, 14:17   #72
DirtyDeeds

Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 9
Pohvaljen 5 Puta u 3 Tema

Ja cu isto vjerovatno u potragu.Samo mislim da ovo još uvjek nije dovoljno kiše.

Kažeš nije nitko umro,tj. nije smrtonosna....pa da,ali od puno otrovnih gljiva nećeš umrjeti ali ces možda zauvjek imat posljedice jer će ti jetra i ko zna koji još organi biti uništeni.

Tako da treba polako pa ako od pola gljive povračaš cjeli dan nije to za tebe.
DirtyDeeds is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2007, 13:56   #73
Bugi

Bugi's Avatar

cim dodem sutra doma napisat cu veliki post o amanitam, istrazivao dosta...eto... :)

Old 08-12-2007, 16:06   #74
Theodor Scott

Theodor Scott's Avatar

Registrovan: Aug 2007

Nisam još probao te slavne, nepravedno osuđivane muhare. Ali kao što kažete, osmi je mjesec. Time to go to the woods....što se tiče jetre, pa i alkohol sjebava jetru, a rađe bih uzeo amanitu nego se napio....Naravno, to ne podrazumijeva često korištenje gljive. Few times will work...Ali opet, dobro kaže DDeeds, vjerojatno nije za svakoga. Možda ni za mene...we'll see...
Old 08-20-2007, 20:06   #75
doors_of_perception
Grize zube

Smile

Pozdravi cannebosancu:)) Sad sjeo za komp nakon 12 dana i uživo u postu :)

Što se tiče spika...koga uopće boli:) To su samo riječi...djela su bitna. Riječnik koji koristim je isključivo kako se ne bih zamaro i kako bih što brže uhvatio misaoni protok. Za hare krišma i ostale me čisto zaboli...svakog poštujem, nikog slijepo ne slijedim:)

A "gljive će nekog pozvat" je najobičnija metaforika (ako si primijetio koristim uglavnom metaforiku) za osjećanje nekog poziva, neke volje za probavanjem i učenjem od biljke. Ako uzmemo u obzir da na ovoj planeti postoje već 4 milijarde godina (biljke), a tko zna dal ih ima i drugdje i duže, onda možemo i pretpostavit da njihovo znanje zapisano u njihovoj Srži definitivno ima korisnog znanja za ponudit čovjeku. I to pogotovo današnjem, koji je zaglibio u najšturije i najbezobličnije čulno doživljavanje svijeta.

No nije da je nužno uzet BAŠ muhare i BAŠ na njima doživjet neka ponovna rođenja ili neke spoznaje o samom sebi. Osobno iz vlastitog primjera mogu reć da sam najveće stvari doživio i shvatio potpuno strejt. Tako da širenje uvjerenja da se biljke sa tzv. psihoaktivnim svojstvima moraju uzimat i da je to jedini put, nikako ne dolazi u obzir. Ali da je jedan od načina i metoda da se neki kliker pokrene pa da se nastavi sam, zašto ne... ilitga internacionalno, why not?
:DDD

Inače, ako pričamo o gljivama u svrhe jela Canne, vrganji i lisičke su mi fejvorit. Da ne ispadne samo da postoje muhare...hahahahha :))
Old 08-21-2007, 00:49   #76
cannebosanac

cannebosanac's Avatar

Aj drago mi je da si uživao.Kažem opet nisam ništa mislio s onim o harerama ,nego eto jednostavno imaš neki prepoznatljiv način izražavanja ,ne moram ni vidit nick znam tko piše. Što se tiče metaforike OK je to sve nego je si li gledao ti ono od Gitak SOS ,oni neki novi hrvatski humorsti,dobri su skroz...pa ono kad onaj kaže u onoj Mare Librum epizodi onon ka ga pila ovaj profesor nešto o Kafki i metafori,a ovaj mu kaže " Ah meta,fora ,uvik san volia te riči šta dobro zvuče a ništa ne znače,onon meta ,fora-metafora,a dobro mi je to ...",tako nekako. :) Samo umro sam od smjeha.

@ROX nisam čuo nikad čitao sam nešto u to sve možeš jedino vjerovat nemam pojma šta je istina šta nije i to je najgore od svega,samo najradije vjerujem u ovo što sam već rekao od ovog Dr.Fochta,a imam njegovu knjigu "Ključ za gljive" samo u njoj ne piše ništa o Amaniti muscaria vjerojatno ne znam zašto,a i ono na TV što je izjavio kao da je muhara često nepravedno osuđivana bilo je kratko skroz i nedovoljno.

Samo sam naveo one smrtonosne doze ,i puno su manje doze kod Amanite Muscarie(muscimol) nego kod vutre(THC,koji za razliku od ovoga i nije otrov),jedno je otrov drugo nije samo obadvoje kao i voda mogu biti smrtonosni u određenim količinama bar teoretski .Sad niko nije lud da popije 7 litara vode u kap pa da mu eksplodira želudac i crijeva,ili da si ušprica u venu toliko vode(i to ne običe ,od obične bi vjerujem i od manjih količina bilo problema jer kamenac i ostale prljavštine... Zamisli sad pojedine junkie kad se pucaju onom vodom iz lokvi i s onim heroinom najgore moguće kvalitete).Sve je to teoretski i u praksi jedino može biti izvedivo ako si lud kao i ovi što se pucaju u venu ovim lokvama i prašinom ko zna kakvom,isto tako niko valjda nije lud da pojede,šta ja znam, preko 1 kg najboljeg mogućeg hašiša,pa odleti u svemir i više se ne vrati.A kod muscarie treba se puno više pazit s doziranjem nego kod hašiša i vutre jer je smrtonosna doza muscimola kod miševa puno manja nego kod hašiša,gdje se i ne treba pazit nešto ,jednostavno nemoj pojesti pun ***** toga odjednom ko onaj murijaš glupi u Americi kad se najeo onih kolačića s vutrom ,pa onda zvao spasilačku službu i rekao mislim da smo mrtvi pomagajte dođit što prije.

http://www.bio.net/bionet/mm/mycolog...er/007534.html

Link iznad vodi na neku priču o nekih mogućih par smrtnih slučajeva i jednome kao stvarnom ,samo taj se bogami lijepo nažederao oko 300 grama koliko sam shvatio su mu našli u pretragama želuca.
Treba se pazit,samo oprezno s Muscariama ,a ja bih se uvijek prije usudio na Psilocybe,Psylocibin ima za 1.5 putaveću smrtonosnu dozu od kafeina,opet kod štakora,ali uvijek ima neki omjer i za ljude sigurno,samo nije zabilježen nijedan smrtonosan slučaj,opet ista priča trebao bi netko bit pravo lud i pojesti gomilu gljivica,pogotovo svježih jer onda su manje učinkovite.
http://en.wikipedia.org/wiki/Psilocybin#Toxicity
Ima toga još dosta o tome na netu.

Istina ova sezona je totalna tuga javljaju mi se moji iz Bosne svako par dana i svaki puta kažu nema gljive nikakve,suša je sve usrala,barem zasad i što se tiče ovih ljetnih gljiva.A o Hercegovini i da ne pričam od vrućine jedva ljudi žive a kamoli gljive.
Gori gora gori borovina...AAAAaaaaaaaa bleleeeelebleee

Old 08-22-2007, 16:53   #77
doors_of_perception
Grize zube

Ima jedna knjiga pod naslovom "Sveta gljiva" autora Andrije Puharića koju sam dobio na dar prije skoro sad već 2 godine.

Preporučio bih pronalazak i čitanje istoimenog naslova. Dr. Puharić je inače Amerikanac jugoslavenskog podrijetla (tada još:), ne znam dal je još živ, trebalo bi se provjerit, al nije da me previše interesira. Uglavnom, čovjek je spojio proučavanje znanosti i onostranog, ilitiga oku nevidljivog, i proučavao izvanosjetilna zapažanja + šta je imao svoj privatan laboratorij i plaćene stručne suradnjike s kojima je radio. Najviše se zanimao za telepatiju, telekinezu, psihologiju i ostale slične "paranormalne" stvari. Prednost za neke jest u tome šta je on spojio znanost sa time, tako da se ne može prigovorit sa argumentom da je on neki veštak, veštica ili sajamski čitatelj dlanova i dna šolja kafe ili poretka bačenih fažola.

Zašto je sad to fora za ovu temu? Najviše da se vidi da muhare nisu smrtonosne ako se koriste na pravilan način te da se vidi kako su i znanstveno obuhvaćene u skladu sa tzv. duhovnim iskustvom, psihoaktivnim, sere mi se više od svih tih silnih naziva... Plus, da se vidi da mogu imat korisnog učinka. To šta se pun potencijal spoznajnih podarivaoca ne ostvaruje, ili se ostvaruje samo malen komadićak, isključivo je zato šta nemamo kraj sebe osobu koja je SPECIJALIZIRANA za proučavanje, doživljavanje, iskorištavanje a time i vođenje kroz putovanje i drugačiju vrstu spoznavanja i percepcije sebe i svijeta.

Pročitajte knjigu, zanimljivo je štivo, a i radi se o jednoj osobi nad kojom su se vršila proučavanja (sve 5, ništa otvaranje lubanje ispod 100m zemlje u tajnom bunkeru) a imala je rođenjem podarenu mogućnost telepatije + šta je u jednom trenutku života počela padat u trans i iz nje je govorila njena prošla inkarnacija iz vremena Egipta, preciznije Ra Ho Tep ilitga brat samog Amon Ra. U tom stanju transa, pisao je staroegipatskim (iako ga nije nikad dotad znao) i pričao o obredu gljive Amanita Muscaria (muhara) koji je bio ključan element egipatske religije i odlaska u druge svijetove.

Pa potražite....
Old 08-23-2007, 03:05   #78
cannebosanac

cannebosanac's Avatar

Čuo sam u stvari vidio za Andriju čini mi se u onim predavanjima Russela Pine-a lik je inače jedan od glavnih tumača simbolike i sličnih stvari ,pa je malo skrenuo pozornost na papinske uniforme prije kakve su nosili ono gore crveni plašt a ispod bjelo i gore kapica crvena.Pokazao je jednog od tih papa koji su se tako oblačili i onda pokazao muharu na naslovnoj stranici upravo te knjige od Andrije o kojoj ti govoriš ,čim nađem čitam.Inače nije tajna da je jedan ,aha evo ga sad se sjetih jednoga od smrtnih slučajeva ,e sad nisam siguran da su bile muhare,ali uglavnom nije tajna da se jedan od papa ili par još njih potrovalo gljivama ,ko zna šta su kurvini sinovi magijali.A i židovi još prije Krista su koristili muhare ili su bile Psylocibe ,zvali su to mana i opisano je u Bibliji,stari zavjet,kao dar od Boga,nije im bilo jasno od kud to niče iza kiše kao ludo a niko nije posijao .Uglavnom pucali su se tim i povezivali s Bogom,a meni to sve više sliči na NDE(Near Death Experience-iskustvo blisko smrti) ,samo namjerno pruzročeno u cilju doživljavanja nekih stvari koje slijede iza smrti.Vjerojatno se i ovaj papa tako igrao pa prekardašio i onda se zauvijek povezao s Bogom .

Old 08-23-2007, 03:21   #79
doors_of_perception
Grize zube

Thumbs up

Pa općenito, šta se tiče doživljavanja stanja blizu smrti, u takva stanja svijesnosti namjerno dolaze vježbom i samodisciplinom budisti itd likovi, pošto je to stanje koje podsjeća na smrt zbog zboje nedjelovatnosti i mirovanja uma. Mnogi od praktikanata bilo čega povezanog sa praksom neke samoevolucije itd spika koji dosegnu to stanje se useru i odma prekidaju sa ičime dotad rađenim, pošto ih takvo stanje mirovanja svijesnosti zaprepasti i nabi strahom od gubitka svjesnosti sebe kao samoreflektirajuću pizdrariju koja o svemu razmatra i promišlja. Tu leži strah od gubitka kod većine jer dolazi i do gubitka kontrole i prepuštanju Toku Postojanja. A stanje slično smrt tek je početak pravog koračanja. Um valja umirit a samosvjest zamjenit svjesnošću Sebe. Valja postić nedjelovanje drugim riječima.

A ti pape itd, ima jedan lik, arthur james ako se ne varam, ima i svoju stranicu na netu, on se inače bavi simbolikom muhara i kršćanstva, napiso masu knjiga di objašnjava kako su zapravo prvi ti svećenici uz pomoć gljiva dolazili do iskustva povezanih sa postojanjem ili kako oni to vole fino i lijepo sročit u 3 riječi, bogom.

Hahahhahaha...evo malo hare mare spika canne :PPP Da stvari ostanu podmazanima :D

O živote, kratak li si biooooooooo :DDD
Old 08-24-2007, 10:29   #80
cannebosanac

cannebosanac's Avatar

Šta ću drugo? Doors uzimam te za svoga službenog duhovnog vođu !
A onda kad nam sve dopizdi reći ćemo o ***** te živote i ima da napravimo takvo sranje od masovnog samoubojstva da će sve novine da pišu o tome .