| Biljke Salvia, Morning glory, Ayahuasca i sl.- uzgoj, rasprave, konzumacija, iskustva, savjeti |
04-04-2007, 17:37
|
|
|
God's busy,may I help you
Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
Eto, Botanik, otklučana je...
Baš me zanima šta će dalje bit... 
|
|
04-05-2007, 01:37
|
|
Registrovan: Nov 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
Jab imo jedno kao pitanje....al neznam dal ce itko znat bas odgovor, al moram pitat jer mi je glupo postat guide o ekstrakciji ak neznam nesto. Dakle:
Kad sam radio prvi ekstrakt, radio sam ga sa onim otrovanim alkoholom koji se koristi za gorenje. Nisam znao da je otrovan sve dok nisam napravio ekstrakt koji sam onda bacio. Alkohol je bio 96% i smrdio bi prek cijele sobe kad bi samo otvorio bocu, al bas ono, intenzivan smrad. Kad sam ostavio otopinu LSA u alkoholu da ispari na kraju, smrdilo je jos gore. Smrdilo je tako intenzivno da to nije opisivo, stavio sam u ormaric al nije pomoglo. Morao sam na kraju sakrit na hodnik (od studentskog doma) jer mi je bilo slabo od smrada. Netrebam ni spominjat da se cijelim hodnikom od kojih 20 metara osjetilo. I sad vise od mjesec dana poslije mi ormaric smrdi.
Onda sam sve to lijepo bacio jer sam saznao da je alkohol kojim sam radio ekstrakt otrovan. Kupio novi alkohol u merkatoru. Pise da je čist, i da se koristi za ciscenje, izradu pića, you name it. Ovaj alkohol gotovo da nije imao miris. Morao bi doslovno zabit nos u bocu da bi osjetio blag miris. Isto je bio 96%. E sad, u cemu je stvar. Stvar je u tome da sam od prvog, otrovanog alkohola koji je imao jak miris dobio 2-3 puta vise ekstrakta nego sa ovim alkoholom koji je "pravi" i ne smrdi uopce. Ne samo to, nego sam sa otrovanim alkoholom samo jednom otapao sjemenke, a ovim dva puta otapao i isparavao i sakupljao ekstrakt. A tek sad dolazi najbolje. Prvi put sam koristio 350 sjemenki (s otrovnim), a drugi put (s "zdravim") sam koristio 10 paketa, sto je oko 600 sjemenki.
E sad, na koju foru sam dobio od manje sjemenki i 1 otapanjem 2-3 puta vise ekstrakta nego od duplo vise sjemenki sa 2 otapanja sa ovim "normalnim" alkoholom?
Uf, jesam zakomplicirao. Al ovo me ubija u pojam
Last edited by ROX; 04-05-2007 at 02:06.
|
|
|
04-05-2007, 02:28
|
|
|
70 % ISOPROPYL Alcohol - I used 70% Iso to show people that you don't have to search the world over trying to find 99% Iso alcohol. I've tried 50%, 70%, 91% and 99% and the only difference is evaporation times. The difference between 99% ISO and 70% is the addition of distilled water. Clear ISO only (ISO and distilled water).. anything else is the wrong kind, and may leave a chemical in your final product that is harmful.
;) mislim da si na ok putu.
sto se zvakanja ovih sjemenki tice, nisam primjetio neki odvratan okus, cak mi je i prijalo. oko 230 sam bacio pod glavu i slabasno mi se cini..
|
|
|
04-05-2007, 12:50
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by ROX
Jab imo jedno kao pitanje....al neznam dal ce itko znat bas odgovor, al moram pitat jer mi je glupo postat guide o ekstrakciji ak neznam nesto. Dakle:
Kad sam radio prvi ekstrakt, radio sam ga sa onim otrovanim alkoholom koji se koristi za gorenje. Nisam znao da je otrovan sve dok nisam napravio ekstrakt koji sam onda bacio. Alkohol je bio 96% i smrdio bi prek cijele sobe kad bi samo otvorio bocu, al bas ono, intenzivan smrad. Kad sam ostavio otopinu LSA u alkoholu da ispari na kraju, smrdilo je jos gore. Smrdilo je tako intenzivno da to nije opisivo, stavio sam u ormaric al nije pomoglo. Morao sam na kraju sakrit na hodnik (od studentskog doma) jer mi je bilo slabo od smrada. Netrebam ni spominjat da se cijelim hodnikom od kojih 20 metara osjetilo. I sad vise od mjesec dana poslije mi ormaric smrdi.
Onda sam sve to lijepo bacio jer sam saznao da je alkohol kojim sam radio ekstrakt otrovan. Kupio novi alkohol u merkatoru. Pise da je čist, i da se koristi za ciscenje, izradu pića, you name it. Ovaj alkohol gotovo da nije imao miris. Morao bi doslovno zabit nos u bocu da bi osjetio blag miris. Isto je bio 96%. E sad, u cemu je stvar. Stvar je u tome da sam od prvog, otrovanog alkohola koji je imao jak miris dobio 2-3 puta vise ekstrakta nego sa ovim alkoholom koji je "pravi" i ne smrdi uopce. Ne samo to, nego sam sa otrovanim alkoholom samo jednom otapao sjemenke, a ovim dva puta otapao i isparavao i sakupljao ekstrakt. A tek sad dolazi najbolje. Prvi put sam koristio 350 sjemenki (s otrovnim), a drugi put (s "zdravim") sam koristio 10 paketa, sto je oko 600 sjemenki.
E sad, na koju foru sam dobio od manje sjemenki i 1 otapanjem 2-3 puta vise ekstrakta nego od duplo vise sjemenki sa 2 otapanja sa ovim "normalnim" alkoholom?
Uf, jesam zakomplicirao. Al ovo me ubija u pojam
|
Pa sam si reka da je bija "otrovan". Dobija si extrakt MG + extrakt "smaća" koje je otpija "otrov" + talog otrova 
|
|
04-05-2007, 13:39
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by BOTANIK
70 % ISOPROPYL Alcohol - I used 70% Iso to show people that you don't have to search the world over trying to find 99% Iso alcohol. I've tried 50%, 70%, 91% and 99% and the only difference is evaporation times. The difference between 99% ISO and 70% is the addition of distilled water. Clear ISO only (ISO and distilled water).. anything else is the wrong kind, and may leave a chemical in your final product that is harmful.
;) mislim da si na ok putu.
sto se zvakanja ovih sjemenki tice, nisam primjetio neki odvratan okus, cak mi je i prijalo. oko 230 sam bacio pod glavu i slabasno mi se cini..
|
Isopropil alkohol (IPA) jejako dobro otapalo, šta se tiće MG, ali je skuplji i inferiorniji etilnom alkoholu (EtOH). Čisti etilni alkohol, kupljen u farmaciji više je nego dovoljan i jednostavan za uporabu. BTW, IPA će izvuč i još neke nepotrebne tvari koje etilni neće, tako da u finalnom proizvodu dobiješ + smeća koje ti neće trebat.
|
|
04-05-2007, 15:54
|
|
|
Hmm, malo mi cudno ta tolko otrova dobim iz onih 4%, jos i voda u tom postotku....al valjda je dobro....
Botanik, tak je i meni bilo s okusom. A eto bas sam se jucer sjetio tocno osjecaja tog okusa i doslo mi ono da se zagrcnem ko da cu rigat, 2 tjedna nakon zadnjeg uzimanja. Fuj.
|
04-06-2007, 21:07
|
|
|
moze onda neki how to u obliku za neznalice
tipa:
1. samljet sjemenke
2. natočit alkohola u čašu
3. ostavit tako dan i pol...
4. procjedit na najlonku
5. popit
al nisam siguran da je ovo ispravno.
puno hvala!!
|
|
04-07-2007, 14:30
|
|
|
THC vitamin
Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 11
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema
|
Baaaah ... zar da?? Ma nee... jedino što mi se tu sviđa je: najlonka  !!! Ne zato jer sam plavuša  nego jer stvarno zvuči kao super-cidilo, bolje neg filteri za kavu i te fore - ako se radi o krupnije mljevenom materijalu - more i dupla-trodupla najlonka ... baš dobro!
Al to - popit čisti alkohol s okusom MaGnezija ;) ... brrrr ... 
|
04-07-2007, 15:02
|
|
Registrovan: Mar 2007
|
Quote:
Originally Posted by Redeemer
moze onda neki how to u obliku za neznalice
tipa:
1. samljet sjemenke
2. natočit alkohola u čašu
3. ostavit tako dan i pol...
4. procjedit na najlonku
5. popit
al nisam siguran da je ovo ispravno.
puno hvala!!
|
nije dobra ideja, rezultati bi bili vrlo nausea-inducing. Mislim cijela poanta postupka je reduciranje mucnine, a ovim bi otopio upravo najgore spojeve mnogo vise nego obicnom vodom. Svi postupci s alkoholom (a mora biti vrlo cisti alkohol, 90%+ je dobra ideja) pocinju prvo sa ekstrakcijom najgorih sranja s organskim otapalom, kao sto je heksen ili pertroleter (nikako dietil eter:) ). mozda bi se moglo pokusati sa zippo tekucinom/naphta sto je u principu ko petroleter samo manje kvalitete, no autori postupaka sumnjaju da je dovoljno dobar. worth a try though.
Poanta ekstrakcije s alkoholom je sto slabije otapa glikoside koji takodjer uzrokuju (blazu) mucninu nego sto ih voda otapa. Druga prednost je sto se lakse dozira i nema cekanja, ako umjesto da popijes, to kapas na jezik dok ne dobijes desired effect.
erowid daje tocan postupak, isti kao i na lycaeumu i dr :
http://www.erowid.org/plants/morning...lory_faq.shtml
1. If using treated seeds wash thoroughly in detergent and cold water first.
2. Grind seeds to powder in coffee grinder
3. Place powder in jar with a "healthy" qty of petroleum ether.
(~360-500 ml/500 seeds (can't use too much, can use too little))
4. Put lid on jar and shake it vigorously for a while. Let stand 20 minutes (you can shake it more if you like)
5. Shake jar, remove lid, and pour suspension into filter (with filter paper in place). Use second jar to catch the petroleum ether than comes through the filter paper. (Windows should be open or do this outside otherwise you will get prematurely in a non-canonical fashion). If some seed powder clings to the side of the jar, rinse it out with some of the filtered ether. When finished, you will have slightly discolored petroleum ether in a jar and the powder on the filter paper.
6. *** DO NOT DRINK THE PETROLEUM ETHER ***. Put the lid on that jar and save it to reuse next time (you can get at least five processing cycles out of it). Dry the seed powder THOROUGHLY. Wash and dry the empty jar.
7. When powder is thoroughly dry, place it back in the jar and add alcohol. The amount of alcohol is critical, since you will be drinking it later, and will vary according to your propensities, tolerances, and the intended intensity of your proposed voyage. For light, recreational use, assuming reasonable alcohol tolerance use 1 oz. of alcohol per 30-50 seeds. For intense meditation use 1 /250 seeds. If you use a high seed/alcohol ratio you will want to prepare a large number of seeds at a time otherwise you will be working with micro-quantities and it gets more tedious (unless you like that sort of thing).
8. Soak the seed powder in the alcohol, shaking frequently, for three days.
9. Filter again, as before. Discard the seed powder (unless you wish to make 'soap'). Keep the alcohol for use.
10. Drink the alcohol to achieve desired effect.
no ja bi iso s vodenom ekstrakcijom instead, sto je u principu to sto si opisao samo s vodom (eventualno s malo malo limuna) umjesto alkohola, te opcionalno uz krace vrijeme, recimo pola sata, ne par dana (neki drze i par dana u frizideru though)
|
|
|
04-07-2007, 15:55
|
|
|
mogu samo nadodati da vise necu jesti sjemenke nego cu ciljati na ekstrakt. ovih 230 je bilo uistinu preslabo sto se mene tice. poput osjecaja kad lsd prestane djelovati..after..
closed eye visuala je bilo, veoma sporih te se mogli promatrati no sveukupni osjecaj me i nije dojmii vjerojatno zbog kolicine. okus sjemenki uopce nije los, meni je cak fino.. :) poz
|
|
|
04-09-2007, 15:28
|
|
|
mr. gljiva
Registrovan: Sep 2006
Pohvalio Puta:: 2
|
presađivanje
Pitanjce...
Kolike moraju biti posude za MG ako se sadi na balkonu...(minimalne)
...i ako se sadi po jedan u svaku...tipa..10L ili više?!
Evo...išao bi ih danas/sutra pikirati pa da znam!
P E A C E! 

|
|
|
04-09-2007, 22:00
|
|
|
BOTANIK - pa LSA je slabija od LSD-a, fala bogu da ce bit ko uzlet/silazak s istog. Ni sa ogromnim dozama, iako mozes postic intenzivne tripove, neces se bas previse priblizit Acidu.
gloSS - mozda tu imas nesto
http://www.erowid.org/psychoactives/...l#MORNINGGLORY
|
04-09-2007, 23:25
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by gloSS_ZelenKy
Pitanjce...
Kolike moraju biti posude za MG ako se sadi na balkonu...(minimalne)
...i ako se sadi po jedan u svaku...tipa..10L ili više?!
Evo...išao bi ih danas/sutra pikirati pa da znam!
P E A C E! 
|
U svakom slučaju šta veči to bolji. MG je penjačica koja uživa u obilju sunca, vode i korjenskog prostora. Nebi ti preporučija posudu manj od 15 l za max. 3 biljke. Najbolje bi bilo ako bi je negdi moga posadit direktno u zemlju. Tek tada če ostvariti svoj puni potencijal.
E da, i zaboravija dodat; obavezno je sadi uz nešto po čemu če se moč penjat. Blokira joj se rast ako se nema za šta uvatit.
Last edited by EXARP; 04-10-2007 at 02:37.
|
|
|
04-10-2007, 00:55
|
|
|
Quote:
|
Ni sa ogromnim dozama, iako mozes postic intenzivne tripove, neces se bas previse priblizit Acidu.
|
kao ni ljudi na lycaeumu u threadu koji sam linko, ni iz svojeg iskustva se ne mogu s ovim nimalo sloziti. MG je uz 5 i 7g gljiva najintenzivnija stvar sto sam ikad iskusio, acid was simply never even close to it..
|
|
|
04-10-2007, 01:07
|
|
|
Hm...ja sam pak od gro ljudi drugacije cuo....neznam....
|
04-10-2007, 02:11
|
|
|
Quote:
Originally Posted by ROX
Hm...ja sam pak od gro ljudi drugacije cuo....neznam....
|
vjerojatno jer je iskustvo vrlo nepouzdano - spoj je vrlo osjetljiv (npr nek su sjemenke bile samo izlozene toplini ili su stare...) a doziranje nepredvidljivo, pa je prosto tesko ponovljivo dobiti zeljeni efekt. Lik koji opisuje postupak ovakvog alkoholnog ekstrakta uvelike upravo kao cilj navodi takav ponovljiv postupak koji rezultira zeljenim efektom pouzdano, uz smanjivanje body loada. I bio bi uspio vrlo dobro, da cistoca siroko dostupne naphte nije toliko degradirala, pa je rijetko ko u prilici da odradi opisano tocno kako treba :(
|
|
|
04-13-2007, 15:38
|
|
|
d-_-b
Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 15 Puta u 13 Tema
|
Nabavio sam to i piše na vrečicama ipomea tricolor. Namjeravam ih saditi a ne jesti, pošto znam da neče raditi. E sad ta ipomea tricolor nije posebna vrsta nego mješavina ne? I nadam se da sadrži ipomea violacea? Odvojio sam smeđe od crnih sjemenki i namjeravam posaditi samo crne, pa onda pobrati sjeme sa plavih i ljubičastih cvjetova. To bude ok, ne?

|
|
|
04-13-2007, 15:49
|
|
|
THC vitamin
Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 11
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema
|
Daj Bože da ti se sve zaplavi - nego, ne vidim ja nijedan plavi tu na omotu  ... vidiš li ti?? Bijeli isto pucaju (pearly gates) - ful bijeli, ne-šareni ... ne znam ... plavi provjereno pucaju - ali valjda su ti ok te crne sjemenke - dobro izgledaju, baš ko što triba
Last edited by Ramona_Red; 04-13-2007 at 15:52.
|
|
|
04-13-2007, 18:03
|
|
|
Ovaj desni paket nema nickg psihoaktivnog, u to sam siguran jer sam ga probao. A prilicno sam siguran da ni lijevi nema. Sjemenke od nebesko plavih su skoro duplo vece od sjemenki ovih ostalih, i izduzenijeg oblika i trokutaste.
|
04-13-2007, 18:06
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by ROX
Ovaj desni paket nema nickg psihoaktivnog, u to sam siguran jer sam ga probao. A prilicno sam siguran da ni lijevi nema. Sjemenke od nebesko plavih su skoro duplo vece od sjemenki ovih ostalih, i izduzenijeg oblika i trokutaste.
|
Točno tako
Razlikuju se ko jaje od kokoše i jaje od noja 
|
|
|