Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Gljive,biljke,životinje... » Gljive

Gljive Uopsteno o gljivama, uzgoju, konzumaciji, iskustvima...

Reply

Opcije Teme Način Prikaza
Old 08-14-2007, 21:52   #21
wannabeshaman1

wannabeshaman1's Avatar

Registrovan: May 2007
Pohvalio Puta:: 4
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
Send a message via MSN to wannabeshaman1
Talking

tooo! ovo na wikipediji je genijalno to je to...
ali i dalje ne objašnjava spermije svjetleće na nebu...
to da kad se zagledam u neku točku sve izgleda kao da se sažima u nju prilično brzo iako i dalje stoji na mjestu(teško za opisat) i činjenicu da mi se par puta dok sam se šetao sa frendom promijenila percepcija ko da sam na travi...
inače kad sam na travi stvari promjene odnose malo...ono što je u sredini čini se veće a okolo manje ili tako nekakako...sve je veće nego inače
wannabeshaman1 is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2007, 22:04   #22
wannabeshaman1

wannabeshaman1's Avatar

Pohvalio Puta:: 4
Send a message via MSN to wannabeshaman1

p.s ja sam tu mrežu vidio isto par puta onako pulsirala je...ali mislim da to ima veze sa pritiskom naporom fizičkim i time da vidim kapilare ili tako nešto i znao sam ih noću vidit kad mi nešto jako osvijetli oči.
ja pušenjem marice ubijam dvije muhe jednim uadrcem nešto prvo i probleme sa očima :-D
možda na kraju dobijem i na recept ako odem kod doktora
wannabeshaman1 is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2007, 15:19   #23
Cosmo

Cosmo's Avatar

Registrovan: Jul 2007
Pohvalio Puta:: 0

Zna li netko kako izbjeci bad trip? Zadnja dva tripa bila su mi strasna i iako sam iz njih nesto i naucio, ne bih zelio opet dozivjeti takav strah.
Old 10-17-2007, 16:14   #24
Jose

Jose's Avatar

Registrovan: Sep 2007

Quote:
Originally Posted by Cosmo View Post
Zna li netko kako izbjeci bad trip? Zadnja dva tripa bila su mi strasna i iako sam iz njih nesto i naucio, ne bih zelio opet dozivjeti takav strah.
neces ga uspjeti izbjeci nikakvom jednostavnom "cakom", ako to pitas... ako su okolnosti i uvjeti u kojima si imao ta dva gadna tripa bile u redu, ako si bio na ugodnom mjestu s ugodnim ljudima, osjecao se sigurno (dakle, ako nisi nesto progutao naglo i nepromisljeno, usred noci u napustenom industrijskom skladistu u kojem jack the ripper kasapi svoje kurve, s ekipom koja te kasnije takvog deliricnog okrala), onda se moras pozabaviti stvarima koje su unutra... mozda ti se u to vrijeme dogadjalo nesto novo s cim nisi bio nacistu, sto te plasilo, mucilo i s cim se nisi najbolje nosio, mozda otprije imas nekih nerijesenih pitanja kojima bi se trebalo pozabaviti, itd... stani i razmisli o sebi, o razlozima vezanima uz tvoju licnost koji su mogli dovesti do dva losa tripa zaredom, probaj se pozabaviti njima, rijesiti ih, smiriti se... razmisli o strahu koji si osjecao, nadji mu uzroke i poradi na njima. ko sto su ljudi iznad pisali, psihodelici nikad nece stvoriti nesto sto vec nije u tebi... ramona je upotrijebila izvstan izraz, oni te jednostavno "otcepe"
sretno i drz se.
Jose is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2007, 16:19   #25
RedSh
Trip Long And Prosper

RedSh's Avatar

Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 11 Puta u 9 Tema

U pripremi je gajd Kako izbjeci bed trip, ali opet to je samo gajd sa nekim savjetima..ono sto ti mogu reci sa sigurnoscu, neki vrag cuci u tebi i vreba te i obuzme...nesto U TEBI tinja i opusti se van svake kontrole pod nekim takvim povecalom kao sto su gljive.

pogledaj u sebe, bed trip upucuje na to.

manja doza, da svu kotrolu imas u svojim rukama, onda lako mozes posmatrati bed kako stoji ali ne obuzima te, mozes ga analizirat, mozes ga sagledat na neki drugi nacin, mozda nesto i otkrit.

moj savjet je, stani sa gljivama, ne konzumiraj nista dok sam sebe ne slozis. jer bed trip ne dolazi sam on je potaknut onim sto je u tebi.

uskoro cu prevest taj gajd, ovo me potaknulo.

http://www.erowid.org/archive/hyperr...c/badtrip.html
Old 10-17-2007, 17:24   #26
Jose

Jose's Avatar

Registrovan: Sep 2007

Quote:
Originally Posted by RedSh View Post

EDIT: ovo sam napisao jer mi je zapelo za oko i zasmetalo me da frajer u tekstu spominje "use of mind-expanding or psychedelic drugs recreationally and/or spiritually", ne zato da bih kritizirao neki od gornjih postova... dakle,

okej je ovaj tekst... al htio bih dodat dvije stvari. prvo, mislim da je pogresno lose i dobre tripove strogo razdvajat po logici "pozeljni" i "nepozeljni". mislim da je to rezultat olakog shvacanja psihodelicnog iskustva i poistovjecivanje istog sa zaderavanjem (od kojeg se prije svega trazi ugoda). naravno da se treba pripremiti, informirati, razmisliti, smiriti se i da nitko ne zeli kaos i paniku. ali, losi tripovi su sastavni dio igre i kad se dogode ne treba biti nezadovoljan, ili misliti da pokusaj nije uspio, vec izvuci maksimum iz cinjenice da su se dogodili, nauciti iz njih isto koliko i iz dobrih, ako ne i vise. to nas dovodi do druge stvari koju bih htio rec, a to je da mislim da rekreacijska (tj. ona kojoj je iskljucivi cilj razbijanje dosade, hedonizam, kuliranje) upotreba psihodelika podrazumijeva iskrivljeno i nedostatno shvacanje psihodelicnih droga, njihovih mogucnosti i mogucnosti vlastite licnosti. nisu to igracke, kvragu...

Last edited by Jose : 10-17-2007 at 17:29.
Jose is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2007, 20:46   #27
DirtyDeeds

Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 9
Pohvaljen 5 Puta u 3 Tema

Zar ne kad imaš bad trip na gljivama prisliliš se da jedeš i gotovo?To mi cak zvuci logicno,pa kad se napušim obicno kad krenem jest sve sto sam zabrijo prestaje dok jedem i ufuram se u jedenje...mozda je tako i sa gljivama.

To sam cito na nekom forumu kako je vjerovatnost za bad trip na gljivam vrlo mala a da se prekida jedenjem,gotovo svi su to potvrdili i preporucili kao metodu prekidanja bad tripa.

STOP BAD TRIPOVIMA NA GLJIVAMA=SLOBODA JEDENJU!!!!

E sad par pitanja i ja imam?Nadam se uskoro 1gljiva=100kn tako mi je frend reko da ce lik prodavat.Kaze 1 gljiva dosta.....?Jeli to mala cjena?Volio bih prave efekte,do sad sam vecinu "droga" koje sam probao vec prvi put odradio kako treba jer ako npr. idem probat travu necu povuc samo 1 dim.Tako da mislim da bi za neke prave efekte ipak trebale 2 gljive,jel?
DirtyDeeds is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2007, 20:52   #28
Cosmo

Cosmo's Avatar

Hvala vam na odgovorima. Logicna posljedica uzimanja gljiva u stanju tjeskobe, nemira, zabrinutosti je ono sto pise i u ovom guideu, a to je da se sve to samo intenzivira. Tako je bilo i kod mene. Strah, tjeskoba, nesigurnost, bespomoc... Uglavnom, nije bilo niti malo ugodno.

Quote:
Originally Posted by Cosmo View Post
E sad par pitanja i ja imam?Nadam se uskoro 1gljiva=100kn tako mi je frend reko da ce lik prodavat.Kaze 1 gljiva dosta.....?Jeli to mala cjena?Volio bih prave efekte,do sad sam vecinu "droga" koje sam probao vec prvi put odradio kako treba jer ako npr. idem probat travu necu povuc samo 1 dim.Tako da mislim da bi za neke prave efekte ipak trebale 2 gljive,jel?
Nisam jos vidio 1 gljivu koja je dovoljna za neki prosjecan trip, to ne znaci da ne postoji, jer vjerojatno postoji, ali mislim da 1 ps. cub. prosjecne velicine nije dovoljna za trip. A mozda se ne radi o ps. cub., nego o nekoj jacoj, a te nisu moje podrucje, pa neznam.

Last edited by RedSh : 10-25-2007 at 09:29.
Cosmo is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2007, 21:24   #29
RedSh
Trip Long And Prosper

RedSh's Avatar

ako je netko izvagao jednu gljivu i ona ima 1 gr onda je to ta cijena. kako da ne, pa sama sam znala vagat gljivu koja bi imala preko 1 gr zasto ne i ovo...ali ako lik tako prodaje jednu po jednu mislim to je vrlo upitno... svaka gljiva je drugacija. inace se prodaje 1 gr npr 80-100 kn a ne jedna gljiva. zavisi koja je sorta, velicina..itd..ne mozes to tek tako.

imala sam u ruci gljivu od 2 gr, neko bi me bljedo gledao da mu to dam...ali vjerujte ona te lansira u beznade :)))

moj savjet....nemoj kupovat ako neznas sto je i koliko tezi..zajebi te spike jedna gljiva 100 kn, moze i ne mora....mrzim te spike...jao...ljuta sam!

i da sto se tice tog jedenja, kada te sije bed trip ti ne znas za sebe a kamoli da ides jesti nesto. apetit nula. ako ima netko da te natjera da jedes svaka mu dala.... kada je bed trip je bed trip nemas ti pojma sta se sa tobom desava a kamoli da ides u frizider jesti i kao idemo van tripa...*****. rade promjeni muziku, mjesto, ljudi su ti koji te okruzuju i mogu nesto napraviti. ako si sam...tesko ali ne nemoguce. mogla sam se izvusi iz neugode i bed osjecaja snagom volje, muzikom i koncentracijom na nesto drugo ali hrana mi je bila zadnja na pameti a apetit nula bodova... treba probat

Last edited by RedSh : 10-17-2007 at 21:32.
RedSh is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2007, 08:24   #30
Fools Mushroom

Fools Mushroom's Avatar

Registrovan: Aug 2007
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema

Quote:
Originally Posted by DirtyDeeds View Post
To sam cito na nekom forumu kako je vjerovatnost za bad trip na gljivam vrlo mala a da se prekida jedenjem,gotovo svi su to potvrdili i preporucili kao metodu prekidanja bad tripa.
Hahaha :)))

Slobodno mogu reći da je ta izjava sranje.
U sebe nemožete staviti ni gram hrane...samo tekućina i to isto možda.

Prednost kada prvi put jedete gljive jest da da vam je sve čudnovato i super pa se za bed trip niti malo ne brinete. Ako nekoga i uhvati uvijek treba imati treveznu osobu kraj sebe da pokuša tog istog vratiti na pravi put.

Tek dok jedete par puta onda počnete razmišljati: Joj samo da me ne ulovi bed trip..a valjda neće...ma neće!
To je mali zajeb jer će vam se ta misao uvijek negdje šuljati u mislima i ona samo tako ispliva na površinu, a vi ako niste toga svjesni (čitaj "iskusni") preuzme vas taj čas i vi ste baj baj :D
Opet se tu radi i o gramaži, što više jedete, manje stvarne kontrole nad sobom imate.

Ako se radi o Psilocybama, za jedan super trip nisu potrebna više od 2 grama suhih kvalitetnih gljiva. Osobno bih granicu podvukao na 2,5 max 3g ...dalje se jednostavno ne bih usudio....

Nemojte biti pohlepni ljudi, zato se i događaju bed tripovi. Kad sam prvi put vidio koliko je to malo gljiva, vjerujte htio sam jesti još, ali nisam dobio.
Dobro da nisam....

Razmislite malo...
Old 10-25-2007, 12:39   #31
Ramona_Red
THC vitamin

Ramona_Red's Avatar

Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 11
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema

Ma da, to 'skidanje filma hranom ' - a kooo će jest - to je isto ko kad se zezneš za dozu pa uzmeš premalo - poslije, nadoknađivat dozu - ne ide - kako bi i išlo kad ti se više ni ne pije ni ne iide ... mislim kad bi iša bed trip skidat hranom, da bi se ugušija :)) od 'iste'
Old 01-09-2008, 14:43   #32
drevor

drevor's Avatar

Registrovan: Dec 2006

sve pohvale ovoj temi i svaka čast na razmjeni iskustava , može se dosta i naučiti što se tiče djelovanja .....a što se tiče osobnog iskustva a imao sam ih pet - šest u vrstu se ne razumijem ali je iskustvo bilo perfektno .....ja sam što se toga tiče kako vi kažete duhovno orjentiran i najdraže mi je gljive izbrijat sa mojih par prijatelja koji imaju razmišljanja kao i ja .....nema ništa sladje nego otiči na obalu jezera uživati u prirodi uz lagani psychedelic trance ...što se tiče što večeg razvaljivanja to uopče nije bitno bitno je kako je netko spomenuo bitno je transcendentalno iskustvo a to iskustvo me osobno spoji sa prirodom i onda vidiš koliko su ljudi zapravo u ajmo reči drugoj dimenziji tj. stalno u žurbi i s raznim problemima u glavi i naravno drago mi je da ovo imam s kime podjeliti ...

A šta to ono beše.
drevor is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2008, 12:47   #33
tonchek

tonchek's Avatar

jučer sam imao svoj 1. bad trip i mogu samo rec da je to nesto najgore kaj sam ikad iskusio...nije bio od gljiva al nisam znao di drugdje da postam pa reko ovdje cu...uglavnom NAJGORI TRENUTAK IKAD...
Old 03-08-2008, 13:47   #34
dj_rush1

Registrovan: Nov 2007

Od cega je bilo? Opisi ga malo.
dj_rush1 is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2008, 15:43   #35
Cosmo

Cosmo's Avatar

Bad trip se moze opisati jednom rjeci, a to je rijec Teror.
Old 03-09-2008, 12:47   #36
Cutki

Cutki's Avatar

Pohvalio Puta:: 3

ah svasta...
od onog: jedi pa ces se skinut s tripa do gljiva po 100kn..

Za pocetak, svakome tko prvi puta ide probati gljive
preporucio bih da ako je ikako moguce jede svjeze gljive,
a ne susene. Susene gljive se jedu komfora radi, da ne treba
zvakat, ali cijelo iskustvo sa gljivama treba poceti od njihova
unosa u organizam kroz ritualnih 10ak minuta zvakanja 20-25g.

Za skinuti se sa bed tripa treba pojesti nesto slatko, iako ne vidim
zasto bi se ikad htio skinuti sa tripa na gljivama. U NL prodaju uz gljive
i neke tabletice koje skidaju (za panicare) pa si progooglajte to malo
ako bas zelite biti sigurni.
Ipak, mislis da je bolje ne jesti gljive ako nisi na cisto sa sobom,
nego se skidati sa loseg tripa-> steta gljiva...

@dirty
Kad ces ic kupovat tu gljivu za 100kn, postoji velika sansa da ce gljiva
bit namrvljena u kapsulu... Nema teorije da ikad saznas kaj je unutra,
kolko toga je unutra... Definitivno preporucam svjeze gljive.
Ako dobijes gljivu u komadu, probaj ju prelomiti - znak da je suha je da pukne
ko kreker.. ako se pocne uvijati, ne da se lomiti.. neko te je gadno zajebo..

Samo pametno ljudi, nemojte jesti gljive dok niste spremni za njih,
a jednom kad ih pojedete, izvucite pouku iz tripa...
Nemojte ih jesti cesce od jednom mjesecno da si date dovoljno vremena
prouciti, shvatiti i upiti sve sta vam se dogodilo..

hf
Cutki is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2008, 14:01   #37
RedSh
Trip Long And Prosper

RedSh's Avatar

taj mit o slatkom je BULLSHIT malo veci tj placibo efekt. MOZDA samo kazem MOZDA ti moze pomoci nesto ako si na nekom lajt tripu, mada onda rijetko da i imas bed trip ali ako si na debelom pravom jakom tripu i to jos bed tripu pa nema ti pomoci.

navodno postoji neko cudo, zaboravih naziv, koji se moze kupiti u apotekama. jos davinih dana sam se raspitivala jel postoji nesto sto moze neutralizirat bar donekle lose efekte, tj samo djelovanje, ali vecina ljudi mi je rekla da nema...osim tog neceg...sto nemam pojma sto je, trebalo bi malo po Azariusu potraziti...

jedina pomoc je neka topla i dobra osoba kraj tebe koja ti moze pomoci razgovorom i utjesnim rijecima... to je moja tableta to je moje slatko :)
Old 03-09-2008, 14:43   #38
tonchek

tonchek's Avatar

Wink

Quote:
Originally Posted by dj_rush1 View Post
Od cega je bilo? Opisi ga malo.
pošto je vutra.org protiv kemije i takvih supstanci sam zakljuci zato kaj to nesmijem napisat...hehe

a kaj se tocno događalo....skracena verzija...
mislio sam da se svijet poceo raspadat...u tom kontekstu...
a najbolje od svega kaj se ekipa smijala jer su brijali da ih zajebavam
kasnije im nije bilo bas sve jedno...a nije ni meni....

Last edited by tonchek : 03-09-2008 at 14:45.
tonchek is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2008, 14:57   #39
Cutki

Cutki's Avatar

Pohvalio Puta:: 3

a gle,
meni se cini da je uopce bed trip izmisljen pojam..
nemrem nikak ni u najludoj fantaziji zamisliti ZASTO bi mi bilo lose
na gljivama osim ako nije situacija u kojoj bi mi bilo jednako lose i da nisam
na gljivama (tipa-netko blizak umre ili sta ti ja znam...)

osim takvih situacija koje normalno izazivaju los trip u zivotu,
ne vidim kak je moguce imat los trip na gljivama.
tak da mi se los trip cini ko nesto s cim se plasi one nesigurne,
a onda je za njih placebo secera dovoljno dobar da ih skine..
nije bitno dal ce te skinut nego da se ti uvjeris da ce biti bolje..

ne vjerujem da ces na losem tripu bas puno slusat neku osobu sta ti prica...
vjerojatnije mi zvuci da ces jos to shvatit kao da te zajebava, provocira
i namjerno tjera dublje... al onda opet, cijeli taj los trip se vrlo vjerojatno
dogada zbog neceg u glavi, pa onda sam u glavi to i moras rijesit..
najbolje za vrijeme tripa.

naravno da overdose gljivama nemoze biti ugodan,
al onda to nije trip doza, neko OVER doza.
opet kazem, u normalnim uvjetima, ne vidim mogucnost
loseg tripa na gljivama.
Cutki is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2008, 15:28   #40
RedSh
Trip Long And Prosper

RedSh's Avatar

netko ce reci da je i bed trip na neki nacin dobar trip...bla bla...

ocito nisi imao bed trip, ocito ga nisi niti osjetio kao naznaku...sigurna sam da nas ima dosta koji su se par jednom (ako ne i vise puta) nasli u situaciji da im je lose, tj bed trip.

ono sto je uzasno kod bed tripa da dode van svake kontrole, jednostavno te "uzme" i ako nemas dovoljno samokontrole ili snage da se sam izvuces, pojest ce te i prozvakat. gljive su svojeglave, ne znam kako drugacije to nazvat i tesko se oduprijet pogotvo na vecim dozama.

naravno da sve ovisi kako ti je psihicko stanje, jel imas nekih problema i jel te nesto proganja. ponekad mislimo da nema niceg sto nas muci ali nazalost na gljivama to moze (ali i ne mora) izbit van. kazes da ti druga osoba ne moze pomoci...OH KOJA ZABLUDA! jedino ti netko i moze pomoci...utjeha u tom trenu znaci sve, kao i suosjecanje.

razgovori o bed tripovima nisu pokusaj plasenje ili zastrasivanja "pocetnika" naprotiv, bed trip se toliko lako moze desiti da ljudi nisu ni svjesni i trebaju znati da ako se i desi bed da ce sve to proci za par sati...

bed trip...huh..nosi sa sobom: tjeskobu, tugu, nelagodu, hladnocu, nemir... ako nisu u pitanju vece doze gdje su i halucinacije dosta grozne. 8 ja sam vidjela svoje ruke kako stare pred mojim ocima, kost i koza...uzas u tom trenu)

mogu navest moj primjer, da ne bude da serem gluposti.

priznajem da sam pojela malo previse nego sam planirala, tijelo mi je vrlo osjetljivo na droge opcenito tako da i manje doze utjecu dosta kod mene, dok nekom to isto ne bi mozda uopce djelovalo.
shvatila sam iste sekunde da ce ovo biti jedno dugo i intenzivno iskustvo, nisam mogla sjediti niti hodati, bilo mi je hladno. sva stvarnost se izoblicila i sve sto sam gledala bilo je PREintenzivnih boja i sve je disalo i preljevalo se, bas sve. legla sam, pokrila se preko glave i u fetalni. sama sam bila...bilo je dobro, vizualizacije divne, pratile i gradile muziku, njezne boje...odjednom, nicim izazvanim...boje nestaju, crnilo....i nelagoda, neugoda, uzas, strah, ne mogu se oduprijet...nema nikog da me utjesi, borim se...pokusavam mjenjat muziku i time promjeniti stanje, ne mogu ni gledat u monitor jer nestaje...kako? kako si pomoci? nema nikog da ti kaze TU SAM, sve je OK! sam...horror...

kazes si cekaj da prode, sada ce brzoooo...ali shvacas da je tako vec 1 sat. zaboravljas da dises, zaboravljas da postojis, zaboravljas gdje si...samo se gubis u tom crnilu koje te izjeda....nelagoda nevjerojatna.

kada je popustilo...euforija je zavladala i naredna 2 sata sam bila najsretnija na ovoj planeti, smijala se okolo svemu, padala sa stolice, proljevala sa vodom, seprtlja prve klase ali sve divno, prekrasno...

pouka ove price? u sekundi se moze sve promjeniti...dal tripo prvi put ili deseti. uvijek neka netko bude sa vama!
Reply

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules