| Gljive Uopsteno o gljivama, uzgoju, konzumaciji, iskustvima... |
11-16-2007, 10:35
|
|
Registrovan: Apr 2007
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
Quote:
Originally Posted by guillame
može li guide biti imalo jednostavniji...?!
|
Stvarno nemože, ali u tvom guideu ti imas fini crni print kojeg stružeš bez pol frke a kad napunis spricu ti vidis spore, a vjeruj mi da ja ni približno takav print nisam dobio. Sad neznam jel u fsreu obicaj davat ful male printove il su samo mene zajebali
|
|
|
11-16-2007, 10:59
|
|
Registrovan: Oct 2007
Pohvalio Puta:: 0
|
nije te nitko zay..., drzi se guide i bit će sve ok...!!!!
|
|
11-16-2007, 11:23
|
|
Registrovan: Oct 2006
Lokacija: volio bi da sam u amsterdamu ali eto nisam, tu sam gdje jesam
|
da, i ja sam se drzao guida i sve ide ko po loju, guide je najbolji!
|
11-16-2007, 11:56
|
|
Registrovan: Oct 2007
|
yeah...guide kicks ass...dude!!!!
|
|
11-16-2007, 16:20
|
|
|
Trip Long And Prosper
Registrovan: Aug 2006
Pohvaljen 11 Puta u 9 Tema
|
1. One slike u gajdu nisu moje slike, to sam napomenula.
2. Fsre dobiva printove iz cijelog svijeta a VI dobijete neciji tudi print, ponekad vrlo dobar ponekad slab. FSRE daje sta ima na raspolaganju...zavise od drugih.
3. i ja sam nailazila na puno dobrih i puno losih printeva i nema veze kakav je i dal vidis spore u vodi, TAMO SU spore! na njih milijun bilijun milijardi..i tako dalje.
I zato...hrabro dalje! My presious minds 
|
|
11-16-2007, 22:03
|
|
Registrovan: Jul 2007
|
ček malo, ja sam sad ispao nepismeni diot zato što sam pitao? ok,sorry,više nebudem ništa pitao
|
11-17-2007, 04:03
|
|
|
što vi kažete na ovo?
šta kažete vi na ovaj mycelij?jeli se on dovoljno razvio?ovo su slike nakon 15 dana sto su spore stavljene u teglu,ja nekako mislim da je to dosta razvijeno,ali me zanima vase misljnje tj onih koji su uzgajali da ne bi ja nesto za***o ili tako nesto.
sve je ista tegla samo iz različitih kutova slikana
|
11-17-2007, 08:51
|
|
|
Trip Long And Prosper
|
Quote:
Originally Posted by kotva
ček malo, ja sam sad ispao nepismeni diot zato što sam pitao? ok,sorry,više nebudem ništa pitao
|
Naravno da mozes pitat sta zelis ali je pomalo suludo postavljat pitanja na koja vec imas odgovor, jer stvarno sve pise...Meni osobno NIJE tesko odgovarat na pitanja, odgovaram na njih uvijek bezobzira kakve su prirode... sta sve mene ljudi pitaju to je cudo....
Vi koji uzgajate i poceli ste sa uzgojem...ako treba 10 puta citaj dio po dio na kojem radis pa kreni dalje i nema zajeba. Ljudi cesto procitaju, pa jos jednom prije pocetka, pa jos jednom kao prelete pa krenu raditi...pa zajebu. steta...zao mi da se trud sjebe...a lako se sjebe ako ne pazis.
samo pitaj...
@marijuna lover - te tvoje tegle izgledaju super zdravo i potpuno kolonizirane i spremne su za "radanje". Porodi tegle danas- sutra slobodno. pripremi casing koji si namjenio, steliriziraj ga, ohladi i drugi dan porodi tegle, ovo je gotova prica. oprezno dalje...
|
|
11-17-2007, 13:17
|
|
Registrovan: Jun 2005
Pohvalio Puta:: 5
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema
|
Jesi li koristio i vermiculit? U onom video-u sto je neko postovao na forumu koriste brasno od braon pirinca sa vermiculitom, a kada rade samo sa pirincem ne stavljaju nista. Tek na kraju kada izbace casing stave sloj vermiculita preko.
|
|
|
11-17-2007, 13:49
|
|
|
Chamaka pa nisam jos koristio vermić,vermić dolazi sada,njega moram sterilizirat jos samo i spravit jedan casing lijepi i onda to sve opet ide u inkubator dok se ponovo ne vidi miceliy i na gornjem sloju vermića i onda dalje po uputama iz guida, nego sam samo koristio raž natopljenu u vodi,nju sam stavio u teglu steriliziro i stavio spore u nju i stavio u home made inkubator i ostavio da rastu, i nakon sto sam primjetio mycelij svaki dan sam ju bio protreso i to je to.hvala na odgovoru RedSh,procito sam ja taj guide jedno 10 puta,a tamo slika koju si stavila s teglom koju istresaju na vecrmic je dosta losija od moje pa ono, al i pise da treba jedno 2-4 tjedna ali moje je izraslo u 15 dana,danas vec 16 pa zato pitam inace vjerovatno ne bi,a pomoc iskusnih uvijek dobor dođe, zar ne?
Last edited by marijuana lover : 11-17-2007 at 13:52.
|
|
|
11-17-2007, 15:25
|
|
|
Pa to je to! :) Na to sam mislio. Hvala na detaljnom odgovoru. Cekam da stigne vermiculit da i sam okusam tu metodu. ;)
|
|
|
11-17-2007, 17:11
|
|
|
Trip Long And Prosper
|
chmaka, pa ne razumijem cemu se ti cudis ili pitas, kada se rade Kejkovi ilitiga PF tek varijanta onda se mjesa vermikulit sa brasnom od razi ili integralne rize. a druga verzija je ova sa Raži, pa vermikulit kao casing...citaj malo ove gajdove koji su na sticky pa ce ti biti jasnije...
|
|
11-17-2007, 18:07
|
|
|
Nisam se cudio, samo sam pitao koju metodu koristi. Posto sam vidio da je samo riza u tegli. Htio sam samo da provjerim. Procitao sam razne gajdove, gledao video materijale, ali posto nisam jos uvijek uspio da se oprobam u samom procesu moram da priupitam tu i tamo da bi potvrdio jesam li dobro razumio ono sto sam procitao/vidio. Da vidim jesam li makar teoretski naucio. Nemoj se ljutit molim te. ;)
|
|
|
11-17-2007, 18:49
|
|
|
Trip Long And Prosper
|
ma ne ljutim se ajde ne zajebaj :*
|
|
11-24-2007, 16:54
|
|
|
e sad opet imam ja pitanja, znaci pripremio sam casing i to sve i u jednoj posudi mi je sad vec nakon 5 dana na povrsinu izbio malo mycelij,koliko je vama bilo potrebno da kolonizira tu povrsinu casinga tj onaj sloj gdje je vermikulit!nestrpljiv sam pa da znam koliko moram cekati!
|
11-24-2007, 17:14
|
|
|
THC vitamin
Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 11
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema
|
'Već' nakon 5 dana? Tek! Biće da si stavija debelo casinga ... ne smiš čekat da ti gori sve pokrije - kad izbije 15-20%, odma ih cipni na svitlo da pinnaju, jer budeš li previše čeka lako će ti se dogodit tzv. overlay a onda ciaoo
|
11-24-2007, 18:22
|
|
|
a bit ce da sam stavio previse casinga ili da sam stavio premalo raži s mycelijem,jel sam jednu teglu rasporedio na dvije posude,u drugoj nista tj u drugoj se pomjesalo nesretnim slucajem pa mislim da tamo nece nista ni rasti a ova ce valjda ici!javim jos kakvo je stanje.
|
11-25-2007, 10:47
|
|
|
e taman si rekla ono sto sam htio cuti!utjesila si me:-) vec sam pomislio da je nesto oslo u pm ali eto, i ja se nadam se ce ih izrast puno:-)!
|
11-27-2007, 09:22
|
|
|
evo slikao sam sinoc tajnu kutijicu pa me zanima vase misljenje, ja mislim da to dobro napreduje a to moze biti i krivo, to je ja mislim vec 8 dan kako je pripravljen taj casing.
slika je malo mutna ali se vidi sto se treba vidjeti!
eto pa sta kazete?
|
12-03-2007, 12:38
|
|
Registrovan: Dec 2007
|
Imam jedno pitanje u vezi spomenutog overlay-a. Prića je slijedeća:
Koristio sam raž i kada se potpuno kolonizirala koristio sam mješavinu zemlje za gljive i konjske balege. omjer 50/50. I sve to lijepo pomiješao i kada je micelij izbio 30% na površinu stavio na svijetlo. I onda micelij još rastao, pa još pa još i nikako neće da glavice krenu rasti. Sada je sve bijelo i još neće da raste. Negdje sam pročitao da ukoliko je vlaga prevelika da neće početi rasti glavice. I što ako se sve zabijeli, je to taj overlay? Šta onda? NIje valjda da mogu komotno sve baciti i krenuti izpočetka?
|
|
|
| Opcije Teme |
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules
|