| Gljive Uopsteno o gljivama, uzgoju, konzumaciji, iskustvima... |
03-10-2008, 20:53
|
|
Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 9
Pohvaljen 5 Puta u 3 Tema
|
Ovo što se tice kolicine i štetnosti se slažem s Hasanom makar nisam probo gljive(maknut cu se još malo sa ove teme pa se vratim kad probam :-)...kad se nešto uzima(pogotovo ako imaš dosta) treba uzet kak spada,što više.......a riganje,znojenj,grčevi,trzanje mišča,proljevi ili bilo što slicno kao posljedica uzimanja necega sumnjam da su posljedice ljekovitosti neke biljke,no tako to ide,ko što rece to nisu jestive gljive.
|
|
|
03-10-2008, 21:16
|
|
|
Trip Long And Prosper
Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 11 Puta u 9 Tema
|
koliko god da sam gljiva jela samo jednom mi se desilo da sam povracala od njih, Golden teachers, 2.5- 3 gr...tko zna....to je za mene malenu bilo previse...ali bilo je to fini trip...povracala sam kada mi je doslo (bar mislim) i poslje je sve bilo finoooo...netko je malo osjetljiviji ali povracanje nije lose...samo neka to sve izade van poslje bude blisfullllllllllllll :)
|
|
03-10-2008, 21:32
|
|
Registrovan: Nov 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema
|
!
Copelandia cambodgeniensis
aka. .....havajke.... prvi put sam se susreo s ovom vrstom u Damu....uzeo 12-ak svjezih iz ( naravno ) shopa. ( dok se jos moglo )
Procitah da je ta vrsta vjerojatno najpotentnija iz porodice Copelandia.
Trip - lagani uvod ....kod mene bez neugode u zelucu.....okus - bljutav, al podnosljiv. Prije gljive nista vuve....20-ak min. poslije konzumacije, prvi J-t. pa jos jedan...pa jos jedan...nakon par....izlazimo van i samo hodamo ulicama....
pt.1
Pocinje...osjecam....ugodno me dizu....imam energije....pricamo....euforija....smijeh....( SMIJEH ) milijuni misli prolaze mi kroz glavu....nemiran sam....nemogu se usredotocit na neku odredjenu misao .....samo jurim kroz misli......zaboravio sam da smo na ulici....dolazimo do nekog trga i tamo vidim nekog lika u narancastom odijelu, zelen u faci, zuti sesir....nakon nekog vremena dolazim sebi od do tada, mozda jos i nevidenog napada smijeha.....( Dam je grad stvoren za "drogu" - ima nesto vise u tome....pa cim se Mekovi pokraj coffeshopova.....)......komuniciram sa frendom bez rijeci....kao da mu citam misli...ili mozda ne....
pt.2
Soba-hostel.....( 4 kreveta na kat...ormari zakljucani lokotom....boja zidova zuta...(ludara style - conspiracy, anybody) plafon - zelen....hmmmm....
prolaze minute, a osjecaj je kao da si u bezvremenskom prostoru, izoliran od ostatka konvencionalnog svijeta....samo smo mi koji su u toj sobi u Filmu.
najednom mi dolaze razne ideje....ali se prebrzo mijenjaju....letim iz dimenzije u dimenziju, zelene bube trce po zidovima...smijesne su mi....haha....muzika?! ne...."brzo daj pusti neku stvar" ..."evo,evo"__-__LTJ Bukem - Remnants__-___
uuuuu....muzika.....baca me u filmove....lebdim na aladinovom tepihu...ma ne....nemogu se pomaknuti....krevet me upio...haha....( moram napomenuti da smo skoro citavo vrijeme duvali....pa smo malo produzili i zacinili trip.....preporucam svima dobro se opskrbit vuvom, pa tek onda krenut jer se sljubjuje s gljivama kao med s mlijekom.)
Ali, ( da ima ali ) bilo mi je malo neugodno u Damu...nije to kao kad si doma, u kvartu....tj. negdje gdje volis biti....bez bediranja. Siguran sam da bi uzivali vise. Tj. kvalitetnije bi iskoristili gljive+vutru!
da citiram hasana
------
NAjvažnija stvar kod svakog psihodelika je set & setting. Znaći, gdje si i s kim si.
------
Spoken by a true wise man!
respect !
|
|
|
03-10-2008, 21:33
|
|
|
elegant0r
Tournaments Won: 1
Registrovan: Sep 2007
Pohvalio Puta:: 17
Pohvaljen 15 Puta u 15 Tema
|
Quote:
|
Ovo što se tice kolicine i štetnosti se slažem s Hasanom makar nisam probo gljive(maknut cu se još malo sa ove teme pa se vratim kad probam :-)...kad se nešto uzima(pogotovo ako imaš dosta) treba uzet kak spada,što više.......a riganje,znojenj,grčevi,trzanje mišča,proljevi ili bilo što slicno kao posljedica uzimanja necega sumnjam da su posljedice ljekovitosti neke biljke,no tako to ide,ko što rece to nisu jestive gljive.
|
@Dirty nije istina
Nas organizam je veoma kompleksan i mehanizmi se razvijaju kroz godine djelomicno uceci i oviseci o tome sta u njega nosimo. Posto u nama zivi bezbroj organizama u simbiozi koji na kraju i cine nas same moguce je da u odredjenom segmentu prevlada organizam koji nije idealan za tu funkciju, a unosenjem zdravog bilja, namirnica, cajeva, vode organizam se vraca u ravnotezu sto moze biti popraceno ispustanjem velikog broja toksina iz organizma odjednom sto izaziva mucninu i privid LOSEG utjecaja na zdravlje, a istina je upravo obrnuta.. ta ista stvar nas ljeci i cisti.
Iz tog razloga se ljudima koji su bili na "junk foodu" neko vrijeme izuzetno tesko potpuno prebaciti na zdravu prehranu jer ovo "ciscenje" moze potrajati MJESECIMA i moze biti mukotrpno, ali nakon toga se dolazi do fantasticnih zdravstenih rezultata i rejuvinacije organizma sta daje jednu novu energiju i polet.
Mislio sam napisat roman al da ne laprdam previse..
|
|
|
03-11-2008, 12:24
|
|
|
|
Evo vidim da je neko napiso o trip amstrdam iskustvu pa cu i ja..
Dolazimo u amst nakon 24 h voznje i ne spavanja skroz ludi i naravno sjedamo odam u coffe i posto nam je prvi put u amstu napravimo pocetnicku gresku i popusimo previse vutre i prebijemo se ko zmajevi.
U prici smo ja i moj kompic te neki lik i butra koji su bili u asmtu i oni nas kao vode uokolo...
Oko 7 popodne skroz neispavani i napljugani dolazimo do smarata i uzimamo dva boxa ekvadorki (reko nam lik u smartu da su havajke prejake za prvi put)
Oko 8 pojedemo nas trojica box gljiva (nekih 3 komada svjezih svaki) hodamo dalje i oko 9 se razdvojimo ja i kompic ostajemo sami NEGDJE u amstu, gljive lagano skroz udaraju - ja non stop ponavljam kompicu - ma ove gljive nikaj nevaljaju skroz slabi trip.... Posto smo izgubljeni i neznamo di trebamo ici (tj znamo al nemremo procitat sto pise na papiru) uvatimo nekog lika na cesti i pokazemo mu kaj pise i pitamo kak doci tamo (autobusna stanica Marnixstraat). On nam veli i oko pol 11 smo tam.. gljive jos uvijek laganini skroz nikaj xtra. Ulazimo u bus sretnemo neki drugi par koji je bio s nama ranije i vozimo se prema hotelu.. E tu pocinje prica.. Odjednom u busu (a i kad sam na ganji bus mi je xtra kvalitetno mjesto za bit ubijen) svjetlo pocinje cudno izgledat.. zrake se previjaju a nas pocinje hvatat histeriozna smijalica.. ovaj lik kaj je s trebom totalna paranoja! i on je gljivo al mu je bad trip. Ja lud i kak sam inace malo agresiva liku se smijem u facu cijelo vrijeme da kaj si ja zbrijo na paranoju.. kompic se smije, butra cudno dagle, a lik oce pobijec od mene al nema gdje pa ga ganjam po busu i smijem mu se cijelo vijeme.. da, budala sam al nema veze.
Izlazimo iz busa dolazimo u hotel.. ja ocu ici u saunu, pa se na neku cudno foru odvojim od kompica i izgubim se u hotelu a ne znam koji mi je broj sobe.. gljive me peru totalno bauljam po hotelu histericno se smijem svemu sto vidim... zidovi se cijelo vrijeme savijaju, osjetila mi se mjesaju pun sam energije koja struji cijelim mojim tijelom.. odaberem neka vrata na random, pokucam i zicam nekog lika rizle.. on otvara ja smotam joint s njima u sobi.. ljude nikad nisam vidio al chillamo na pljugi a ja nagljivan i lud totalno. gljive me pucaju sve jace i jace (iako sam mislio da jace od onog na cemu sam ne moze biti...) Odem od njih i naletim na kompica u hotelu, smijalica histeriozna obostrana.. odemo u sobu i tamo me pocne saviiiiiiijaaaaat!!! I tak mi bauljamo sat vremena ja znatno ubijeniji od kompica i odlicnu iskustvo.. al onda, super mi je al naprosto ne mogu izdrzati to silno strujanje misli i energije u tijelu, o izvijanju slike da ne pricam, kao i o mirisanju boja i slusanju slika.. sjetih se da mi je lik u smartu reko da ak mi je prejako da pojedem secera.. srecom svaki onaj minibar sadrzava kafu i secer pa si zgutam 3 vrecice secera i popijem sa sokom. Nakon 5 min osjetim kao da mi se u glavi nesto topi.. onak karamela umjesto mozga i taj osjecaj mi je bio prediva.. onda me spustilo al me nije prestalo prati.. bilo je prekrasno.. lego sam na krevet i jednostavno sam se stopio s univerzumom.. sad sam osjecao kao da je sve karamela.. ja, krevet, moja glava, boje zvukovi, ma sve je bilo jedna jako lijepa tekuca mirisna karamela..
Nakon nekog vremena sam utonuo u san i to mi je bilo najljepse spavanje ikad.. ujutro nikakve posljedice, skroz normalan i spreman za pljugu white widowa i daljnje brijanje po amstu.
Last edited by Brus : 03-11-2008 at 12:36.
|
|
|
03-11-2008, 13:52
|
|
Registrovan: Aug 2007
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
Quote:
Originally Posted by Hasan bin Sabah
Mišljenje ih čini takvima.
Eto tolko od mene. Umorilo me ovo. Cutki, brate, bilo bi najbolje da mi lipo skupa maznemo malo gljiva (kolko ko oče, jel) i da se lipo izgljivamo ko ljudi 
|
slazem se ;)
|
|
|
03-11-2008, 15:05
|
|
|
Quote:
Originally Posted by elephant0r
@Dirty nije istina
Nas organizam je veoma kompleksan i mehanizmi se razvijaju kroz godine djelomicno uceci i oviseci o tome sta u njega nosimo. Posto u nama zivi bezbroj organizama u simbiozi koji na kraju i cine nas same moguce je da u odredjenom segmentu prevlada organizam koji nije idealan za tu funkciju, a unosenjem zdravog bilja, namirnica, cajeva, vode organizam se vraca u ravnotezu sto moze biti popraceno ispustanjem velikog broja toksina iz organizma odjednom sto izaziva mucninu i privid LOSEG utjecaja na zdravlje, a istina je upravo obrnuta.. ta ista stvar nas ljeci i cisti.
Iz tog razloga se ljudima koji su bili na "junk foodu" neko vrijeme izuzetno tesko potpuno prebaciti na zdravu prehranu jer ovo "ciscenje" moze potrajati MJESECIMA i moze biti mukotrpno, ali nakon toga se dolazi do fantasticnih zdravstenih rezultata i rejuvinacije organizma sta daje jednu novu energiju i polet.
Mislio sam napisat roman al da ne laprdam previse..
|
Ne zelim sad iznosit cinjenice pa onda ti isto.....ionako bi se našli negdje na sredini...
Naravno da sve to što sam nabrojao od riganja,bolova...... ne znaci nužno da je štetno.Savršen primjer su čajevi za detoksikaciju organizma od kojeg ti se može dogoditi puno loših nuspojava dok se zapravo čistiš.
No bilo što pa i trava(mislio sam da smo se svi složili) precesto šteti.
Isto tako bilo što u pretjeranoj kolicini(pa i voda) ubija.
Teško je odrediti što je precesto i previše.
Koliko sam shvatio želiš reci da su to ljekovi,pa naravno(za psihu svakako) ali svaki ljek ima štetne nuspojave pa i prirodni.
Evo Pelin npr. je ljekovit,precesto uzrokuje strašne probleme sa crijevima,u prevelikoj kolicini je otrovan.
Najednostavniji primjer ljekovitosti:čaša vina dnevno je izuzetno zdrava ali bez obzira na to i jedna čaša donosi neke negativne posljedice alkohola.Isto tako je ta štetnost zanemariva u odnosu na dobre stvari i tako je i sa svim prekrasnim biljkama.
A kad uzimaš nešto,npr. gljive,neces jednom dnevno samo gricnut jednu gljivu radi zdravlja.
|
|
|
03-11-2008, 17:31
|
|
|
elegant0r
Tournaments Won: 1
Registrovan: Sep 2007
Pohvalio Puta:: 17
Pohvaljen 15 Puta u 15 Tema
|
Dirty slazem se sa tobom u ovom zadnjem postu, ali dio na koji sam reagirao je ovo:
Quote:
|
a riganje,znojenj,grčevi,trzanje mišča,proljevi ili bilo što slicno kao posljedica uzimanja necega sumnjam da su posljedice ljekovitosti neke biljke
|
Dakle sve to su vrlo cesto pojave kod raznih oblika ciscenja organizma i zapravo su zdravi i pozitivni procesi za organizam iako imaju neugodne nus pojave.
Eto drago mi je da se ipak slazemo oko ovoga 
|
|
|
03-11-2008, 20:18
|
|
|
Ma žurio sam pa sam bezveze kratko napiso.
A sad svi uživajte u gljivama kako kome paše i neka one budu ponosne na sve vas  .
|
|
|
03-23-2008, 12:29
|
|
|
:-(....bilo je jako slabo(razlog je definitivno kolicina a ne kvaliteta)....nakon nekih pol sata baš mi ljepo pocelo pojacavat al je brzo stalo no kako mi je vecer bila super gljive su to još malo pojacale....a i baš zbog gljiva sam skužio nešto o jednoj osobi za koju sam zakljucio da nije takav kakav se prikazuje.Bile su mi super nježnosti sa curom i tak.Sve u svemu jakoooooo slabo(ne loše nego slabo) no definitivno iz ovoga mogu zakljuciti da su gljive super pa jedva cekam pravu dozu...necu morat još puno cekat do trenutka kad ce mi biti dostupne kak spada u pravoj kolicini no ipak mislim da cu ih uzgajati jer je to veci gušt.....:-)
|
|
|
04-09-2008, 00:33
|
|
Registrovan: Jun 2007
Pohvalio Puta:: 15
|
vidim da se spominjao strah od gljiva itd. , evo baš neki dan sam prvi put probao gljive (neznam ni koja vrsta ni ništa) znam da su bile suhe i odlično su pucale(mada smo mi bili uvjerni kad smo jeli da nam neće bit ništa) , nego o strahu , nisam imao nikakve strahove od gljiva jednostavno sam ih poždero:) i bilo je odlično. sve nas je u isto vrijeme opralo(točno u jednom zavoju , i sad kad prođem tamo imam neki lagani flash :)) sa valovima smijeha vrištanja i ostalog , ma prekrasno. što je najgore od svega cjeli trip smo proveli u autu!:)i da i vozač je bio razbijen uffff sad kad se sjetim kako smo mogli nayebat u biti ;)
same gljive i nisu bile tolko tripozne , barem meni , stvari su pulsirale al samo ako se približi na vrlo blizu od predmeta i prsti su mi bili ogromni:) barem duplo veći.mene su isključivo bacale samo na zajebanciju(valjda sam ja očekivo da će halovi biti izraženiji) izgleda da tek sad razumijem značenje riječi psihodelik i one su bile baš to psihodelik. šta reći kad smo se u jednom trenutku sami sebe uhvatili da jedan čuči drugi rukama maše i tjera zrak u sebe a treći sjedi u autu bez čarapa:)))
inače držale su nas intenzivno između 4-5 sati , jedan frend je pred kraj toliko zabrio na filozofiju(tako on kaže al ja mislim da je to njega baš satralo) da je totalno odljepio i nije ništa smisleno mogo reći. i skužili smo da netreba pušit travu jer previše spusti trip nego je bolje uživati u osjećaju i kad totalno pusti tek onda spalit nešto.
eto ako "isfilozofirani" frend čita ovo veliki mu pozdrav i da nadam se da ćeš nam opet donjet darova uskoro ;) PO MOGUCNOSTI ZA PRVI MAJ :D
|
|
|
04-09-2008, 00:44
|
|
|
General vojske ashishara
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
Verrry nice
Samo onaj dio sa auton i pranjen u zavoju...uuuu, gadno zvuči prijatelju...Opasno je to...
|
|
|
04-09-2008, 01:04
|
|
|
ma da inace smo oprezni sto se tice toga cak i kad pusimo grass ali situacija je bila shebana :
frend je donio gljive i reko da mu je frendica s kojom je to uzeo rekla da nevaljaju , i tako mi veseli mladi momci odemo u sumu i kao najbolje je u prirodi ovo ono i tako setamo po sumi sat vremena i nista i mi rekli kao ma ovo nevalja nista idemo mi na kavu :) i eto tako nas je opralo cim smo dosli u 1. zavoj taman prije grada a otkinilo nas je to sto je lik koji je vozio rekao tj. viknio NE MOGU UPRAVLJAT MOTORNIM VOZILOM! :D
Naravno da nismo otisli na kavu jer to nebi bilo dobro ni za nas a bogami ni za ljude oko nas :) umjesto toga smo otisli oprat i usisat auto , e tu sam skoro doslovno umro od smijeha , frend vuce ono crijevo od usisavaca pa mu prekratko i slicne gluposti!
na kraju je cak bila spika tipa daj zovi onu frendicu i yebi joj MATER! :)D
Last edited by 3ananasa2 : 04-09-2008 at 01:07.
|
|
|
04-09-2008, 10:15
|
|
|
THC vitamin
Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 11
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema
|
 heehhe ... super izlet! Sad znate za drugi put
|
04-09-2008, 10:40
|
|
Registrovan: Jan 2007
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema
|
Quote:
Originally Posted by RedSh
taj mit o slatkom je BULLSHIT malo veci tj placibo efekt. MOZDA samo kazem MOZDA ti moze pomoci nesto ako si na nekom lajt tripu, mada onda rijetko da i imas bed trip ali ako si na debelom pravom jakom tripu i to jos bed tripu pa nema ti pomoci.
navodno postoji neko cudo, zaboravih naziv, koji se moze kupiti u apotekama. jos davinih dana sam se raspitivala jel postoji nesto sto moze neutralizirat bar donekle lose efekte, tj samo djelovanje, ali vecina ljudi mi je rekla da nema...osim tog neceg...sto nemam pojma sto je, trebalo bi malo po Azariusu potraziti...
jedina pomoc je neka topla i dobra osoba kraj tebe koja ti moze pomoci razgovorom i utjesnim rijecima... to je moja tableta to je moje slatko :)
|
mozda Nikotinska Kiselina?
neznam puno o tome ali znam da sam cito u Huxlyevim Vratima Percepcije:Raj i Pakao da je on imao tu Nikotinski Kiselinu pored sebe u slucaju da ga uhvati bad trip na meskalinu...sad dali bi radilo za gljive neznam ali vjerovatno bi...
hope i helped at least a bit :)
"And most importantly,It empowers those who know the truth,but use the myth to manipulate and control societies.The myth,is the most powerful device ever created,and serves as a psychological soil,upon other myths....can flourish."
|
|
|
04-09-2008, 13:32
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ramona_Red
 heehhe ... super izlet! Sad znate za drugi put
|
ma da definitivno ćemo se bolje pripremit za drugi put , na neku livadu u šumi sa dekom , dosta tekućine i hrpom maramica za baljenje i plakanje ;)

|
|
|
04-09-2008, 15:01
|
|
|
THC vitamin
Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 11
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema
|
E e. Dekicu, obavezno, il tople robe - za početak bar, oliti dok traje psilo-zima. I labello, bar meni  ... i za kad kalaa, nešto za ist-i-pit (po tome se more i znat kad je skroz kalalo - kad ogladniš) i joyicu-2 ganje naše svagdašnje.. alaa gušta 
Last edited by Ramona_Red : 04-09-2008 at 15:02.
Reason: .. i nemojte plakat! :))
|
|
|
04-09-2008, 21:57
|
|
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema
|
Quote:
Originally Posted by Hasan bin Sabah
Verrry nice
Samo onaj dio sa auton i pranjen u zavoju...uuuu, gadno zvuči prijatelju...Opasno je to...
|
ej, evo ja sam taj vozač
još uvijek ne mogu vjerovat da sam vozio (a vozio sam -na mahove- s lakoćom).
sve u svemu bilo je odlično (s obzirom na mokre noge zbog šetanja po šumi i polulošeg vremena)... trzavica u nogama, valovi energije, pa onda iznenadan rast palčeva... a kad sam išo auto prat (kreten) jedno 3 minute nisam znao kako ubacit žeton
većinu tripa proveli smo na "jebodromu" na kojem se u isto vrijeme nalazio jedan auto vrlo zamagljenih stakala  i bili su tamo jedno sat i po - dva, dok smo mi krajem vrištali, smijali se, plakali, skakali bez čarapa i uglavnom pizdarije stvarali. valjd im bilo neugodno otić.
sve u svemu odličan trip u gradu s ekipom kojoj ustvari ni ne trebaju psihodelici za tripanje 
|
|
|
| Opcije Teme |
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules
|