Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Gljive,biljke,životinje... » Biljke

Biljke Salvia, Morning glory, Ayahuasca i sl.- uzgoj, rasprave, konzumacija, iskustva, savjeti

Reply

Opcije Teme Način Prikaza
Old 05-06-2008, 16:40   #1
Red Weed

Registrovan: Apr 2008
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema
Exclamation INFO- Biljke ...prvo baciti pogled ovdje...

Ovu temu sam zapoceo ne zato sto sam iskusan vec radi lakseg snalazenja na ovom podforumu... sve informacije su prikupljene od postojecih tema...
Oni koji nalete na ovu temu i nadju se u nekoj biljci trebali bi ju dobro prouciti i procitati sto vise toga o toj biljci!

INFO:

SALVIA DIVINORUM:
Tema: Salvia Divinorum
Pusenje Salvije Divinorum - uputstva
Efekti pusenja Salvije Divinorum

Ekstrakcija:Extrakcija hladnim acetonom
Ukratko: Upotrebljava se najcesce tako da se pusi ekstrakt ili samo lisce te sublingualno (žvakanjem) premda nije isti ucinak. Pušenje izaziva kratke dosta zbrkane efekte, dok sublingualno efekt traje oko 20-30 minuta i postojaniji je. Ima dugu povijest upotrebe. Primjerena je za meditaciju, vizije, divinaciju, OBE i slično.

COLEUS BLUMEI [UKRASNA KOPRIVA]:
Tema: Coleus Blumei / Ukrasna kopriva
Ekstrakcija:Obična etilalkoholna extrakcija
Ukratko:

DAMIANA:
Tema: Damiana
Ukratko:Upotrebljavaju se listovi te biljke. Nacin konzumacije: pusenje ili caj. Ucinak:povećava libido, olakšava depresiju, smanjuje razinu šećera u krvi, blagotvorno djeluje na živce, umanjuje strah, ...

MORNING GLORY [VRTNI SLAK]:
Tema: Morning Glory / Vrtni slak
Ekstrakcija: LSA Ekstrakcija sa slikama
Ukratko: Konzumiraju se sjemenke biljke. Glavna aktivna tvar je LSA, molekularno i po efektu slicna LSD-u, ali sa izrazenijim sedativnim djelovanjem. Efekti se pocinju osjecati oko jedan do dva sata nakon konzumiranja, ukupno traju od 7 do vise od 10 sati, ovisno o dozi. Prvih sat-dva osjecaju se negativni fizicki efekti poput mucnine i mogucih bolova u nogama. Preporucljivo konzumirati kanabis u malim do umjerenim kolicinama kad se negativni fizicki efekti pojave, moze ih djelomicno do potpuno ukloniti. Nakon sto neugodni fizicki efekti prodju, pocinju psihodelicni efekti, ali uglavnom bez halucinacija otvorenih ociju osim u veliki dozama. Tolerancija traje 4 do 7 dana nakon konzumiranja. Zbog djelovanja na krvne zile (sužava ih), nije proporucljivo konzumirati vise od jednom mjesecno.

ARGYREIA NERVOSA [HAWAIIAN BABY WOODROSE]:
Tema: Hawaiian baby woodrose sjemenke
Ekstrakcija: jednako kao i kod Morning glory (vrtni slak)
Ukratko:

DATURA:
INFO!!!: :::...INFO DATURA...:::
Tema: Datura
Ukratko: Glavne aktivne tvari su Skopolamin i Hiosciaminu [Atropin], ima ih u cijeloj biljci ali najvise u sjemenkama. Konzumiranje Dature moze biti VRLO OPASNO ako sve nije tocno kako treba, a cak i ako je. Efekti traju od desetak sati sa umjerenim pa do 2-3 dana sa jakim dozama. Datura po efektu spada u deliriante, sto znaci da osim u niskom dozama izaziva halucinacije koje se apsolutno ne mogu razlikovati od stvarnosti. Ljudi pricaju s drugim ljudima kojih nema, barataju predmetima kojih nema i misle da se nalaze negdje gdje se ne nalaze. Veza sa stvarnoscu je potpuno prekinuta, osoba pod utjecajem NE SMIJE biti bez nadzora jer se moze ozbiljno ozlijediti ili gore. Aktivne tvari u Daturi su otrovne, a tocno doziranje je prakticki nemoguce jer se kolicina aktivnih tvari uvelike razlikuje od biljke do biljke, a razlikuje se i optimalna odnosno smrtonosna doza od osobe do osobe. Zbog takve prirode, iskustva s Daturom nerijetko zavrsavaju smrcu ili odlaskom na psihijatriju. Datura je u Juznoj Americi, gdje se u niskim dozama koristila i koristi u ritualima s drugim substancama, poznata kao "Yerba del diabolo" - đavolja biljka.

MUŠKATNI ORAH:
Tema: Muskatni orah
Ukratko:

GUARANA:
Tema: Gurana

Ukratko: Glavni sastojak guarane je "guaranin", koji je kemijski jednak kofeinu. Uzima se oralno. Djeluje kao stimulans, proširuje krvne žile, smiruje živce, povećava budnost,...

Molio bih one koji su zeljni pomoci da mi pomognu u dodavanju biljaka i one koji bi mogli opisati ukratko neke biljke gore navedene kojima fali opis.
I nadam se da ce oni koji tek dolaze u ovaj podforum prvo proviriti u ovu temu radi upoznavanja tih biljaka a i radi nepotrebnog otvaranja novih tema!
Hvala...

Last edited by Red Weed : 05-07-2008 at 19:18. Reason: malo uredio i dodao HBW
Red Weed is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2008, 16:45   #2
Weedran

Weedran's Avatar

Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 15 Puta u 13 Tema

pa dobro, nije ti loša ideja, hvala na moderatorskoj aktivaciji. samo nastavi

Weedran is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2008, 16:47   #3
Red Weed

eh kad smo vec kod toga...
Bilo bi lijepo posto dugo pratim ovaj forum da se ista stvar napravi sa podforumom gljive radi lakseg snalazenja jer ja bi rado usao i u taj svijet!
Old 05-06-2008, 16:49   #4
Cutki

Cutki's Avatar

Registrovan: Aug 2007
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

ne svida mi se ovaj dio: zakon.

primjerica Salvia vise nije legalna u RH..
a buduci je ovo forum za hrpu ljudi iz razlicitih zemalja
ili treba maknuti zakonski status
ili ga staviti za svaku zemlju pojedinacno.

osim toga, super ideja,
bravo!

edit:
gljive su po meni lijepo napravljene.
imas stickye o nabavci spora,
o uzgoju i trip/grow reportove..

samo treba procitat prva 3 threada
Cutki is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2008, 17:02   #5
Red Weed

Quote:
Originally Posted by Cutki View Post
ne svida mi se ovaj dio: zakon.

primjerica Salvia vise nije legalna u RH..
a buduci je ovo forum za hrpu ljudi iz razlicitih zemalja
ili treba maknuti zakonski status
ili ga staviti za svaku zemlju pojedinacno.

osim toga, super ideja,
bravo!

edit:
gljive su po meni lijepo napravljene.
imas stickye o nabavci spora,
o uzgoju i trip/grow reportove..

samo treba procitat prva 3 threada
NIsam nigdje naisao da je nije legalna ( ispricavam se unaprijed), micem zakon hvala na savjetu...
bilo bi lijepo kad bi se za svaku biljku napisalo kako doci do nje!

OT: za gljive mislim da bi isto trebalo napraviti ovakav info!
Old 05-06-2008, 18:35   #6
Gaucho

Registrovan: Jun 2006

dobra stvar, treba će nadopunjenja, pa ono stay tuned :D
Old 05-06-2008, 18:39   #7
Hasan bin Sabah
General vojske ashishara

Hasan bin Sabah's Avatar

Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema

Quote:
Originally Posted by Red Weed View Post
OT: za gljive mislim da bi isto trebalo napraviti ovakav info!
Netreba. Lipo tamo sve piše i posloženo je sve najbitnije u stickije. Ni ovde nije nešto neophodna jer se uglavnom vrte iste stvari i većina se tredova i zove po nabrojenom bilju, ali lipo izgleda. Ko traži, naći će. Nema kruva bez motike ;)

Keep on good work

Last edited by Hasan bin Sabah : 05-06-2008 at 19:25.
Hasan bin Sabah is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2008, 23:48   #8
ROX

ROX's Avatar

Registrovan: Nov 2006

Morning Glory ukratko:
Konzumiraju se sjemenke biljke. Glavna aktivna tvar je LSA, molekularno i po efektu slicna LSD-u, ali sa izrazenijim sedativnim djelovanjem. Efekti se pocinju osjecati oko jedan do dva sata nakon konzumiranja, ukupno traju od 7 do vise od 10 sati, ovisno o dozi. Prvih sat-dva osjecaju se negativni fizicki efekti poput mucnine i mogucih bolova u nogama. Preporucljivo konzumirati kanabis u malim do umjerenim kolicinama kad se negativni fizicki efekti pojave, moze ih djelomicno do potpuno ukloniti. Nakon sto neugodni fizicki efekti prodju, pocinju psihodelicni efekti, ali uglavnom bez halucinacija otvorenih ociju osim u veliki dozama. Tolerancija traje 4 do 7 dana nakon konzumiranja. Zbog djelovanja na krvne zile (sužava ih), nije proporucljivo konzumirati vise od jednom mjesecno.

Datura ukratko:
Glavne aktivne tvari su Skopolamin i Atropin, ima ih u cijeloj biljci ali najvise u sjemenkama. Konzumiranje Dature moze biti VRLO OPASNO ako sve nije tocno kako treba, a cak i ako je. Efekti traju od desetak sati sa umjerenim pa do 2-3 dana sa jakim dozama. Datura po efektu spada u deliriante, sto znaci da osim u niskom dozama izaziva halucinacije koje se apsolutno ne mogu razlikovati od stvarnosti. Ljudi pricaju s drugim ljudima kojih nema, barataju predmetima kojih nema i misle da se nalaze negdje gdje se ne nalaze. Veza sa stvarnoscu je potpuno prekinuta, osoba pod utjecajem NE SMIJE biti bez nadzora jer se moze ozbiljno ozlijediti ili gore. Aktivne tvari u Daturi su otrovne, a tocno doziranje je prakticki nemoguce jer se kolicina aktivnih tvari uvelike razlikuje od biljke do biljke, a razlikuje se i optimalna odnosno smrtonosna doza od osobe do osobe. Zbog takve prirode, iskustva s Daturom nerijetko zavrsavaju smrcu ili odlaskom na psihijatriju. Datura je u Juznoj Americi, gdje se u niskim dozama koristila i koristi u ritualima s drugim substancama, poznata kao "Yerba del diabolo" - đavolja biljka.

Last edited by ROX : 05-06-2008 at 23:56.
ROX is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2008, 00:13   #9
Hasan bin Sabah
General vojske ashishara

Hasan bin Sabah's Avatar

Quote:
Datura ukratko:
Glavne aktivne tvari su Skopolamin i Atropin
Koliko san ja informiran, nije riječ o Atropinu već o Hiosciaminu. Atropin je izomer Hiosciamina, i oko 6 puta je slabiji (čitaj: manje otrovan) od Hiosciamina. Atropin je proizvod izomerizacije (degradacije) Hiosciamina. To je razlog zašto malo starije sjemenke izgube na snazi. Takođe odnos ova dva racemata nije isti u različitim fazama rasta biljke pa i to utiče na kvalitetu. Oni nose halucinogeno (delirantko) djelovanje. Skoplamion je hipnotik.
Pogođen omjer skopolamin:hiosciamin=halucinogen. U suprotnome=delirij.

ovoj predivnoj biljci-vještici
Old 05-07-2008, 00:25   #10
Red Weed

Fali jos samo skraceni opis ukrasne koprive i muskatnog oraha!
Pomozite!
Old 05-07-2008, 00:41   #11
ROX

ROX's Avatar

Registrovan: Nov 2006

Quote:
Originally Posted by Hasan bin Sabah View Post
Koliko san ja informiran, nije riječ o Atropinu već o Hiosciaminu. Atropin je izomer Hiosciamina, i oko 6 puta je slabiji (čitaj: manje otrovan) od Hiosciamina. Atropin je proizvod izomerizacije (degradacije) Hiosciamina. To je razlog zašto malo starije sjemenke izgube na snazi. Takođe odnos ova dva racemata nije isti u različitim fazama rasta biljke pa i to utiče na kvalitetu. Oni nose halucinogeno (delirantko) djelovanje. Skoplamion je hipnotik.
Pogođen omjer skopolamin:hiosciamin=halucinogen. U suprotnome=delirij.

ovoj predivnoj biljci-vještici
Votevr ju sei, chemo-guru :)

Opis za muskatni cu (probat) napisat sutra.
Old 05-07-2008, 00:44   #12
Red Weed

Quote:
Originally Posted by ROX View Post
Votevr ju sei, chemo-guru :)

Opis za muskatni cu (probat) napisat sutra.
ajde thx: samo mi ga radije posalji na pm pa cu ga loadat gore!
Old 05-07-2008, 00:58   #13
Hasan bin Sabah
General vojske ashishara

Hasan bin Sabah's Avatar

Bome raste ovaj tredičak.
Bravo, bravo RW
Old 05-07-2008, 06:55   #14
RedSh
Trip Long And Prosper

RedSh's Avatar

Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 11 Puta u 9 Tema

mashala i na ovome :) meni je u planu bilo napisati info o svakoj ovoj biljci o kojima se tako nasiroko pise u postovima ali sam nakon Dature zapela na salvii :P mozda uskoro i zavrsim.

sto se tice gljiva, mislim da stvarno nema sta vise da se tamo sreduje, osim ako imas neku ideju posebnu onda se javi na PM pa cemo vidjet sta se jos mozes srediti :)))
Old 05-07-2008, 18:56   #15
Red Weed

Quote:
Originally Posted by RedSh View Post
mashala i na ovome :) meni je u planu bilo napisati info o svakoj ovoj biljci o kojima se tako nasiroko pise u postovima ali sam nakon Dature zapela na salvii :P mozda uskoro i zavrsim.

sto se tice gljiva, mislim da stvarno nema sta vise da se tamo sreduje, osim ako imas neku ideju posebnu onda se javi na PM pa cemo vidjet sta se jos mozes srediti :)))
Ma samo pisi info-e, ovaj o daturi je predobar malo sam razmislio o uzimanju dature!
(priznajem nisam koristio ni jednu biljku gore navedenu ali me ovaj podforum toliko fascinira da ce jednoga dana sve isprobati samo pametno, u biti zato sam i zapoceo ovu temu da se neke prinove kao ja nebi zaletjele u svemu tome).

A ovo za gljive ti javim kad osmislim jer mene i podrucje sa gljivama jako, jako zanima!
Old 05-07-2008, 23:06   #16
Red Weed

a ja mislim da ovo fino pisete pod temu pelina!

Old 05-08-2008, 16:54   #17
Hasan bin Sabah
General vojske ashishara

Hasan bin Sabah's Avatar

Done!
Ajmo dalje
Reply

Opcije Teme