| Gljive Uopsteno o gljivama, uzgoju, konzumaciji, iskustvima... |
09-22-2007, 17:33
|
|
|
professor emeritus
Registrovan: Jul 2006
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
3 Dana čekanja na gljive???
Amsterdam: Tri dana čekanja na halucinogene gljive
Foto: dsc.discovery.com
AMSTERDAM - Novi prijedlog gradonačelnika Amsterdama vjerojatno će razočarati mnoge posjetitelje toga liberalnoga grada. Job Cohen predlaže uvođenje tri dana čekanja za kupnju halucinogenih gljiva jer želi da turisti u tom razdoblju shvate što to oni doista kupuju, izvijestila je agencija ANP.
Novi prijedlog iznesen je nakon nekoliko tragičnih incidenata u Amsterdamu povezanih s konzumacijom halucinogenih gljiva. Primjerice, u ožujku se ubila 17-godišnja Francuskinja skočivši s mosta nakon konzumacije gljiva.
Prema novom prijedlogu, potencijalni kupci gljiva morali bi pokazati osobne iskaznice ili putovnice prilikom posjeta jednome od "smart shopova" Amsterdama. Dobit će karticu s ispisanim datumom te letke s informacijama o gljivama. Tri dana kasnije mogu doći po svoje gljive.
Gradonačelnik je svoj prijedlog uputio nizozemskom ministru zdravstva Abu Klinku. (AFP, A.V.)
izvor: Jutarnji list
Kako u prirodi sve teče bez naprezanja i lomova! Proljeće uvijek sigurno dolazi, drveće iznova pupa, sunce kruži, mjesec ide svojim putem bez zastoja, ptica maše krilima i leti... U tome je tajna! Ja ništa ne vidim, a ptica se o to ''ništa'' oslanja krilima i leti!
|
|
|
09-22-2007, 17:56
|
|
|
pristojan momak
Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 6 Puta u 5 Tema
|
Za pocetak maloljetnici nebi trebali jesti gljive... A za ovo od tri dana, ima smisla, bolje nego prohibicija u svakom slucaju... Samo me zanimaju ti informativni materijali hoce li biti objektivni ili ce preko A4 formata pisati boldanim crvenim slovima... Curica skocila sa mosta....
09-22-2007, 18:03
|
|
|
Param parčad
Registrovan: Oct 2005
Pohvalio Puta:: 0
|
Kad će se zakon uvesti? Samo ne do nove godine :DDD
|
|
09-22-2007, 18:37
|
|
Registrovan: Aug 2007
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema
|
Vidiš..pametno...nisu gljive bezazlene nikako.
To je tako kada ljudi neznaju što ih čeka pa se najedu i misle da će biti super provod, a još je i gore kada netko jede prvi put (prejede se) i krene lunjati i bauljati po vani...

Takva stvar se zove nesreća koja sam čeka...
UVIJEK se informirati što je više moguće o nekoj stvari koja se konzumira, pogotovo takva jedna supstanca! Ali više pomaže imati nekoga treveznog i iskusnog pokraj sebe.
@doors..uz malo truda za 2mj ti možeš ponjeti i svoje  .
Obećajem ti jedan predobar filing...
fools 
|
09-22-2007, 19:47
|
|
Registrovan: Nov 2006
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 5 Puta u 4 Tema
|
ovo je pametan potez...iako...iako...
sumnjam da ce biti ucinkovit...
ako netko zeli gljive, dobiti/kupiti ce ih isti cas...mozda ce se i preprodavati za visu cijenu na ulici..
tko zna kakve ovo probleme donosi...
iako ay...ideja je dobra...jer gljive nisu mala stvar...
i bilo bi ugodnije da ici od jako malih kolicina prema vecima...
09-22-2007, 21:25
|
|
|
Param parčad
|
Quote:
Originally Posted by Fools Mushroom
@doors..uz malo truda za 2mj ti možeš ponjeti i svoje  .
Obećajem ti jedan predobar filing...
|
:)
Slažem se za uzgoj svojih, ali dobro sad, ne bih uzgajao pa to nosio u Amst :) ... kad bi došo gore na par dana volio bih to moć nabavit, a ne da čekam 3 dana a npr. gore 4... onda mi uzimanje gore propada... samo je u tome fora..inače, da si gore duže, za tu regulaciju te briga..al za kratka ostajanja, npr. 3 dana, može ispast bed...
U dobar i predobar filing ne sumnjam :)
Imam u planu neki uzgoj i tako, al o tome tek kad i ako se počne... Za početak nek prvo stigne print od fsre-a :)
|
|
09-23-2007, 17:40
|
|
|
Yeh, bila prica o ovome na shroomeryju pred tjedan negdje, definitivno dobra ideja. Mozda sprijeci pijane maloljetnike da se "zaderavaju" gljivama i skacu s mostova kvareci im ugled.
|
|
|
10-13-2007, 12:58
|
|
|
professor emeritus
Registrovan: Jul 2006
Pohvalio Puta:: 2
|
Eh da, no more shrooms...tko se najeo, najeo se...pheh...
http://vecernji.hr/newsroom/zanimlji...50C38763E3F7.2
Kako u prirodi sve teče bez naprezanja i lomova! Proljeće uvijek sigurno dolazi, drveće iznova pupa, sunce kruži, mjesec ide svojim putem bez zastoja, ptica maše krilima i leti... U tome je tajna! Ja ništa ne vidim, a ptica se o to ''ništa'' oslanja krilima i leti!
|
|
|
10-13-2007, 14:29
|
|
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 5 Puta u 4 Tema
|
broj incidenata se popeo na 150 godisnje?...incidenti kao paranoicni turisti?...samo jedna nesreca u te 3 godine?
gljive zabranjene?
150 incidenata na koliko stanovnika?..miliun?...
u automobilskim nesrecama pogine svaki dan 1 osoba...govorim napamet, sigurno ih i vise pogine...
neznam ono...wtf???...
a mozda samo ne zelim skuziti?.....ali ovo sigurno nemogu biti razlozi....
pa nemoze vlada bejbisitat svakog idiota na ovoj zemlji...
10-13-2007, 16:00
|
|
|
Param parčad
|
Zakon je donjet već na snagu? Super, ode među najboljim stvarima za kupit gore... uskoro će prohibicija i gore žešće pokucat na vrata...
|
|
10-13-2007, 17:43
|
|
Registrovan: Sep 2007
|
mislim da EU pritisak tu dosta igra ulogu... francuzima pogotovo se ne svidja sta nizozemci rade.
no ne cudi me previse sto su ih zabranili. ako ucinis gljive dostupnima hordama debila koji odlaze gore samo zato da se nazderu, zaderu, razvale, koji li vec *****, logicno je ocekivati incidente i sranja. ljudi su stoka. jadne gljive. 
|
|
|
10-14-2007, 02:16
|
|
|
pristojan momak
Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 6 Puta u 5 Tema
|
Quote:
|
francuzima pogotovo se ne svidja sta nizozemci rade
|
Evo pricam sa frendom fancuzom, komentira novi zakon i blago receno nije bas najsretniji 
10-14-2007, 02:58
|
|
Registrovan: Sep 2007
|
Quote:
Originally Posted by b r a i n c h i p
Evo pricam sa frendom fancuzom, komentira novi zakon i blago receno nije bas najsretniji 
|
rofl
al sirijusli, cito sam nedavno kako se pritisci vrse na nizozemce od nekih EU diplomatskih struja zbog liberalnih zakona o drogama. francuzi su tu navodno najnabrijaniji. njihov se pristup, cini mi se, ne razlikuje puno od ovdasnjeg. 
bilo bi stvarno sjajno da nizozemci puknu pa da onda cijela EU moze lagano americkim stopama. brrr...
|
|
|
| Opcije Teme |
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules
|