Quote:
Originally Posted by Šaman Šandor
Na ono stranici ne pišu nikake posljedice uzimanja to ga i tako jer to još neistraženo ili ih nema što nevjerujem jer i trava ima svoje loše strane isto ko i sve ostalo
|
Salvia nije nešto šta se uzima svako malo, pa ni svaki dan, a kamoli da je se regularno puši. Inače, tradicionalni način uzimanja nije pušenje i Mazatec indijanci ne poznaju taj način konzumiranja. Pušenje je tzv. "zapadnjački" način. Indiosi je konzumiraju ili žvakanjem u kojem je glavni cilj šta duže zadržati sokove iz lišća TOČNO pod jezikom ili prave vodenu infuziju za piće. Nikad nije zabilježen ni jedan smrtni slučaj od Salvie, osim u USa gdje je jedan mladić ostavi poruku tipa :"...pokazala mi je pravu stvarnost, ovaj je svijet bez smsila i vrijednosti..." i ucmeka se. Ovo je Američka javnost jedva dočekala da može počet luđački zabranjivat Salviju. Največa šteta od SAlly može nastat kad se puši a odnosi se na štenost dima na pluća. Inaće aktivni sastojak ke Salvinorin A, diterpen koji se izuzetno lako raspada u organizmu i izlučuje(česta je pojava da se od Salvie užasno iznoji).
Evo ja san je sinoć pušija. Jednu malo jaču lulu (oko 0,5g) iz spiritualnih razloga, a 1/2 sata iza 2 dimića (oko 0,1) g čisto da me uspava i podari ugodan san i snove.
Meni osobno je u početku trebalo puno da bi osjetija efekt, čak san mislija da san tzv. "salvia hardhead", ali praksom mi je trebalo sve manje i manje. Obrnuta tolerancija je česta kod Salvije.