Evo upravo sam broke,a duvao bih,sve grancice sam vec samleo i popusio ih,od toga nista,ova orahe ne bih ni da probam,alkohol ne konzumiram,tablete takodje,ima li neka biljka iz kucnog arsenala koja mozda udara malo,hvala unapred!
Pa sto znam skoro svaka osoba koja je probala orah se zalila na mucnine itd. Jos gore ti bude. Ja sam probao pelin pusit jednom davno...i onako treba dosta i malo zamuti...ali pelin je otrovan koliko znam tako daaaaaaa
nazovi i iscimaj koga znas...za one koji se trude uvjek nesto naleti
__________________ Postoje pravila da bi me udavila ili kicmu savila. Oo Oo
nazovi i iscimaj koga znas...za one koji se trude uvjek nesto naleti
A jbg,ja sam ti vec osoba u godinama,nisam ti za ove ulicno-klinacke seme,a poslovni partneri se zajebavaju po nekim selima,i tako,izgleda lagano kuliranjo mi sledi. . .
I ja se nadam da cu kad budem u godinama pretrazivati cajeve da nesto ubacim u lulicu...ako nista onda barem da sam drugaciji od ostalih koji su u godinama.
__________________ Postoje pravila da bi me udavila ili kicmu savila. Oo Oo
well mogao bi pokusati maciju metvicu...osim sto je legalna lako je dostupna...
ako kuzis engleski pocmi svoje istrazivanje o m.metvici (catnip) na googlu...
quoting someone random:
Smoked 3 rolled cigarettes of catnip over an hour or so. Felt a rush of calm/chill after two or three drags. Wandered around on a golf course in the rain for awhile smoking the other 2 cigs. Whole trip was similiar to a mild pot buzz, without the apathy (which is a bonus for me. The buzz wears off soon after you finish smoking, and leaves you content and drowsy (hyper-chill as I call it). All in all, not something for the gutterrat drug fiend who constantly strives to trip balls, but a good way to chill for those who are bored/disillusioned with getting stupid on pot.
Mačja metvica = Nepeta cataria, nazvana po talijanskom gradiću Nepete, gdje je otkrivena.
Nemoš pušit samu mačju metvicu - to je em gadno, em grehota pušit. Gadno je jer je gadno, osim ako ne posoliš unutra malo ganje - ne znam što se dogodi 'unutar rizle' ;) al okus postane diii-iiiivan - ako staviš samo duvan i mačju m, good luck! :P Grrrrooozno je za pušit - nije to za pušit ... Alkoholna joj ekstrakcija također neće puno pomoći, ona za pušit ni-je! To je biljna masa, puna klorofila i knap je za čaj. Znam, ljudi reportiraju sve i svašta, al aksi ikad pušio dobru ganju, neće te se sigurno dojmit mačja joya
Mačja metvica je moja (i Hasan bin Sabahova, of course;) sveta biljka - al isključivo za čajče (a i što će ti bolje!) - možemo je samo najtoplije preporučiti svima vama koji patite od nervoze i nesanice (ili prehlade - meni je izliječio u 1 dan (3-4 šalice) doista tešku prehladu - znam da se od nje znoji pa je to djelomice to, al kako mi je otčepilo nos koji inače od prehlade danima ne moš upotrijebiti, pitaj ti boga - a uspješno se koristi i protiv proljeva, visokog tlaka, febrilnih stanja, njome se liječi neplodnost kod žena ... postoji još milijun namjena al postoji i guglo :D ;) ) ...
Puna vrhom čajna žličica se stavi na 2,5 dl (plus 2-3 prsta za ono što će ispariti u 5-10 min) kipuće vode, smanjiš na jedinicu i kuhuckaš tih 5-10 min. Makneš s vatre i cipneš unutra kesicu nekog drugog čaja koji će joj sakrit okus, jer nije baš fina (onak, malo je greza) ni za pit, a kamoli za pušit. Preporučujem čaj od brusnice jer doista savršeno pokriva okus ;) believe me. Sve skupa procijedite i zašećerite ili zamedite. Paše i limun, ko ga voli (iliti, kome se nije zgadija rad' mimoze i/li gljivnog čaja :(( ;)... Ovakav čaj bude ludilo. Nije loš ni miješan s običnom mentom, al takav ima nekako 'medicinski' okus, a s brusnicom postane ekstra pitak. Dakle, to je prava cuca za spavanje, i svaka bi je kuća trebala imat, umisto onog smeća od benzodiazepina i ostalih benkica i smirivalica kojima narod truje farmaceutska baaanda, i od kojih se bidan čovik jedva digne onako mamuran: I shit on pills ...
Uzmeš cucu-macu i udobno se smjestiš tamo di želiš zaspat - prvo te zgrije lagana lagana euforijica (budeš dobre volje i bude ti toplo i milo :D) a onda te sedira i zbriše u zdrav sanak: spavaš ko maca malena ;), maoooo! Ujutro se digneš fit, zdravo naspavan i vedar. Čaja možeš piti koliko ti srce želi, osim ako nemaš menstruaciju, jer mačja metvica jako jako pojačava krvarenje - nije zayebancija! To je posljedica toga što širi vene i spušta tlak. Inače, osim te jedne stavke na koju treba pripaziti, nije nimalo opasna - stoljećima se davala djeci kao lijek protiv groznice, proljeva, bolova u želucu, itd.
Ovaj blagotvorni, divni čaj se radi, dakako, od lišća. Mačja metvica je menta, no ujedno je i ganjina rodica! Jednako kao i Ona, i mačja metvica ima trihome koji luče ulje s nepetalaktonom (aktivna supstanca) koji izluđuje mace jer miriše na feromon muškog mačka, no podjednako djeluje i na muške i ženske mace, a vezana je i za ljudsku sexualnost, jer, kako rekoh, liječi neplodnost.
And now, something completely different: čaj je, dakle, od lišća - a KORIJEN mačje metvice izaziva žestoku agresivnost - u srednjem vijeku su egzekutori žvakali korijen mačje metvice kako bi skupili snagu za smaknuća! Dakle ima suprotan učinak od lista!
Svježa mačja metvica se koristi u Aziji i Africi za smirivanje tigrova, lavova, jaguara i ostalih ne-domaćih mačaka, jer podjednako djeluje na cijeli mačji rod. Desetak posto maca su potpuno imune na efekte nepetalaktona. Ove koje nisu, ako su se upravo 'pukle' metvicom, neće je za 5 minuta opet ići snifati (one je snifaju, a ovo što je žvaču, žvaču je samo kako bi pustila ulje/miris) već im treba oko 2 sata da 'resetiraju' sustav ;) kako bi ju ponovno osjetile.
Živjele mace, znaju one što valja!
Za kraj, i vas koji niste vidjeli, evo ponovno filmić u kojem se vidi kako mačja metvica djeluje na mace - a ako koga još što zanima nek me slobodno pita il tu il na pm :
('Metvice mala, cuco-maco moja draga
Što si mi dala srce puno sna
Nemoj da budiš oči moje snene ...' :D )
x
__________________ Šarena Akcija: OSPORIMO HRVATSKU !
@Vutragenjo: Je, zaaakon! Cili dokumentarac je ludilo, netko ga je bio i linkao (rapidshare) pod Rino Hašišarabarić (stari topic), a ima ga na torrentima: BBC Peculiar Potions. Ima o jaguarima na ayahuasci, majmunima-alkosima koji kradu koktele ljudima po plaži, lemurima na cijanidu, ježevima na ljepilu ... ihahaj! A 'must see' ;)
AHAHA Ramona genijalne informacije i video
Mace kao da su na ekstaziju
Prvom prigodom cu nabavit biljku posto obozavam piti cajeve i pio sam mentu prije, ali mislim da to nije ta.. Inace za sta tocno da pitam i gdje se moze kupiti?
Takodjer bi ju volio posadit u vrt pa ako moze malo vise informacija na tu temu.
Fala ti, fala, ElephantOr - a znaš kako je, kad te nešto oduševilo, onda ti dobro ide i predočavanje i reklama ;) ----
E da, ka da su na botunima :D
Aaaa nema ti nje kod nas - imaš na netu, pitaš za 'catnip', 'catmint', 'katzenminze' i tak to - ovisi iz koje zemlje želiš kupit. Nije ni skupa, vridi svaku kunu ...
Za posadit imaš kakse zove hmm ... aha - Decora Buzet prodaje gotove sadnice po 14-18 kuna, no ne možeš naručit manje od 100kn jer se njima ne isplati. Drugo, ide zima pa se to ne isplati prije ožujka naručivat ... a i zgodnije ti je suhu jer to ti je gotovo i obrađeno za čaj - no ako imaš mace ili jednostavno želiš uživat u biljci - pa hoćeš posijati - imaš masu masu shopova koji prodaju sjeme - imaš šarene mačje metvice - od obične, do 'big bud', tibetske (nepeta nervosa), fassenii, 'nepeta sweet dreams' ... do one s okusom limuna, itd, itd ... ima čovik da bira ... živija net! ;)
Inače lipo raste i iz sjemena, zahvalna je i robusna biljka - eo nama je bacila prve prave mentolike listove - imaju oko 10tak cm sad - i što je najjače - poruka za zlonamjerne voajere: potpuno su legalne, naravno! Proguglajte! :D
Uuuuuu super... posto je to potpuno legalno mogli bi se dogovorit za nekoliko sjemenci u razmjenu za neko pivce il slicno.. bolje mi je to nego nekome bezveze novce dati
Steta sta nema kod nas kupit za caj pravit, a vec sam mislio danas kupit negdje..
Ako imamo još - nema frke - evo idem odmah pogledat u čarobnu kutijicu ... (iskreno, mi smo toga nasijali ka veliki pa ne znam ima li uopće još koja kekekek ... akne, ma sjeme su ti po 2,5 dolara, dobiješ puuuun q...) .. aj odo vidit