| Dnevnik uzgoja Izvestaji o vasem uzgoju,slike,iskustva...Tzv. Grow Report :) |
10-24-2007, 20:34
|
|
|
elegant0r
Tournaments Won: 1
Registrovan: Sep 2007
Pohvalio Puta:: 16
Pohvaljen 15 Puta u 15 Tema
|
Domacica HPS 400w shp-t tuba, 4-6 biljaka
Moj prvi grow ikada tako da cu trebat vodstvo i savjetovanje..
Pa evo i prvih podataka :)
Oprema:
GRLO E40 KERAM.
PRIGUŠ. 400W SHP/MH Vossloh Schwabe
PROPALJIVAČ 400W
ŽAR. 400w SHP-T TUBA BISTRA
TIMER mehanicki
Box:
ormar
1.55m x0.75mx 0.55m
bijela unutrasnjost
Zemlja= obicna za cvijece 65%, pijesak gradjevinski 20% i stiropor ostatak.
Dakle posadio sam sjemenke iz vrecice (nakon proklijavanja u tanjuricu sa vodom i maramicom) tako da nemam pojma sta je.. znam samo da je trava imala veoma sativa like High.. (reko bi barem 80%) i iako je bila krcata sjemenki imala je odlican rad.. iz tog razloga sam se odlucio posadit bas te sjemenke.
Na slici cete primjetit da u smedjim pitarima rastu po 2 biljke.. to je iz razloga sta je ova druga rezerva u slucaju da kroz 2 dana ne nikne biljka u jednom od ova 2 bijela pitara.
Dakle u bijele pitare sam posadio sjemenke koje sam probrao sljedecom metodom
Biljke u smedjim pitarima su posadjene random odabirom sjemenki.
Eto.. ovo je tek pocetak.. trebat ce tu jos puno mozganja do kraja growa i tu ocekujem vasu podrsku.
Svi komentari i savjeti su dobrodosli.

Last edited by elephant0r : 10-24-2007 at 22:48.
|
|
|
10-24-2007, 21:27
|
|
Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema
|
Samo napred... jedna mala zamerka... box ti je 1.6m ... a to nije bash visina za 400w + sativa...
ja koristim 1.5m box sa 250w + indica...
Videces listove kakvi ce biti pa cemo proceniti svi zajedno na koju visinu da ih stavish na 12/12
Srecno ! :D
|
|
|
10-24-2007, 22:26
|
|
|
elegant0r
|
Hvala na dobrim zeljama i takodjer :)
Ups.. sad sam uzeo metar i izmjerio stvarne dimenzije boxa i cini se da sam ga malcice prosirio u glavi.. 
Izgleda da cu biljcice morat bacit u fazu cvijetanja sta prije i nekako ih prizemljit.. sa temperaturom nemam problema posto u stanu nemam grijanje a ormar je prozracan (klizna vrata) i krece se izmedju 20 i 22C zasad.
Last edited by elephant0r : 10-24-2007 at 22:28.
|
|
|
10-24-2007, 23:05
|
|
Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema
|
Zelim ti svu srecu!
Lepa je to radost kada napravis box i krenes sa uzgajanjem!
Ja to stavljam medju vece radosti u zivotu + uzbudjenje!
Kao klinci pred ekskurziju!
Samo napred i nadaj se najboljem i tako ce i biti! 
|
|
|
10-25-2007, 01:12
|
|
|
elegant0r
|
|
|
|
10-25-2007, 02:13
|
|
|
Δ9-tetrahydrocannabinol
Registrovan: Dec 2006
Pohvaljen 6 Puta u 5 Tema
|
Moja (dobronamjerna) primjedba bi bila na pitare, uz to šta nisu do vrha puni (svaki gram zemlje znači) okrugli su, znači da ne možeš 100% iskoristiti prostor u četvrtastome ormaru.
Ne znam da li mi se čini ili u jednome pitaru imaš dvije biljke ? Fotka nije neka pa možda brijem ... Ako imaš, prebaci svaku u svoju dok je još na vrime.
Ne znam kakvu zemlju koristiš, kažeš 'obična za cvijeće' ... jel' bar piše na kesi koliki je ph ? Od početka koristim i svima preporučam Substralovu Terra Magmu sa lavagranulatom.
Eto, to su moje (dobronamjerne) primjedbe i prijedlozi. Sretno sa uzgojem. 
|
|
|
10-25-2007, 02:26
|
|
Registrovan: Aug 2006
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema
|
Prolazi tek posle 2-3 grow-a :)
|
|
|
10-25-2007, 10:11
|
|
Registrovan: Jul 2007
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema
|
Lijepo si si dao truda, nema kaj!
No kak ćeš Sativu izgurati na 1.5 visine? Pogotovo ako nemaš Cool tube? Minus 40 cm od žarulje = 110cm - 20 cm tegla = 90cm ako ne i manje.
Trebao si vegetaciju raditi s 6000 K da ti biljke ostanu male i čvrste, pa kad kreneš u cvjetanje ostaviš ih 2-3 tjedna na neonkama da se ne izdužuju previše i onda tek upališ HPS da se razviju cvjetovi.
Već sad izgledaju izduženo, a svaki cm je bitan...
K tome, ako ti temperatura bude problem nećeš dobiti guste i čvrste cvjetove, a potencija će pasti...
P.S. Poslao sam ti PM prije da ja imam 400 watta HPS i da ti je mogu dati za badave ili 50 kn... Nije bitno. Meni ne treba jer mi je komplicirano s 400watt i skupo. Ako nekog drugog zanima nek mi se javi na PM.
Pozz,
Boz 
|
|
10-25-2007, 13:57
|
|
Registrovan: Jan 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
ja bi hps :)) ajd javi se na pm..
|
10-25-2007, 14:08
|
|
|
elegant0r
|
Quote:
Originally Posted by TorcidaSpalato
Moja (dobronamjerna) primjedba bi bila na pitare, uz to šta nisu do vrha puni (svaki gram zemlje znači) okrugli su, znači da ne možeš 100% iskoristiti prostor u četvrtastome ormaru.
Ne znam da li mi se čini ili u jednome pitaru imaš dvije biljke ? Fotka nije neka pa možda brijem ... Ako imaš, prebaci svaku u svoju dok je još na vrime.
Ne znam kakvu zemlju koristiš, kažeš 'obična za cvijeće' ... jel' bar piše na kesi koliki je ph ? Od početka koristim i svima preporučam Substralovu Terra Magmu sa lavagranulatom.
Eto, to su moje (dobronamjerne) primjedbe i prijedlozi. Sretno sa uzgojem. 
|
Sve je to meni i vise nego jasno ali problem su mi financije trenutno..
Nemogu si priustit daljnje trosenje nazalost, ali sam si reko ako cu ista sadit barem cu imat vrhunska svjetla. Pa sam zadnju kintu istreso za hps
Zemlju cu nadodat cim se ukaze prva prigoda.. a vidis dobro.. u obe vece posude su po 2 biljke iz razloga sta u manjima tek treba proklijat nesto.. dajem im jos do sutra.. ako ne uspije onda selim ove 2 iz smedjih posuda u bijele.. znam da nema puno zemljane mase u posudama, ali cilj mi je drzat biljke malima i procvjetat ih sto prije moguce posto prostor igra ulogu. A nedostatak zemlje kasnije namjeravam nadoknadit gnojenjem. Trenutna temperatura u boxu je 21C sa hpsom ukljucenim,, a skoci najvise do 23.. Za koji dan cu postat nove slike biljcica pa cu pokusat razradit neki detaljnjiji plan kako dalje uz vase savjete :) Vjerovatno cu morat topirat kako nebi isle previse uvis.. ali otom potom.
U medjuvremenu ako netko zna kako da dodjem do nekog prirodnog jeftinog gnojiva koje bi mogao dat bebema i kako da izmjerim PH zemlje na ultra jeftin nacin?
Bozga hvala na ponudi ali zakasnio si 2 dana.. ili sam ja uranio.. :>
|
|
|
10-25-2007, 16:16
|
|
Registrovan: Jul 2007
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema
|
Temp je 21C ? Pa to je super. Kak si riješio ventilaciju? Imaš li kakav reflektor? Jel može kakva fotka boxa iznutra?
|
|
10-25-2007, 18:26
|
|
|
elegant0r
|
Temp se krece oko 23C kad se hps razmase.. ventilacije nemam jer je ormar klizni i veoma je prozracan sam po sebi, a posto inace ne grijem (osim sta balast ugrije prostoriju) temperature su relativno niske.
Upravo sam zdrobio osusene ljuske od jaja u fini prah i bacio ih oko biljcica da dobiju nesto kalcija, dusika i minerala u tragovima.
Zatim sam si skuhao kavu (koju inace ne pijem NIKADA) samo da bi dobio talog i time takodjer malo pognojio svoje ljepotice :)
Iss.. sta       rade od mene.. poceo sam kavu pit a tek su drugi set lisca bacile..
Jos koji dan i pocet cu
Edit:
fotke iz boxa stizu uskoro.. treba jos par detalja sklepat.. tipa reflektor ii.. moram neki vent stavit da jaca biljcice.. imam jedan doma za komp al nemam pojma kako bih ga spojio u struju.. ako netko moze pomoci neka se javi u ovaj topic molim.
Edit2:
eh.. zaboravio sam reci da palim stednu od 20w barem po par sati dnevno posto baca izrazito plavi spektar u odnosu na hps.. pa ce pomoci barem malo tokom vegetacije.. sta vi mislite?
Last edited by elephant0r : 10-25-2007 at 18:32.
|
|
|
10-25-2007, 18:52
|
|
|
Δ9-tetrahydrocannabinol
|
Kažeš da su financije problem ?
Substral Terra Magma, 29kn 20L, 60kn 60L, 79kn 80L
Plantella List, 29kn 1L
Plantella Cvet, 29kn 1L
79+29+29=137kn i riješio si problem zemlje i gnojiva ... i najbitnije, ne riskiraš sa mambo-đambo_kazala_mi_baka shemama. Bez obzira na sve, još je prerno za gnojenje, pusti bar 15-20 dana da se stabiliziraju, neće biljke ništa brže rasti ako ih sad napucaš sa gnojivom, dapače, samo ih možeš sj*bati. Za mjerenje ph, najjednostavnija i najjeftinija varijanta su ph listići.
EDIT:
Ventilator od kompa možeš spojiti na punjač od nekog starog mobitela koji ne koristiš ili još bolje na ispravljač sa regulacijom napona. Štedna ne može odmoći. Napravi reflektor pod hitno, tek sad sam vidio kako ti 'štrca' svjetlo u vrh ormara, znači u vjetar bacaš dio uložene energije.
Last edited by bongash : 10-26-2007 at 02:10.
|
|
|
10-25-2007, 19:40
|
|
|
elegant0r
|
Thx
Sljedeca kinta ide na gnojivo.. nakon sta vent sredim..
Inace ovo sa korom od jaja i kavom je gnojivo na mikro razini tako da nemoze stetit.. moze samo pomoc biljci u slucaju da neki spoj nije dobila kroz postojeci mix u kojem raste..
Tu nema govora o overfeedingu.
|
|
|
10-26-2007, 00:42
|
|
|
elegant0r
|
Eto i prvi problemi pocinju.. naime jedna od biljki je imala tako tanku stabljiku da je jednostavno klonula do zemlje kad su joj prvi listovi postali malo veci..
Namjestio sam ju nekako da stoji uspravno al pri dnu izgleda kao da je stabljika dozivjela unutarnji prijelom..
To je cjena sta placacm neiskustvom i nekoristenjem ventilatora od samog starta.
Nista.. stavljam jos jednu sjemenku pod maramicu na klijanje.. sta preporucate? da ovu iscupam ili da je pustim da se oporavlja?
|
|
|
10-26-2007, 01:29
|
|
|
elegant0r
|
Nista.. grow je gotov za sada..
Nema smisla nastavit.. biljke su bile tjedan dana pod stednom zaruljom od 20w i na 15C nocnim ciklusima.. stabljika je narasla ekstremno tanka i duga na svim biljkama i cim nastane malo veca masa lista objesit ce se sve kao ova prva.
Trenutni prioritet mi je nabavit dobar vent za box koji ce micat biljke i skuzit kako cu odrzavat temperaturu nocnih ciklusa sto visom. Zatim kupujem zemlju koju je torcida preporucio i krecem ponovno.
Nazalost ostale su mi samo sjemenke vutre koja nije imala dobar rad i ne zelim ih proklijavat , a tko zna kada cu ponovno naletit na neku dobru domacicu
Neznam kako da opisem kako se osjecam.. sa jedne strane mi je drago sto sam prekinuo grow jer znam da nema smisla nastavit radi potpuno krivog pocetka, a s druge strane mi je jako zao sjemenki jer nisam naletio na takvu vutru vec jaaako dugo na nasim prostorima.
Uglavnom dozivljavam ovo kao jedno pozitivno iskustvo koje ce mi pomoc da sljedeci grow pocnem potpuno opremljen i spreman.
/Pobrisano, kršenje 14. točke pravilnika/
Over&out
Last edited by bongash : 10-26-2007 at 02:13.
|
|
|
10-26-2007, 01:49
|
|
|
pristojan momak
|
Nisi trebao tako olako odustati, mogao zatrpati biljke sa jos zemlje jer ti je bilo prostora u svakom pitaru. Inace, biljcice mogu pustiti korjenje skroz do ona dva mala okrugla listica, mislim da bi tvoje prezivjele. Duge i mrsave su ti zbog slabog svjetla na pocetku growa, a ne zbog nedostatka ventilatora. Istina da strujanje zraka oko biljke pomaze da se stabljika ucvrsti, ali to nije ni priblizno vazan faktor kao adekvatna rasvjeta.
Quote:
|
/Pobrisano, kršenje 14. točke pravilnika/
|
Ovo ti je inace 50 negativnih bodova, krsenje 14. tocke pravilnika, pazi na to.
Last edited by b r a i n c h i p : 10-26-2007 at 02:26.
|
|
|
10-26-2007, 02:21
|
|
|
Δ9-tetrahydrocannabinol
|
Žao mi je šta je tako završilo, ali nemoj odustajati ...
Za početak nabavi onu zemlju koju sam ti preporučio, napunu pitare do vrha, napravi rupicu 2cm duboku i ubaci sjemenku u nju, ne trebaš je niti na klijanje stavljati. To šta ta vutra nije imala neki rad ne znači da vutra koju TI uzgojiš neće imati dobar rad, možda je ta koju si ti pušio jednostavno loše odrađena ili je loše skladištena.
Pazi da redovito vlažiš zemlju sa štrcaljkom i da temp. bude poviše 25C i za 3-5 dana imaš nove biljčice. Ako ništa malo da se izvježbaš.
Još jednom, ne odustaj !!! 
|
|
|
10-26-2007, 03:27
|
|
|
elegant0r
|
Aiii stari.. malo sam zavaporiziro!
Bas me ohrabrio ovaj tvoj post.. svira bob marley.. everthing Everythings gonna be all right, a ja chillam i razmisljam o drugom growu mojih
Da bar proklija jedna od ovih 2 koje cekam.. zakon je ovaj high..
|
|
|
10-26-2007, 13:08
|
|
|
elegant0r
|
Quote:
Originally Posted by b r a i n c h i p
Nisi trebao tako olako odustati, mogao zatrpati biljke sa jos zemlje jer ti je bilo prostora u svakom pitaru. Inace, biljcice mogu pustiti korjenje skroz do ona dva mala okrugla listica, mislim da bi tvoje prezivjele. Duge i mrsave su ti zbog slabog svjetla na pocetku growa, a ne zbog nedostatka ventilatora. Istina da strujanje zraka oko biljke pomaze da se stabljika ucvrsti, ali to nije ni priblizno vazan faktor kao adekvatna rasvjeta.
Ovo ti je inace 50 negativnih bodova, krsenje 14. tocke pravilnika, pazi na to.
|
Da sam znao za tu foru sa zatrpavanjem zemljom mozda sam ih mogo spasit, al jebiga opet neiskustvo.. odusto sam u trenu kad sam vidio da su 2 biljke sa najvecim listovima totalno klonule radi tezine lisne mase.. dakle izgledalo je lisce savrseno zdravo.. ali na stabljici debljine igle i visine 15cm nije se moglo odrzati. Bile su zapravo toliko tanke da bi me bilo strah zatrpavat zemljom okolo jer i najmanji pritisak bi ih slomio.
No nista zato.. danas idem kod frenda pa cemo sklepat reflektor skupa..
Nadam se da ce sljedeci grow proci u redu jer ga pocinjem ispravno iz nule.
Zao mi je za krsenje pravilnika.. nisam bio svjestan toga u trenutku pisanja posta.. nece se ponoviti.
|
|
|
|