Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Gljive,biljke,životinje... » Biljke

Biljke Salvia, Morning glory, Ayahuasca i sl.- uzgoj, rasprave, konzumacija, iskustva, savjeti

Reply

Opcije Teme Pretraži Temu Način Prikaza
Old 06-05-2008, 16:58   #41
Gaucho

Registrovan: Jun 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

priko kartice ako se čuješ s njima netrebaš plačat preko WU i spasiš se za 100kn, ja plačan sve priko visa electron kartice, ali ima podršku za net plačanje...
120g sally za ~350kn
Old 06-06-2008, 13:03   #42
Ak-47

Registrovan: Jun 2008

Wolfshade nemoj zaboraviti izvjestiti od HBW-ju
Ili ako je itko uzimao iz BBB-a nekak kaze jeli valjaju
Ak-47 is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2008, 20:47   #43
Largo

Registrovan: May 2008

evo taman sam danas kupio 22 sjemenke
nemam iskustva s time pa ako nitko nema ništa protiv, par pitanja:

Što se konzumacije tiće: sastružem ljusku pa pojedem sjeme. Je li bolje sažvakati cijele ili samljeti u mlincu za kavu ili je svejedno?

Što se sadnje tiće:
Vidim na drugoj temi istog imena da je hasanu uspjelo. Pa jel može par savjeta. Kako ju natjerati da proklija? Lik od kojih sam ih kupio kaže da ih je prvo namakao u vodi i maknuo ovojnicu jer mu inaće ne bi nikle. Koliko je zahtjevna biljka? I koliko sam shvatio, zimi bi trebala biti na toplom. I kolika bi mogla bit tegla/pitar? Znam da je što više - tim bolje ali eto, neki minimum - optimum koji bi bio dovoljan?

EDIT: koliko dugo te sjemenke mogu stajati? Odnosno, gube li na potentnosti s vremenom?

Lijep pozdrav

Last edited by Largo; 06-08-2008 at 00:21.
Largo is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2008, 09:51   #44
RedSh
Trip Long And Prosper

RedSh's Avatar

Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 11 Puta u 9 Tema

HAWAIIAN BABY WOODROSE
Argyreia nevosa Bojer.;
Morning Glory family (Convolvulaceae)

ona je visegodisnja biljak, puzavica. velikih srcolikih listova i lagano rozih cvjetova. kada se cvjetovi osuse, naci cemo 1- 4 sjemenke u osusenim kapsulama. raste u Aziji a uzgaja na Hawaiima.

uzgoj: moze se uzgajat vani ako zivis u toplim krajevima, poput floride i californije. ali posto mi znamo imat jake zime trebalo bi je uzgajat u velikum posudama ili kadama tokom ljeta a preko zime je unjet unutra na toplo. moze se razmnozavat pomocu Cattinga ili sjemenja, a u proljece djeljenjem biljke na pola i presadivanjem.

sjemenke ce proklijat ako napravimo mali rez na vanjskoj omotnici sjemenke, dalje od "oka klijanja". tako zarezanu sjemenku ostavimo u vodi da se namace dok ne natekne i ne udvostruci se. zasadimo sjeme 1 cm duboko u zemlju. zemlja ne mora biti nesto posebno bogata i hranjiva ali voli dobro i prozracno tlo. dok ne proklije zemlja mora biti vlazna i na toplom mjestu. kada proklija zaljevanje nesmije biti ucestalo, i mozemo dozvoliti lagano isusivanje tla jer prekomjerno zaljevanje moze dovest do truljenja korjenja.

biljka voli osuncano mjesto i dosta je izdrzljiva, tako da sa zaljevanjem ne treba pretjerivat.

posuda od 20 lit je dovoljna za uzgoj dvije biljke, ali posto brzo raste treba je presaditi u vecu nakon god dana. ako je planiramo uzgajat u posudama moramo joj obezbjediti ogromnu posudu ili kadu od oko 200 lit da bi se korjenje i biljka normalno razvijala. ako korjen i biljka nemaju dovoljno prostora za rast tesko da ce cvjetat.

na pocetku sporo raste dok ne oformi nekoliko parova listova a kasnije se ubrza drasticno rast. prvu godinu naraste vise u obliku zbunja i zato bi je nakon ljeta trebalo po zimi unjet negdje na toplo.
ali druge godine, u proljece, mozemo je zasaditi vani u zemlju ili u veliku kadu, jer ce se rast jos vise ubrzat i narast ce u predivnu i ogromnu puzavicu koja bi sada trebala dati cvjetove i dakako sjeme. moguce da se cvjetovi i sjeme ne pojave prvih 2-3 god. zavisi od uvjeta u kojem raste.
kada dode zima biljku treba ili izvaditi iz zemlje da se korjen ne smrzne i sacuvat, ili jednostavno kadu preseliti na neko toplije mjesto do proljeca.

kapsule sa sjemenjem skupljamo kada se potpuno osuse.

Sjemenke treba cuvati na suhom i hladnom mjestu.

potencija sjemenja se moze smanjivati nakon 6-9 mjeseci
Old 06-29-2008, 19:16   #45
Wolfshade01

Registrovan: Feb 2008

Quote:
Originally Posted by Ak-47 View Post
Wolfshade nemoj zaboraviti izvjestiti od HBW-ju
Ili ako je itko uzimao iz BBB-a nekak kaze jeli valjaju
Evo:
Dakle sinoć sam bio na kampiranju sa svojom ekipom, pješčana plaža, ravnica, daleko od bilo kakve civilizacije, savršen ambijent. Od nas petero, nas 4 se odlučilo testirati sjemenke. Odustali smo od prvobitne ideje da udremo 6 komada po glavi, nego pošto je ovo samo test, a imamo i dosta alkohola, neka bude samo 4 pa ćemo vidit šta će biti.

Oko 21:00h završili smo sa roštiljom, dobro se najeli i zalili to sa par piva. cheers!

21:45h sad je vrijeme za sjemenke. uzimamo svako po 4 komada, pokušamo ih zdrobiti ali zbog toga što drobljenje sa 2 žlice nije išlo baš najbolje, odličili smo se jednostavno dobro ih prožvakati i progutati. Okus je okej, nešto kao bajame, malo gorkasto ali skoro pa ukusno.

22:00h pijemo homemade absinth u krug, sa vodom i šećerom, svatko po 3 čaše. U ovom trenutku nemogu reći da sam puno toga osjećao, neki čudan feeling je bio prisutan ali nedovoljno jak da bih mogao biti siguran da nije riječ o placebu.

22:30h nagnuo drugu ili treću čašu absintha, nisam siguran, sjećam se da sam legao na leđa i u momentu kad sam se želio osovit na noge shvatio sam da me one ne slušaju. odjednom me zviznulo...dezorjentiranost, veliki problemi u koordinaciji pokreta, euforija, izuzetno čudne misli. mene je prvog udarilo, ostale nakon nekih pola sata.

23:15h do tad je uhvatilo već i ostale, teturamo okolo ko pijanci bez reda, nije nam sasvim jasno šta se događa. jasno nam je da nismo popili ni četvrtinu od svoje uobičajene količine a stvari se evidentno otimaju kontroli. moja djevojka (koja nije uzela hbw) podsjeti nas da smo pojeli sjemenke. "wtf?! ovo je skroz nenormalno" kaže frend.

23:45h pričam sa frendom, prostor u kojem smo se povećao a osjećaj vremena je potpuno izgubljen. pričali smo satima, vidjeli smo neka svjetla i mislili smo da dolazi zora. u stvari je prošlo 20-ak minuta i nije bila još ni ponoć.

01:00h sjedimo oko vatre i udubljujemo se u nebulozne rasprave. zašto komarci i mušice skaču u vatru, čak i ako se samo opeku uvijek se vraćaju. kako je moguće da je evolucija dozvolila postojanje bića toliko samodestruktivnih da imaju tendenciju da skoče u vatru. Čak i u svojem stanju zapažam da se frend skroz pogubio. kopa po pjesku i gleda u mjesec. izgleda polusvjesno.

02:15h osječam da efekti popuštaju, počinjem ponovo lucidno razmišljati. Frendove još drži. Uočavam koliko se apsurdno ponašaju.

03:15h dotad su se svi manje više pribrali. odlučujemo povući salviu prije spavanja. haos. frend je u svome svijetu preko 30 minuta! ja nikad nisam čuo da je moguće da efekti potraju toliko dugo.

04:00h idemo spavati. osjećam se umorno ali potpuno normalno i lucidno.

04:30h zatvorenih očiju vidim oblike i boje i boje koje mi plešu pred očima. pomislim da je baš kewl.

06:30h ne mogu zaspati. boje se pretvaraju u slike. hvata me lagana nervoza, počinju me pucati flashbackovi, vidim slike i detalje od prošle večeri. Čim otvorim oči, sve je normalno.

07:30h ovo više nije normalno! zatvorenih očiju vidim savršeno jasno da sam vani kraj vatre i pričam sa frendom koji je na dva mjesta istovremeno. toliko je intezivno da pomišljam da se to zaista događa. čim otvorim oči sve se vraća u normalu. dižem se iz šatora i idem vani. već je sunce izašlo. umivam se u moru. pokušavam povratiti. neide. budim frenda i pitam ga može li on spavati. odgovarara negativno, kaže da mu se događa što i meni. to me smiruje. nisam lud.

09:00h konačno uspjevam zaspati. slike blijede. u šatoru je jebeno vruće argh!

12:30h spakirali smo se i dovezli doma. vozio sam normalno, osim što sam bio umoran i neispavan ništa drugo nisam osjetio. nikakav hangower.

19:10h upravo ovaj sekund ležim na krevetu i pišem ovaj report. naspavao sam se i osjećam se dobro.

Iskustva sa ovim bila su prilično dobra i kudikamo intezivija nego što sam se nadao sa obzirom na konzumiranu količinu. Nije za svakodnevnu upotrebu jer treba dosta dugo za vratit se u normalu ali je vrlo interesantna i moćna stvar. I da, uzeti ću opet, najvjerojatnije opet na nekom izoliranom mjestu jer nebih baš želio onakav među ljude.

Slava

Vaš Wolfshade
Wolfshade01 is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2008, 23:26   #46
dimcic 89

Registrovan: Dec 2007

Ovo je pravi izvestaj. Svaka cast. Samo kako znas sta se u kom casu dogodilo, posle tolike konfuzije u glavi?
dimcic 89 is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2008, 23:44   #47
Wolfshade01

Quote:
Originally Posted by dimcic 89 View Post
Ovo je pravi izvestaj. Svaka cast. Samo kako znas sta se u kom casu dogodilo, posle tolike konfuzije u glavi?
Pa ne mogu baš garantirati da je potpuno točno kad se što dogodilo, pisajući report pokušao sam maksimalno složiti kockice pa mislim da je ako ne skroz, onda barem približno točno.

Uglavnom vrlo dobra stvar, jača nego što sam mislio da će biti. Po erowidu 4 sjemenke bi tribale izazvati light efekte, meni je bilo dosta hardcore, možda je efekt bio pojačan alkoholom, neznam.
Old 06-30-2008, 20:09   #48
ROX

ROX's Avatar

Registrovan: Nov 2006

Quote:
Originally Posted by Wolfshade01 View Post
prostor u kojem smo se povećao
Yep, ovo je slucaj kod svih lizergicnih spojeva kolko sam skuzio. Mislim da je klaustrofobija nemoguce pod utjecajem gdje god bio :D
Old 07-11-2008, 02:33   #49
Wolfshade01

Imao i drugo iskustvo sa hbw-om. Ovaj puta znatno žešće...

Erowid kaže slijedeće:
Oral H.B. Woodrose Seed Dosages (by # of seeds)
Threshold1 - 4 Light3 - 6 Common5 - 8 Strong7 - 12 Heavy12 +

...a ja kažem ovo: ako su 4 sjemenke "light" onda sam ja **********ica. Ne jesti više od 5 komada!
Old 08-04-2008, 12:02   #50
Šaman Šandor

Šaman Šandor's Avatar

Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema

Malo blesavo pitanje ali zna li tko ima li u španjolskoj u smart shopovima za kupit woodrosea, u barceoni recimo?
Old 08-28-2008, 23:14   #51
Largo

Registrovan: May 2008

prije par mjeseci sam pojeo 8 sjemenki - 0 bodova

neki dan sam pojeo 10 - opet ništa, čak ni bol u želucu

izgleda da nisu bile dobre :(
Largo is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2008, 04:50   #52
Wolfshade01

Quote:
Originally Posted by Largo View Post
prije par mjeseci sam pojeo 8 sjemenki - 0 bodova

neki dan sam pojeo 10 - opet ništa, čak ni bol u želucu

izgleda da nisu bile dobre :(

Mislim da je to jedino logično objašnjenje. Ove moje 4 komada rasturilo svakog ko ih je jeo! Uzmi sa bbb drugiput.
Old 08-30-2008, 01:16   #53
Blackness
pred ban

Blackness's Avatar

Hexxagon Champion!
Registrovan: Jan 2008

Ja sam nedavno uzeo 12.
Neopisiv bad trip... nemoguce rjecima rec... ove sheme su prebolesne.
Uzimao sam prije MG, ali ovo... jebote ono.
Za prvi put stvarno ne vise od 4, toplo preporucam...
Blackness is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2008, 06:51   #54
RedSh
Trip Long And Prosper

RedSh's Avatar

Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 11 Puta u 9 Tema

svugdje je preporucena doza 4-6-8 sjemenki HBW. pa sada meni nije jasno zasto 12 pobogu?

ljudi, budite oprezni sta stavljate u sebe i sta gutate...da ne bude ovakvih bad tripova, ovo nikom ne treba :)
Old 09-02-2008, 20:57   #55
Blackness
pred ban

Blackness's Avatar

Hexxagon Champion!
Registrovan: Jan 2008

A ekstremista sam... jednom ce me to doc glave, znam, al jbg.
A bad trip, iako nesto najgore sto sam ikad osjetio, me naucio puno puno toga, tako da nije sve bilo uzalud ;) Ali moglo je lako zavrsit gore...
Blackness is offline   Reply With Quote
Reply

Opcije Teme Pretraži Temu
Pretraži Temu:

Preciznija Pretraga Foruma
Način Prikaza

Posting Rules