| Gljive Uopsteno o gljivama, uzgoju, konzumaciji, iskustvima... |
11-08-2007, 11:27
|
|
|
THC vitamin
Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 11
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema
|
je, psilocibin ode na visokim temperaturama (e zato je takvo kuvanje čaja više natapanje u vrućoj limunadi, nego kuvanje) - no neće to tek tako baš na 30 - uostalom većina ljudi sprema gljive ovako ili onako - još najmanje ima ovih koji ih onako brste 
|
11-08-2007, 12:19
|
|
|
mr. gljiva
Registrovan: Sep 2006
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
E vidiš...ja sam ubacio nasjeckane suhe gljive u kipuću vodu bez da sam stavio prvo limun :P
Tek kad sam maknuo sa vatre, ubacio sam kiseline.
Možda je zato počelo djelovati nakon 15min? :)))
Bila su to 2 grama suhih,ali je trip svejedno bio 3 sata....tri sata mješanja prokletih zidova da mi je na kraju postalo dosadno :D
Nasjeckane gljive nisam ni osjetio kad sam ih jeo jer se taj okus skroz valjda izvukao iz njih.
Čaj je od tada moj favorit, ali ima nečega i u tome da žvačeš ta suha vlakanca ;-)
Nekako mi je sve čudnovatije...ccc
Zanimljivo kako nešto tako malo i u tako maloj količini može okrenut čovjeka u ta 3 sata :DDD
Trenutno je pauza ;-)

|
|
|
11-08-2007, 12:27
|
|
|
THC vitamin
|
eee pa di si Glosse, bećarino ;) - veliki pozz od Hasana i mene naravno - a da ti se nisu zidovi mišali jer si ih bacija u kipuću vodu - ne smiš baš u kipuću jbg - tu si vjerojatno izgubija dosta - čim počnu naznake da će zakuvat, dok su mihurići još mali i na dnu, oladiš vodu limunom i onda tek tutneš gljive - a ona voda se opet zgrije učaske - samo što ostane hladnija ...
a pauzica od njih je dobra, svakako - mora biti! to mi se i sviđa kod njih, što nisu za svaki dan
|
11-08-2007, 12:35
|
|
Registrovan: Aug 2007
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
u biti nista nije za svaki dan...
ono Cannabis MOZDA, ali mozda! ne treba pretjerivat...
Sve osim Cannabisa mi se cini da je za 1, max 2 puta mjesecno...
da spoznas kaj ti se dogodilo, analiziras i zakljucis nesto iz toga,
a ne samo da tripas jer ti je zivot tezak i bolje(citaj lakse) je pobjec negdje drugdje..
|
|
|
11-13-2007, 20:50
|
|
Registrovan: Nov 2006
Pohvalio Puta:: 0
|
Nego, ajd nek si neko zagura gljivu u rektum pa kaze jel ga puklo jace od iste kolicine oralno :D :D :D
Citao sam report nekog lika sta je mdma tabletu zabio vrit i kaze da mu je totalno drugacije (bolje) bilo nego normalno gutanjem. I trebalo bi bit, posto se buno bolje upija tamo neg u zelucu :D
Jednom ako se budem osjecao bas jackass-ovsko mozda to i probam iz fore :D
I ne, nemam istospolne sklonosti :)
|
|
|
11-13-2007, 20:54
|
|
|
Trip Long And Prosper
Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 11 Puta u 9 Tema
|
da da a rektum ce ti prozvakat gljive umjesto tebe
|
|
11-13-2007, 21:38
|
|
|
elegant0r
Tournaments Won: 1
Registrovan: Sep 2007
Pohvalio Puta:: 16
Pohvaljen 15 Puta u 15 Tema
|
Quote:
Originally Posted by ROX
Nego, ajd nek si neko zagura gljivu u rektum pa kaze jel ga puklo jace od iste kolicine oralno :D :D :D
Citao sam report nekog lika sta je mdma tabletu zabio vrit i kaze da mu je totalno drugacije (bolje) bilo nego normalno gutanjem. I trebalo bi bit, posto se buno bolje upija tamo neg u zelucu :D
Jednom ako se budem osjecao bas jackass-ovsko mozda to i probam iz fore :D
I ne, nemam istospolne sklonosti :)
|
Da to je istina.. nisam osobno probao ali znam iz iskustva jer imam frenda koji je doktor.
On mi je rekao ovako.. na supak absorbiras tvari koristeci "reverse osmosis" ili "obrnutu osmozu" i sve ide direktno u krvotok. Ako nesto pojedes/popijes, bubrezi i jetra isfiltriraju barem 50% supstanci i time uvelike prepolove ucinak. (Iz tog razloga je ucinkovitije vaporizirat ili pusit travu nego jesti kolacice).
Nadalje jedna cetvoroclana obitelj je dozivjela brodolom i ostala zarobljena na oceanu bez pomoci, hrane i vode. Majka je bila medicinska sestra pa je od kemijske olovke napravila "slamku", u balon napunila more, i tu slamku zataknula za balon i HOP u cmar.
Organizam je tim putem upio vodu iz mora, a sol iserete vani bez ikakvih posljedica. Time je spasila citavu obitelj jer su plutali na moru vise od tjedan dana.
Eto.. korisno znati.. nikad neznas kada moze zatrebati u danasnja vremena.
|
|
|
11-14-2007, 00:43
|
|
Registrovan: Nov 2007
|
Psylocubin (aktivna sostojka) je jako osetliv na oksidaciju (od toga polomena pecurka ima plavu boju) . tako da pri sushenje mali deo uvek oksidira ...
Tako da kad jedes sveze probaj da sto duze zvaces u usta ( imace jaci efekat).
... normalo nisam ja expert u pecurke , tako da ovo je samo moje mislenje i nemora da bude tacno....
|
|
|
11-15-2007, 23:30
|
|
|
Spirit of Air
Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 7
|
Quote:
Originally Posted by skullarian
Psylocubin (aktivna sostojka) je jako osetliv na oksidaciju (od toga polomena pecurka ima plavu boju) . tako da pri sushenje mali deo uvek oksidira ...
Tako da kad jedes sveze probaj da sto duze zvaces u usta ( imace jaci efekat).
... normalo nisam ja expert u pecurke , tako da ovo je samo moje mislenje i nemora da bude tacno....
|
Psylocubun?!?!?!?!
Psylocibin nije toliko osjetljiv na temperaturu. Psylocibin je fosforni ester psylocina, i ta kombinacija ga čini stabilnijim prema temperaturi, oksidaciji itd. Psylocibin se u tijelu trenutno, hidrolizom uz pomoć legendarne MAO razgradi na psilocin da bi djelovao.
Problem je s psyilocinom; e on je više nego podložan oxidaciji i jako se brzo raspada, npr sušenjem, kuhanjem itd. Zato su friške gljive "jače" od suhih.
Kod kuhanja čaja, trebalo bi ODMAH staviti kiselinu u vodu u kojoj se gljive kuhaju jer na taj način dobar dio psilocina neće se raspast već će ko i psilocibin reagirati sa kiselinom tvoreći psylocibinske soli. Psylocibin i psylocin su, kao i svi ostali alkaloidi, bazične tvari (lužine) pa zato sa kiselinama tvore soli koje su topive u vodi.
Psilocin nije topiv u vodi, psilocybion je sam po sebi topiv u vreloj vodi i to je metoda koju i sam tata Shulgin preporučuje za izolaciju psilocibina u lab. uvjetima.
Takodje, postoji metoda za extrakciju gljiva pomoću alkohola (96% a more i manje) kojom se može doći do finih kristala. Neprobah, al je u planu; jednog dana ;)
E, by the way, postoji način da se psilocibin NERAZGRADI u tijelu, već da onako, kompletan, dospije u mozak. Ovakav trip je daleko jači, dublji i duhovniji; ali nebi preporučija neiskusnima da se igraju s time. Na ovaj način, 1,5-2 g gljiva "udarta" ko 3-4 grama (ako ne i više). Nakon šta san proba ovu metodu, ona je moj definitivni izbor.
Bila bi to Psyilohuasca 
|
|
|
11-15-2007, 23:40
|
|
|
Spirit of Air
|
Quote:
Originally Posted by b r a i n c h i p
Hvala sto si zakljucila ove pizdarije oko svjeza/suha... Vidis, stvarno nisam znao da su suhe bile ilegalne :)
|
Friške su bile legalne jer su se prodavale pod "prehrameni artikl" (kolko god glupo zvučalo), a suhe su, ka ono, po zakonu bile droga. A sve se prodavalo po netu, u svakakvim oblicima.
Ma gluposti globalnog represivnog aparata 
|
|
|
11-15-2007, 23:55
|
|
Registrovan: Nov 2007
|
**Sabah, hvala na preljepa korekcija, kao sto sam reko "... normalo nisam ja expert u pecurke , tako da ovo je samo moje mislenje i nemora da bude tacno...." ,ali zato ti i drugi aktivni clanovi ovog foruma jako mi pomazete da mi se stvari razjasne.

|
|
|
11-16-2007, 00:12
|
|
Registrovan: Jul 2007
|
zanima me samo jedno: u slučaju analne konzumacije, da li rektum doživljava halucinacije, i što ako imamo problema s crijevima, tipa začepljenje, ili nedajbože proljev, dali se smanjuje efekat gljiva, ili gljive same kao takove možda čak i pomažu u izlječenju određenih bolesti crijevnog sustava i rektuma, kao npr. hemeroida,začepljenja ili vjetrova? 
|
01-16-2008, 14:07
|
|
Registrovan: May 2007
|
dal mi neko može rec dal se gljive mogu pušit...i kako se tocno caj kuha...nabavio sam nekakve kaj su mi rekli da se nesmije pojest više od pol grama...a nas je 4 a imam oko 1.6 g...pa ako netko može pomoc...hvala 
|
01-16-2008, 15:55
|
|
|
Spirit of Air
|
Quote:
Originally Posted by tonchek
dal mi neko može rec dal se gljive mogu pušit...i kako se tocno caj kuha...nabavio sam nekakve kaj su mi rekli da se nesmije pojest više od pol grama...a nas je 4 a imam oko 1.6 g...pa ako netko može pomoc...hvala 
|
Ako su to one na koje mislin da jesu, 1/2 g je sasvim OK. Jedino da extrahiraš Psilo, pa ga popušit u DMT stilu. 
|
|
|
01-16-2008, 17:27
|
|
|
THC vitamin
|
Misliš na havajke, Hasane? ;) (copelandia/panaeolus cyanescens)?
Aksu havajuše pa van triba samo po po grama svakom, ja se tu ne bi gnjavila s čajem - pogutaš i eto ti - jedino ak idete kuvat čaj jer van je lakše dijeliti hehe ...
eo slika - od prošle godine - havajuša iz shayane - tu je gram - a doista ih je dosta pojest pola

|
01-17-2008, 23:14
|
|
Pohvalio Puta:: 9
Pohvaljen 5 Puta u 3 Tema
|
Imam pitanje u vezi sorti.Što je istina-da je razlika samo u snazi,pojedeš više slabije i imaš efekt ko od manje neke jace sorte i to je to....
Ili je ko što pišu-on jedne se smiješ,sretan,malo boje,više filing nego halovi a od druge sorte izraženi halovi,energetičan high...Što bi bilo kad bi pojeo ogromnu kolicinu ove prve dali bi se efekt pretvorio u drugi opisani ili kad bi pojeo manje snažne sorte dali bi se smijao i bla,bla,bla ili.....
Što je istina na kraju,našao sam 50:50 inf. u korist obadve teorije..
Molim da mi netko odgovori tko je probao bar 2 sorte pa da može usporedit.Jeli bitna samo doza ili postoji stvarna razlika izmedju sorti?
|
|
|
01-18-2008, 06:59
|
|
|
Trip Long And Prosper
Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 11 Puta u 9 Tema
|
postoji lagano odstupanje u djelovaju. ako uzmemo npr da konzumiras 1 gr jedne pa kasnije istu kolicinu druge postoji razlika.
neke gljive su i u manjim dozama jace po pitanju halucinacija dok druge znaju ostat samo na smijehu, malo intenzivnijim bojama i igranje svjetla i sijene. ako imas takve slabije jasno je da ako ih pojedes vise da ces imat intenzivniji trip, sto znaci moguce halucinacije.
do sada sam probala 4 vrste, po meni sve zavisi o dozi prvenstveno. ako pojedem malo imat cu samo onaj ugodan osjecaj, pracen euforijom kao i igranje svijetla i sjene, ali i Vizualizacije Zatvorenih Ociju su vijek pristune, bar meni. na vecim dozama halucinacije postaju jasnije, peterni koji se pojavljuju vrlo izrazeni, boje vrlo intenzivne (kod mene uvijek rozo i zeleno).
kod mene je pravilo Doza je ta koja regulira trip ako znam sa kakvim gljivama sam u kontaktu...
smijeha uvijek bude, samo na jacem tripu on nastupa kada pusta glavna sredisnja shpica ako se radilo o vecoj dozi.
dakle postoji razlika malena u djelovanju i intenzitetu, ali najedi se dovoljno i imat ces cijeli paket i na necem slabijem. standard bi bio 2 gr ali ako znas da su lagane, jedes bar 2.5 do 3 gr
vjeruj mi nema nekog pravila jer to sve varira od osobe do osobe. tezina osobe, vrsta gljive i samo djelovanje psilosibina na tu osobu. u mom slucaju 0, 5 gr malo jacih daje vec sasvim solidnu zavbavu od 3 sata bez nekih halova ali bude vrlo ugodno, dok na 1 gr ja sam out of order po 1-2, dok me ne pusti glavni dio ljepljenja, halova, jacine koja te pojede i nosi sa sobom..a vidis da dam 0,5 gr nekom ne bi niti osjetio...kazem zavisi :)
treba imat kesu sa sobom pa experimentirat sa dozama hehehe
evo imam primjer koji dokazuje razliku: dragoj osobi sam dala 1.2 gr F+, sve skupa je trip trajao oko 5 sati sa sredisnjim djelom ljepljenja i tripanja, halovi , sjene, igra, vizualizacije u ocima, milina... kasnije je ista ta osoba pojela 1.5 gr Thai i kaze nije imala halove niti nista slicno osim sveprisutnog osjecaja ugode, ljepljenja i sl ali bez halova vec samo interesantna igra sjena i sl pizdarije...kao boje itd... dakle sada se zna 2 gr Thai za drugi put :)))
|
|
01-18-2008, 12:33
|
|
Registrovan: Nov 2006
|
Quote:
Originally Posted by Hasan bin Sabah
Takodje, postoji metoda za extrakciju gljiva pomoću alkohola (96% a more i manje) kojom se može doći do finih kristala. Neprobah, al je u planu; jednog dana ;)
|
Jas puno citao po shroomeryju o tome i dobio dojam da je ekstrakcija psilocybina daleko, daleko iznad mogucnosti vecine ljudi.
|
|
|
01-18-2008, 14:03
|
|
Registrovan: Aug 2007
Pohvalio Puta:: 3
|
za posteni trip preporucam 2g susenih bilo koje sorte, tj 20g svjezih na otprilike 70-80kg..
nemojte radit gresku koju sam ja napravio i djelit male kolicine na vise ljudi.
ak imate dovoljno za 2 osobe, nemojte ih razdjelit na 4,
nema smisla. vjerujem da ste dobri frendovi ak ocete jest zajedno,
pa porazgovarajte i razmislite dal vam je draze da svi imaju polu trip ili
da dvoje imaju posteni... vjerujem da je bolje imati posteni trip,
pa drugi put nek drugi imaju.
|
|
|
01-19-2008, 14:42
|
|
Registrovan: May 2007
|
na kraju smo odlucili ih pojest...i to jucer...na partyu...nezaboravno iskustvo...sve je bilo usporeno i blurry...ali nakon 2 sata shranza smo jednostavno poludili i odlučili šetat po zagrebu...e to je bilo nezaboravno iskustvo...pola sata smo se divili zagrepčanki jer nismo uspjeli vidjeti vrh zgrade...
P.S. bile su havajke...HEHE
|
| Opcije Teme |
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules
|