| Gljive Uopsteno o gljivama, uzgoju, konzumaciji, iskustvima... |
01-28-2008, 19:02
|
|
Registrovan: Oct 2006
Lokacija: volio bi da sam u amsterdamu ali eto nisam, tu sam gdje jesam
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
upravo taj
|
02-05-2008, 11:04
|
|
|
e jel tko probao susiti gljive na radijatoru?
recimo stavis radijator na 3 ovisno kakav tko radijator ima, tj neku optimalnu temperaturu da ne bude prevruc, stavis na njega papire tamo na onoj gornjoj strani gdje zrak izlazi i na te papire poslazes ljepo gljive i to stoji dok se te gljive ne osuse, jel tko probao to?
|
02-05-2008, 11:11
|
|
|
THC vitamin
Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 11
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema
|
ne smiju ti se gljive na silu sušiti, nije ih poželjno nit na suncu (nego u 'ladu) sušit
|
02-05-2008, 12:15
|
|
Registrovan: Aug 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema
|
Uzmi punjač od moba ako imaš viška, spoji jedan 80mm pc ventilatorić i samo pusti neka
puše po njima. Svaki dan samo premetneš gljve koje su iza naprijed i to je to :-)
Pripazi samo da nije prehladno tamo gdje ih sušiš, da se slučajno nebi upljesnivile..samo
kao mjera opreza ;)
fools 
|
02-05-2008, 16:57
|
|
Registrovan: Dec 2007
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema
|
ja ih susim u papirnatim skartocima na polici..jednostavno ih stavim u skartoc (onaj papirnati u koji stavite voce kad ga kupujete u ducanu) i zaboravim..
|
|
|
02-06-2008, 11:09
|
|
|
THC vitamin
|
to je ok ;)
s tim da ih nakon sušenja ponovno spremite u frižider, jer ako vam budu predugo stajale na sobnoj temp., pretvorit će se u tzv. 'krive lijeekove' :(
ne jedite stare gljive: ono u što se psilocibin raspadne, blago rečeno, nije baš umiljata kemikalija, pa pripazite!
|
02-06-2008, 11:58
|
|
Pohvalio Puta:: 3
|
moze malo detalja o tome?
u sta se raspadne psilocibin, a koje su moguce posljedice konzumacije
"starih" gljiva?
|
|
|
02-06-2008, 12:22
|
|
|
a zasto nije dobro susit gljive na radijatoru?temperatura nije veca od 30 stupnjeva tako da psilocibin se ne ubija, a voda skoro sva ispari tak da ono ...neznam zasto ne bi moglo biti to dobro, moze malo pojasnjenje Ramona_Red?
|
02-06-2008, 13:33
|
|
|
THC vitamin
|
A ok ako je temperatura oko 30 - kad kažeš radijator čovik odma pomisli na 'VRUĆEEE!'
A što se starih gljiva tiče, nema puno informacija po netu, očito nitko nije previše istraživao otpatke od gljiva (kome još pada napamet da kopa po smeću? :D) pa smo Hasan i ja tu očito bili među pionirima: nakon po ure bezuspješnog guglanja nađoh jedan jedini report di je lik jeo stare gljive s mao-inhibitorom i bilo mu je jednako loše kao i nama. Kad ih pojedete same, bez maoi-a, nije tako 'grdo' - bude slab trip, neka kakica-mućkica od tripa - efekti gotovo više da smetaju nego što im se čovik veseli i brzo prođu - no kad toj nekoj degradiranoj supstanci ne dozvolite da se probavi - uzimajući inhibitor - dogodi se nešto ajmo reć kao da ste u tijelo pustili neprijatelja, a obrambeni sustav ste zavezali i pustili divljaka da vam radi što god hoće. Very nasty iskustvo, sa (kao na struju) stezanjima grudnih mišića, pravom pravcatom srcoboljom (!), bolovima u mišićima (cijelog tijela), osjećajem nadutosti i bolovima u cijeloj utrobi (osjećaj pravog pravcatog trovanja), slabina, pomanjkanje snage (kao da vas je netko vezao, ne možete makac), grozan okus u ustima koji dolazi iz, očito pokvarenog, želuca, dalje, 'pomračenje uma' na trenutke, neprijateljske pulsirajuće halucinacije, polupane mrežice i polovne šare koje niti ne liče na one koje obično pružaju dobre gljivice i harmalin - neka trula, uvrnuta dimenzija .. nama je trebalo dobra 3 dana da dođemo sebi, a sam efekt tog pokvarenog čaja smo osjetili tek nakon 2, 2ipo sata - dok čaj, inače, počne dizat već oko zadnjeg gutljaja ...
Inače jeli smo gljive s mao-inhibitorom masu puta, i doživljaj je uvijek bio isti/sličan: nebeski, enteogeni .. znači stare gljive same po sebi vas neće otrovati - ali nikako nisu dobre, jer ako su s maoijem sposobne izazvati cijelu paletu gadosti, očito da ni same po sebi nisu baš vitamin C ;)
Zato, ljudi dragi, oprez, i vodite brigu o svojim ljubimicama - nakon flusha lipo isplanirajte koliko kanite pojest u dogledno vrijeme, a ostatak skladištiti s pažnjom i ljubavlju 
|
02-06-2008, 15:00
|
|
|
mao-inhibitor?
jel to:
"...dovode do povišenja koncentracije katekolamina u sinaptičkoj pukotini, a njihova povećana koncentracija do normalizacije funkcije receptora i, posljedično, do smanjivanja simptoma depresije. Nuspojave su glavni razlog što MAO inhibitori sve više postaju lijekovi drugog i trećeg izbora u liječenju depresije. Hipertenzivne krize se javljaju u prosjeku kod 2 - 8% bolesnika koji uzimaju MAO inhibitore. Simptomi uključuju glavobolju, široke zjenice i porast tlaka koji može dovesti i do fatalnog ishoda.
kolko je otprilike trajanje tog procesa raspadanja psilocibina?
da li ovisi o temperaturi koja je vani, vlaznosti, pritoku svjezeg zraka...?" ?
to?
ako je, zasto bi uopce jeo gljive s tim? nije mi jasno...
znaci, u osnovi, pojest "lose" gljive, je priredit si opaki trip ak se nakljukas antidepresivima... stvarno svakakvih ideja na ovom forumu...
kak da znam jesu li lose ili nisu?
Last edited by Cutki : 02-06-2008 at 16:06.
|
|
|
02-06-2008, 18:22
|
|
|
THC vitamin
|
ne kljuka se nitko antidepresivima, što ti je ... jesu to maoi, al ne ti maoi, nego harmalin, ima ga u sirijskoj rutvici ili b.caapi (lijani ayahuasce), a i passionflower je blagi maoi, kao i još mnogo toga - maoi se uzima s gljivama kako bi produžio, pojačao, modificirao trip od gljiva - a može, naposljetku, poslužiti i za uštedit gljive, aksi s njima kratak, jer ti treba 2-3 put manje za isti učinak. imaš po netu masu toga pod psilohuasca, ili shrooms+maoi, između ostalog i na erowidu, pa čitaj i guštaj! 
Last edited by Ramona_Red : 02-06-2008 at 18:27.
|
|
|
02-06-2008, 19:57
|
|
|
mhm, aj dobro :)
nego, nisi rekla, jel postoji neki nacin osim probaj-pa-vidi
na koji mogu utvrdit dal su se pokvarile gljive?
|
|
|
02-07-2008, 12:13
|
|
|
THC vitamin
|
A nemam ti pojma :( nažalost ...
|
02-07-2008, 21:02
|
|
|
Trip Long And Prosper
Registrovan: Aug 2006
Pohvaljen 11 Puta u 9 Tema
|
pa ljudi, ne komplicirajte i ne narusavajte si zdravlje. osusite gljive kako spada, skladistite ih na suhom i donekle u vakumiranim kesicama ili posudama, tako mogu godinama da stoje bez straha...
ne mozete mi reci da ne mozete naci granule koje upijaju vlagu jer je to qovno, jer ih ima svugdje u malo boljim trgovinama ili zeljezarijama ili kucnim potrepstinama...zato...na susenje bez rizika :))
http://www.unikem.hr/?comp=uhu&page=...0d5a6769c9c113
dakle imate za kupiti posebno kutiju sa jednim punjenjem tj granulama ILI samo punjenje tj same granule u vrecici, pa fino kupite samo granule, improvizirate mjesto za susenje gljiva i VALA! suhe gljive, sigurne, rok trajanja- beskonacno (ako su dobro skladistene)
i treba napomenut valjda po 100 put, na ovaj nacin gubitak psilosibina i sam rizik da ce se potencija smanjiti je gotovo pa NULA!

|
|
02-08-2008, 10:30
|
|
|
THC vitamin
|
je, ludilo se suše na silica-gelu, za par dana su suhe -
|
02-08-2008, 19:51
|
|
|
Spirit of Air
Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
Ma neće se gljive pokvarit ako su u frižideru, lipo zamotane, u suvome. U svim ostalim uvjetima, di su u dodiru sa zrakom, vlagom...pa još na sobnoj temperaturi...a na svitlu...
Tu se svakake kemijske reakcije veselo odvijaju. A produkti razgradnje su stvarno šugava efekta. Da su bar bez efekta, nego
Nebi loše došla i jedna kesica silica-gela u kesi sa suvin gljvarcima, tako da nema šanse da ih vlaga ruvina.
Desikant za sušenje, štono RedSh reče,   More ih se skoro pa u frižideru sušit  , a da se 100% osuše. Totalno ih isuši bez grijanja. Čak se i psilocin dobro očuva ako se brzinski osuse ovon metodom.
|
|
|
04-25-2008, 14:52
|
|
Registrovan: Apr 2008
|
Samo bi se htio zahvaliti RedSh i Ramona_Red na informacijama,koje su dale!!!
Naime,prije par mjeseci mi je bilo dosadno kuchi i iso sam po netu nesh bezveze prchkati,upisao sam u google vutra-odmah mi je otvorilo stranicu vutra.org.Posto o marihuani i njenom uzgajanju znam manje vishe sve,otisho sam na clanak o gljivama sto me zainteresiralo toliko da sam drugi dan posalo kovertu u fsre,poslje mjesec dana je stigo print(jebeno)i i vermikulit iz rijeke kroz dva tjedna....prije mjesec i 10 dana sam napravio kejkove i ustrcao ih,sad vech iam gljive i to pun k njih,iam i slike,al neznam kak da ih postam ovdje da vidite...Uglavnom,djevojke,hvala vam!!!!(ako sam fulao neciji spol ispricavam se jerbo nisam bash visio pervishe na forumu...al predpostavljam iz nadimaka:))
|
|
|
04-25-2008, 16:22
|
|
|
Trip Long And Prosper
Registrovan: Aug 2006
Pohvaljen 11 Puta u 9 Tema
|
odlicna vijest! drago mi je da su ti ovaj forum i nasi savjeti i informacije pomogle u gljivarenju.
http://forums.vutra.org/svijet-inter...idshareom.html --------> ovdje imas detaljan opis kako postaviti slike na forum, pa podjeli sa nama malo slika da vidimo te bebe tvoje :)))
|
|
04-27-2008, 23:12
|
|
Registrovan: Feb 2008
|
sve prostudirao do u detalj i samo jedno pitanje imam
a zašto se print ne može dobit poštom od nekog od vas iz viših razreda?
a možda pitam glupost, uvik mi to logika radi pa eto...
|
|
|
04-27-2008, 23:27
|
|
|
zbog zastite privatnosti i sigurnosti forumasa,
a i naravno foruma, da ovo nije mjesto di se dilaju stvari