| Biljke Salvia, Morning glory, Ayahuasca i sl.- uzgoj, rasprave, konzumacija, iskustva, savjeti |
05-11-2008, 11:26
|
|
Registrovan: Feb 2008
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
Cebil (Yopo)
Riječ je o vrsti južnoameričkog hrasta, Anadenanthera colubrina. Njegove sjemenke se zdrobe u prah i onda se ušmrću ili popuše da bi se dobili efekti.
Više o ovome ovdje:
http://www.erowid.org/plants/anadenanthera/
|
|
|
05-11-2008, 11:37
|
|
|
Moje prekjučerašnje iskustvo sa cebilom...nije prošlo dobro. Nas petero smrvili 10-ak sjemenki i srolali. Dim je toliko težak i smrdljiv da se ne želim podsjećati na to.
Dobra strana je: radi
Loša strana je: rad je loš
Gotovo trenutačno pojavljuje se osjećaj otežanosti udova, najviše se osjeća u glavi i ubrzo se pretvara u gadnu vrtoglavicu i glavobolju. Vid se jako brzo zamuti i dolazi neki truli osjećaj umora, depra i tako nešto. Tulav osjećaj totalno, lagane vizualne halucinacije, ništa posebno, presjeban si da bi te zanimale uopće.
Uglavnom sjemenke ću odsad koristiti za sađenje ili kao sredstvo sa spavanje u kombinaciji sa tabletom za glavobolju.
|
|
|
05-11-2008, 11:56
|
|
Registrovan: Jan 2007
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema
|
a da probate yopo sniff? ko shamani?
smrvite i usmrcite :)
u cijev i jedan puse drugi sise.. x)
|
05-11-2008, 12:02
|
|
Registrovan: Nov 2006
|
Yopo nije bas za pusenje kolko ja znam. Yopo snuff pak, je pre hardcore za mene.
Last edited by ROX : 05-11-2008 at 12:54.
|
|
|
05-12-2008, 11:03
|
|
Registrovan: Mar 2008
|
gdje se mogu nabaviti sjemenke?
|
|
|
05-12-2008, 12:02
|
|
|
Quote:
Originally Posted by SupaRasta
gdje se mogu nabaviti sjemenke?
|
Ja sam preko botanic-arta nabavio. 5 eur nekih 50-ak sjemenki. U principu sam ih za sađenje uzeo al moram ja sve probat da ga jebeš! 
|
|
|
05-13-2008, 20:13
|
|
|
General vojske ashishara
Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
Sjemenke treba prvo "ispeč" pa samlit u mlincu. Onda treba dodat sode bikarbone, oko 1/4 - 1/5 količine sjemenki, i kapnit malo vode i to sve mišat dok se ne pretvori u pastu.
Pastu ostavit bar 1 dan da fermentira. Nakon toga razmrvi se taj "pripravak" i pusti ga se još neko vrime da se skroz posuši.
Šta se pušenja tiče, to je OUT!!! Bar meni, jer ipak je to sjeme koje smrdi kad gori i kojega treba popušit masu i u kome bufotenin i nije baš, spreman za uporabu.
Nekakav obrađeni i extrahirani, OK. Osim, ako neko nevoli baš pušit sjemnke. Onda good luck  .
Ovako pripremljeno se ušmrkne. Neka doza ide od 2 - 5 sjemenki (2,5 su već juhu-huhu, ako je dobar Yopo), a ima tu materjala kojega treba zadržat bar 5 minuti u nosu. Nije nešto teško, ali je nezgodno. Nevalja gutat slinu koja se cidi u grlo, radi mučnine. Ako sjeme nije obrađeno lužinom (bikarbona, vapno itd.) bufotenin u svome prirodnopme stanju je slabo potentan. Indijanci koriste kalcificirane školjke, puževe, pepel nastao sagorjevanjem određeniog svetog drva itd. da bi ga izolirali, tj. šta bi se reklo izvukli freebase bufotenin, koji je itekako potentan. Istraživanja pokazuju da bi trebalo stavljati vapno umisto bikarbone, jer u kombinaciji s vapnom dolazi do reakcije koja ne samo da izvlači freebase, već mijenja i strukturu samog bufotenina drastično smanjujuči neugodne efekte i povečavajuči potentnost.
Ima dosta vizuala, i CEV-ova i OEV-a. Dolazak ovako pripremljenog Yopa (sa bikarbonom) je ko Thorov malj
Dosta štipanja u mišičima, oko glave osječaj ko da mi je neko stega u obruč. Neugodno je, malo mučnine u želucu (ne gutat!!!!) ali ne i zabrinjavajuče. Sve se ovo izdogađa u max. prvih 5 minuta. A onda počnu vizije. Vizije su slične psilocibama. Teksture koje se formiraju daju naslutit da su ove dvije kemikalije ludo srodne (iako čisto kemijski, malko su udaljenije). OEV su manje obojane, ali su zato daleko intezivnije. I žestoke. Jednostavno ne odustaju.
A CEV-ovi su takođe žestoki i intezivnih boja. Jako intezivnih boja.
Osječaj panike je moguč radi inteziteta fizičkog napumpavanja. I sve ovo traje nekih 1-2 sata. A onda sljedi super afterglow, od nekih 2-3 sata. Antidepresivni efekt je  , emocije su  , a san je ugodan i osvježavajuči.  ovde side samo tako.
Sve u svemu, jako zanimljiv Saveznik za druženje; težak, ali inspirativan....   
Last edited by Hasan bin Sabah : 05-13-2008 at 20:23.
|
|
|
05-14-2008, 00:16
|
|
|
Hmmm...sad me skoro pa prisiljavaš da ga probam na taj način
Koliko je opasan/toksičan/nepredvidiv? Znači sa cca 3-4 sjemenke neću falit?
|
|
|
05-14-2008, 11:39
|
|
|
THC vitamin
Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 11
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema
|
Nemoj 4, može ti bit puno. 2,5 - 3 = taman za dobar 3p
Uuuhuhu yopo yopo  ... moćna stvar, nadam se da će se i tebi svidjeti! 
(nemoj ga, bar za prvi put, uzimat po danu - biće ti prejako svjetlo)
|
05-14-2008, 12:36
|
|
Registrovan: Nov 2006
|
Um....da, citam malo na erowidu negativna iskustva....cini se da je mnogo ljudi osjetilo "usasnu, stravicnu, neopisivu" bol pri usmrkavanju.
|
|
|
05-14-2008, 13:02
|
|
|
elegant0r
Tournaments Won: 1
Registrovan: Sep 2007
Pohvalio Puta:: 16
Pohvaljen 15 Puta u 15 Tema
|
Ili su amerikanci pickice?
|
|
|
05-14-2008, 13:17
|
|
|
Usisivač postova
Registrovan: Oct 2004
Pohvalio Puta:: 5
Pohvaljen 31 Puta u 8 Tema
|
Koliko loseg o ovoj biljci a ljudi opet pitaju dje se moze nabavit..hehehe

|
05-14-2008, 18:44
|
|
|
General vojske ashishara
|
Štos je u pripremi. Bufotenin u formi u kojoj je u sjemenu slabo je psihoaktivan i izaziva mučninu i bolove u mišićima.
U formi hidrokloridne soli slaba još jače bolove i mučninu izaziva.
U formi slobodne baze (freebase) je halucinogen i psihodelik sa manjim stezanjima mišića i osječajem umora. Ali ovo prođe jako brzo. Zaheb je ako se kod šmrkanja potegne i proguta jer se bufotenin freebase u želucu, u dodiru sa želučanon kiselinom pretvori u bufotenin HCl i odatle je moguča mučnina. U svakome slučaju, svi neugodni efekti su osjetno slabiji ako se ne guta.
Indijanci koriste vapno, kalcit. Spale školjke i time dobiju živo vapno, koje onda pomješaju sa smrvljenim sjemenka ma Yopa i dodaju vode.
Živo vapno postane gašeno (kalcij-hidroksid) vapno, koje je lužina i koje izvuče bufotenin freebase. E sad, ovde je slučaj da vapno reagira sa bufoteninom stvarajuči kalcitnu sol kalcij-bufotenat. Ovaj spoj, skoro da nema neugodnih posljedica. Izuzetno je potentna i ugodna forma bufotenina.
Ovo radi, ali bilo koje ostupanje od recepta vodi u neuspjeh. Yopo je "stariji" od Aye, daleko stariji. Znimljivo je da su uzorci Yopa, stari oko 2000 godina, i dalje zadržali psihoaktivnost
A šta se tiče Erowida, svaka čast reportima ali treba kritički čitat i dobro pratit šta ko piše i koliko je čega izdozira. A za yopo, http://en.wikipedia.org/wiki/Anadenanthera_peregrina.
Quote:
Originally Posted by ROX
Um....da, citam malo na erowidu negativna iskustva....cini se da je mnogo ljudi osjetilo "usasnu, stravicnu, neopisivu" bol pri usmrkavanju.
|
A slušaj, da je ugodno u nosu i sinusima držat 2-3 samlivene simenke (a uz to još i nešto sode-bikarbone) baš i NIJE! U svakome slučaju, snuff mora odležat. A da je stravična, usasna i neopisiva...Meni osobno, bilo kakvo ušmrkavanje je neugoda samo po sebi. Kad odvažem neugodu i bolove naspram efektu...
A i ovo se može zaobić...extrakcija i vaporizacija. To je "ključ budučnost" 
Last edited by Hasan bin Sabah : 05-14-2008 at 18:51.
|
|
|
05-14-2008, 19:52
|
|
Pohvalio Puta:: 9
Pohvaljen 5 Puta u 3 Tema
|
Quote:
Originally Posted by elephant0r
Ili su amerikanci pickice?
|
Ma to što si napiso je 100% istina...........amerikanci nemogu prožvakat Muškatni oraščić ili Slak( i još pun k**** psihoaktivnih supstanci ne mogu podnjeti al necemo tocno reci sto, ja i moji frendovi uzmemo to ono baš gušt sve lako podnosimo a ono se kunu bogom da više nikad nece uzimat, da je to jebeno strašno iskustvo, da su mislili da će umrijet) a da ne umru od riganja.....ma baš su pickice ni dobru travu ne mogu pušit bez da dožive horor trip...
Citas o necem na erowidu i 90% iskustava opisuju ko da su se arsenom u žilu pukli. Treba potražit ljepo iskustvo, realno opisano i onda znaj ak nisi amerikanac da ak su oni rigali 3x balkanac nece ni jednom.
|
|
|
05-14-2008, 20:59
|
|
|
General vojske ashishara
|
Hehe, hehehe...baš tako 
A jbga, nemože svako isto podnit. Jednom lijek, drugom otrov...
Quote:
Originally Posted by Wolfshade01
Gotovo trenutačno pojavljuje se osjećaj otežanosti udova, najviše se osjeća u glavi i ubrzo se pretvara u gadnu vrtoglavicu i glavobolju. Vid se jako brzo zamuti i dolazi neki truli osjećaj umora, depra i tako nešto. Tulav osjećaj totalno, lagane vizualne halucinacije, ništa posebno, presjeban si da bi te zanimale uopće.
Uglavnom sjemenke ću odsad koristiti za sađenje ili kao sredstvo sa spavanje u kombinaciji sa tabletom za glavobolju.
|
Točan opis "sirovih" sjemenki. Bufotenin u toj formi je zakur..
Treba ga obradit. Ako ni onda nebude vridilo, onda su sjemenke u kur..
Ima svakakvoga Yope okolo po šopovima. Ako je viabilna nemora bit i psihoaktivna, i obrnuto.
Last edited by Hasan bin Sabah : 05-14-2008 at 21:04.
|
|
|
05-22-2008, 03:10
|
|
|
Okej, prekosutra ću probat na pravi način. Sjebe li me ko prošli puta ima da zadavim nekog!
Btw. nikla su mi 2 komada u pitaru, još malo pa ću imati hrastik :P
|
|
|
05-25-2008, 15:11
|
|
|
Mhm...nije bilo dobro. Fizički nemogu povući dovoljno, preodvratno je jednostavno.
|
|
|
| Opcije Teme |
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules
|