Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Gljive,biljke,životinje... » Biljke

Biljke Salvia, Morning glory, Ayahuasca i sl.- uzgoj, rasprave, konzumacija, iskustva, savjeti

Reply

Opcije Teme Način Prikaza
Old 05-06-2008, 20:53   #1
Gaucho

Registrovan: Jun 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
Default Problemi sa Salvia Divinorum i riješenja + TIPS'n'TRICKS

Više o salviji imate na linku http://forums.vutra.org/biljke/1620-salvia-savija.html
ja se baziram na probleme kod konzumiranja za početak

da se odma razumijemo, za one koji ne čitaju sve(!), u ovom textu ne piše ništa loše o salviji, zbog toga što nisam uporabom iste ništa lože iskusio, tokom uzimanja i poslje uzimanja (ne govorim o tripu)

ugl glavni problem kod ekipe je to da je situacija slična mojoj, jedan lik (amo reć ja) pronađe je na netu, kopa masu stranica o njoj, savjetuje se s iskusnijima ljudima u tome, čita sve moguče i nemoguče FAQ-e i ostale stvari, od raznih bedastoča do velikih razrada tema o sally, i ostala ekipa koja ništa nezna a ovaj lik želi im prezentirati sally
ekipa je uvjek zapižđena, od njih 15 3 će vas saslušati, a drugi će kao, ma ajde odjebi daj to da pušimo...
KRIVO
ovo izbjegnite u svakom slučaju, čim ovo netko reće totalno ga odbijte i taj put mu nedajte pušit jer nečete ništa dobro postić, em njega neče puknut, em če krive stvari mislit o sally i drugi niz problema
kako treba:
kad prvo pročitate (gotovo) sve teme vezane za sally od iskustava do howto tripovanja (preporučam ovaj site kojemu sam sadržaj u više navrata čitao
http://forums.vutra.org/biljke/1620-salvia-savija.html ,te OBAVEZNO FAQ http://www.sagewisdom.org/faq.html) možete da krenete s ostvarivanjem plana konzumiranja
ako, tj ne ako, nego obavezno morate konzumirati s bar još 1 osobom onda to i njoj dajte na razmatranje, nek malo čita o tome dok čekate da dođe sally. nakon što i ona približno dobro sazna o toj biljci spremni ste za konzumiranje!
ja sam miljarde puta čitao stvari slične ovom mom textu i na hrvatskom i na engleskom i zanemarivao, ali ovo gore navedeno je OBAVEZNO

evo moj primjer na koji sam popizdio:
ja se informiram ono maximalno o tome, naručim i ajde, 2-3 likova nešto sam im objasnio, površno vezano za konzumiranje, kako trebaju i to, onda je bilo ok, zatim napravim onaj 2x-3x i dođe još njih 2 i neče da slušaju, nego ajde da j da zapalimo, jer kao šta češ ti nama pričat, prošli smo mi cijeli spektar droga i sad ćeš ti nas učit, e TO JE TROŠENJE SALLY UZALUDNO

danas ponovo dođe lišče i ja nenapravim taj 2x-3x extrakt i svi kao ono, am to nevalja i sl. ja se puknem kako treba (kako sam pročitao u masu toga i kako me ekipa savjetovala po forumu) i odnese me, i ekipa me gleda, kao ja bezveze se lomim i serrem samo kako bi njima dokazao da je to šta pušim dobro, a kako oni zamišljaju da ih ne pukne, i niko neče da sasluša!

ispod ove linije ću napisat KAKO PUŠIT lišče čisto, koje je i najjeftinije, a za extrakte je isti princip, samo manja doza!

1. nakon svega gore navedenog (edukacije, pripreme (ka ono priprema)) naručite sally, sa bouncingbearbotanicles kao ja, ili sa botanic-art ili sa drugih siteova

2. dok čekate nekih 10-ak dana JOŠ UTVRDITE GRADIVO

3. nabavite bong

4. kad pošiljka dođe zovite tu osobu ili više njih koji ZNAJU O ČEMU JE RIJEČ (a ne ono, iznenađenje; probaj ovo)

5. nemojte prepunit bong, nego stavite do pola one pipe, i to sve nagnite malo na jednu stranu uz stijenku da se sve lakše užari i da ide bolje (pogotovo ako s običnom upaljačem to radite)

6. stanite u pozu neku na krevetu, ili na kauč, može i stolica, pa čak i pod; prihvatite bong u jednu ruku, upaljač u drugu i pozdravite se s ekipom

7. Pripalite upaljač i nakon 1s od prislanjanja plamena na sally VUCITE PUNIM PLUČIMA!!!!! (malo ču razraditi ovo. znate onaj osječaj kad pušite vutru ili cigarete, pa ono kad vas kao u grlu/plučima nešto blokira i kao zapeče, tipa nemožete pušit crveni malboro, a možete bijeli zbog "okusa". e pa to če se isto tu dogoditi već pri prvoj čestici dima i doste ekipa onda PRESTANE INHALIRAT, ali NE, probajte nastaviti inhalirati punim plučima i dalje, vidjet čete da taj osječaj stoji na mjestu, pa čak se nekad i zanemari, a vaša pluča se pune dimom!, e kad to napravite ja vam garantiram da če te se riješit poslušate li još par koraka; i da nemojte iz bonga vuči ono, prvo napunite usta pa u pluča, pa usta, pa pluča, nego direktno, lagano, koliko vam protočnost bonga max. dopušta punite pluča)

8. nakon inhalacije punim plučima zadržite dim u sebi najmanje, NAJMANJE 20 sekundi, ne 10 nego 20, prvi puta možete 15, drugi 20, a treči je zadnji ako ispravno pušite, i njega brutalno povučete i zadržite koliko god možete

9. ako možete i 4 put povuć onda povucite, ali ako možete i 5. onda niste ispravno vukli, meni je max 2,5, nekih 3 jer na inhaliranju 3 već me malo smuti

10. odložite bong i pričakejte nekih 20 sekundi

prvi osječaj je taj kao da vam se malo vid muti, to bude odmah prije inhaliranja 2 dima ili tokom
koncentrirajte se jer se često dogodi da ako nekog pogledate počimate se smijati i nemožete povuči više dimova i to odma pokvari trip jer nema dovoljno Salvorina A u vama
kasnije kad već povučete i zadnji dim lagano vas baca prema nazad ( u slučaju da sjedite na stolici bez naslona, zato bolje na krevetu nekom, ili fotelji)
poslje tog "povlačenja" gotovi ste i trip počinje

Ako stvarno mislite probati Sally, ili ste je probali a ništa doživjeli "zbog lošeg dima", pročitajte ovaj post detaljno pa onda ponovo probajte

P.S. dim mora biti bijel kao mljeko, skoro se mora žutiti, a ne one bjedne inhalacije kad se može viditi kroz dim druga strana bonga
probajte pušiti vutru na ovaj način; nečete biti živi nakon par hiteva

ako vam nešto nije jasno, ili imate materijala za nadopunit, iskustva s inhaliranjem i ostalo napišite, jer mislim da je ova BITNA STVAR zanemarena među početnicima koji se samo žele tripovat i onda se razočaraju
malo mi fali da ljude koji kažu da Sally nevalja počmen smatrat debilima, jer ako ne želiš poslušat savjet onog koji zna, a tebi savjet opako treba, onda si ništa drugo već debil

pozz i sretno
Old 05-06-2008, 21:43   #2
EXARP
Spirit of Air

EXARP's Avatar

Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema

@Gaučo:
Skroz mi je jasno kako te ljudi tupo gledaju, ka ono: "Koja je to pizdarija?", pa ih nepukne. A štaš, takima ni nema efekta.Ma, jebo budale, ali ima nešto(netko) šta se zove salvia hardhead.
To si isto mora vidit na sagewisdom.org. Ima ljudi (večina) koje prvi put nepukne. Šta zbog neznanja, šta zbog pitaj boga čegqa sve. Ali večina se kroz par puta izvježba tip-top.
Ali neki nikako da dožive Salvia relitet sa normalnin dozama. Zašto? A ko to zna...
Možda po onoj staroj: "Jednom lijek, drugom otrov".
U takovin situacijama preporučuje se kombinirana primjena žvakanja i pušenja dok se ne nađe neka doza. Ili naravno, extrakti. Ima ljudi kojima je 5X taman da mogu s njime baratat, drugi od lista minjaju dimenzije.
Osobno smatram da je najvažnije razvit dobar i prijateljski odnos sa ovom "biljkom" pa će i razno-razni "problemi" nestat.

Znan da ih niko nevoli, znam da ih je ponekad užitak kršit, ali svejedno...PROČITAJ PRAVILNIK
EXARP is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2008, 22:08   #3
Red Weed

Registrovan: Apr 2008
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema

Svaka cast!
Ovo cu imati u vidu kad cu se pripremati za salviju ( mislim kad cu pripremati sebe i ekipu).

Uvrsteno u INFO pod salviju!
Old 05-07-2008, 10:03   #4
wannabeshaman1

wannabeshaman1's Avatar

Registrovan: May 2007
Pohvalio Puta:: 4

možda su to neke moje debilne brije ali mislim da je puno bolje uzet s jednim
sitterom kom vjerujete ili max dvoje jako bliskih prijatelja...
nego s cijelom ekipom u isto vrijeme
čini mi se da to poprilično smanji intezitet doživljaja...
a i saly nije baš za parti s ekipom.
ako vas je puno to ti može otežat odvajanje od ove realnosti i nećeš u potpunosti osjetiti efekte salvije...
a i uvijek postoje oni kreteni koji se boje da "zabriju" i slučajno ne spoznaju nešto
pa te mogu isfrustrirat tako da eto to ti je moj tip

Last edited by wannabeshaman1 : 05-07-2008 at 10:48.
wannabeshaman1 is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2008, 12:29   #5
Wolfshade01

Registrovan: Feb 2008

Kao prvo malo mi je neshvatljivo da bi neko mogao biti imun na npr.10X, to mi dođe na isto kao da netko popije litru vodke u pola sata i ostane trijezan.

Kao drugo ne slažem se da nije stvar za društvo, prošli vikend bio sam sa ekipom na kampiranju, nas 7 sjelo je u krug i vukli smo redom sa 10-ak minuta razmaka, tako da svako doživi svojih 5 minuta na miru. Posli smo pričali i uspoređivali doživljaje filmove tripove itd. Bilo je vrhunski. Doduše nije bilo "daj da sukljam" budala, ali takvima ni ne treba nuditi salviju. Nije žvaka za seljaka.

Kao treće smatram da je 10X najbolji omjer, probao sam čisto, 5X i 10X, 10X najkvalitetnije izbaci ali jače od toga nebih preporučio.
Wolfshade01 is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2008, 13:11   #6
ROX

ROX's Avatar

Registrovan: Nov 2006

Najbolja i najekonomicnija metoda za pusit sally je uzet jedan ili dva lagana (ne prava) dima, pricekat kojih pola sata da se razvije obrnuta tolerancija, i onda pusit for real.
Old 05-07-2008, 13:13   #7
Gaucho

Registrovan: Jun 2006

ma i ja bi sa vas 10 s foruma bez se mislit, a ne s nekim koji nemaju pojma šta je, i onda ajde udri...

2 vana bi šaman: potpuno se slažem, ko da sam ja pisao, to je bit kad se puši s ekipom koja nezna kako je, iskvare ti trip
Reply

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules