| Dnevnik uzgoja Izvestaji o vasem uzgoju,slike,iskustva...Tzv. Grow Report :) |
07-23-2008, 19:51
|
|
Registrovan: Jun 2008
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
sreća u divljini
evo da i ja postam svoje biljčice napokon nazalost ove slike odprije nemam jel sam bio primoran obrisat al odsad cmo vise manje redovno postat.
evo ovo je največa ili mama (nadam se žena) koju sam malo lsto jel nesmije prerast ovaj zid ono sada je preko 170cm. sto mislite za sortu ili odnos indica/sativa?

ovo joj je drustvo na istom plejsu i ta je 2. po redu po veličini i izgleda mi jako dobro

ove tri su tek danas presadjene na plejs jel mi nisu dobro napredovale (u usporedbi s ovime gore nisu uopče napredovale) sumnjam jel su bile u kalićima. tako da sad dost očekujem od njih. sad imaju visinu od nekih 40tak cm..
najmanja od trio gušti:

ova je dosta pojedena ali pokazuje dost potencijala

i meni najdraza od te trojke po meni se dosad najbolje razvila...

nijedna mi dosada nije spol pokazala ili ja to dosad nisam vidio al kolko se ja kontam u
to mogle bi uskoro...
komentari pohvale pokude dobrodošli!!!
|
07-24-2008, 00:45
|
|
Registrovan: Apr 2007
Pohvalio Puta:: 6
Pohvaljen 5 Puta u 5 Tema
|
Sve su ljepe ovak izgledaju ljepo,samo na onoj prvo nisi trebo porezat pola grana da je saviješ hehe ljepe su 
07-24-2008, 10:23
|
|
|
lijepe biljke, samo trebo si radije nabacit koju ciglu na zid nego da navlačiš ljepoticu 
|
|
|
07-24-2008, 17:24
|
|
Registrovan: Jun 2005
|
Vezivanje ti i nije bas pametno resenje za tvoje uslove.Upropastices biljku.Da se ja pitam otkinuo bih joj vrh.Ili kao sto kaze Travoljub stavi jos neku ciglu na zid.
|
07-24-2008, 17:31
|
|
|
a na koliko da joj otkinem vrh... po meni ce ona jos dosta rasti.... a nekak mi je glupo sad odlomit pola biljke... bilo kako bilo poslušat ću savjet... znači pametnije mi je otkinit vrh nego ju vako vezat?zašto vezivanje nije ok? i recimo koliko od vrha da ju pokidam (ona je sad nekih 18ocm a zid je visok nekih 2 metra) pa ajd brend nabaci neku kalkulaciju pomoć bi stvarno dosla jako jako jako dobro jel mi je ovo največa i najjača biljka i od nje najviše očekujem pa je nebih niako htio upropastit...
hvala!
|
07-24-2008, 18:19
|
|
Moon Lander Champion!
Registrovan: Jan 2008
Pohvalio Puta:: 14
Pohvaljen 8 Puta u 6 Tema
|
Lik nemoj je rezat
Sad ce vec cvjetanje... a biljka nece razvijat nove djelove
Vezuj je radje.. time ne gubis nista... cak biljkama to i pase..
A ak rezes...jbg sto odrezes vise nema..
A brend o kakvom upropastaavanju biljke ti pricas?
|
07-24-2008, 18:34
|
|
Registrovan: Jun 2005
|
Brus pricam o onome sto znam( I te kako ce razvijati nove delove ,koji se nazivaju cvetovi)
Ne svidja mi se vezivanje biljke ukoliko nema preko celog dana sunce,ukoliko nema ni malo vetra.Pokusao jesam ali zbog rizika da mi vetar polomi biljku i da vrh pocne da truli od vlage ako je skroz do zemlje ne daje dobre rezultate i odustao sam.Oslabljena je jako na sredini i veliki rizik je da pukne.
Tvoja biljka nece jos mnogo da naraste jer ulazi u fazu cvetanja,ali ce ipak da naraste jos nekih 20-30-ak cm.Da bi ti vrh bio bolji tj. da bi imao dva ista vrha i da bi sama biljka dala vece i sto vise cvetova,i da bi sporedne grane vise porasle,odlomi vrh na duzini od 5-6 cm.Usporice rast i poceti da cveta i daces joj dovoljno vremena da umesto da raste u visinu hranu gura u cvetove sto je i cilj.Ako se odlucis na ovo videces da nema greske.
I jos nesto ,ovi veliki listovi (koliko vidim sa slike to su za sada samo donji listovi) kod kojih je sporedna grana vec izrasla ne trebaju vise da ti smetaju pa mozes da ih skines.Grane ce bolje rasti jer ces preusmeriti hranu i razvijanje biljke na grane i cvetove..Lisce treba stalno da se skida cim se pojave grane.
I jos nesto ,vreme je da je zalijes djubrivom za cvetanje ,ali tek 3-4 dana posle skidanja vrha.
Last edited by brend; 07-24-2008 at 18:41.
|
|
|
07-24-2008, 21:15
|
|
|
ok! ove listove cu poskidati to mi se čini dosta logično... biljka ima sigurno 12 ili više sati sunca (kod me vec 5 dana zaredom pada kiša) ali vjetra minimalno... pa sad da ju režem baš i nebih...ali ako će joj to pomoći napravit cu bez beda.. kako znate da ce pravit hedove... ja kaki sam pehist kontam da ce bit mudonja.. al ok..nadam se da nece. takodjer mislim da sam spidermites pronasao pa cu iz zbombardirat s nečim dok mi cjvetat ne pocnu..... a sad ako bih me jos netko mogao posavjetovat oko tog rezanja savijanja ili neceg trećeg savjetovat savjet bih jako jako jako dobro došao....
svaka vam dalaaaa!
|
07-24-2008, 21:43
|
|
Moon Lander Champion!
Registrovan: Jan 2008
Pohvalio Puta:: 14
Pohvaljen 8 Puta u 6 Tema
|
Ma savijanje uopce nije tak hazardno sto se pucanja tice, moras bit fakat tezi debil da bi ti biljka pukla kad je savijas ja sam ih savio podosta i nikad nije nijedna pukla.. a i ne moras je savijat sve do zemlje, nego onolko kolko ti odgovara... u tome i jest čar te tehnike.. znaci ne moras je savit do ze,mlje, a ak je laganini treniras savijanjem puhanje vjetra joj samo ojacava stabljiku i jaca se cijela biljka, kasnije sama stoji bez spagi
a 2 nova vrha koja bi sad dobio rezanjem vjerojatno ne bi stigli razviti svoj ful potencijal sto se yielda tice, to treba topat na pocetku pa imas 2 grane od metar i po - dva pune vrhova...
sta ja znam, ja sam topo sam u pocetku u biti, ko zna kako bi sad to izgledalo..
a ovo sa skidanjem listova je isto diskutabilno jer biljka ipak u listovima sintetizira hranu za cijelu biljku ak ih potrgas biljka dobija manje hrane jelda?
sta ja znam, da imam biljku ciju visinu treba kontrolirat ja bi u ovom slucaju to vezivo, a i rezanje se ne cini ko loksa opcija sam pitanje je sto se vishe isplati radit...
AJ PISSS
|
07-24-2008, 22:21
|
|
|
ma ostavim ju jos par dana ovako pa cu sliku koju nabacit da sunce dodje pa da pocne malo rasti pa onda slikam i gledam sta ima s njome pa cu vidit... nevjerujem da cu ju rezat al hvala na savjet... kontam ju tak malo vezat okolo da i vise svjetla dobiva a i ovako sam ju sklonio od budala sta svasta bacaju preko tog zida, tak da kontam da ce joj to pasat... a i pak m je ovo prvi grow tako da ni ne očekujem previše od njega nego bas mi je prejebeni gušt vidit ju kolka je da sam ja to napravio... najradije bi ih imo cjelo dvorište... nije tu više samo pušenje u igri :D :D :D :D
yuppyyyyyyyyyyyyy
|
07-24-2008, 22:26
|
|
Registrovan: May 2007
|
ja bi to podimio odma
@ zelenikawasaki ja bi oko toga pokosio i omogucio im sto vise svetla. mozda stavijo nesto reflektivno na zemlju (pjesak, slamu ...) ako se nece vidit naravski. I pustio nek se snalaze i neka idu u visinu. Tek kad krenu cvjetat znaci nekih 2 tjedna il lagano povijas prema dole svaki drugi dan i svjetla svugdje i uroda ko u prici. :)
|
|
|
07-25-2008, 13:13
|
|
|
orgaz thx na savjet.. tako ču i napravit.. neču je rezat nego neka ostane ovako vezana... to joj nemoze skodit..
e a sad jedno pitanje sto se tiče SPYDER MITES
|
07-25-2008, 13:15
|
|
|
UGL POST MI NEST ZASTEKO
napali su mi ovu veliku biljku ... zasad samo na nizim listovima ... kontam dosad ih je neprekidna kiša kontrolirala pa sad kad se malo vrijeme smiri kontam ih spricat s insekticidom od buhača. a dal bi mi jos netko mogo nešt preporučit jer sam čuo da su spideri kao borg da se prilagođavaju (navikavaju na otrov) pa bih mi pomoć stvarno jako jako jako dobro došla!
thx svima!
|
07-25-2008, 13:42
|
|
Registrovan: Apr 2007
Pohvalio Puta:: 6
Pohvaljen 5 Puta u 5 Tema
|
Mi smo ti jedna velika lijena hrpa govana i nitko ti neće odgovorit na to.
07-25-2008, 14:40
|
|
Registrovan: Apr 2008
|
Quote:
Originally Posted by zelenikawasaki
jer sam čuo da su spideri kao borg da se prilagođavaju
|
hehehehe borgovi......
Uskoro sam gledao onaj Jorge Cervantes....
On je govorio da buba mare jedu spidermites, mada ni su im omilljena hrana.
|
07-29-2008, 17:46
|
|
|
Evo mali update:
ova najveća st mi se slomila sada bez tog vrha izgleda dosta očajno ali stoji dosta stabilno i vise se gotovo i nevidi taj prijelom. vald ce zarast.. jos uvjek ne pokazuje spol

ova druga po veličini mi sada izgleda bolje i puno zdravije i puno gušće i mislim da je pokazala da je kuja nisam siguran...ima vremena pokazače ona.. :)

i ovo je čudo!! ovu biljku sam otpisao prije 3-4 tjedana lega ošo vidit (uglavnom idemo po mraku) i kaze nema ničega nestala biljka. ja danas ošo i vidim da ju je grmlje progutalo (pratio stabljiku) i bila je sasvim prekrivena korovom puna puzavaca i svačeg. korov sam sada uklonio i tah dah! ona se slomila ko zna od čega i nastavila rast! iako uopče nema direktnog sunca nit ičega! legenda. zovem ju rambo!

zadnje tri male biljčice one su na plejsu u pi.. mate... tako da do njih nisam bio al kontam za vikend jel ranije ne stignem.. uf bas me razveselio rambo! hehe predobra biljka!
|
07-30-2008, 22:20
|
|
Registrovan: May 2007
|
Ovu biljku koja je malo slomljena trebas privezati za kolac iznad mjesta loma i ne stegnuti jako. Cvrsto zavezati konopac za kolac, a labavo oko biljke.
I malo opljeviti oko biljke.
Za spider mites. Oni legu jajasca sa donje strane lisca. Tamo treba spricati ili sa hladnom vodom (ispod 14 stupnjeva C) jer hladna voda ubije jajasca. Ili sa necim drugim, samo ne jakim i ljepljivim sredstvom jer su ispod listova i stomatež; male rupice preko kojih biljka "dise".
|
|
|
08-03-2008, 13:54
|
|
|
its ALIVEEEEEE! štrkljava i očerupana ali ŽIVA.
http://i38.tinypic.com/2a8s0uh.jpg
|
08-03-2008, 14:03
|
|
|
Δ9-tetrahydrocannabinol
Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 6 Puta u 5 Tema
|
Pa šta joj se desilo ?!?
|
|
|
08-05-2008, 11:13
|
|
|
desilo joj se to da je neko preko tog zida bacio granja nekog i sveg i svačeg i našo biljku polomljenu na pola pa sam ju ond vezo uspravno da stoji spagom i sad se nakon nekih tjedan dana počela ozivljavat... sad je vec vise manje ok... ali je s tom prazninom bas nekak... jadna :(
bar se taj vrh oporavio jer taman mi je pokazala da je kuja i to mi se desi za nevjerovat.. ali sad je ok lagano ju gnojim s onim za cvijet pa cemo vidit sta ce bit od nje...
|
| Opcije Teme |
Pretraži Temu |
|
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules
|