| Biljke Salvia, Morning glory, Ayahuasca i sl.- uzgoj, rasprave, konzumacija, iskustva, savjeti |
07-06-2005, 01:13
|
|
Registrovan: Jul 2005
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
Muskatni orah
Unaprijed isprika ako je tema off topic ali me zanima da li je itko od prisutnih ikada (u bilo kojem obliku) konzumirao manje ili veche kolichine muskatnog oraha?
|
|
07-06-2005, 20:31
|
|
Registrovan: May 2005
Pohvaljen 3 Puta u 2 Tema
|
..pa onako.. kad sam bio mali mali, kupio sam onaj u prahu, ali i onaj kojeg ti trebas pretvoriti u prak.. ispao mi je veci gust pojesti onog kojeg moras ribati..
..kad izribas jedno 3-4 komada,pojedes to sa nekim mnogo dobrim i jakim sokom..
..nakon toga sedis i gledas sta se dogadja, samo ako to radis prvi put, neka bude neko trezan kraj tebe..
..dozivljaj mi je bio kul, zapisivao sam nesto i nastala je dobra pricica..
..u literaturi pise da kasnije mozes imati bolove u tijelu, posebno u trbuhu,iako ja nista nisam osjetio..
|
07-07-2005, 01:21
|
|
Registrovan: Nov 2004
|
ej
e i ja sam cuo da je to kao dobro. hteo sam probati jednom, ali sam uzeo izgleda malu kolicinu, a mrzelo me je da probam drugi put.
znao sam i koliko grama treba uzeti za koji efekat, ali nemam pojma vise.
bas me zanimaju efekti. e bas cu da uskoro pokusam ponovo.
|
|
|
07-07-2005, 23:59
|
|
Registrovan: Jul 2005
|
I ja sam davno probao ali me zanimalo da li jos ima ljudi koji odu u supermarket i kupe 10 paketa muskatnih :pivo
|
|
07-12-2005, 17:36
|
|
|
lol
opet svasta cujem.
onaj ko ode u supermarket i kupi 10 paketa je lamer.
to se ne radi tako.
ko zeli da eksperimentise sa orascicem kupuje iskljucivo zvez (mokar kako ga ja zovem), na meru u hyper marketima...i nije istina da ti treba 2-3 orascica...od toga se ni komarac ne bi uradio...treba ti mnogo vise. cenim za pocetnika 2-3 supene kashike svezeg u komadu kupl;jenog orascica i izmlevenog i unesenog u organizam. To kazem zato sto ga je veoma tesku uneti, barem meni.
Rad je kraljevski, znaci nikako ne klosarski.
Super je orascic. I istina je ko je rekao da ne treba biti sam...mislim nije tako strasno biti sam, ali je mnogo bolje nu drustvu vise osetis.
Velikih halucinacija verovatno moze biti mada ih ja nisam imao. To su uglavnom vizije, opustenost, blaga euforija sanjivost...hipnotisanost...opet se stvara neki mracno ili svetli svet.
Orascicima treba malo vise vremena da pocnu rad 3-4 sata...i dug rad imaju, mada najbol;ji rad imaju posle recimo 16-og sata..znaci sutra dan.
srecno!
"I neva fucked anybody over in my life, who didn't have it comin' to 'im, you got that? All I have in this world is my balls, and my word, and I don't break 'em for no one, jou understand?" (Tony to Sosa)
|
|
|
07-13-2005, 17:18
|
|
Registrovan: Jan 2005
|
Quote:
|
Originally Posted by robot_minimal
lol
....To kazem zato sto ga je veoma tesku uneti, barem meni.
|
I meni...
Jednom sam probao 3-4 izrendana, iz kesice, sa najboljim sokom na svetu, i bilo je odvratno...cak nisam ni sve mogao da popijem....rad nisam ni osetio....
Sa svezim je mozda bolja situacija, ne znam, nisam probao.
Kako ga uneti?
|
07-13-2005, 23:42
|
|
|
Quote:
|
Originally Posted by Joe
Quote:
|
lol
|
I meni...
Jednom sam probao 3-4 izrendana, iz kesice, sa najboljim sokom na svetu, i bilo je odvratno...cak nisam ni sve mogao da popijem....rad nisam ni osetio....
Kako ga uneti?
|
sednes, zabacis glavu unazad otvoris usta, zatvoris oci i supenu kasiku pazljivo spustas sto vise u usnu duplju, sto dublje, i onda sipas sve niz grlo i zalijes ogromnom kolicinom mleka ili gustog soka.
tako jedino :))
"I neva fucked anybody over in my life, who didn't have it comin' to 'im, you got that? All I have in this world is my balls, and my word, and I don't break 'em for no one, jou understand?" (Tony to Sosa)
|
|
|
08-09-2005, 11:06
|
|
|
pred ban
Registrovan: Aug 2005
|
Ukratko
Ne treba toliko filozofirat oko muškatnog orašćića. Jednostavno usipajte u neko piće od 15-20 grama osušenog izmljevenog muškatnog orašćića i popijte.Bit će vam super ali se pripremite na djelovanje.Nije neko strašno uglavnom male halucinacije i prekrasnim halucinacijama koje se pojavljuju iza zatvorenih očiju.Oni koji vole vizije i smirenost na psihodelicima uživat ćeju.
|
|
|
09-08-2005, 14:57
|
|
|
pred ban
|
Samo nemojte očekivat nikakve vizualne halucinacije a ima i dosta popratnih pojava doduše ne dok svih ali zna se često desti bolovi u glavi a narfočito i u kostima.
|
|
|
09-13-2005, 00:36
|
|
|
pred ban
|
E sad sam (tj prije 3 sata) uzeo 30 grama otopljenog u čaju i pere me jedan jebeno jak trip.baš brijem neke spike.juuj isuse koja ludnica hahahaah ride on hhahahahaha :pivo ~~ ::behehe ~) ::uladu ::super !~
|
|
|
09-26-2005, 05:35
|
|
Registrovan: Sep 2005
|
heh..juce sam probao. uzeo 20 grama suvih, razmutio u soku i popio...jeste nezgodno popiti, ali ako se malo potrudis, moze. :) nego nisam nista posebno osetio... :( samo sam bio opusteeeniji vise nego inace...cini mi se da samo to...a sutradan(tj. danas) nista...da li smo negde pogresili? a kako je sa cajem? lakse?
|
|
|
09-26-2005, 11:49
|
|
|
pred ban
|
Pa i nije ali bar u čaj možeš dodat svašta da se ne osjeti toliko taj gadan okus.A ako vidiš da te ono šta sai uzeo malo ili skoro ništa nije dirnulo onda uzmi više drugi put.
|
|
|
10-30-2005, 19:41
|
|
|
pred ban
|
LJudi samo nemojte zaboravit ovu drogu jer je ok.
|
|
|
11-04-2005, 12:57
|
|
|
Kolko je dvoega u jednom?
Registrovan: Oct 2005
|
Sjećam se kad ga i ja išo probat. Čitam ja u jednoj knjizi: muškatni oraščić sadrži...bla bla...i da zabija. I kontam: idem probat. Uzeo 2 bočice od po 15g i išli na igralište. Išo sam ga gutat razmrvljenog sa vodom. Sreća u nesreći (koja je bila veća) bio sam pored špine... Muškat je tolko gorak i baca na povraćanje kad ga piješ s vodom (kebiga, nije mi palo na pamet uzet neki jogurt:)... Dok sam ga samog guto popio sam jedno 2l vode: gut muškata 10 guta vode:) Pere nakon 4 sata i osjećaj je kao kod blage napušenosti: lagan smajl, crvene oči, opuštenost. Išli smo igrat nogomet onda...hehhe u 2 sata nisam mogo zabit gol 0.5m ispred gola... jednostavno boli te di će...
Ako ga želite probat, preporučujem barem 40g...
Pretapajući se u beskonačnosti molekularne strukturalnosti praiskonske niti vodilje, putujem u oceanu ništavila i istražujem neotkriveno alatom vlastitosti i bezgraničnošću svoje biti kao bića... Bivam na zrncu zvjezdane prašine...želiš li doći? ;) 
|
|
|
01-16-2006, 22:48
|
|
Registrovan: Oct 2005
|
Odlicno!
Muskatni orah sam probao pre dva meseca.
Uzeo sam 30g mlevenog oraha sa jucom,jedva sam ga popio.Rad je poceo posle 3-4 sata,sutradan posle nekih 14-15 sati od uzimanja bio sam u mnogo dobrom tripu.Slicno kad se navaris ,s tim sto me je drzalo nekih 7-8 sati.
Ovo je odlicna dr.
|
|
|
01-18-2006, 15:25
|
|
Registrovan: Jan 2006
|
Quote:
|
Quote:
|
Originally Posted by Joe
Quote:
|
lol
|
I meni...
Kako ga uneti?
|
sednes, zabacis glavu unazad otvoris usta, zatvoris oci i supenu kasiku pazljivo spustas sto vise u usnu duplju, sto dublje, i onda sipas sve niz grlo i zalijes ogromnom kolicinom mleka ili gustog soka.
tako jedino :))
|
Jeb*ga ne jede se to sa sokom ,zato vam je i teshko ...med :wink: ,ljudi med malo izmeshash i ne mozesh ni da osetish orashchitj,pored eliminisanje neugodnih mirisa i ukusa dobija se josh jedan efekat a to je da zbog meda koji se kao i svako slatko ubrzano vari ubrzavate pochetak tripa ...moratju u skorije vreme da se prisetim toga mmm...
|
08-15-2006, 12:02
|
|
Registrovan: Aug 2006
|
evo i jedne poruke novajlije!!! :sun:
baš sam neki dan probal muškatni!! dobra stvar, blage halucinacije i bogme dugo drži!!!!
ekipa samo nastavite s sajtom!!! prava stvar!!!!
pozdrav
|
|
|
08-15-2006, 21:10
|
|
|
d-_-b
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 15 Puta u 13 Tema
|
Vjerujem vam da je dobar osjecaj, ali dali je sigurno?
Cuo sam da muskati, koristeci ga u velikim kolicinama unistava mozak i tjelo, da je otrov. Ja se nebi zebaval si njim pokraj vutre.
Ovo je iz wikipedije:
Risks and toxicity
In low doses, nutmeg produces no noticeable physiological or neurological response. Large doses of 7.5 g or more are dangerous, potentially inducing convulsions, palpitations, nausea, eventual dehydration, and generalized body pain. In amounts of 1.0 g or more it is a mild to medium hallucinogen, producing visual distortions and a mild euphoria. Nutmeg contains chemicals called MAO inhibitors(MAOIs) which disable the brain's ability to stop amines, found in most common foods, from affecting the brain and body. A test was carried out on the substance which showed that, when ingested in large amounts, nutmeg takes on a similar chemical make-up to MDMA (ecstasy). However, use of nutmeg as a recreational drug is unpopular, because of its strong taste and sand-like texture. Also there are potential painful physical side effects, the risk of Nutmeg Psychosis (see below) and the inconveniently long span for which the effects of a single dose can persist. A user will not experience a peak until approximately six hours after ingestion, and effects can linger for up to three days afterwards. Any unpleasant side-effects would persist throughout this period.
A risk of any large-quantity ingestion of Nutmeg is the sudden onset of Nutmeg Psychosis, an acute psychiatric disorder marked by hallucinations, excitement, thought disorder, a sense of impending death and agitation. Some cases have resulted in hospitalization and reportedly few who have experienced the effects of nutmeg poisoning recommend it or repeat the experience.
Even in smaller doses, Nutmeg can still be toxic. Ingestion of as little as 5 g may cause dry mouth, fast pulse, fever and flushing. It has amphetamine-like effects and may lead to the ingestion of large volumes of water. There is no specific antidote; the adverse effects wear off after 24 hours (or more) of rest.
Nutmeg is extremely toxic when injected intravenously. Nutmeg can also cause liver damage if used regularly in large quantities. Nutmeg has in the past been used as an abortifacient. Nutmeg may also be fatal if used regularly in large quantities, but this is not a problem while cooking, since small amounts are used.
|
|
|
08-16-2006, 17:11
|
|
|
od sveg ovog nabrojenog jedino su bile neke male hale i suho u ustima do bola!!!!
hvala na brizi!!!!
|
|
|
08-22-2006, 23:00
|
|
|
probao sam sušeni i kuratz.onda sam iskopao na netu da mora bit svjež al da se ne isplati trip zbog užasne mučnine koja je cijelo vrijeme prisutna pa ništa od opuštanja i lijepog putovanja.
|
| Opcije Teme |
Pretraži Temu |
|
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules
|