Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Gljive,biljke,životinje... » Biljke

Biljke Salvia, Morning glory, Ayahuasca i sl.- uzgoj, rasprave, konzumacija, iskustva, savjeti

Reply

Opcije Teme Način Prikaza
Old 04-08-2008, 23:14   #21
EXARP
Spirit of Air

EXARP's Avatar

Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema

Koliko san informiran dovoljan je alkohol (96% i više). A proces je klasika; potopit u alkohol (omjer fino samlivenog lista i alkohola nekih 1:5 do 1:10) na nekih 7 dana uz bar jedno mučkanje dnevno. Procidit i ponovit proces sa manjom količinom svježeg alkohola još 1-2 puta. List bacit, alkohoniu otopinu (iz svih extrakcija) ulit u (po mogučnosti) šta širu posudu da ishlapi.
Ono šta ostane je extrakt. Sretno.

Znan da ih niko nevoli, znam da ih je ponekad užitak kršit, ali svejedno...PROČITAJ PRAVILNIK

Last edited by EXARP : 04-09-2008 at 00:12.
EXARP is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2008, 23:18   #22
liva236

Registrovan: Mar 2008
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

vrag jedan, sve zna...

trebali bi napravit kviz "ko zeli biti narkoman", ti bi mi bio džoker ;)

p.s. sta bi svaki postupak trebao trajat po 7 dana?
liva236 is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2008, 23:43   #23
EXARP
Spirit of Air

EXARP's Avatar

A to je ka neki prosjek. Experimentiranjen razviješ neki osječaj za to. Zato nevolin davat opise tipa: "na x ml alkohola dodati y grama...".
Nije to nikakava kemija i nuklearna fizika. Alkohol može bit i onaj za piće; pa napraviš Damjanaču ili Slakaču itd A tek kombinacije extrakata? Pfijuuuu...mogučnostima nema kraja

Znan da ih niko nevoli, znam da ih je ponekad užitak kršit, ali svejedno...PROČITAJ PRAVILNIK
Old 04-08-2008, 23:48   #24
liva236

kombinacija?! my god, how do you do it, holmes? ;)

da, vidis, dobra ideja, umjesto tripova i gandje, damiana i slak... znas sta, lagano sam se ustonirao, nisam to vec fakat dugo, jako mi pase i glazba i trazim neke psihodelicne show-ove po netu, cisti chillout. al mi fali neki psihodelik, znas, a tu mi se iza ledja priprema moja prva bebica, slakic, dve dozice ekstrakta, bit ce gotove do cetvrtka, mislio sam si zapalit koji bong damiane i popapat te dve doze, bit ce putovanje bar do jupitera. oduvijek sam ga htio vidjet. kazu da je krasan;)

ovaj ekstrakt damiane pospes po liscu pa zapalis (ko salvia), popapas, sto li?

e, da... i hvala!

Last edited by liva236 : 04-08-2008 at 23:52.
Old 04-09-2008, 00:09   #25
EXARP
Spirit of Air

EXARP's Avatar

Nema na čemu.

Ostaće ti dosta gust gumasto-lipljivo-hašišasti talog, vjerovatno nezgodan za baratanje. Ako želiš "fortificirat" lišće pa napravit 5X Damjanu ili 10X ili...primjeni itp ka i za Sally extrakt :
Quote:
Kako se dimenzionira snaga ekstrakta? Jednostavno. Recimo da smo počeli sa 10 g lista, a želimo napraviti 5X extrakt. Znaći, iz ove hrpe od 10g, nakon ispiranja acetonom kad se osuši, odvojičemo 2 grama. Na kraju ekstrakcije će mo ova 2 g ubacit, i tako dobit 2g 5X. Ako želimo 10X, onda stavimo 1g.
Samo, neznan oče li bit primjenjivo u ovome slučaju. Neznan koliko će gust estrakt ispast na kraju, a pretpostavljam, pošto se radi o listu i alkoholna je extrakcija da će bit problematičan. Nisan nikad od Damjane radija, ali sudeći po iskustvu s drugim biljem, bit će problematičan za pušenje.
Alkohol jednostavno izvlači previše "škarta" iz biljne mase, tipa klorofil, vosak, mast itd.
Možda bi se hladnim acetonom moglo riješit taj problem i dobit daleko čistiji extrakt, ali to zahtjeva dublju istragu i experimentiranje (čitaj: lako moguć gubitak dragocjene tvari).

A ta kombo koju planiraš mi zvuči jako zanimljivo & have a nice trip

Old 04-09-2008, 00:14   #26
liva236

znaci papanje...

dobit cete raport, generale.

e, i jos nesto... posto nakon svakog kruga ekstrakcije koristimo novi alkohol, onaj stari stavimo na susenje i svaki put skupimo talog. jel taj talog nesto ekstra osjetljiv, da li treba neke posebne metode cuvanja? tipa da je na hladnom i tamnom mjestu i to...

Last edited by liva236 : 04-09-2008 at 00:21.
Old 04-09-2008, 10:53   #27
Ramona_Red
THC vitamin

Ramona_Red's Avatar

Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 11
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema

ovisi o čemse radi - obično more stajat vani, al kakje sve uvik bolje držat na 'tamnom i hladnom mjestu', tako i to ;) ... a općenito nije dobro recimo samlit biljku pa je ostavit takvu da stoji vani
Old 04-09-2008, 17:00   #28
Gaucho

Registrovan: Jun 2006

evo ja danas puknija, i u 2 dl vode 4-5 grama damiane usu, to prokuha
procjedi, stavi da se ohladi (malo duže, a bolje je toplije) usu 2-3 žličice šećera i ispi pri jedno pola sata sat...
neznan, možda me puće :), ali slow motion san malo, i oći su mi teške ko kod ganje, piše da traje u ćaju 6 sati, a koncantrat je bi dosta dobar, okus je bi onako.. da je bilo dadat gram šumskog voća šta sa ganjom radin bilo bi bolje, mogo biš uvalit i rođenoj majci u čaj, još bi te pofalila
Gaucho is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2008, 17:30   #29
liva236

sinoc sam uz ona 2 bonga sredio prije spavanja jos 2 i imao sam po prvi put lucidne snove. nista posebno, al super osjecaj, dobro se osjecam cijeli dan. digo sam se oko 7 ujutro, igrom prilika, spucao jos 2 bonga da vidim jel bi i dalje funkcioniralo, i bome jest.

svidja mi se damiana.
Old 04-09-2008, 18:36   #30
Gaucho

e, ja pravin jedan brutalni home made vaporiterizer za sebe, ne na žarulji, nego preko neke druge sheme, imam jednu cijev kao eurueta, uža dosta, i deblja stijenka, i duga 30 cm
kad dole naložim ljepo će se pržit
a imam i drugi vaporizer, od žarulje, taj je testan, ubio nas svih od 2-3 grama
Old 04-09-2008, 20:47   #31
EXARP
Spirit of Air

EXARP's Avatar

Quote:
Originally Posted by liva236 View Post
posto nakon svakog kruga ekstrakcije koristimo novi alkohol, onaj stari stavimo na susenje i svaki put skupimo talog. jel taj talog nesto ekstra osjetljiv, da li treba neke posebne metode cuvanja? tipa da je na hladnom i tamnom mjestu i to...
Poslin svake extrakcije odvojiš alkohol i spremiš ga. Kad završe sve extrakcije, kombiniraš alkohole i staviš isparavat.
Općenito je bolje sve čuvat na hladnom, suhom i tamnom mjestu.

Old 04-10-2008, 13:56   #32
Gaucho

poz ekipa,
evo jedan kratiki report
sinoć smotam 100% damiane, trubu dimenzija: filter debljine (2-3mm) x 10-15 cm dužine
dobro nabijene damiane, back side ljepilo (manje papira)...
i tako ljepo ja sjednem ispred kuće na zidić, i krenem ja, polagano to drmao 5-10 minuta, par puta mi je došlo da je bacim, ali ima ljep miris pa ja to nastavio do kraja, i ništa uđem u sobu, već 23h, i legnem, upalim tv i malo mi se slika muti, bježi, ali to kad sam pospan, možda me i malo sami dim pukao, i idem ja da spavam (kao ono sad će lucid dreams), i ništa, probudim se jutros, ko mrtav, sve usporenu, i otiđe, još spalim oko 8 ujutro jednu od 5cm i ta me ko ono malo digla, a možda je i do atmosfere

i sad
jesam ja normalan ili šta
već sam potrošio 10 grama damiane i ništa, šta krivo radim, ima neka caka ili sl.
inaće mi treba 50% više nego normalnoj ekipi da ne vutra pukne, ali me i kasnije pukne, i duže drži, sad neznam

možda me od damiane malo zabaci, kad sam sam, tj. malo me uspori, a akd je ekipa onda se malo "dignem"

možda nije uopče do damiane....

pojma nemam, sad krećem guaranu na kile jest, i salviom se testirat za par dana, pa da vidimo

pozz!
Old 04-10-2008, 15:49   #33
liva236

Quote:
Originally Posted by Gaucho View Post
poz ekipa,
evo jedan kratiki report
sinoć smotam 100% damiane, trubu dimenzija: filter debljine (2-3mm) x 10-15 cm dužine
dobro nabijene damiane, back side ljepilo (manje papira)...
i tako ljepo ja sjednem ispred kuće na zidić, i krenem ja, polagano to drmao 5-10 minuta, par puta mi je došlo da je bacim, ali ima ljep miris pa ja to nastavio do kraja, i ništa uđem u sobu, već 23h, i legnem, upalim tv i malo mi se slika muti, bježi, ali to kad sam pospan, možda me i malo sami dim pukao, i idem ja da spavam (kao ono sad će lucid dreams), i ništa, probudim se jutros, ko mrtav, sve usporenu, i otiđe, još spalim oko 8 ujutro jednu od 5cm i ta me ko ono malo digla, a možda je i do atmosfere

i sad
jesam ja normalan ili šta
već sam potrošio 10 grama damiane i ništa, šta krivo radim, ima neka caka ili sl.
inaće mi treba 50% više nego normalnoj ekipi da ne vutra pukne, ali me i kasnije pukne, i duže drži, sad neznam

možda me od damiane malo zabaci, kad sam sam, tj. malo me uspori, a akd je ekipa onda se malo "dignem"

možda nije uopče do damiane....

pojma nemam, sad krećem guaranu na kile jest, i salviom se testirat za par dana, pa da vidimo

pozz!
i ja sam sinoc popusio 3 bonga, misleci da malo eksperimentiram sa lucidnim snovima, al nista. cak se ni snova ne sjecam, sto je rijetkost. al gle, ak i popusis damjanu, nisu NUZNI lucidni snovi. to treba prakticirat, kolko sam procitao. i u pocetku cesto ne uspijeva.

a sta se tice efekta, jbg, ak si pusac ganje, nece ti ovo bit nista posebno. dapace, bit ce ti bezveze. meni je ok, kazem, posto ne pusim, al svejedno je efekt na skali od 1 do 10 rekao bi 4. i traje relativno kratko. no pase mi to, cisto da mi povremeno malo zazuji. a i fora mi je pusit bong hehe... al ja se recimo dobro osjecam ujutro zadnja 2 dana, bolje nego inace, jer imam problema za razbudjivanjem, obicno sam tek oko 6 popodne normalan.
Old 05-06-2008, 22:28   #34
Marex888

Registrovan: Jan 2008

jel stize sa kanabis.org damiana u srbiju? hteo bih da probam to cudo :))) i koliko da bacim u rizlu? jel se mesa sa duvanom ili ne?
Marex888 is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2008, 22:34   #35
Gaucho

trebao bi pitat mejlom to za srbiju, a koliko u rizlu..
pa ono, pazi, jer cudna je biljka za u trubu
dosta cesto se dogodi da pri kraju ima neki cudan okus, prva polovica trube bude ok, ljepi taste i to, a kasnije... kao da se sve neka tekucina, nesto nagomila predfilter i kad ppusis kao da pijes nesto na slamku, ali nekako cudno, inace trebas dosta toga popusit da bi možda primjetio učinke nje... ja sam primjetio učinak nakon 5g spaljenih i vise
Old 05-06-2008, 22:44   #36
EXARP
Spirit of Air

EXARP's Avatar

To šta se nakupi su razni katrani, smole i ulja iz biljke koja nisu sagorila dokraja nego su se "filtrirla" na donjeme dilu joje. Šta je kraj bliži to je sve grdije i grdije. Skoro pa geometrijskon progresijon ;)

Old 05-17-2008, 18:59   #37
kalcij

Registrovan: May 2008

Quote:
Originally Posted by Švercegovac View Post
cita sam da kad se uzme (točnije popuši) sa pasiflorom (mislim da je Passiflora incarnata) da su efekti puno jači te se koristi za poticanje lucidnih snova

koji dio te pasiflore se koristi i gdje da je nabavim?

jeli to gospina trava ili neka druga pod vrsta?

Last edited by kalcij : 05-17-2008 at 19:25.
kalcij is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2008, 20:00   #38
EXARP
Spirit of Air

EXARP's Avatar

Nemaju veze Gospina trava i Pasiflora. Osim šta su obe biljke

Pasiflora izgleda ovako:
.
Ima zvjezdasti list, velika je i jaka penjačica i daje narančasti plod ugodna mirisa. Ima ih različitih podvrsta i sve su (bi) trebale bit aktivne. Inače, koliko san primjetij, prava je napast za komarce, žohare i ratznu gamad. Biljka u sebi ima beta-karbolinske MAO inhibitore harmin, harmalin itd. Isti su sastavni dio Banisterije i Harmale.

Konzumacija MAOI-a bez pripreme može bit kobna. Sva hrana koja ima u sebi tiramina (a to je skoro sva spiza) nije preporučljiva najmanje 6 sati prije konzumacije. Postoje pravila. U suprotnome, može se dogodit da sendvič pojeden nekih 4-5 sati prije MAOI počne "pucat" ali u obliku glavobolje, preskakanja srca itd.

Pasiflora je slabi MAOI, i diskutabilna je njena potentnost. Vjerovatno njen film, ako je "dobra" (nisan je proba, ali znan se dobro sa Harmalinima) pospješi (eventualne) efekte Damjane. U svakome slučaju, sami Harmalini imaju svoj specifičan parapsihodelični efekt koji ide od laganosti tipa jača joja do totalne "cementare", ako se pretjera.

Last edited by EXARP : 05-17-2008 at 20:18.
Old 05-21-2008, 09:50   #39
kalcij

Registrovan: May 2008

je li netko radio extrakt od damjane?
imam 100g pa bi probao napraviti na netu nisam našao kako se radi dali sa alkoholom, acetonom ili nečim trećim. jer puno pušiti damijane je jebeno loše za grlo i pluća barem meni

nikad nisam radio extrakte trebali za njih sviježe ili sušeno lišće

Last edited by kalcij : 05-21-2008 at 09:54.
kalcij is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2008, 11:14   #40
Horacle

Registrovan: Nov 2007

naravno da susheno
Horacle is offline   Reply With Quote
Reply

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules