| Biljke Salvia, Morning glory, Ayahuasca i sl.- uzgoj, rasprave, konzumacija, iskustva, savjeti |
02-08-2008, 11:36
|
|
Registrovan: Dec 2005
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 3 Puta u 2 Tema
|
Quote:
Originally Posted by Kann
nije bas da imam vremena na bacanje pa da citam cjeli forum, sinoc sam procitao puno toga, i vidjeh za gljive i takve stvari, samo sto mi nije jasno pa sam mislio da ce neko odgovoriti malo bolje kako nesta naci ili uzgojiti, da nije prekomplicirano i da netreba puno vremena..posto skola je sada, zena, i tako..
|
šta stvarno misliš da će ti netko bolje odgovoriti na neko pitanje od bilo kojeg vodiča? Nemožeš sve pitati, pogledaj vodič gdje ti je sve detaljno objašnjeno, kreni, i na greškama se uči...
btw, ako nemaš vremena ostavi se uzgoja..
02-08-2008, 11:50
|
|
Registrovan: Aug 2007
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
iskreno preporucam da proucis dobro sta sve pise o njima
na forumu i da se posteno pripremite.
niti jednu biljku ne smije shvacati olako,
svakoj treba pristupiti s jednakim postovanjem i ljubavlju
inace vrlo lagano mozes naje++t.
samo pamet u glavu i nemoj se drogirat iz zabave, nije zdravo.
|
|
|
02-08-2008, 17:28
|
|
Registrovan: Dec 2005
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 3 Puta u 2 Tema
|
ja se drogiram iz zabave pa sam zdrav.
02-24-2008, 02:14
|
|
Registrovan: Jan 2008
Pohvalio Puta:: 0
|
Kakvo je delovanje muskatnih orascica uopste? i kako se konzumiraju, svezi ili...? da li ima smisla pojesti manje od tih "preporucenih" 15-20 grama pa da se duzina trajanja efekta smanji ili se tako samo efekat gubi ili slabi? koje relativno lako dostipne biljke se mogu uspesno mesati sa marihuanom radi postizanja halucinacija, tripova i sl. ? cuo sam neke price i procitao ovde za COLEUS BLUMEI , jel neko probao i kakav je efekat? nadam se da nije problem zbog ovoliko pitanja ;)
|
|
|
02-24-2008, 09:06
|
|
Registrovan: Dec 2006
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
Imaš o Coleusu temu jednu nitko ne zna jer djeluje ne djeluje koja je aktivna supstancija i tako da moš brljačit ali i onima koji djeluju je valjda više onako opuštajuće neam pojma ali ne halucinacije i to
A Orasi tu je svakome svakako bilo i dobro i loše i jako i slabo tak da je teško reći ali mogu ti reći da je jedna ona kotany vrećica mljevenog od valjda 18g ako se sjećam sasvim pristojna doza ali i manje ja kad sam ono jendom jeo sam se rastavio na dva dana a ja i lega smo podijelili jednu i po vrećicu.
Sam reko je Hasan tu negdje da imaš mnogo kancerogenih tvari u orasima
E da i jesi ikada probo nekakvu dobru travu s marihuanom pomiješati, čuo sam da to valja. :-)
02-24-2008, 11:40
|
|
Registrovan: Dec 2007
|
Pojeo skoro 2 vrecice (Kotany) i na kraju se skoro izbljuvao prilikom jedenja zadnje zlice ali sam uspio progutati.
Efekt?
Kao da sam popio 3 piva. Sranje.
|
02-24-2008, 12:26
|
|
|
Uf ne znam baš a štaćeš svakom drugačije djeluje ali mene ja sabilo ko zeca na dva dana a pojeo manje od jedne
02-24-2008, 12:48
|
|
Registrovan: Dec 2007
|
Znam i ja jednog poznanika koji je imao halove i bio razbijen od manje kolicine nego sto sam ja pojeo... Ili je prasak izgubio djelovanje ili na mene jednostavno ne djeluje tako jako.
|
03-07-2008, 17:11
|
|
Registrovan: Nov 2007
|
meni su muskatni orascici smece... uzeli smo par kolega i ja svako po vrecicu, i pojeli pun *****, i nista
na kraju sam se izbljuvao koliko je odvratno
|
|
|
03-07-2008, 20:26
|
|
|
Spirit of Air
Pohvalio Puta:: 7
|
Quote:
Originally Posted by Bloodspiller
ja se drogiram iz zabave pa sam zdrav.
|
ROFLČINA 
pa na kubu činit koji đir...
TBF - Đita
Znan da ih niko nevoli, znam da ih je ponekad užitak kršit, ali svejedno...PROČITAJ PRAVILNIK
|
|
|
03-31-2008, 05:09
|
|
Registrovan: Mar 2008
|
Quote:
Originally Posted by Poznati Lik
Pozdrav.
Ne bi se bas reklo da sam apsolutni pocetnik,jer dosta sam informisan o drogama(pratim vas sajt).Najjace sto sam iakada koristio je vutra.Pa bi me zanimalo sledece.
Za jedan praznik u jednom klubu u bg sam bio sa jednim prijateljem.I tako zezali smo se i sl...Za susednim stolom likovi prave spravu.Eh sad pozovu oni nas na dim.Bilo nas je 4 koji smo pusili jednu spravu.Ok ukus malo hvata u glavu.Takodje ja nisam to vece pio alkohol(resio da batalim ::histerija ).I kad sam seo sve je pocelo.Prvo me "uhvati " do jaja.Znaci cujem kako se zvuk odbija od zid i direktno u moje usi.Pa ja sam izlazim iz svojih usiju i letim sa zvukom ~~ .Pa se odbijam od zidove i prelecem.Pa me malo pusti.A srce da iskoci iamo sam puls preko 200(ne toliko bas ali...)Mislio sam da cu da umrem od srca...Onda ustanem i odem da se umijem u kupatilu i kako sam pustio vodu tako se slivam niz slivnik u cev ::tojlet .Ma uzas trip.Onda sam pao i udario o plocice ali mi nista nije bilo.I na kraju tripjum neku hitnu pomoc(posto su hteli da je zovu zbog mene) ali tripujem kola koja lete u vazduhu onako smanjena uzas...I kad me je pustilo onda takav stond.Nisam ruke mogao da pomerim.A ortak je pio i zezao se i samo seo i bacio peglu.Ja sam ga doveo kuci posto nije mogao da hoda.Nicega se neseca...
Eh sad mene zanima jel zna neko sta je bilo u toj vutri?Jel ima neko predstavu,bas bi me zanimalo...
|
jarane to nije od vutre da jest svi bi tripovali jer ne mozes na tome u takvoj okolini opustiti.
Sljedece tu je bio nelki lik sa slicicom "LSD" I samo je zaljepio tebi na vrat na ruku iz zajebancije da vidi kakav ces biti.
Dobro si ispao ja znam lika sto je bjezao kroz sumu od zgrada sto se ruse i na kraju zabio glavom u banderu hahaha.
|
|
|
03-31-2008, 07:57
|
|
|
Spirit of Air
|
Quote:
Originally Posted by hantraga
Sljedece tu je bio nelki lik sa slicicom "LSD" I samo je zaljepio tebi na vrat na ruku iz zajebancije da vidi kakav ces biti.
Dobro si ispao ja znam lika sto je bjezao kroz sumu od zgrada sto se ruse i na kraju zabio glavom u banderu hahaha.
|
Da,da,da...i onda je svizac zamota čokoladu.
Ljeplenje sličica na kožu (ovih od bugačice) je jedna najobičnija legenda (sistem za plašenje male dice), jer niti imaju lipila niti mogu stat na koži.
I zašto od vutre nebi čovik moga imat halove? Ja san ih ima ka "početnik" i da mi ih je vratit, spasija bi se. I da je bija LSD, u tolikoj količini u kojoj bi posta aktivan da radi takve halove, situacija sa nošenjen bi bila obrnuta.
Nevirujen. LSD treba unit u organizam, al ne kroz kožu jer je na sličici premalo za tu solucuju.
Pušenje takođe nije opcija; nemože se pušit. Bar ne na klasični način.
TBF - Đita
Znan da ih niko nevoli, znam da ih je ponekad užitak kršit, ali svejedno...PROČITAJ PRAVILNIK
|
|
|
03-31-2008, 08:10
|
|
|
Kada ti malo znoj uzme, uzmi lsd i na vrat :)
Provjereno kad ti kazem.
|
|
|
03-31-2008, 10:56
|
|
Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 11
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema
|
O Bože, kakva pizdarija ...
Ma to te dim puka čoviče, koji lsd flasteri hehe  lol
|
03-31-2008, 15:40
|
|
|
Vidiš nisam znao da je to za tripove mit, ko bi reko...
03-31-2008, 16:55
|
|
|
Trip Long And Prosper
Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 11 Puta u 9 Tema
|
ne laprdajte o LSD-u jer cu sve da brisem....
|
|
03-31-2008, 18:42
|
|
|
Spirit of Air
|
Quote:
Originally Posted by hantraga
Kada ti malo znoj uzme, uzmi lsd i na vrat :)
Provjereno kad ti kazem.
|
Je, kako nije...U Vijetnamu je dokazano da može i tako, ali baza je u tome šta tartarat imenovane tvari, u dodiru sa vodom se topi i stvara jako nestabilnu smjesu koja u dodiru sa zrakom se raspada na dietil amin i ergin (LSA) jako,jako brzo. Nekoliko sati i nema ga. U dodiru sa znojem ovaj proces je oko 10-ak puta brži, tj. takav unos bi bija jednostavno bacanje. On je jako teška molekula i bez otapala koja lako prodiru kroz kožu, apsorpcija je skoro pa onemogučena. Zato su zaključili da je jedini način za pokrit ogromno područje - AEROSOL. Ili zagađenje izvora vode ooooogromnim količinama. To "lipljenje" sličica na kožu je CIA-ina legenda, formirana oko tzv. "Blue star tattoo".
Zanimljivo mi je da me je davno jedan pandur uvjerava da se to lipi na kožu i da onda ću kamion ić zaustavit rukama, letit; to i take slične drotovske pizdarije.
Jedino san od njih čuja da ovi sistem radi. Imaš značku? 
TBF - Đita
|
|
|
03-31-2008, 23:14
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Hasan bin Sabah
Je, kako nije...U Vijetnamu je dokazano da može i tako, ali baza je u tome šta tartarat imenovane tvari, u dodiru sa vodom se topi i stvara jako nestabilnu smjesu koja u dodiru sa zrakom se raspada na dietil amin i ergin (LSA) jako,jako brzo. Nekoliko sati i nema ga. U dodiru sa znojem ovaj proces je oko 10-ak puta brži, tj. takav unos bi bija jednostavno bacanje. On je jako teška molekula i bez otapala koja lako prodiru kroz kožu, apsorpcija je skoro pa onemogučena. Zato su zaključili da je jedini način za pokrit ogromno područje - AEROSOL. Ili zagađenje izvora vode ooooogromnim količinama. To "lipljenje" sličica na kožu je CIA-ina legenda, formirana oko tzv. "Blue star tattoo".
Zanimljivo mi je da me je davno jedan pandur uvjerava da se to lipi na kožu i da onda ću kamion ić zaustavit rukama, letit; to i take slične drotovske pizdarije.
Jedino san od njih čuja da ovi sistem radi. Imaš značku? 
|
Znam lika sto je to radio i nije drot nego iskusan sa svim opijatima 
|
|
|
03-31-2008, 23:36
|
|
|
Spirit of Air
|
E hebiga...ti ZNAŠ lika (koji ti je fino proda priču) a nemaš OSOBNOG iskustva  . Kako možeš govorit o nečemu i stat iza toga a nemaš svoje iskustvo nego samo priču?
Misliš da pričam samo iz teoretskog znanja?
I btw, kakvi opijati? Nisan nigdi primjetija da pričamo o opijatima. Nedaj Bože!!! Takodje iz iskustva 
TBF - Đita
Last edited by EXARP; 04-01-2008 at 01:56.
Reason: Gramatika....ahhhh
|
|
|
04-01-2008, 03:28
|
|
|
Sta ti je ba da ostanem u tripu nedo bog nego lik je udesio jednog lika ima 3 svjedoka za to lik puko bacio se nesto vjera ovo ono puko pravo. ovaj mu se osvetio za neko smekanje. Provjereno a to nije pozeljno iskustvo.
|
|
|
| Opcije Teme |
Pretraži Temu |
|
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules