Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Uzgajanje » Dnevnik uzgoja

Dnevnik uzgoja Izvestaji o vasem uzgoju,slike,iskustva...Tzv. Grow Report :)

Reply

Opcije Teme Način Prikaza
Old 12-15-2007, 21:23   #1
dehhiher

Registrovan: Apr 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
Question Domaja na 400W MH + nastavak al sad imace i hps

Evo da pocnem od kraja.
Znachi imam braonacke pistile koji vec otpadaju i iznova mi se stvaraju novi beli. SHTA DA RADIM???
Da cekam il da secem. Sav sam na pola pa sam vec poce shishanje. Ne mogu da ostavim dva dana u mraku jer ima i neka sitnija deca kojoj treba svetlo. A misio sam i da isfuram i ove donje mladje grancice jer biljka nonstop raste (mozda zbog MHa). Ili da je nosim napolje prekrijem velikom kutijom od vesh mashine pa da oseti i malo mraza….
I zasto su pozuteli listici, sumnjam na visak vode ili blizina lampe?

Treba da oberem vishemesecni trud, od 18. avg. (4. meseca), pravog muchenja koliko sam je samo usporio, doduse lichi mi na sativu pa i to traje dugo. Elem 2 meseca je bila u veg. i sad skoro 2m u cvetanju, pod 400w MH samo da naznachim bez kondenzatora ali sam skapirao jako brzo da je on neophodan, medjutim nisam hteo vishe nista da petljam do kraja.
To je bilo neko seme malo krupnije i imao sam ih 4 kom od toga je izniklo samo 1 i na moju Veliku Srecu bude zensko. U pocetku sam se malo mucio sa kloniranjem i upotrebom praska koji je iz Madjarske. Izklonirao sam doticnu mamu 3 puta i jedanput 3 dete. Prvi klon sam sjbo. Ostali su svi OK. I svaki put sve bolje i bolje tj. brze primanje.
Ukratko samoocnjivanje. Zemlja 3, lampa 3, ventilacija 2-, djubrenje 3-4, prostor 2. kada je doshao lik koji je imao farmu u ned i kada sam tacno shvatio shta je poenta i zasto se ovde ljudi toliko trude u objasnjavanju a mi novajlije ih nesvatamo. doduse moj jedini plan je bio shto manje para uloziti. bez merenja vlage i bez 100 opisvanihh ventilacija.
Ulozeno para oko 100e sa strujom! a trebao sam bar jos 200e.

Last edited by dehhiher : 03-05-2008 at 18:28. Reason: 2nd edition
dehhiher is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2007, 22:23   #2
gloSS_ZelenKy
mr. gljiva

gloSS_ZelenKy's Avatar

Registrovan: Sep 2006
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema

E, a da si stavio HPS 400W mislim da bi vidio nešto deblje od tih grana...one
još rastu/NE debljaju se zbog MH lampe...

Jedva sam ovo pročitao :D

Da bi ulovio tigra, prvo moraš napraviti kavez. - Xian Chow (Dennis Chan), Kickboxer 2: The Road Back (1991)

Last edited by gloSS_ZelenKy : 12-16-2007 at 13:20.
gloSS_ZelenKy is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2007, 22:47   #3
Bezze_Sa
Marihuana Home Grower

Bezze_Sa's Avatar

Registrovan: Jun 2006
Pohvaljen 2 Puta u 1 Tema

Jah' ko što kaže Gloss, 2mjeseca pod MH i onda da si 2 mjeseca pod HPS, troduplo bi ti bile i deblje i bolje... čak sta više pred kraj bi bila, i mogu samo zamisliti kakva bi ispala :) (i naravno po količini davanja...)
Možeš kupiti samo lampu, HPS400W i na tu prigušnicu umjesto MH, i to je to.... samo odvojiš nekih 20-20€ i to je to... Odradi slijedeći grow ovako, pa ćeš vidjeti razlike :)

Contact me at:koki [at] vutra [dot] org
Bezze_Sa is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2007, 11:29   #4
elephant0r
elegant0r

elephant0r's Avatar

Tournaments Won: 1

Registrovan: Sep 2007
Pohvalio Puta:: 16
Pohvaljen 15 Puta u 15 Tema

Bezze mislim da nisu sve prigusnice univerzalne.. tako da neznam ako moze samo kupit hps lampu i stavit ju gore.
elephant0r is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2007, 11:31   #5
dehhiher

nazalost jos je nisam isprobao, moguce je da ce biti odlicna. ali nije lampa samo faktor sigurno trostruko manjeg prinosa, vec i ventilacija koja je bila i jako slaba a unutrasnji vent prejak oko 50w. imao sam pred kraj veliko prezalivanje. manjak vlaznosti. Ali me nervira shto cvetici non stop izlaze a stari prezrevaju i otpadaju??
shto se tiche HPSa sve znam ali u mom malom mistu mi je malo frka da odem u prodavnicu i narucim hps 400w niti sam zheleo da vishe ljudi ovo zna. pa sam jurco po BG i nisam je nasao a MH je bila prejeftina 7e, shto se poklapalo sa mojim planom da ulozhim shto manje novca nazhalost urod je premali. chak shta vishe trebalo je da pazarim sistem (prigusnicu za zhivinu + chini mi se 110w na E27 pa puta 2) malo skuplje ali bi mi se isplatilo. imao bi oko 20k lumena a sa ovim 30k lumena i mnogo vishe briga i nerviranja.
Old 12-16-2007, 11:36   #6
dehhiher

Quote:
Originally Posted by gloSS_ZelenKy View Post
E, a da si stavio HPS 400W mislim da bi vidio nešto deblje od tih grana...one
još rastu/debljaju se zbog MH lampe...

Jedva sam ovo pročitao :D

Da baba ima tockove bila bi tramvajj
Old 12-16-2007, 11:42   #7
dehhiher

Quote:
Originally Posted by elephant0r View Post
Bezze mislim da nisu sve prigusnice univerzalne.. tako da neznam ako moze samo kupit hps lampu i stavit ju gore.
Moguce je da nisu sve univer. jer sam vidjao neke MH specijalke (doduse nisam uporedjicvao struju koju vuku) ali to je tako preskupo za sijalicu i po 10x. ove obicne od 400w jeftine su sve standardne 100%, tj rade, moja prigusnica je predvidjena za HPS i MH radi najnormalnije...
Old 12-16-2007, 13:32   #8
gloSS_ZelenKy
mr. gljiva

gloSS_ZelenKy's Avatar

Registrovan: Sep 2006
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema

Ispravio sam se u postu... zaboravio sam napisati "još uvijek rastu/ NE debljaju se zbog MH lampe"

Znači biljke su već 4mj tu i još uvijek nisu gotove?
Možda jesam noob, ali sa 2mj u vegetaciji i zatim prebačeno na cvjetanje pod 400W HPS trebao bi dobiti hed debljine šake.
Inače je normalno da biljke završe do 60 dana sa cvjetanjem... to je 8 i pol tjedana... a čisto sumnjam da imaš sjeme neke Columbian Gold
sative koje cvjetaju 12-14 tjedana...

A vidi na što sam ja naišao..pa jel to istina???

http://forums.vutra.org/18203-post3.html

I da je baba muško, zvala bi se Duško

Da bi ulovio tigra, prvo moraš napraviti kavez. - Xian Chow (Dennis Chan), Kickboxer 2: The Road Back (1991)

gloSS_ZelenKy is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2007, 14:20   #9
Bezze_Sa
Marihuana Home Grower

Bezze_Sa's Avatar

Registrovan: Jun 2006
Pohvaljen 2 Puta u 1 Tema

Quote:
Originally Posted by elephant0r View Post
Nisi me skontao, mislio sam da ako ima MH400W, da uzme samo HPS lampu od 400W i da je zamjeni. Tj. da izbaci MH i stavi HPS (ista prigušnica)....
Može isto ako ima prigušnicu manje jačine... npr: od 150W i isto tako MH150W, onda nek samo uzme HPS150W i to je to...

Contact me at:koki [at] vutra [dot] org
Bezze_Sa is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2008, 18:25   #10
dehhiher

Ewo da zavrsim sa ovim samo prijava da je munja bila odlicna!!
Sad radim slican grow, sa ventilacijom (28W, fi 120), i nabavio sam hps, ali... kako je 20 dana bilo u casama od 2 i 4 dl, biljke sam nakon sadnje u saksije od 10l +/-1l stavio na MH nekih 5-6 dana odlucio sam da ih ostavim jos 5-6 (na MH) u fazi 12/12, jer mi se chini da je prosli put krenulo cvetanje kod klonova jako brzo 3-5 dana. u principu je svejedno ali reko da prishtedim malo hps, iako sam je kupio zacudjujuce jeftino OSRAM za manje 14e
Old 03-06-2008, 20:45   #11
dehhiher

nesto su mi debela stabla pa sa stavio hps (treci dan 12/12), da li je mozda razlog i temperatura od 20C kad svetli , 18C mrak (s tim shto lampa radi nocu od 20-08).
S obzirom da je ventilator koji izvlaci vazduh prilicno jak, da li da pazarim one termostate (kao za TA peci) pa da ga podeshavam da kada recimo dostigne T=23c pocne da radi i kad obori temperaturu ispod 21 iskljuci. (smanjujem ventilaciju)??

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules