Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Organizacija » Cannabis Aktivizam

Cannabis Aktivizam Legalizacija-offline

Reply

Opcije Teme Način Prikaza
Old 05-06-2007, 21:26   #81
Sarmaister

Sarmaister's Avatar

Registrovan: Mar 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

podrzavam . i upuchujem poziv svim hrvatima ovdje da se organiziramo pa da i mi napravimo kampanju protiv ove jebene prohibicije , jer od postanja po internetu i nema neke velke koristi.

GANJA FORCES UNITE!!!!!!!!!!!!!!!
Old 05-08-2007, 14:33   #82
Oresar

Registrovan: Nov 2005

dodem nakon dugo vremena na forum,vise manje iz razloga da vidim kak je proso skup i vidim ovo,e sad neznam na koga sam vise ljut,na organizatore koji nisu ustrajali na tome do kraja,na one jebene skinse,sto guraju svoj nos gdje im nije mjesto ili mozda cak najvise na policiju,koja ocito kao i kod nas u HR neradi svoj posao kako treba,pazi te,likovi su se otvoreno prijetili u svakoj normalnoj drzavi bi zato odgovarali pred zakonom,kod nas u HR kad te uhvate s travom,prebiju sve zivo u tebi i sjebu ti zivot a likovi koji imaju mozga valjda dovoljno da znaju kad trebaju udisat zrak,prijete se i njima nista,netko je spomenuo rat,da nazalost mislim da je to tocno i zalosno al s nekima jedino na taj nacin mozes,iskreno nadam se da ce dogodine biti bolje i da ce se skup prosirit i na HR

lijep pozdrav svima,uz nadu da ce jednog dana biti bolje,pa makar morali na ruzne nacine borit se za nesto sto je u biti sasvim ok
Oresar is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2007, 00:32   #83
Vutragenjo
Usisivač postova

Vutragenjo's Avatar

Registrovan: Oct 2004
Pohvalio Puta:: 5
Pohvaljen 31 Puta u 8 Tema

Vancouver Global Marijuana March Neil and Michelle

http://youtube.com/watch?v=X75Ip7tRi08
Old 05-15-2007, 02:32   #84
kanehbosem

kanehbosem's Avatar

Registrovan: Oct 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema

fala genjo na odličnom linku.

AKO IDUĆE GODINE NE BUDE OVAKO U BG I/ILI ZG
DOLAZIM KOD GENJE NA RADNO MJESTO I DIŽEM MU SERVER U ZRAK
ništa me neće zaustaviti
zato bolje da mrdnete dupe i kažete

kane nemoj, evo ja ću prevesti neki tekst..samo reci šta treba?
evo ja ću napraviti potvrdu o osobnoj upotrebi.
evo ja ću poslati upit javnom zdravstvu.
ja ću poslat upit za statistike o presudama?
evo ja ću preć u tvoju vjeru
samo nemoj dizat server u zrak.
čini mi se da znam tko sam. ja sam promatrač
kanehbosem is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2007, 04:16   #85
Torpedo

Torpedo's Avatar

Registrovan: Mar 2007

Quote:
Originally Posted by Vutragenjo View Post
Ma zajebi forum...zajebi sve ovo je opsta propast za sve nas. Jes da je nasa rijec dosla dje nismo ni zamisljali, jes da su svi mediji stali na nasu stranu ali Vutra organizacija obecava da se ovakav mars nece ponoviti. Rekoh OBECAVA! Ja iskreno mislim da smo svi zakazali i bas me briga sto ko misli, Svi pojedinacno smo krivi zasto je sve ispalo kako jeste...Mozda je ta organizacija sjebala stvari...mozda je B92 namjerno srao po nacistima kojih nije bilo nidje...mozda je vrijeme da Vutra Organizacija izadje sa interneta i polomi par prepreka.

Ovo nije trabunjanje nego ozbiljan poziv da se probudimo da napravimo vojsku spremnu na sve. Da li smo mi narkomani!? Ili ljudi organizovani da je***o mater svima dobrom organizacijom. Vjerujte vutro spremacemo se za slijedecu godinu ozbiljno i budite sa nama i ne cekajte da vas posluzimo na srebrnom tanjiru. Digli smo ozbiljnu prasinu posjeta sajta je nevjerovatna. Vrijeme da se vidi koliko nas ima i sramota za svakog ko pusi a ne ucestvuje. Moje misljenje...mrzite me ali to je jedna velika istina.
Tako je tebre, ja se slazem sa tobom!!! Nismo mi gejše pa da se plašimo skinsa...Uostalom, imamo godinu dana da sve dobro organizujemo!!!
Torpedo is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2007, 23:34   #86
brend

brend's Avatar

Registrovan: Jun 2005

Originally Posted by Vutragenjo
Ma zajebi forum...zajebi sve ovo je opsta propast za sve nas. Jes da je nasa rijec dosla dje nismo ni zamisljali, jes da su svi mediji stali na nasu stranu ali Vutra organizacija obecava da se ovakav mars nece ponoviti. Rekoh OBECAVA! Ja iskreno mislim da smo svi zakazali i bas me briga sto ko misli, Svi pojedinacno smo krivi zasto je sve ispalo kako jeste...Mozda je ta organizacija sjebala stvari...mozda je B92 namjerno srao po nacistima kojih nije bilo nidje...mozda je vrijeme da Vutra Organizacija izadje sa interneta i polomi par prepreka.

Ovo nije trabunjanje nego ozbiljan poziv da se probudimo da napravimo vojsku spremnu na sve. Da li smo mi narkomani!? Ili ljudi organizovani da je***o mater svima dobrom organizacijom. Vjerujte vutro spremacemo se za slijedecu godinu ozbiljno i budite sa nama i ne cekajte da vas posluzimo na srebrnom tanjiru. Digli smo ozbiljnu prasinu posjeta sajta je nevjerovatna. Vrijeme da se vidi koliko nas ima i sramota za svakog ko pusi a ne ucestvuje. Moje misljenje...mrzite me ali to je jedna velika istina.

Zasto bre da te mrzimo????Samo si rekao jednu veliku istinu i cini mi se da te je bes i gnev tek sad probudio.
brend is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2007, 23:56   #87
Vutragenjo
Usisivač postova

Vutragenjo's Avatar

Quote:
Originally Posted by brend View Post

Zasto bre da te mrzimo????Samo si rekao jednu veliku istinu i cini mi se da te je bes i gnev tek sad probudio.

Pa moramo se svi probuditi a ima nas gomila.
Old 06-08-2007, 10:00   #88
3kokosa2

3kokosa2's Avatar

Registrovan: Jun 2007
Pohvalio Puta:: 2

ljudi najbolji način koji bi nas mogao približiti dekriminalizaciji je filovanje medija. i to ne mislim neke skandalčiće izazivat nego baš potkrijepit ta naša nastojanja.

recimo šta bi bilo super:
1. dati ljudima do znanja da marihuana nije toliko štetna za zdravlje i to poduprijeti raznim radovima, linkovima, istraživanjima (naravno linkovi sa respektabilnih stranica i istraživanja dr. medicine)

2. dati primjer razvijenih zemalja kao što su njemačka, velika britanija, španjolska pa čak i rusija koja i nije najliberalnija zemlja (sjetite se nedavno gay pridea ) i usporediti stanje sad i prije

3. navesti činjenicu da su naši (siguran sam za hrvatske) sudovi preopterećeni i da nisu u stanju rješavati slučaje mnogo ozbiljnijeg karaktera i zato mnogo gora kriminalna djela odu u zastaru - dekriminalizacija je, ako ništa drugo, bar korak do rasterećenja

4. zatvori su pretrpani. dekriminalizacija = manje dilera travom = više mjesta u zatvoru za gore kriminalce
5. RECIMO napraviti "model" tj. što bi bilo kad bi dekriminalizirali/legalizirali, s posebnim naglaskom na turizam
6. naglasiti da bi država također imala dobar profit (nešto kao što sad ima na cigaretama, kavi i alkoholu)

i naravno, predložiti još par stvari kao što su različite dozvole, zabrane maloljetnicima i štatijaznam. tek kad bi ovo uspjeli napraviti donekle "profesionalno" ljudi bi nas preko medija počeli shvaćati ozbiljnije.

jedini problem je što treba vremena za skupljati sve te informacije, sortirati, itd. al "kad se male ruke slože, sve se može, sve se može" ;)

Last edited by 3kokosa2 : 06-08-2007 at 10:05.
3kokosa2 is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2007, 20:19   #89
HEROJ ULICE

HEROJ ULICE's Avatar

Registrovan: Aug 2007

Ukoliko nepocnemo odmah sa pripremama sutra vec moze da bude kasno.Zato daj malo da se bolje organizujemo pa da vidimo sta nam je ciniti.Sto se tice nas iz Srbije nemamo nista protiv ali daj da osmislimo akciju.

Ajmo sada svi zajdeno!

Ajmo da radimo na pripremama sta se ceka Hrvati sto se nas tice mozemo odma da krenemo.Daj da se dogovorimo sta nam je ciniti...
HEROJ ULICE is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2007, 15:59   #90
LucidDream
Super PerfundO

LucidDream's Avatar

Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 5 Puta u 4 Tema
Cool ajde,ajde,ajde!!

Sto brze to bolje samo pricamo o tome niko nista ne radi,razne ideje imamo ali niko ih ne realizuje,STA JE TO BRE LJUDI MOJI,STA?

Last edited by LucidDream : 11-24-2007 at 13:16.
LucidDream is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2007, 20:28   #91
Jim Morrison

Jim Morrison's Avatar

Registrovan: Jul 2007

to se zove..... aaaaaaaa.................... flashback
Old 11-23-2007, 19:11   #92
MONSTER

MONSTER's Avatar

Registrovan: Nov 2007

I tako se zaavrsila revolucija.....
MONSTER is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2007, 00:37   #93
trashcan

Registrovan: Nov 2007

Dolazim ! Bilo bi lijepo kada bi se u međuvremenu postao plan grada. Kako doci od zeljeznickog/autobusnog kolodvora do dogovorene lokacije... Vremena ima, samo polako.

Ideja za maslac nije losa, kolaci mi padaju na pamet. Sad kad umjesto marsa bude sve to licilo na sajam hrane!
trashcan is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2007, 02:13   #94
barabcina_mo

barabcina_mo's Avatar

Registrovan: Dec 2007

haha a mi vamo po vazdan razvaljeni govorimo "kako bi bilo dobro da se ovo legalizuje pa da mogu i u kafani (kao da vec ne pushimo)" a vidi vamo sta nam balkanska braca devre ;D

bas ste pravi zlodusi :) ajde ako toga bude ove godine poljepice se i po mostaru plakata a vjeruj ima nas mnogo zainteresiranih...
barabcina_mo is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2008, 21:58   #95
dread irie

Registrovan: Mar 2005

Imate podrsku svakog dana na

http://radio.rootsandsound.com

Uskoro tematske emisije sa gostima, narocito se spremite za 4:20 Issues i 20. April. Svakog dana od 16:20, do 4:20 ujutru. Reggae, dub, rap, triphop, jazz, funky...

Blaze Up !
dread irie is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2008, 22:19   #96
Vutragenjo
Usisivač postova

Vutragenjo's Avatar

Ustade choek iz groba. Dje si nesreco nebeska?! Taman sam pomislio da si presao sa dzidze na dietetska pica i porodicni zivot.
Old 02-05-2008, 14:35   #97
Bloodspiller

Bloodspiller's Avatar

Registrovan: Dec 2005
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 3 Puta u 2 Tema

šta je s radiom? ne šljaka baš!
Old 02-05-2008, 16:28   #98
dread irie

Registrovan: Mar 2005

Izvinjavam se, sinoc mi je provajder uskratio Internet tacno u 11:59 ... Ali, we are back and rolling. Radio je online, i bice do jutarnjih casova.

PS.. Pozdrav za Vutragenja i ostale drugare
dread irie is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2008, 22:08   #99
Silent Wood

Silent Wood's Avatar

Registrovan: Mar 2008
Smile

Quote:
Originally Posted by Hasan bin Sabah View Post
Na http://www.globalmarijuanamarch.org/ , kao što već sigurno znate, nalazi se stranica posvečena ovogodišnjem Marihuana maršu. Na dotičnoj stranici nalze se linkovi sa informacijama, i tamo je naveden Beograd i link prema našoj omioljenoj vutri.org.
Lutajući po newsima, na hr.alt.drugs san pronaša cilu storiju o za i protiv organizacije nečeg sličnog u HR.
Ajmo "krvati", očemo šta pokušat organizirat ili da se jednostavno pridružimo braći iz Srbije?
Hmm, poznavajući nas "krvate", ostaćemo doma, pušit i komentirat kako je to sve cool itd.
Daj, ajmo se pokrenit. Ja osobno neman nekih posebnih ideja, ali san spreman uložit 100% energije u sprovođenje svake "pametne" ideje.
Braćo iz Srbije, ajde dajte malo poticaja, ideja...ičega.
Marš nije samo borba za legalizaciju; marš je borba za ljudska prava, za slobodu izražavanja...za slobodu razmišljanja!

Legalize Marijuana, free the consciousness!!!
Eto pošto sam novi ovdje, čitam i odgovaram od početka.

Eto Hasane, dobra ti ideja, ali nikako provediva u RH, mislim ok je to, borit se za svoja prava, ali prisjetimo se gay pridea u Beogradu, ok kod nas u Zagrebu nije bilo baš pucnjave i klanja, ali opet, skoro da je bilo, i oni su se borili za svoja prava koja su ih stajala glave!

Mislim da živimo u poprilično konzervativnom, FOBIČNOM, maloumnom i pasivnom društvu, nebi oni shvatili što mi želimo time reči, mislim da nas nebi ni doživjeli, samo bi nas osuđivali!
Ne znam, ali meni nije do nekakvog deklariranja, naše društvo nije još na tom stupnju razvoja!!!

Moj zaključak je, bolje ja ostanem doma ili odem u šumu i popušim koju u miru, doživim je na svoj način bez ikakvih vanjskih utjecaja okoline i njihovih predrasuda.
Podržavam tvoju ideju, ali ipak nije još vrijeme.
Silent Wood is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2008, 13:47   #100
Ledo

Ledo's Avatar

Registrovan: Nov 2006
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema

Odnos prema gay populaciji potpuno je druga stvar konzervativni ljudi, koji su u duši vjerovatno pomalo pederi pa gonjaju te ljude po ulici dok prosvjeduju.
Sto se vutre tiče takvi likovi bi nam se vjerovatno pridružili u prosvjedima...
Tako da to uopce nije problem....
Ledo is offline   Reply With Quote
Reply

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules