Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Gljive,biljke,životinje... » Biljke

Biljke Salvia, Morning glory, Ayahuasca i sl.- uzgoj, rasprave, konzumacija, iskustva, savjeti

Reply

Opcije Teme Pretraži Temu Način Prikaza
Old 06-16-2008, 11:27   #1
Narquila

Narquila's Avatar

Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema
Default Papaver rhoeas-Crveni mak

Odmah da naglasim ovo nije opijumski mak koji je zabranjen ovo 100% legalna biljka i raste na nasim krajevima na livadama. Ja nemam iskustva sa tom biljkom i pitam ima li ko od vas?

A i nasao sam jos nesto

Magical Uses: Love magic and divination, prophetic dreams, incense for divination, potions in sex magic, Flying Ointment, prosperity charm, protection against demons and vampires, happiness and peace, invisibility

Medicinal Uses: Analgesic, narcotic, sedative, antispasmodic, anti-diarrheal, antitussive, diaphoretic, aphrodisiac.

Koliko sam vidio nigdje se na forumu nije bas pisalo o ovoj biljci

p.s. Da napomenem opet ovo nije Papaver somniferum tj. opijumski mak koji je zabranjen!!!! Crveni mak je legalan i od njegovog sjemena se prave kolaci
Old 06-16-2008, 11:46   #2
Šaman Šandor

Šaman Šandor's Avatar

Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema

Koje aktivne tvari itd.?
Old 06-16-2008, 13:09   #3
Vutragenjo
Usisivač postova

Vutragenjo's Avatar

Registrovan: Oct 2004
Pohvalio Puta:: 5
Pohvaljen 31 Puta u 8 Tema

Bio je tu jedan clan Robot Minimal koji se navukao na bas taj nas crveni mak koji raste kod nas. Sjecam se da je pricao kako su mu koljena klecala i nije mogao da hoda od bolova. On je pijo valjda cajeve svako malo ma uzas jer kaze da se navuces veoma lako jer sve mislis ma to je samo biljka...e sad ne znam ja nemam iskustva ako neko jos moze da nas prosvijetli. Samo eto da upozorim da sam se toga prisjetio.
Old 06-16-2008, 13:35   #4
dziba

dziba's Avatar

Registrovan: Jan 2007

he, he... Ja sam se bas pitao gde je Robot? Njegove price su bile bas zanimljive steta sto su bile "sa one strane zakona" pa ga nema vise... sorry na off-u...
Sto se tice maka, on je poprilicno otrovan... ali verovatno bas zato i sljaka... Koliko ja znam i od njega se prave okice, odnosno koristi se to mleko iz "zelenog" dela biljke...

Last edited by dziba; 06-16-2008 at 13:44.
dziba is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2008, 13:43   #5
Narquila

Narquila's Avatar

Ma da ipak u crvenom maku ima koliko sam procitao 40 alkaloida od kojih ima najvise morfija,kodeina i papaverina. U ovom "nasem" crvenom maku dosta je manja koncentracija tih alkaloida nego u opijumskom. To ne znaci da treba pretjerivat sa uzimanjem.
Nasao sam da se caj pravi od listova a i procitao sam da u cijeloj biljci ima aktivnih supstanci(ne znam za korijen ali u svim dijelovima ima)

Ja planiram jednom sebi napraviti caj da probam. Onako u predvecerje oko 7h, upalit sebi film kakav i leci. Koliko sam citao ima lijep opustajuci rad.

Kad to isprobam obavezno cu vam napistat report!!!!

p.s. Posebno mi se svidjelo ovo:

"Magical Uses: Love magic and divination, prophetic dreams, incense for divination, potions in sex magic, Flying Ointment, prosperity charm, protection against demons and vampires, happiness and peace, invisibility"

Sad ne znam koliko je tacno-vidjet cu ;)
Old 06-16-2008, 13:46   #6
dziba

dziba's Avatar

Registrovan: Jan 2007

caj se pravi od suvih caura...
Old 06-16-2008, 14:02   #7
voogilica

voogilica's Avatar

Registrovan: Jan 2008
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

kod nas je zovu bulka.
cuo sam da je mnogo otrovna jos kad sam bio klinac.
ima je mnogo po zapustenim livadama i neplodnom zemljistu.
voogilica is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2008, 17:24   #8
EXARP
Spirit of Air

EXARP's Avatar

Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema

U tom maku nema ništa od navedenoga. Ima on nekih alkaloida, ali alkaloida OPIJUMA - nema.
To je običan poljski mak.
pa na kubu činit koji đir...
TBF - Đita

Znan da ih niko nevoli, znam da ih je ponekad užitak kršit, ali svejedno...PROČITAJ PRAVILNIK
EXARP is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2008, 09:11   #9
Narquila

Narquila's Avatar

Ja mislim da ima jer valjda mozes biti pozitivan na opijate kad pojedes kolac od maka. Znaci ima u sebi bar malo kodeina i morfija ali u puno manjim kolicinama neg u opijumskom.

A mozda i nema kao sto ti kazes, ma ja cu probat cisto onako pa cu vidjet.

A bas sam juce procitao caj je dobar za bolove u misicima, otklanja grceve u misicima i protiv nesanice.
Old 06-17-2008, 13:05   #10
Ramona_Red

Ramona_Red's Avatar

Pohvalio Puta:: 11
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema

(zašto mi se promijenio font? )

@Narquila - ne rade se kolači od poljskog (ni češkog:) neg od opijumskog maka, koji i u sjemenkama sadrži (od “u tragovima” do “vrlo malo”) morfija, kodeina, tebaina i ostalih alkaloida opijuma. Teoretski bi mogao skuhat aktivan čaj od maka, od masu masu (masu!) sjemenki opijumskog maka - al ne od ovog običnog/crvenog/poljskog, s mini-čahuricama ... on nije papaver somniferum, nego papaver rhoeas, sadrži rhoeadin (roeadin, readin), koji je blagi sedativ - ne opijat ... no možda tebe i zanima takav, sedativni (ne-opijatski/-umski) čaj..?

Evo ti, sa http://www.poppies.org/faq/poppy-tea/ :

Can I make poppy tea with any kind of poppies?

No. Poppy Tea can only be made from either fresh or dried pods from the Opium Poppy (Papaver Somniferum). There are several "species" of poppy that contain the necessary alkaloids to make tea -- but almost all fall under the label of "Papaver Somniferum". Within the papaver somnfierum species there are several varieties that contain varying amounts of alkaloids, such as "Hens and Chickens", "Persian Whites" and many others. As long as you're sure you have somniferum pods, you're getting the "real deal", so to speak. Other species that contain the "good" alkaloids are Papaver Giganthemum and Papaver Paeoniflorum. Papaver Paeoniflorum is actually just a synonym for Papaver Somniferum, when it is grown decoratively. Papaver Giganthemums are also known as "Giants", due to the fact that their pods are around the size of a tennis ball.

What about Rhoaes, Orientale, California, Prickly or Icelandic Poppies, etc?

These are all beautiful flowers that would go well in anyone's garden. But none of these contain the alkaloids necessary for making poppy tea. Some may contain small amounts, but not enough to be of worth. Others, such as Califonia and Prickly poppies, aren't even poppies at all.

... a imaš i stranicu http://poppyseedtea.com/

Last edited by Ramona_Red; 06-17-2008 at 14:21.
Ramona_Red is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2008, 16:20   #11
Narquila

Narquila's Avatar

Hvala ramona puno na informacijama!!
Sad mi je dosta toga jasnije. E pa to sam ja i trazio taj blago opustajuci osjecaj cisto radi sna. Imam problema nesanicom a nedaju mi se vise piti diazepami "blokiran" sam previse. Pa eto pokusat cu ja napraviti caj od listova crvenog maka-mozda mi i pomogne.
Old 06-17-2008, 17:04   #12
pecko88

pecko88's Avatar

Registrovan: Apr 2008

@Narguila, nemoj se igrati sa bilo kakvim opijatima u bilo kakvim kolicinama, jer ces kasnije zaliti sto si to radio.
A u vezi nesanice, to ti je jedinstveno od dijazepama.
Diazepam trazi da mu se doza konstantno povecava, tako da jedan period radi i lepo spavas, ali kasnije moras pokaciti dozu kako bi mogao normalno spavati.
Najbolje ti je da prekines sa Diazepamom.
Prvih mesec dana ce ti biti mnogo lose, prosto receno poremetice ti se sve nevrone u telu, cak ce ti i srce ubrzano kucati i ruke ce ti drhtati.
Drugi mesec je malo laksi za odvokavanje Diazepama, ali kad minu dva meseca imas moju potpunu garanciju da ces spavati ko beba, najmanje po 10 sata.

Tako da znas, nesanica koja je rezultat diazepama se ne leci pomocu jacih opoida, jedino ces je pogorsati s vremenom, vjeruj mi, imam licno iskustvo i to 12 godisno.
Moras izdrzati, pa makar i koliko da ti bude tesko, ali ces na kraju biti mnogo srecniji, ziviji i spavat ces ko bebica...

Pozdrav...
Old 06-17-2008, 17:39   #13
voogilica

voogilica's Avatar

Registrovan: Jan 2008

derivati opiuma su mnogo zajebane stvari...

kako bi crnogorci rekli : piiii, bachi drogu djavoli je popili, ne dozvolite da vas zivot usisa....
www.youtube.com/watch?v=IDEGEXuEAac
:) :) :)
voogilica is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2008, 18:50   #14
Vutragenjo
Usisivač postova

Vutragenjo's Avatar

Registrovan: Oct 2004
Pohvalio Puta:: 5
Pohvaljen 31 Puta u 8 Tema

Treba trazit uzrok nesanice a ne nesanicu sakom u glavu

Opcije Teme Pretraži Temu